Hozzávalók :
15 dkg barna rizsliszt
10 dkg köles liszt
10 dkg tápióka keményítő
4 dkg útifűmaghéj
só
oregánó
bazsalikom
1 cs sütőpor
5 dl növényi tej
1,5 ek citromlé
Sajtszósz alap:
10 dkg reszelt növényi sajt - füstölt
0,2-0,3 dl növényi tej
15 dkg növényi mascarpone
Feltét:
1 cs növényi felvágott
35-40 dkg mexikói zöldségkeverék
15 - 20 dkg reszelt növényi sajt
+ olaj a kenéshez
Elkészítés:
A sajtszósz alapanyagait egy lábasba tesszük és folyamatos kevergetés mellett egyneművé főzzük, hagyjuk hűlni.
A pizza tésztához a száraz alapanyagokat elkeverjük egy tálban, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és alaposan összedolgozzuk.
Majd szilikon lapon, vagy sütőpapíron kinyújtjuk vékonyra - kerek vagy téglalap, attól függ milyet szeretnénk - majd a szélét behatjuk.
Majd a sajtszósszal megkenjük a pizza alapot vele, erre jön a növényi felvágott, zöldségkeverék és a növényi sajt.
A pizza szélét vékonyan olajozzuk, majd 180 fokon kb. 30 - 40 perc alatt megsütjük.