2015. január 26., hétfő
NUTRI KENYÉR (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Alapanyagok:
Ételallergia abc
Könnyítésük, kenyér készítésről videó:
KATT IDE!
Hozzávalók:
30 dkg Nutri free mix per pane ( http://www.etel-allergia-abc.hu/nutri_free____mix_per_pane_1000_gr_520 )
2 dkg élesztő
só
1 ek úrifűmaghéj (http://www.etel-allergia-abc.hu/utifumaghej___psyllium_husk___300_gr_drosgtar_668?keyword=útifű )
3,5 - 4 dl víz
Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk, majd alaposan mindent jól kidolgozunk, szilikon formában (http://www.etel-allergia-abc.hu/szilikon_kenyer_forma_623?keyword=kenyér ) megkelesztjük, majd olajjal megkenjük, és mehet a sütőbe 180 fokra kb 40-45 percre!
SAJTOS GOLYÓK (GLUTÉN ,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Alapanyagok:
Ételallergia abc
Videó:
Hozzávalók:
20 dkg sajt - növényi vagy laktózmentes vagy normál (diétától függően)
só
5 ek Nutri free mix per pane ( http://www.etel-allergia-abc.hu/nutri_free____mix_per_pane_1000_gr_520 ) - még mindig akciós wink hangulatjel
3 db tojás
szükség szerint pár evőkanál víz
Elkészítés:
A sajtot lereszeljük, majd az összes többi hozzávalóval együtt alaposan kikeverjük, majd nyalóka sütő gépben megsütjük...Lehet gofri sütőben is...
Én legközelebb sütőben próbálom, vékony lapocska alakban
ÉDES GOLYÓK (GLUTÉN, TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Alapanyagok:
Ételallergia abc
Hozzávalók:
4 db tojás
1 cs tutti frutti pudingpor (haas)
édesítő
6 ek liszt
2 ek utifűmaghéj
1 ek kakaópor
1,5 dl víz
4 db tojás
1 cs tutti frutti pudingpor (haas)
édesítő
6 ek liszt
2 ek utifűmaghéj
1 ek kakaópor
1,5 dl víz
Elkészítés:
Az alapanyagokat alaposan összeturmixoljuk a kakaóporon kívül, majd ketté osztjuk.
Bele tesszük az egyik felébe a kakaóport, majd nyalóka sütőben megsütjük (fél ek pudingos, - fél ek kakaós).
Az alapanyagokat alaposan összeturmixoljuk a kakaóporon kívül, majd ketté osztjuk.
Bele tesszük az egyik felébe a kakaóport, majd nyalóka sütőben megsütjük (fél ek pudingos, - fél ek kakaós).
2015. január 19., hétfő
LINZER TÉSZTÁS CSOKIS KRÉMES (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Alapanyagok:
Ételallergia Abc
Hozzávalók:
50 dkg nutri free mix per pane
25 dkg liga margarin
édesítő
1 cs sütőpor
3 db tojás
2 ek kókuszkrém
szükség szerint 2-3 ek víz
Krém:
2 cs gl mentes csokis puding
6 dl kókusztej
édesítő
2 ek méz
2 ek kókuszkrém
2 ek liga margarin
Házi csoki a tetejére
Elkészítés:
Az alapanyagokat alaposan kidolgozzuk, majd fél órát hagyjuk a hűtőben állni.
Majd lisztezett deszkán kinyújtjuk, 3 lapot vágunk belőle a sütőformánk alapján.
Kisütjük őket, közben a krémet elkészítjük.
A pudingot megfőzzük, majd folyamatosan hozzákeverünk mindent.
Egy lapot ha meghűlt vissza teszünk a formába, majd megkenjük krémmel, majd ismét lap, majd krém.
A tetejére pedig házi csoki kerül.
Jó étvágyat!
LEKVÁROS LINZER (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Alapanyagok:
Ételallergia Abc
Hozzávalók:
50 dkg nutri free mix per pane
25 dkg liga margarin
édesítő
1 cs sütőpor
3 db tojás
2 ek kókuszkrém
szükség szerint 2-3 ek víz
lekvár
Elkészítés:
Az alapanyagokat alaposan kidolgozzuk, majd fél órát hagyjuk a hűtőben állni.
Majd lisztezett deszkán kinyújtjuk, szaggatjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb 15-20 perc alatt megsütjük.
Majd lekvárral kenjük .
Jó étvágyat!
TÚRÓS POGÁCSÁK (GLUTÉN,LAKTÓZ,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Alapanyagok:
Ételallergia Abc
Hozzávalók:
50 dkg Nutri Free mix per pane
40 dkg laktózmentes túró
só
1 cs sütőpor
30 dkg liga margarin
szükség szerint 1-2 ek víz
Elkészítés:
Az alapanyagokat egy tálban alaposan összegyúrjuk, majd hagyjuk a hűtőben pihenni 1 órát.
Majd lisztezett deszkán átgyúrjuk, kinyújtjuk, szaggatjuk.
Tojással megkenjük a tetejét, majd előmelegített sütőben 180 fokon kb 30 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat!
2015. január 18., vasárnap
MÁKOS MUFFIN (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Alapanyagok:
Ételallergia Abc
Hozzávalók:
4 db tojás
3 ek Nutri free mix per pane
1 ek útifűmaghéj
1 ek dw 1:4 édesítő
vanília aroma
1 ek kókuszkrém
2 ek olvasztott liga margarin
1 cs sütőpor
Töltelék:
Dw gluténmentes máktöltelék
kókusztej
Elkészítés:
A piskóta hozzávalóit összeturmixoljuk, majd negyedig töltünk muffint formákat, majd az előre kikevert máktöltelék jön, majd ismét piskóta massza.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb 25 per alatt (tűpróba) megsütjük.
Jó étvágyat!
GYÜMÖLCSÖS TÚRÓTORTA ( GLUTÉN,LAKTÓZ,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Alapanyagok:
Ételallergia Abc
Recept:
Piskóta:
4 db tojás
2 ek cukrozatlan kakaópor
2,5 ek Nutri free mix per pane ( itt találod, még mindig akciós áron: http://
0,5 cs sütőpor
édesítő
Túrókrém:
45 dkg laktózmentes túró
édesítő
1 db narancs
2 dl kókuszkrém
zselatinfix
vaníliaaroma
Teteje:
mandarin
haas tortazselé (itt találod: http://
Elkészítés:
A piskóta hozzávalóit alaposan kikeverjük, majd előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük 180 fokon (tűpróba).
A krém hozzávalóit összeturmixoljuk, majd a kihűlt piskótára tesszük.
A mandarint elhelyezzük a tortán, majd a zselével leöntjük.
Egy éjjelre a hűtőbe tesszük.
Jó étvágyat!
HAMIS MÉTERES (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Alapanyagok:
Ételallergia Abc
A legegyszerűbb süti a világon szerintem...És nálunk nagyon bejött grin emoticon
Igazából a méteresből indultam ki, de mivel szorított az idő, így csak rakosgattam a végén grin emoticon
Recept:
Süss 2 db 3 tojásos piskótát (természetesen gl, tej és cukormentest), az egyiket kakaósan.
Majd hosszába vágd fel...
Főzz egy számodra bármilyen ízű pudingot.
Na ha ez megvan, akkor egy őzgerinc formába (nálam szilikonos kenyérforma volt - itt találod: http://
Egy éjszakára a hűtőbe, másnap kiszedni, majd bevonni csokival...Ennyi wink emoticon grin emoticon
Jó étvágyat hozzá!
CSOKIS-MEGGYES ÓRIÁS MUFFIN (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Alapanyagok:
Ételallergia Abc
Hozzávalók (12 db nagy méretű muffinhoz)
35 dkg Nutri free mix per pane ( http://
1 ek útifűmaghéj ( http://
2 ek karobpor ( http://
1 cs sütőpor
15 dkg liga margarin
3 db tojás
2 ek méz
2 dl házi kókusztej ( evvel készítettem: http://flora-natura.hu/
1 ek dw 1:4 édesítő
10 dkg meggy
Elkészítés:
Az összes hozzávalót összeturmixoljuk, majd végül bele forgatjuk a meggyet.
Muffin formákba töltjük és 180 fokra előmelgített sütőben kb 20-25 perc alatt megsütjük.
A tetejére házi csoki és meggy került.
NUTRI ZSÖMLE (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKORMENTES)
Alapanyagok:
Ételallergia Abc
Nutri Zsömle:
Hozzávalók:
30 dkg Nutri Free mix per pane (http://www.etel-allergia-abc.hu/nutri_free____mix_per_pane_1000_gr_520 )
20 dkg Mix per Fibra+ ( http://www.etelallergia-abc.hu/nutri_free___mix_per_pane_fibra_500_gr_523 )
2 ek útifűmaghéj ( http://www.etelallergia-abc.hu/utifumaghej___psyllium_husk___300_gr_drosgtar_668?keyword=útifű )
3 dkg élesztő
5,5 dl víz
só
2 ek olaj
Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk, majd összes alapanyaggal együtt alaposan kidolgozzuk, hagyjuk kelni 1 órát, majd formázzuk és 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük kb. 40 perc alatt!
Jó étvágyat!
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)