2016. szeptember 28., szerda
FAHÉJAS CSIGA (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
12,5 dkg Nocarb rost sütőmix
3 dl víz
3 db tojás
15 gr kókuszolaj
4 gr sütőpor
2 ek 1:4 édesítő
+ fahéj és édesítő elegye
+ olaj a kenéshez
+ 1 b tojás a kenéshez
Elkészítés:
Az alapanyagokat jó alaposan összedolgozzuk, majd pihentetjük 10 percet.
Majd kinyújtjuk szilikon lapon, megkenjük kókuszolajjal, megszórjuk édesítő fahéjjal, feltekerjük felvagdossuk és sütőpapíros tepsire tesszük.
Lekenjük felvert tojással, majd kb 20 perc alatt megsütjük 180 fokon.
ÓRIÁS SAJTOS KIFLI (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
15 dkg Nocarb rost sütőmix
3 db tojás
3 db tojás fehérje
2,5 ek kókuszolaj
só
4 gr sütőpor
2,5 dl víz
+ növényi sajt
Elkészítés:
Az alapanyagokat jó alaposan kidolgozzuk, majd két fele vesszük, kiflit formázunk.
Sütőpapíros tepsin 10 percet pihentetjük, majd 210 fokon kb 15-20 percig sütjük, majd megszórjuk a sajthelyettesítővel és 180 fokon tovább sütjük még kb 20-25 percig.
2016. szeptember 27., kedd
NOCARB BOUNTY CSOKI (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók (15 db )
1 cs Nocarb vaníliás puding (ITT)
0,5 l kókusztej
20 dkg kókuszreszelék
2 dkg kókuszliszt
1 dkg Nocarb daramix (ITT)
ízlés szerint édesítő
+ olvasztott paleo csokoládé
Elkészítés:
A pudingot megfőzzük, édesítjük, majd az összes többi alapanyaggal együtt jó alaposan kikeverjük, hagyjuk kihűlni.
Majd formázzuk, csokival bevonjuk, és betesszük a hütőbe pár órára.
2016. szeptember 26., hétfő
ASZALT PARADICSOMOS KÖLESES NUTRI ÓRIÁS BAGETT (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
5 dkg Nutri free mix per dolci
10 dkg Nutri free fibra +
25 dkg Nutri free mix per pane
3 dkg köles liszt
3 dkg lenmagpehely
1 kk só
4 dkg aszalt paradicsom apróra vágva
1 cs porélesztő
kb 4 dl víz (kéz meleg)
2 ek olaj (ezt a végén gyúrjuk hozzá)
+ olaj a kenéshez
+ növényi reszelt sajt
Elkészítés:
Az alapanyagokat jó alaposan összedolgozzuk, az olajat a végén gyúrjuk bele.
Majd enyhén lisztes lapon megformázzuk.
Lekenjük olajjal vékonyan, majd 30 percig 50 fokon kelesztjük.
Majd még egyszer vékonyan olajozzuk és megszórjuk növényi reszelt sajttal, majd kb 20-30 perc alatt megsütjük légkeverésen.
2016. szeptember 25., vasárnap
TEJBEGRÍZ SZELET (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
15 dkg Nocarb kakaós muffinpor
1,5 ek édesítő (1:4)
30 gr kókuszolaj
3,4 dl kókusztej
Töltelék - "tejbegríz"
2 d kókusztej
ízlés szerint édesítő
1 kk vanília aroma
kb 2 dkg Nocarb daramix
Elkészítés:
A piskóta hozzávalóit kikeverjük.
A "tejbegríz" hozzávalóit egy lábasba tesszük, kikeverjük, majd megfőzzük.
A kakaós tésztát egy 18x18 as szilikon formába tesszük és kanál segítségével lukakat csinálunk, ide teszünk a "tejbegrízből".
Majd 180 fokon kb 25 perc alatt megsütjük.
MEGGYES MUFFIN (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók (3 nagy muffinhoz)
8 dkg Mester süteményliszt (ITT)
10 dkg meggy
5 dkg margarin
2 db tojás
3-4 ek eritrit (ITT) - ha nem elég édes, lehet még hozzá tenni!!
3 gr Mester sütőpor (ITT)
2 ek rizstejszín - Alpro
Elkészítés:
Az alapanyagokat jó alaposan kikeverjük, majd muffin formákba tesszük.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
CSOKIS-DIÓS / FAHÉJAS CSIGA (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
27,5 dkg Mester kelt tészta liszt
2 dkg margarin
4 ek eritrit
3 gr porélesztő
2 dl mandulatej
1 tojássárgája
+ darált dióval kikevert olvasztott mester diabetikus étbevonó
+ édesítős fahéj
+ 1 db tojás a kenéshez
Elkészítés:
Az alapanyagokat jó alaposan kidolgozzuk, majd hagyjuk 30 percet kelni.
Majd lisztezett lapon átdolgozzuk (ha szükséges adunk még hozzá 1-2 ek lisztet), majd kinyújtjuk, megtöltjük, feltekerjük, felvagdossuk és sütőpapíros tepsire tesszük.
megkenjük felvert tojással és 180 fokra előmelegített sütőben kb 15-25 perc alatt megsütjük.
VIRSLIS BAGETT (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók (2 db )
20 dkg Mester házi kenyérliszt
1,5 dl kézmeleg víz
3 gr porélesztő
só
1 kk petrezselyem
1 kk bazsalikom
1,5 ek olaj
+ 2 db virsli
Elkészítés:
Az alapanyagokat jó alaposan összedolgozzuk, majd két részre osztjuk.
Kinyújtjuk, majd beletesszük a virslit és feltekerjük, oldalait bezárjuk.
Bevagdossuk, lekenjük olajjal, majd 10 percig 50 fokon "kelesztjük", majd 180 fokon kb 15 perc alatt megsütjük.
2016. szeptember 24., szombat
CUKKINIS ALMÁS TÁSKA (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók (8 db )
30 dkg cukkini (pucolt)
75 gr kókuszkrém
2 ek kókuszolaj
1 db tojás
2 ek Nocarb 1:7 édesítő (ITT)
11,5 dkg NOcarb rost sütőmix (ITT)
5 gr sütőpor
+ lekvár - nekem almalekvár volt - saját
+ 1 db tojás a kenéshez
Elkészítés:
Az alapanyagokat jó alaposan kidolgozzuk, majd 15 percet pihentetjük.
Majd kinyújtjuk, kockákat vágunk belőle.
Megtöltjük lekvárral, majd "összehajtjuk", majd sütőpapíros tepsire tesszük.
Lekenjük felvert tojással.
180 fokon , légkeverésen kb 20-25 perc alatt megsütjük.
VANÍLIÁS GRÍZPUDING (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
0,5 l kókusztej
6 db tojássárgája (nekem s méretűeké volt)
2 ek édesítő (1:4)
1 rúd vanília kikapart belseje
2 dkg Nocarb daramix
+ eper - vagy bármilyen más gyümölcs
Elkészítés:
A kókusztejbe keverjük az édesítőt, a tojássárgáját és a vaníliát, majd felforraljuk, ekkor beletesszük a darát és megfőzzük.
Eperrel rétegezve tálaljuk.
2016. szeptember 23., péntek
LENMAGPELYHES KENYÉR MESTER KENYÉRMIXBŐL (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
30 dkg mester kenyérmix (ITT)
1 kk só
4 gr porélesztő
2 ek lenmagpehely
kb 2,8-3 dl víz
1,5 ek olaj
Elkészítés:
Az alapanyagokat jó alaposan összedolgozzuk (az olajat a végén adjuk hozzá!!).
Vizes kézzel megformázzuk, sütőpapíros tepsire tesszük. majd vékonyan megkenjük olajjal, bevagdossuk.
50 fokon kb 25 percig kelesztjük, majd 180 fokon kb 25-30 perc alatt megsütjük.
EXTRA DIÉTÁS TIRAMISU (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
Piskóta:
4 db tojás
3 gr sütőpor
1-2 ek édesítő (1:!)
1.5 dl kókusztej
8 dkg Nocarb daramix
Krém:
0,5 l kókusztej
2-3 ek édesítő (1:4)
4 db tojássárgája
10 gr konjakliszt
+ főzött kávé
+ holland kakaópor
Elkészítés:
A piskóta hozzávalóit kikeverjük, majd egy szilikon formában kb 20 perc alatt megsütjük (23x18).
A krémhez a kókusztejben kikeverjük hozzávalókat majd megfőzzük.
Ha megsült a piskóta, akkor csíkokra vágjuk, majd egy 18x18 as szilikon formába alulra pakoljuk (csak a felét), majd jól meglocsoljuk kávéval, majd jön a krém egyik felét, majd ismét piskóta, kávé és krém.
Végül kakaóporral megszórjuk, és hagyjuk összeállni.
2016. szeptember 22., csütörtök
"SAJTOS" FRANCIA KENYÉR (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók (2 db ):
50 dkg Mester házi kenyérliszt vagy Mester kenyérliszt (ITT)
1 cs porélesztő
kb 4,5 dl kézmeleg víz
1 ek burgonyapehely
só
5 dkg reszelt növényi sajt
2 ek olaj
+ reszelt növényi sajt
Elkészítés:
Az alapanyagokat jó alaposan kidolgozzuk, az olajat a végén adjuk hozzá.
Majd két egyenlő részre osztjuk.
Megformázzuk, majd olajjal vékonyan megkenjük, bevagdossuk és egy kis sajtot szórunk a tetejére.
50 fokon kb 20 percig kelesztjük, majd 180 fokon kb 20-30perc alatt megsütjük.
2016. szeptember 21., szerda
PROFITEROL - KAKAÓS (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Ismét készült nálam Nocarb profiterol, de ezúttal kakaós volt a tésztája. A recept szinte ugyanaz, mint amit már megosztottam veletek, de kiegészítettem a kakaóporral és egy kis vízzel.
Ugyanúgy vanília krém készült bele. A képen azért látjátok karamell színűnek, mert kókuszvirág cukorral készült (a recept leírásban az eredeti változatot hagytam, és csak mellékesre írtam be), mivel a paleo központba vittem kóstolónak, és Réka illetve Lia kókuszvirágcukrot szokott használni saját maguk részére (tudjátok sokan nem bírják az édesítőket).
Hozzávalók (20 db)
12,5 dkg nocarb rost sütőmix
2,5 dl víz
2,5 dl kókuszolaj / olaj
4 db tojás
1 ek édesítő (1:5) ( kb 5-6 ek kókuszvirágcukor)
1 ek holland kakaópor
- szükség szerint adjunk hozzá 2-3 ek vízet
Krém:
0,2 dl kókusztej
vanília aroma
2 db tojássárgája
ízlés szerint édesítő (kókuszvirágcukor)
konjakliszt
nem paleo diétázók használjanak vanília pudingport
Elkészítés:
Egy lábasba a vizet, olajat és édesítőt felforraljuk, majd belekeverjük a nocarb rost mixet.
Majd ha kissé meghűlt, akkor turmixba tesszük, hozzáadjuk a tojásokat és jó alaposan összeturmixoljuk.
Majd sütőpapíros tepsire golyókat formázunk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb 11-14 perc alatt megsütjük.
A krémhez a hozzávalókból sűrű krémet főzünk, majd ha meghűlt, akkor egy nyomózsákba tesszük, annak a száját belenyomjuk a profiterolba és megtöltjük.
Csokiszósszal tálaljuk.
2016. szeptember 20., kedd
DIÓS RÓZSÁK (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
15 dkg Mester házi kenyérliszt
15 dkg Mester kelt tészta liszt
3 gr porélesztő
2 dl kókusztej
1 ek édesítő (1:4)
1 ek margarin
1 ek olaj
Töltelék:
15 dkg dió - darálva
ízlés szerint édesítő
kókuszkrém
+ rizsliszt
+ édesítős kókusztej a kenéshez ( nem tojásérzékenyeknek tojássárgája)
Elkészítés:
Az alapanyagokat nagyon alaposan kidolgozzuk , az olajat a legvégén adjuk hozzá, addig dagasztjuk, míg szépen a tál oldalától el nem válik.
Majd meleg helyen 30 percet kelesztjük.
Majd rizslisztes lapon átgyúrjuk, kinyújtjuk, pohár segítségével kiszaggatjuk.
Majd a köröket egymásra tesszük, megtöltjük krémmel ( egész egyszerűen kikeverjük a töltelék alapanyagait sűrű krémmé).
Maja a köröket alulról "felzárjuk), majd feltekerjük.
Sütőpapíros tepsire tesszük (lehet használni nagyobb méretű szilikon muffin formát és abba tenni).
Lekenjük édesítős kókusztejjel.
Nem tojásérzékenyek nyugodtan kenjék meg tojássárgájával.
180 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.
2016. szeptember 19., hétfő
GUMICUKI SÜTI (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
Piskóta:
15 dkg Nocarb kakaós muffin por
3,2 dl víz
1-2 ek édesítő (1:4)
3 dkg kókuszolaj
Töltelék:
9 gr Nocarb gumicukor alap
kb 10 dkg meggy
kókusztej (ebből kb 3,5 dl)
Elkészítés:
A piskóta hozzávalóit kikeverjük, majd 180 fokon egy 18x18 as formában kb 20-25 perc alatt megsütjük.
Közben elkészítjük a gumicukros tölteléket.
A meggyet a kókusztejjel összeturmixoljuk, majd megnézzük, hogy 4 dl legyen - ha nem elég akkor adunk még egy kis kókusztejet hozzá. (Én fagyasztott meggyet használtam, így kiengedéskor némi leve is volt!).
Ezt egy lábasba tesszük, majd édesítjük, hozzáadjuk a gumicukor alapot és összefőzzük, majd megtöltjük vele a süteményt (tetejére is kenhetünk!).
VANÍLIÁS KIFLIK (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
30 dkg Mester házi kenyérliszt
1 ek édesítő 1:4 (ha valaki édesebben szeretné , akkor nyugodtan tegyen bele többet)
3 gr porélesztő
1-2 ek vanília aroma
2,5 dl víz
1,5 ek olaj
+ édesítős kókusztej a kenéshez
Elkészítés:
Az alapanyagokat jó alaposan összedolgozzuk (az olajat csak a végén gyúrjuk hozzá!).
Hagyjuk 40 percet kelni, majd rizslisztes lapon átdolgozzuk.
Kinyújtjuk egy nagy kör alakba, majd 8 cikkre vágjuk.
Feltekerjük, és sütőpapíros tepsire tesszük.
Lekenjük édesítős kókusztejjel, majd 180 fokon kb 15-20 perc alatt megsütjük.
DIÓS GUBA TORTA (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
5 db vaníliás kifli (lentebb a recept)
25 dkg darált dió
kb 2 dl vaníliás rizstej (Alpro - Rice Dolce)
ízlés szerint édesítő
(akár egy is rumaromát és mazsolát is tehetünk bele :D )
0,5 cs vaníliás pudingpor - haas
2 dl rizstej
édesítő
3 db tojásfejérje
Elkészítés:
A kifliket felkarikázzuk.
Ráöntjük a rizstejet, és az előzőleg édesítővel elkevert diót, jó alaposan átforgatjuk.
Egy 18 cm torta formába tesszük, majd ráöntjük a már megfőzött pudingot.
Ezt hagyjuk meghűlni kb 10 percet.
Felverjük a tojásfehérjéket, majd a tetejére tesszük, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb 15-20 percig sütjük (a hab tetején látjuk, mikor már aranybarna, akkor lezárhatjuk a sütőt).
Hagyjuk teljesen kihűlni.
A vaníliás kiflit így készítettem:
Hozzávalók:
30 dkg Mester házi kenyérliszt
1 ek édesítő 1:4 (ha valaki édesebben szeretné , akkor nyugodtan tegyen bele többet)
3 gr porélesztő
1-2 ek vanília aroma
2,5 dl víz
1,5 ek olaj
+ édesítős kókusztej a kenéshez
Elkészítés:
Az alapanyagokat jó alaposan összedolgozzuk (az olajat csak a végén gyúrjuk hozzá!).
Hagyjuk 40 percet kelni, majd rizslisztes lapon átdolgozzuk.
Kinyújtjuk egy nagy kör alakba, majd 8 cikkre vágjuk.
Feltekerjük, és sütőpapíros tepsire tesszük.
Lekenjük édesítős kókusztejjel, majd 180 fokon kb 15-20 perc alatt megsütjük.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)