Hozzávalók:
25 dkg MedHusa Great gluténmentes kenyérliszt
5 dkg MedHusa Great gluténmentes zabpehelyliszt
10 dkg MedHusa Great gluténmentes prémium zabpehely
2 dkg útifűmaghéj
6 g porélesztő
5 dkg margarin
só
5 dl növényi tej
Töltelék:
10 dkg margarin
ízlés szerint só
ízlés szerint zöldfűszerek
+ olaj a kenéshez
+ magok a szóráshoz
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban jól elkeverjük, beledolgozzuk a margarint, majd a növényi tejet.
Egy órát meleg helyen pihentetjük.
Majd szilikon lapon kinyújtjuk.
A margarint kikeverjük a sóval és a zöldfűszerekkel, majd megkenjük vele a kinyújtott lapot.
A tészta egyik felét ráhajtjuk a másikra.
Felcsíkozzuk. Majd mindegyik csíkot bevágjuk középen hosszába ( a tészta felsó része maradjon egybe ), majd összesodorjuk a két csíkot.
Sütőpapíros tepsire tesszük őket, olajjal vékonyan lekenjük, megszórjuk magokkal, majd 180 fokos sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük.