2024. október 31., csütörtök

Zabpelyhes csavart ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán)

Hozzávalók:

25 dkg MedHusa Great gluténmentes kenyérliszt

5 dkg MedHusa Great gluténmentes zabpehelyliszt

10 dkg MedHusa Great gluténmentes prémium zabpehely

2 dkg útifűmaghéj

6 g porélesztő

5 dkg margarin

5 dl növényi tej

Töltelék:

10 dkg margarin

ízlés szerint só

ízlés szerint zöldfűszerek

+ olaj a kenéshez

+ magok a szóráshoz

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban jól elkeverjük, beledolgozzuk a margarint, majd a növényi tejet. 

Egy órát meleg helyen pihentetjük.

Majd szilikon lapon kinyújtjuk.

A margarint kikeverjük a sóval és a zöldfűszerekkel, majd megkenjük vele a kinyújtott lapot.

A tészta egyik felét ráhajtjuk a másikra.

Felcsíkozzuk. Majd mindegyik csíkot bevágjuk középen hosszába ( a tészta felsó része maradjon egybe ), majd összesodorjuk a két csíkot.

Sütőpapíros tepsire tesszük őket, olajjal vékonyan lekenjük, megszórjuk magokkal, majd 180 fokos sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük.










 

Csokis gömbök ( glutén, tej, tojás, cukor,szójamentes, vegán)


Hozzávalók:

35 dkg MedHusa Great gluténmentes kenyérliszt

4 dkg édesítő (1:4)

15 dkg margarin

1,5 dl növényi tej

+ gluténmentes - cukormentes - vegán csokidarabok

+ olaj a kenéshez

Elkészítés:

A lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk az édesítőt, elkeverjük.

Beledolgozzuk a margarit, majd a növényi tejet.

Szilikon lapra tesszük a tésztát, 16 egyforma részre osztuk.

Golyókat formázunk belőlük, majd teyerünkkel lenyomkodjuk, csokidarabot teszünk bele, majd újra megformázzuk.

A golyókat egy sütőpapírral bélelt formába tesszük, olajjal vékonyan lekenjük őket, majd 180 fokos sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük.






 

Csőben sült tészta ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán)

Hozzávalók:

1 cs MedHusa Great zabtészta - penne

5 dkg köles

3 dkg gluténmentes sörélesztőpehely

ízlés szerint só

ízlés szerint zöldfűszerek

1,5 dl növényi tejszín

Tetejére:

10 dkg csicseriborsó liszt

1,5 dkg fekete só

1,25 dl növényi tej

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük.

A kölest megfúzzük, majd pépesítjük.

Egy tálban a köles pépet, sörélesztőt, sót, zöldfűszereket, tejszínt alaposan kikeverjük, majd a tésztára öntjük, jól összekeverjük.

Egy jénai tálba tesszük a tésztát.

A csicseriborsó lisztet, fekete sót és növényi tejet alaposan kikeverjük, majd a tészta tetejére öntjük.

180 fokos sütőben kb. 10-15 percet sütjük.










 

2024. október 22., kedd

Gombás penne ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán)

Hozzávalók:

1 cs gluténmentes - vegán penne tészta ( 50 dkg )

50 dkg ChefGomba  - Laska

20 dkg ChefGomba - ördögszekér gomba

ízlés szerint só

ízlés szerint zöldfűszerek ( petrezselyem, majoranna, rozmaring, oregánó )

2 dl növényi tejszín

1,5 dl növényi tejföl

20 dkg sárgarépa - reszelve

1 db tv paprika

4 ek olaj

Elkészítés:

A paprikát megmossuk, csíkokra vágjuk.

A gombákat megmossuk, feldaraboljuk.

Az olajon a paprikát megpirítjuk, hozzáadjuk a gombákat és a reszelt répát, sózzuk, fűszerezzük, alaposan összekeverjük, majd puhára fúzzük.

Vágül hozzáadjuk a növényi tejszínt és a növényi tejfölt, alaposan összekeverjük.

A tésztát kifőzzük.

Majd a gombás "raguval" összekeverjük a tésztát, majd tálalható.







 

2024. október 20., vasárnap

Ferdinánd tekercs ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán)


Hozzávalók:

25 dkg Mester család házi kenyérliszt

25 dkg Mester család kalács liszt

1 cs porélesztő

2 ek vanília aroma

3,8 dl növényi tej

5 dkg Mester család édesítő (1:4)

10 dkg margarin

Töltelék:

35 dkg sült sütőtök

ízlés szerint fahéj

ízlés szerint édesítő

Tetejére:

porédesítő kikeverve növényi tejjel ( sűrű állagú legyen!)

+ olaj a kenéshez

+ barna rizsliszt a nyújtáshoz

Elkészítés:

A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, beledolgozzuk a margarint, majd a növényi tejet.

Egy órát meleg helyen kelesztjük.

Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk, kinyújtjuk.

A sütőtököt villával pépesítjük, majd kikeverjük a fahájjal és az édesítővel.

Megkenjük vele a tészta egyik felét, majd a másik felét ráhajtjuk, felcsíkozzuk a tésztát. 

Feltekerjük a csíkokat.

Egy kerek torta formát kibélelünk sütőpapírral, belerakosgatjuk a csigákat, tetejüket olajjal vékonyan lekenjük.

180 fokos sütőben kb. 30-40 perc alatt megsütjük.

Majd ha megsült, akkor lekenjük az édesítőt növényi tejjel.











 

Fűszeres lapkenyér ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán)


Hozzávalók:

30 dkg Mester házi kenyérliszt

30 dkg Mester kenyérliszt

3 dkg só

ízlés szerint zöldfűszerek

5 dkg margarin

1 cs porélesztő

5 dl növényi tej

+ 15 dkg margarin + só + zöldfűszerek

+ barna rizsliszt a formázáshoz

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, beledolgozzuk a margarint, majd a növényi tejet.

Egy órát meleg helyen kelesztjük.

Majd barna rizsliszta lapon átdolgozzuk, kinyújtjuk, és 16 db kockára vágjuk.

A margarint kikeverjük a sóval és zöldfűszerekkel, és minden kocka egyik felét megkenjük vele. Majd nyolcat - nyolcat egymásra rakunk, és elvágjuk középen.

( igazából 32 téglalap így ).

Egy kenyérformát sütőpapírral kibélelünk és bele állítjuk úket ( a margarinos rész van felül ).

A maradék fűszeres margarint eloszlatjuk a tetején.

180 fokos sütőben 35 percet sütjük, majd kivesszük a formából és további 10 percet sütjük még.









 

Sütőtökös mákos szelet ( glutén, tej, tojás, cukor,szójamentes, vegán)


Hozzávalók:

40 dkg Mester család süteményliszt

7,5 dkg darált mák

5 dkg édesítő

15 dkg sült sütőtök

7,5 dkg cukormentes kandírozott gyümölcs

1 cs sütőpor

4 dl növényi tej

4 dkg margarin

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük.

A sütőtököt villával pépesítjük, belekeverjük a margarint, majd a növényi tejet. 

Végül hozzáadjuk a száraz alapanyagokhoz, beletesszük a kandírozott gyümölcsöket, alaposan kikeverjük.

Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és kb. 35-40 perc alatt megsütjük.







 

Sütőtökös - meggyes hamis brownie ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán)

Hozzávalók:

20 dkg sütőtök - villával pépesítve

32,5 dkg Mester család süteményliszt

10 dkg Mester család diabetikus étbevonó - tördelve

5 dkg Mester család édesítő (1:4)

10 dkg magozott meggy

1 cs sütőpor

4 dkg Mester család holland kakaópor

3,5 dl növényi tej

Elkészítés:

Az összes alapanyagot egy tálba tesszük, alaposan kikeverjük, majd sütőpapíros tepsibe öntjük.

180 fokos sütőben k. 35-40 perc alatt megsütjük.







 

Almás - sütőtökös - mákos pite (glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán)

Hozzávalók:

Tészta:

30 dkg Mester család süteményliszt

10 dkg Mester család kalács liszt

15 dkg margarin

4 dkg Mester család édesítő (1:4)

kb 1 - 1,5 dl növényi tej

Töltelék:

40 dkg alma - reszelve

25 dkg sült sütőtök villával pépesítve

12,5 dkg darált mák - édesítő - rumaroma - 4-5 ek növényi tej

+ fahéj - édesítő

+ olaj a kenéshez

+ barna rizsliszt a nyújtáshoz

Elkészítés:

A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, beledolgozzuk a margarint, majd pedig lassan adagolva a növényi tejet ( annyit, hogy nyújtható legyen ).

Majd barna rizslisztes lapon jól átdolgozzuk, két részre osztjuk.

Kinyújtjuk kocka alakra ( 20x20), majd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük az egyik lapot.

Az almát kikeverjük a sütőtökkel, fahéjjal és édesítővel ( nyomkodjuk majd ki a levét ), majd oszlassuk el a tésztán, majd amákos keveréket tegyük rá, végül a másik kinyújtott tészta.

Tetejét olajjal kenjük le, majd 180 fokos sütőben kb. 30-40 perc alatt süssük meg.