2016. július 26., kedd

FOKHAGYMÁS BAGETT (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES,SZÉNHIDRÁTMENTES)


Hozzávalók
5 dkg Nocarb daramix
1 kk só
1-2 kk fokhagymakrém
6 dkg Nocarb rost sütőmix
2 db tojás
4 gr sütőpor
140 gr víz
15 gr kókuszolaj

Elkészítés:
Az alapanyagokat jó alaposan kidolgozzuk, majd két részre vesszük.
Bagettet formázunk belőle, bevagdossuk a tetejüket, majd 10 percet pihentetjük.
Majd 210 fokon sütjük kb 10-15 percig, majd 180 fokon még 15-20 percig.




GYORS ZSERBÓ (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)



Hozzávalók:
20 dkg Nocarb rost zsemlemix
4 gr sütőpor
2 dkg kókuszolaj
2 ek Nocarb 1:7 édesítő
2 dl kókuszkrém
kb 1,5- 2 dl víz
+ cukrozatlan sárgabaracklekvár
+ darált dió
+ házi vagy paleo csoki

Elkészítés:
Az alapanyagokat jó alaposan kidolgozzuk, majd 4 egyenlő részre osztjuk.
Kinyújtjuk téglalap alakra, majd egyesével sütjük 4 percig, megfordítjuk és a másik oldalát 1 percig - nem kell megijedni, ha kicsit keményebbnek találod, hisz jön a töltelék, amitől eszméletlen finom puha lesz!!! Nem mellesleg nem lesz elázva a tésztája!!! (800 watt!)
Majd ha megsültek és kihűltek a lapok, akkor megtöltjük.
Én egész egyszerűen a diót és lekvárt kikevertem (kb 25 deka lekvár volt annyi dióval amennyit felvett, de én szeretem ezt a tölteléket :D )
Végül a csoki a tetejére, majd egy éjjel a hütőben!

Előre szólok, hogy abbahagyhatatlan az evése, szóval csak óvatosan!!! ;)






NOCARB TERMÉKEKET ITT TUDSZ VÁSÁROLNI!  KATT!

2016. július 25., hétfő

"SAJTOS" RUDAK (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES,SZÉNHIDRÁTMENTES)


Hozzávalók (amennyi a fotón szerepel)
5 dkg Nocarb rost zsemlemix
5 dkg vegán sajt reszelve (lehetőleg olvadós)

3 gr sütőpor
1 dl víz
2 gr porélesztő
1 ek kókuszolaj

Elkészítés:
Az alapanyagokat jó alaposan összedolgozzuk, majd kinyújtjuk, és felvagdossuk.
kb 5 percet hagyjuk állni, majd mikróba 4 percig sütjük, majd megfordítjuk és kb 1 percig sütjük.
Majd ha meghűlt, fogyasztható.





FAHÉJAS-MAZSOLÁS KALÁCS (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES,SZÉNHIDRÁTMENTES)


Hozzávalók:
12 dkg Ncarb rost zsemlemix
2 dl víz
5 gr sütőpor
2 ek olaj
1 kk fahéj
1-2 ek nocarb 1:7 édesítő (ízlés szerint)
4 dg mazsola

Elkészítés:
Az alapanyagokat jó alaposan kidolgozzuk, majd három részre osztjuk.
Összefonjuk, majd egy szilikon kenyérformába tesszük és 4 percig sütjük a mikróba, majd kivesszük , tányérra tesszük és még 2,5 percre visszatesszük a mikróba.




2016. július 24., vasárnap

DIÓS-LEKVÁROS TEKERCS - LISZTMENTES (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)



Hozzávalók:
35 dkg darált dió
ízlés szerint édesítő
2 dkg útifűmaghéj
11 dkg kókuszkrém
+ aszalt cukormentes szilvalekvár
+ házi csoki

Elkészítés:
A diót útifűmaghéjat,édesítőt, kókuszkrémet összeturmixoljuk, majd kézzel átgyúrjuk.
Betesszük a hütőbe 10-20 percet. Majd két szilikonos sütőpapír közt kinyújtjuk, megkenjük lekvárral, feltekerjük, beborítjuk csokival, majd vissza tesszük a hűtőbe pár órára.

2016. július 23., szombat

ASZALT GYÜMÖLCSÖS KÓKUSZGOLYÓ (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)





Hozzávalók:
25 dkg Mester keksztekercspor
10 gr mester holland kakaópor
3 dkg édesítő (1:4)
10 dkg aszalt gyümölcs (nálam mazsola-aszalt barack-áfonya-ezt leturmixolva!!!)
25 dkg cukormentes sárgabaracklekvár
kb 0,5-1 dl víz
+ kókuszreszelék a forgatáshoz

Elkészítés:
Az összes alapanyagot jó alaposan összedolgozzuk, majd 30 percet pihentetjük.
Majd golyókat formázunk belőle, és kókuszreszelékbe forgatjuk.





SÁRGABARACKOS TEKERCS (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES,SZÉNHIDRÁTMENTES)



Hozzávalók:
10 dkg Nocarb rost sütőmix
2 db tojás
5 gr sütőpor
2 ek Nocarb 1:7 édesítő
1 dl kókuszkrém
1 dl kókusztej
+ cukrozatlan sárgabarack lekvár, amit útifűmaghéjjal bezselésítünk
+ 1 db tojás a kenéshez

Elkészítés:
Az alapanyagokat jó alaposan kidolgozzuk, majd hagyjuk 10 percet pihenni, majd kinyújtjuk, megkenjük a lekvárral, feltekerjük, felszeleteljük.
180 fokon kb 20 - 25 perc alatt megsütjük.






VANÍLIÁS-GYÜMÖLCSÖS TORTA (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES,"SZÉNHIDRÁTMENTES")


Hozzávalók:
Piskóta:
6 db tojás
1 cs nocarb kakaós pudingpor
7 dkg nocarb kakaós pudinpor
4 dkg nocarb rost sütőmix
2 ek nocarb 1:7 édesítő
1 cs sütőpor
Krém
2 cs nocarb vaníliás pudingpor
2 dl kókusztej
ízlés szerint édesítő
3 dl kókusztejszín
+ kb 10 dkg fagyasztott gyümölcs - erdei- ezt kiolvasszuk és hozzáadunk útifűmaghéjat és édesítőt
Tetejére:
3 dkg nocarb daramix
ízlés szerint édesítő
1 cs nocarb vaníliás pudingpor
1 ek vanília aroma
3 dl kókusztej
+ házi csoki a tetejére

Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk, majd beleforgatjuk a többi alapanyagot.
Ebből 3 lapot sütünk.
A krémhez a pudingot a kókusztejben megfőzzük, majd hozzákeverjük a kókusztejszínt.
Csatos formába tesszük az első lapot, ráteszünk a pudingból, majd a gyümölcs felét, majd egy lap jön, erre először a gyümölcsöt, majd a pusingot, végü az utolsó lap.
A hűtőbe tesszük egy éjjelre.
Másnap megfőzzük a tetejére és oldalára valő krémet, beborítjuk, leöntjük csokival és 4-5 órát a hűtőbe tesszük.


2016. július 22., péntek

FOKHAGYMÁS - ASZALT PARADICSOMOS SAJTOS BAGETT (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES,SZÉNHIDRÁTMENTES)


Hozzávalók (1 db )
5 dkg Nocarb rost zsemlemix

1 kk fokhagymakrém
3 gr sütőpor
1 dl víz
2 gr porélesztő
1,5 ek kókuszolaj
2,5 dkg aszalt paradicsom (saját)
+ reszelt vegán sajt a tetejére

Elkészítés:
A vízbe kikeverjük az élesztőt, majd az összes többi alapanyaggal együtt jó alaposan kidolgozzuk.
Megformázzuk, majd 10 percet pihentetjük.
Majd mikróba 6,5 perc alatt megsütjük.





MESTER GOFRI (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)


Hozzávalók (5 db )

2 db tojás
1 ek édesítő (1:4) / 4 ek eritrit
3 gr sütőpor
8 gr útifűmaghéj
12 dkg Mester sütiliszt
2 ek olaj
+ olaj a gofri sütő kenéséhez

Elkészítés:
Az alapanyagokat jó alaposan kikeverjük, majd a gofri sütőt kikenjük vékonyan olajjal, majd kisütjük.



ASZALT PARADICSOM (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)


Végre sikerült aszalt paradicsomot készítenem.. Igazából nem is nehéz, csak rá kellett jönnöm, hogy  milyen erősséggel tudom használni a sütőm ehhez. (és itt köszönöm a segítséget a facebookon lévő paleos csoportból a segítségeket ).

Fogtam a paradicsomot, és mivel egész aprók voltak, így nem magoztam ki.
2 órát kb 75 fokon szárítottam, majd kitámasztottam az ajtót és még kb másfelet. 
ENNYI ! :D





ASZALT ÁFONYÁS OLAJOS PISKÓTA (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)


Hozzávalók:
2 db tojás
1 dl víz
0,25 dl olaj
4 gr sütőpor
3 dkg édesítő (1:4)
2 dkg útifűmaghéj
10 dkg Mester sütiliszt
4 dkg aszalt vörös áfonya

Elkészítés:
Az alapanyagokat jó alaposan kikeverjük, majd a végén megszórjuk a vörös áfonyával.
Szilikon formába tesszük (18 cm ), majd 180 fokra előmelegített sütőben kb 15-20 perc alatt megsütjük.





2016. július 20., szerda

PIZZÁS CSIGA (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES,SZÉNHIDRÁTMENTES)


Hozzávalók (kb 16 db hoz)
10 dkg Nocarb rost sütőmix
2 db tojás
2 kk oregánó

6 gr sütőpor
2 dl víz
+ paradicsomszósz
+ vegán sajt
+ 1 db tojás a kenéshez

Elkészítés:
Az alapanyagokat alaposan összedolgozzuk, majd 10 percet pihentetjük.
Majd kinyújtjuk, megkenjük paradicsomszósszal, megszórjuk vegán sajttal, feltekerjük, felvágjuk, majd lekenjük felvert tojással .
180 fokon kb 20-25 perc alatt megsütjük.




2016. július 19., kedd

EPRES PAPUCSOK (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES,SZÉNHIDRÁTMENTES)


Hozzávalók (14 db hoz)
15 dkg Nocarb rost sütőmix
3 db tojás
2 ek Nocarb 1:7
6 gr sütőpor
3 dl víz
fahéj
+ eper lekvár - nekem saját házi cukormentes
+ annyi útifűmaghéj, hogy zselés állaga legyen a lekvárnak
+ 1 db tojás a kenéshez
Elkészítés:
Az alapanyagokat jó alaposan kidolgozzuk, majd hagyjuk 10 percet pihenni.
Majd kinyújtjuk, kockákra vágjuk, megtöltjük a lekvárral, majd két szélét összecsípjük.
Megkenjük tojással, majd 180 fokon kb 20-25 perc alatt megsütjük.