Alapanyagok:
Ételallergia Abc
Hozzávalók:
Barna csokis rész:
100 gr kókuszzsír
100 gr cukrozatlan kakaópor
méz (kb 2 ek ) vagy mézpótló
2-3 ek kókuszkrém (attól függően milyen sötétre szeretnénk)
A kókuszzsírt felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a mézet, majd kakaóport...nagyon gyorsan kell keverni, hogy ne csapjon ki a kókuszzsír, majd jön a kókuszkrém, sűrű krémesre keverjük.
Fehér csokis rész:
100 gr kókuszzsír
100 gr kókusztejpor vagy kókuszitalpor (ebből majd viszek, hogy meg lehessen mutatni)
méz vagy mézpótló
2-3 ek kókuszkrém
Ugyanúgy kell csinalni mint a barna részt
Bármilyen aszalt gyümölcsöt apró kockákra vágunk.
Egy szilikon formát , kocka vagy téglalap alakú kibélelünk sütőpapírral ( azért jó, mert a csoki alja kicsit "formátlan lesz" - ez egy plusz, , nekem így jobban tetszik :D )
Beleöntjük a csokis részt, majd a fehéret, végül az aszalt gyümölcsöket bele dobáljuk.
Tehetünk mogyorót is bele!!!!
Betesszük pár órára a hűtőbe, majd utána éjjelre a fagyasztóba.
Ezt a csokit a fagyasztóban érdemes tartani fogyasztásig!