Hozzávalók:
0,5 kg túró
4 db tojás
1 dl tej
3 ek nyírédes
1 cs vaníliás pudingpor - gl mentes
0,5 tábla glutén,cukormentes csokoládé
0,5 ek vaj
1,5 db banán
Elkészítés:
A túrót,tojást,tejet,édesítőt,és vaníliás pudingot alaposan össze keverjük!
Egy szilikon kuglóf formába öntjük.
Egy darab banánt felkarikázunk és bele rakosgatjuk,majd 180 fokon előmelegített sütőben 20-30 perc alatt megsütjük. (tűpróba)
Ha kész, hagyjuk teljesen kihűlni és akkor kijön a formából. (egy tálcára fordítjuk és leemeljük a formát!)
A csokoládét a vajjal vízgőz felett felolvasztjuk,és a kuglóf szeletekre rakunk belőle kiskanállal.
A fél banánt felkarikázzuk és minden második szeletre rárakjuk, majd azok tetejére is rakunk a csokiból.
Jó étvágyat!
2013. március 30., szombat
PÖTTYÖS ALMÁS-DIÓS TEKERCS (glutén,tej,cukormentes)
Hozzávalók:
Piskóta:
5 db tojás
1,5 ek nyírédes
1 ek kakaópor
1 ek darált dió
Töltelék:
2 db alma
3 ek darált cukrozatlan dió
1 cs vaníliás pudingpor
1-2 ek nyírédes (ízlés szerint)
3 dl tej - kókusz
Elkészítés:
A tojásokat ketté választjuk.
A fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját a nyírédesel habosra, majd óvatosan egymásba fordítjuk.
Egy kis tálkába kiszedünk 4-5 evőkanállal, majd a nagyobb adagba tesszük a darált diót és kakaóport és jól eldolgozzuk.
Majd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és kanállal a "fehér" masszából foltokat rakunk bele.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
Majd ha megsült még melegen feltekerjük.
Hagyjuk kihűlni!
Elkészítjük a krémet.
Az almát megmossuk,megpucoljuk és lereszeljük.
A pudingot megfőzzük a 3 dl tejben az édesítővel, majd hozzá adjuk a reszelt almát és a diót és alaposan összekeverjük.
Ha meghűlt a piskóta,kitekerjük,leszedjük a papírról , megfordítjuk,hogy a "foltok" a külső részén legyenek.
A belsejét megkenjük a krémmel, majd feltekerjük és hagyjuk teljesen lehűlni!
Jó étvágyat!
Piskóta:
5 db tojás
1,5 ek nyírédes
1 ek kakaópor
1 ek darált dió
Töltelék:
2 db alma
3 ek darált cukrozatlan dió
1 cs vaníliás pudingpor
1-2 ek nyírédes (ízlés szerint)
3 dl tej - kókusz
Elkészítés:
A tojásokat ketté választjuk.
A fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját a nyírédesel habosra, majd óvatosan egymásba fordítjuk.
Egy kis tálkába kiszedünk 4-5 evőkanállal, majd a nagyobb adagba tesszük a darált diót és kakaóport és jól eldolgozzuk.
Majd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és kanállal a "fehér" masszából foltokat rakunk bele.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
Majd ha megsült még melegen feltekerjük.
Hagyjuk kihűlni!
Elkészítjük a krémet.
Az almát megmossuk,megpucoljuk és lereszeljük.
A pudingot megfőzzük a 3 dl tejben az édesítővel, majd hozzá adjuk a reszelt almát és a diót és alaposan összekeverjük.
Ha meghűlt a piskóta,kitekerjük,leszedjük a papírról , megfordítjuk,hogy a "foltok" a külső részén legyenek.
A belsejét megkenjük a krémmel, majd feltekerjük és hagyjuk teljesen lehűlni!
Jó étvágyat!
KÓKUSZCSÓK (glutén,cukormentes)
Hozzávalók:
4 tojásfehérje
1 cs vaníliapuding
15 dkg kókuszreszelék
2 ek nyírédes
1,5 dl tejszín
pici só
Elkészítés:
A tojásfehérjét a sóval kemény habbá verjük, majd folyamatos keverés mellett a többi hozzávalót hozzá adjuk lassanként!
Sütőpapírral kibélelt tepsibe rakosgatjuk kis kanállal, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat!
U.i.: az első adag sütése picit több, mint a többi, mivel egyre jobban bemelegszik a sütő! Figyelni kell!
4 tojásfehérje
1 cs vaníliapuding
15 dkg kókuszreszelék
2 ek nyírédes
1,5 dl tejszín
pici só
Elkészítés:
A tojásfehérjét a sóval kemény habbá verjük, majd folyamatos keverés mellett a többi hozzávalót hozzá adjuk lassanként!
Sütőpapírral kibélelt tepsibe rakosgatjuk kis kanállal, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat!
U.i.: az első adag sütése picit több, mint a többi, mivel egyre jobban bemelegszik a sütő! Figyelni kell!
2013. március 29., péntek
HABOS TÚRÓS (GLUTÉN,LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)
Hozzávalók:
Piskóta
6 tojás
4 ek lenmagliszt
2 ek nyírédes
1 cs sütőpor
Túrókrém:
0,5 kg túró - laktózmentes
nyírédes ízlés szerint
12,5 dkg fagyasztott vegyes gyümölcs
2,5 dl tejszín-laktózmentes
Hab:
5db tojásfehérje
1 ek nyírédes
12,5 dkg fagyasztott vegyes gyümölcs
Elkészítés:
A piskótához a tojásokat ketté választjuk, a fehérjéből kemény habot verünk, a sárgáját az édesítővel habosra keverjük.
A sárga masszához keverjük a sütőport és a lenmaglisztet.
Majd a fehérjével össze forgatjuk.
180 fokra előmelegített sütőben sütőpapírral kibélelt tepsiben kb. 20 perc alatt megsütjük. (tűpróba)
A túrót az édesítővel és tejszínnel kikeverjük, majd a meghűlt piskóta tetejére kenjük.
A gyümölcsöt a tetejére szórjuk.
Gőz felett a tojásfehérjéket az édesítővel habosra keverjük, majd ha jó kemény, akkor hozzá adjuk a gyümölcsöt és avval is kikeverjük.
Majd a túrós réteg tetejére kenjük, majd betesszük a hűtőbe össze állni!
Jó étvágyat!
Piskóta
6 tojás
4 ek lenmagliszt
2 ek nyírédes
1 cs sütőpor
Túrókrém:
0,5 kg túró - laktózmentes
nyírédes ízlés szerint
12,5 dkg fagyasztott vegyes gyümölcs
2,5 dl tejszín-laktózmentes
Hab:
5db tojásfehérje
1 ek nyírédes
12,5 dkg fagyasztott vegyes gyümölcs
Elkészítés:
A piskótához a tojásokat ketté választjuk, a fehérjéből kemény habot verünk, a sárgáját az édesítővel habosra keverjük.
A sárga masszához keverjük a sütőport és a lenmaglisztet.
Majd a fehérjével össze forgatjuk.
180 fokra előmelegített sütőben sütőpapírral kibélelt tepsiben kb. 20 perc alatt megsütjük. (tűpróba)
A túrót az édesítővel és tejszínnel kikeverjük, majd a meghűlt piskóta tetejére kenjük.
A gyümölcsöt a tetejére szórjuk.
Gőz felett a tojásfehérjéket az édesítővel habosra keverjük, majd ha jó kemény, akkor hozzá adjuk a gyümölcsöt és avval is kikeverjük.
Majd a túrós réteg tetejére kenjük, majd betesszük a hűtőbe össze állni!
Jó étvágyat!
SAJTTAL TÖLTÖTT SÜLT GOMBAFEJEK (glutén,cukormentes)
Hozzávalók:
7 db gomba
20 dkg sajt
1 db tojás
pici tej
só
Elkészítés:
A gombát megpucoljuk,megmossuk.
A sajtot lereszeljük, a tojást felverjük, majd össze keverjük őket a sóval és pici tejjel együtt.
Egy serpenyőben pici olajat felmelegítünk.
A gombafejek belsejét megtöltjük a sajtos masszával, majd megsütjük őket!
Jó étvágyat!
7 db gomba
20 dkg sajt
1 db tojás
pici tej
só
Elkészítés:
A gombát megpucoljuk,megmossuk.
A sajtot lereszeljük, a tojást felverjük, majd össze keverjük őket a sóval és pici tejjel együtt.
Egy serpenyőben pici olajat felmelegítünk.
A gombafejek belsejét megtöltjük a sajtos masszával, majd megsütjük őket!
Jó étvágyat!
RÉPABUNDÁS CSIRKEMELL FALATOK
Hozzávalók:
1 nagy csirkemell
1 nagy répa
3 tojás
15 dkg sajt
só
2 ek lenmagliszt
olaj
1 nagy répa
3 tojás
15 dkg sajt
só
2 ek lenmagliszt
olaj
Elkészítés:
A répát megpucoljuk , megmossuk és lereszeljük.
A sajtot is lereszeljük.
Egy tálba tesszük a répát, sajtot, tojást,sót,lenmaglisztet és alaposan össze keverjük.
A csirkét megmossuk és felcsíkozzuk.
Egy serpenyőbe olajat teszünk, felmelegítjük.
A csirkedarabokra teszünk a masszából az aljára és tetejére, majd bele tesszük az előmelegített olajba és aranybarnára sütjük.
Jó étvágyat!
A sajtot is lereszeljük.
Egy tálba tesszük a répát, sajtot, tojást,sót,lenmaglisztet és alaposan össze keverjük.
A csirkét megmossuk és felcsíkozzuk.
Egy serpenyőbe olajat teszünk, felmelegítjük.
A csirkedarabokra teszünk a masszából az aljára és tetejére, majd bele tesszük az előmelegített olajba és aranybarnára sütjük.
Jó étvágyat!
2013. március 27., szerda
GYÜMÖLCSÖS ZEBRA TEKERCS (glutén,cukormentes)
Hozzávalók:
Piskóta:
8 db tojás
2 ek nyírédes
1 cs szamóca pudingpor (haas - gluténmentes )
1 ek cukrozatlan kakaópor
Krém:
1 cs vaníliás pudingpor (haas-gluténmentes)
3 dl tej
2dl cukrozatlan tejszín
25 dkg fagyasztott vegyes gyümölcs
2 tojás
2 ek mascarpone
1,5 ek nyírédes
8 db tojás
2 ek nyírédes
1 cs szamóca pudingpor (haas - gluténmentes )
1 ek cukrozatlan kakaópor
Krém:
1 cs vaníliás pudingpor (haas-gluténmentes)
3 dl tej
2dl cukrozatlan tejszín
25 dkg fagyasztott vegyes gyümölcs
2 tojás
2 ek mascarpone
1,5 ek nyírédes
Elkészítés:
A tojásokat ketté választjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját
habosra az édesítővel.
Majd egymásba forgatjuk őket.
2 részre osztjuk, majd az egyik felébe a pudingot, a másikba a kakaóport tesszük és eldolgozzuk őket.
Mindegyiket két részre osztjuk.
Majd egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és keresztbe csíkokat teszünk felváltva a masszákból akár kanállal,akár habkinyomóval. 1-1 kakaós és pudingos masszát használunk fel.
Majd 180 fokon előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.
Majd jöhet a massza másik fele ugyanígy.
Krém:
A fagyasztott gyümölcsöt kiolvasztjuk.
A pudingot megfőzzük a 3 dl tejben az édesítővel, majd az előzőleg felvert habot hozzá adjuk ha már langyossá hűlt, majd a mascarponét, alaposan össze keverjük.
Majd a két tojást felverjük, és vissza tesszük a krémet a gázra, bele tesszük a tojásokat és kb. öt percig főzzük kevergetjük.
Majd hozzá adjuk a gyümölcsöt és avval is összekeverjük.
Ha kihűlt a lapok, akkor az egyiket tálcára tesszük, megkenjük a krém harmadával, majd jön a következő lap ismét krém és össze tekerjük.
A maradék egyharmad krémet a tetejére kenjük és betesszük a hütöbe, hogy össze álljon, lehűljön teljesen!
Jó étvágyat!
Majd egymásba forgatjuk őket.
2 részre osztjuk, majd az egyik felébe a pudingot, a másikba a kakaóport tesszük és eldolgozzuk őket.
Mindegyiket két részre osztjuk.
Majd egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és keresztbe csíkokat teszünk felváltva a masszákból akár kanállal,akár habkinyomóval. 1-1 kakaós és pudingos masszát használunk fel.
Majd 180 fokon előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.
Majd jöhet a massza másik fele ugyanígy.
Krém:
A fagyasztott gyümölcsöt kiolvasztjuk.
A pudingot megfőzzük a 3 dl tejben az édesítővel, majd az előzőleg felvert habot hozzá adjuk ha már langyossá hűlt, majd a mascarponét, alaposan össze keverjük.
Majd a két tojást felverjük, és vissza tesszük a krémet a gázra, bele tesszük a tojásokat és kb. öt percig főzzük kevergetjük.
Majd hozzá adjuk a gyümölcsöt és avval is összekeverjük.
Ha kihűlt a lapok, akkor az egyiket tálcára tesszük, megkenjük a krém harmadával, majd jön a következő lap ismét krém és össze tekerjük.
A maradék egyharmad krémet a tetejére kenjük és betesszük a hütöbe, hogy össze álljon, lehűljön teljesen!
Jó étvágyat!
2013. március 25., hétfő
LEKVÁROS-VANÍLIÁS-TÚRÓS SZÍVECSKÉK (glutén,cukormentes)
Hozzávalók:
0,5 kg túró
1 dl tej
4 tojás
2 cs vaníliás pudingpor - gl mentes
3 ek nyírédes
lekvár (bármilyen ízű,cukormentes)
1 tábla glutén,cukormentes csokoládé
0,25 dl tejszín
1 dl tej
4 tojás
2 cs vaníliás pudingpor - gl mentes
3 ek nyírédes
lekvár (bármilyen ízű,cukormentes)
1 tábla glutén,cukormentes csokoládé
0,25 dl tejszín
Elkészítés:
A túrót,tejet,tojásokat,pudingport és édesítőt
alaposan összekeverjük.
Fogunk egy szilikon formát, amin szív alakok vannak (bármilyen más is jó) és mindegyikbe beleteszünk 1 ek túrós masszát, majd kb fél - negyed kávéskanálnyi lekvárt, majd megint a túrós massza.
Előmelegített sütőben kb. 20-30 percig sütjük. (tűpróba)
Majd ha kész, hagyjuk egészen kihűlni!
Majd kiszedjük a formából.
A csokoládét a tejszínnel felolvasztjuk, majd a szív közepébe tesszük!
Ebből kb. 3 - szor ennyi lett, mint ami a képen van!
Jó étvágyat!
Fogunk egy szilikon formát, amin szív alakok vannak (bármilyen más is jó) és mindegyikbe beleteszünk 1 ek túrós masszát, majd kb fél - negyed kávéskanálnyi lekvárt, majd megint a túrós massza.
Előmelegített sütőben kb. 20-30 percig sütjük. (tűpróba)
Majd ha kész, hagyjuk egészen kihűlni!
Majd kiszedjük a formából.
A csokoládét a tejszínnel felolvasztjuk, majd a szív közepébe tesszük!
Ebből kb. 3 - szor ennyi lett, mint ami a képen van!
Jó étvágyat!
GESZTENYÉS-DIÓS GOLYÓK (Glutén,tojás,cukormentes)
Hozzávalók:
1 cs cukrozatlan gesztenyemassza
0,5 dl tejszín
cukrozatlan diókrém
nyírédes - ízlés szerint
cukrozatlan darált dió
0,5 tábla gluténmentes,cukormentes csokoládé
0,2 dl tejszín (2 cl)
0,5 dl tejszín
cukrozatlan diókrém
nyírédes - ízlés szerint
cukrozatlan darált dió
0,5 tábla gluténmentes,cukormentes csokoládé
0,2 dl tejszín (2 cl)
Elkészítés:
A gesztenyemasszát a 0,5 dl tejszínnel és édesítővel
összekeverjük.
Majd golyókat formázunk belőle , aminek a közepébe pici diókrémet teszünk, majd a darált dióba forgatjuk.
A csokoládét a 0,2 dl tejszínnel felolvasztjuk, majd a golyó tetejére tesszük.
Jó étvágyat!
Majd golyókat formázunk belőle , aminek a közepébe pici diókrémet teszünk, majd a darált dióba forgatjuk.
A csokoládét a 0,2 dl tejszínnel felolvasztjuk, majd a golyó tetejére tesszük.
Jó étvágyat!
2013. március 24., vasárnap
KÓKUSZ ZABI (glutén,tojás,cukormentes)
Hozzávalók:
3 dl tej
2 dl viz
4 ek kókuszreszelék
1 ek nyírédes
1 cs francia krémes ízű pudingpor (haas - gluténmentes )
cukor és gluténmentes lekvár
2 kocka cukor és gluténmentes csoki
2 dl viz
4 ek kókuszreszelék
1 ek nyírédes
1 cs francia krémes ízű pudingpor (haas - gluténmentes )
cukor és gluténmentes lekvár
2 kocka cukor és gluténmentes csoki
Elkészítés:
A kókuszreszeléket ledaráljuk.
A pudingot megfőzzük a vizes tejbe, és közben hozzá adjuk az édesítőt és kókuszt.
A tál aljár teszünk ízlés szerint lekvárt, majd jöhet a kókuszdarás puding.
Ha meghűlt, akkor diszítjük még lekvárral,csokikockával és kókuszreszelékkel.
Jó étvágyat!
A pudingot megfőzzük a vizes tejbe, és közben hozzá adjuk az édesítőt és kókuszt.
A tál aljár teszünk ízlés szerint lekvárt, majd jöhet a kókuszdarás puding.
Ha meghűlt, akkor diszítjük még lekvárral,csokikockával és kókuszreszelékkel.
Jó étvágyat!
2013. március 21., csütörtök
DIÓS-VANÍLIÁS SÜTI (glutén,cukormentes)
Hozzávalók:
Piskóta:
4 tojás
4 ek lenmagliszt
3 ek darált dió
1 ek cukrozatlan kakaópor
3 ek nyírédes
1 cs sütőpor
1 dl tej
Krém:
2 cs vaníliás pudingpor
2 tojás
6 dl tej
3 ek nyírédes
25 dkg mascarpone
4 tojás
4 ek lenmagliszt
3 ek darált dió
1 ek cukrozatlan kakaópor
3 ek nyírédes
1 cs sütőpor
1 dl tej
Krém:
2 cs vaníliás pudingpor
2 tojás
6 dl tej
3 ek nyírédes
25 dkg mascarpone
Elkészítés:
A tojásokat ketté választjuk, majd a fehérjét kemény
habbá verjük, a sárgáját kikeverjük az édesítővel, majd a többi hozzávalóval,
végül hozzá adjuk a fehérjét és jól össze dolgozzuk.
Sütőpapírral kibélelt tepsiben 180 fokon kb. 30 percig sütjük. (tűpróba!)
Krém:
A pudingokat a 6 dl tejben megfőzzük hozzá adva az édesítőt, majd hozzá adjuk a mascarponét és a kikevert tojásokat.
Ha a piskóta kihűlt kiszedjük a formából és leszedjük a sütőpapírt, majd vissza tesszük a formába (ha lehet lecsatolható oldalú legyen ).
Majd rátesszük a krémet és betesszük egy éjszakára a hütőbe , hogy össze álljon.
Jó étvágyat!
Sütőpapírral kibélelt tepsiben 180 fokon kb. 30 percig sütjük. (tűpróba!)
Krém:
A pudingokat a 6 dl tejben megfőzzük hozzá adva az édesítőt, majd hozzá adjuk a mascarponét és a kikevert tojásokat.
Ha a piskóta kihűlt kiszedjük a formából és leszedjük a sütőpapírt, majd vissza tesszük a formába (ha lehet lecsatolható oldalú legyen ).
Majd rátesszük a krémet és betesszük egy éjszakára a hütőbe , hogy össze álljon.
Jó étvágyat!
DIÓS CSOKIS KEKSZ (glutén,cukormentes)
Hozzávalók:
3 ek lenmagliszt
5 ek darált dió
1 cs csokis pudingpor - haas
1 t csokoládé - cukormentes,gl mentes
2 ek vaj
3 ek nyírédes
1 cs sütőpor
3 tojás
5 ek darált dió
1 cs csokis pudingpor - haas
1 t csokoládé - cukormentes,gl mentes
2 ek vaj
3 ek nyírédes
1 cs sütőpor
3 tojás
Elkészítés:
A csokit nagyon apró darabokra vágjuk, majd az összes többi hozzávalóval
együtt alaposan össze dolgozzuk.
A sütőt előmelegítjük 180 fokon.
Fogjuk a tepsit es sütőpapírral kibéleljük, majd fél evőkanál adagokat teszünk rá.
Kb. 15-20 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat!
A sütőt előmelegítjük 180 fokon.
Fogjuk a tepsit es sütőpapírral kibéleljük, majd fél evőkanál adagokat teszünk rá.
Kb. 15-20 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat!
2013. március 19., kedd
BACONOS CSIRKECOMBOK (GLUTÉN,CUKOR,TOJÁSMENTES)
Hozzávalók:
10 db csirkecomb
10 szelet bacon
15 dkg sajt
fél szál kolbász
olaj
só
10 szelet bacon
15 dkg sajt
fél szál kolbász
olaj
só
Elkészítés:
A csirkecombok bőrét leszedjük,jól megmossuk és besózzuk.
A kolbászt apró karikákra vágjuk, majd a sajtot is feldaraboljuk.
Fogunk egy csirkecombot,rátesszük a sajtdarabot,kolbászdarabot és betekerjük egy szalonnával, majd a tepsibe tesszük, majd sorba az összeset.
Meglocsoljuk olajjal, majd fóliával lefedve kb 40 percig puhítjuk,majd levesszük a fóliát és kb. 20 percig sütjük, hogy szép színe legyen.
Jó étvágyat
A kolbászt apró karikákra vágjuk, majd a sajtot is feldaraboljuk.
Fogunk egy csirkecombot,rátesszük a sajtdarabot,kolbászdarabot és betekerjük egy szalonnával, majd a tepsibe tesszük, majd sorba az összeset.
Meglocsoljuk olajjal, majd fóliával lefedve kb 40 percig puhítjuk,majd levesszük a fóliát és kb. 20 percig sütjük, hogy szép színe legyen.
Jó étvágyat
TEJFÖLÖS SÜLT KRUMPLI
Hozzávalók:
1 kg krumpli
1 szál lecsókolbász
1 szál kolbász
1 nagy doboz tejföl
olaj
petrezselyem
só
grill fűszersó
2 db tojás
1 szál lecsókolbász
1 szál kolbász
1 nagy doboz tejföl
olaj
petrezselyem
só
grill fűszersó
2 db tojás
Elkészítés:
A krumplit jól megmossuk , majd négyfelé vágjuk.
A kolbászt és lecsókolbászt karikákra vágjuk, majd a krumplival együtt bele tesszük a tepsibe.
A tejfölből,olajból,petrezselyemből,sóból,grill fűszersóból és tojásból öntetet készítünk,jól kikeverjük, majd a kolbászos krumplira öntjük.
180 fokra előmelegített sütőben fólia alatt 40 percig puhítjuk,majd levéve a fóliát kb. 20 percig sütjük.
Jó étvágyat!
A kolbászt és lecsókolbászt karikákra vágjuk, majd a krumplival együtt bele tesszük a tepsibe.
A tejfölből,olajból,petrezselyemből,sóból,grill fűszersóból és tojásból öntetet készítünk,jól kikeverjük, majd a kolbászos krumplira öntjük.
180 fokra előmelegített sütőben fólia alatt 40 percig puhítjuk,majd levéve a fóliát kb. 20 percig sütjük.
Jó étvágyat!
2013. március 15., péntek
LISZT NÉLKÜLI CSOKIS TÚRÓS (GLUTÉN,CUKORMENTES)
Az ajánlott adagok és egyéb dietetikai kérdésben keresd
Takács Hajnit a www.facebook.com/dietetikusod oldalon.
Hozzávalók:
0,5 kg túró
4 db tojás
1 dl tej
3 ek nyírédes
2 cs csokoládés pudingpor HAAS
4 db tojás
1 dl tej
3 ek nyírédes
2 cs csokoládés pudingpor HAAS
Elkészítés:
Az összes alapanyagot egy tálban alapossan kikeverjük,majd szilikonformába
öntjük.
Előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat!
Előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat!
2013. március 6., szerda
EPRES-TÚRÓS FINOMSÁG (glutén,cukormentes)
Hozzávalók:
Tészta:
2 db tojás
15 dkg túró
1 ek cukrozatlan kakaópor
édesítő - ízlés szerint
Krém
1 cs epres pudingpor
0,5 l tej
25 dkg eper (nekem fagyasztott volt)
édesítő ízlés szerint
10 dkg túró
Elkészítés:
2 db tojás
15 dkg túró
1 ek cukrozatlan kakaópor
édesítő - ízlés szerint
Krém
1 cs epres pudingpor
0,5 l tej
25 dkg eper (nekem fagyasztott volt)
édesítő ízlés szerint
10 dkg túró
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit alaposan kikeverjük,majd
előmelegített sütőben, sütőpapíros tepsiben kb 10-15 perc alatt megsütjük.
A pudingot megfőzzük,majd hozzá adjuk a túrót és a kiengedett epret (levével együtt), majd jól kikeverjük.
Egy jénai tálat előveszünk, a tésztát 3 részre osszuk és rétegezve rakjuk, tészta-puding amíg el nem fogy.
Jó étvágyat!
A pudingot megfőzzük,majd hozzá adjuk a túrót és a kiengedett epret (levével együtt), majd jól kikeverjük.
Egy jénai tálat előveszünk, a tésztát 3 részre osszuk és rétegezve rakjuk, tészta-puding amíg el nem fogy.
Jó étvágyat!
2013. március 3., vasárnap
KAKAÓS - ALMÁS TÚRÓKRÉM (glutén,laktóz és cukormentes)
Hozzávalók:
25 dkg túró - laktózmentes (aki nem eszik túrót, annak lehet Totu)
1 kis pohár joghurt laktózmentes
3 db alma
cukrozatlan kakaópor - ízlés szerint
nyírfacukor - ízlés szerint
1 kis pohár joghurt laktózmentes
3 db alma
cukrozatlan kakaópor - ízlés szerint
nyírfacukor - ízlés szerint
Elkészítés:
Az almát megmossuk,meghámozzuk és lereszeljük.
Ízlés szerint édesítjük , és adunk hozzá kakaóport.
Hagyjuk, hogy álljon egy ideig.
A túrót joghurttal és édesítővel kikeverjük.
Majd egy tál aljába bele tesszük a felét,majd a kakaós almát (a levét nem), és a tetejére ismét a túrós krémet,majd megszórjuk kakaóporral.
Jó étvágyat!
Ízlés szerint édesítjük , és adunk hozzá kakaóport.
Hagyjuk, hogy álljon egy ideig.
A túrót joghurttal és édesítővel kikeverjük.
Majd egy tál aljába bele tesszük a felét,majd a kakaós almát (a levét nem), és a tetejére ismét a túrós krémet,majd megszórjuk kakaóporral.
Jó étvágyat!
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)