2019. június 29., szombat

ANANÁSZOS PISKÓTA (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)


Hozzávalók:
20 dkg Mester család süteményliszt
1cs sütőpor
1 kk útifűmaghéj
2,5 ek édesítő (1:4) (ITT)
5 dkg olaj / kókuszolaj
1,75 dl víz
Krém:
1 cs vaníliás pudingpor
2 dl Schlagfix natúr növényi tejszín
1 dl rizstej
ízlés szerint édesítő
Tetejére:
kb. 10.15 dkg ananász
csokiszósz

Elkészítés:
A piskótához  a száraz alapanyagokat elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat. Jól kikeverjük, majd szilikon formába öntjük. 180 fokon kb. 25 perc alatt megsütjük.
A krém alapanyagait kikeverjük, majd megfőzzük.
A megsült, majd időközben kihűlt piskótára kenjük, tetejét ananásszal kirakjuk és csokiszósszal meglocsoljuk.





KÓKUSZOS NYERS SZELET (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)



Hozzávalók:
20 dkg kókuszliszt
3 ek édesítő (1:4) (ITT)
10 dkg Mester család süteményliszt
15 dkg mazsola
2 ek rumaroma
10 dkg olavsztott Metser család diabetikus étbevonó
10 dkg kölespehely
3 dl Schlagfix natúr növényi tejszín
4-5 dl rizstej
+ 10 dkg olvasztott Mester diabetikus étbevonó a tetejére
+ kókuszreszelék a tetejére

Elkészítés:
A száraz alapanyagokat alaposan elkeverjük egy nagyobb tálban, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat. Jól összedolgozzuk.
Majd egy sütőpapírral kibélelet tepsibe tesszük.
Jól eloszlatjuk, majd a tetejére olvasztott étbevonót kenünk és kókuszreszelékkel megszórjuk.
Hütőben kb 5-6 órát hagyjuk állni.








2019. június 21., péntek

PALACSINTA EGYSZERŰEN (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)



Hozzávalók:
35 dkg Mester csalás palacsinta lisztkeverék
1 ek olaj
1 kk édesítő
5 dl víz
+ olaj a kenéshez

Elkészítés:
Az összes alapanyagot jó alaposan kikeverjük majd vékonyan olajozott palacsinta sütőben kisütjük a palacsintákat.






2019. június 18., kedd

MÉZES - CSOKIS SÜTI (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)


Hozzávalók:
40 dkg Mester mézes süteményliszt
2-3 ek édesítő (1:4)
1 cs sütőpor
10 dkg darált dió
1 ek holland kakaópor
4 dl víz
2 ek olaj
Krém:
1 cs csokoládés pudingpor
2 dl rizstejszín
0,5 dl rizstej
ízlész szerint édesítő

Elkészítés:
A piskóta alapanyagait összekeverjük, sütőpapíros tepsibe tesszük,  majd 180 fokon kb 30 perc alatt megsütjük.
A krémhez az alapanyagokat összekeverjük és sűrűre főzzük.
Ha meghűlt a piskóta, akkor kettévágjuk és megkenjük a krémmel.