Hozzávalók:
8,5 dkg Nocarb rost sütőmix
4 db tojás
ízlés szerint édesítő (nálam 5 dkg DW1:4)
5 gr gl mentes sütőpor / szódabikarbóna
2 ek kókuszolaj
1,5 dl víz
+ 3 ek cukrozatlan kakaópor + víz
+ vanília aroma
Krém:
Csokis:
0,4 dl kókusztej - Alpro
1 cs Nocarb csokis puding
0,1 dl kókuszkrém - Alpro
ízlés szerint édesítő
Vaníliás krém
0,5 dl kókusztej - Alpro
ízlés szerint édesítő
vanília aroma
2 db tojássárgája
+ konjakliszt (sűríteni - én nem mértem dkg ra, )
Csokiszósz:
10 dkg kókuszolaj
édesítő
5 dkg cukrozatlan kakaópor
2 dl kókusztej - Alpro
2 dl kókuszkrém - Alpro
+ mazsola
+ rumaroma
+ dió
Elkészítés:
A tojásfehérjékből kemény habot verünk, majd folyamatosan adagolunk mindent hozzá, végül két részre szedjük, az egyikbe kakaóport + vizet adunk, a másikba a vanília aromát.
Egy szilikon torta formába belekanalazgatjuk, majd elsimítjuk a tetejét (tarka tortánk lesz).
Majd 180 fokon kb 30 perc alatt megsütjük.
A krémeket megfőzzük (a tejet felforraljuk, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot , alaposan kikeverjük).
A csokiszószt elkészítjük.
A kókuszolajat az édesítővel meghevítjük, majd levéve a tűzről hozzáadjuk a kakaóport, kókusztejet és krémet, jó alaposan kikeverjük.
Majd a piskótát kettévágjuk, majd csíkokra.
Egy jénaiba tesszük a piskóta negyedét, majd az előzőleg rumaromába áztatott mazsola jön, és dió, majd vaníliáskrém, majd ismételjük..csak csokis krémmel.. addig amíg el nem fogynak.
Majd tálaláskor csokiszósszal leöntjük.
Tálalhatunk hozzá kókusztejszínhabot is!!