2016. március 31., csütörtök

CSOKIS ALMAGOLYÓK (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)


Hozzávalók:
30 dkg Glutén,tej,cukor,mogyorómentes csokoládés keksz keksz (én ilyenkor készíteni szoktam, vagy maradék piskóta is szuper hozzá)
2 db alma
3 gr fahéj
20 gr mézpótló
3 ek rizskrém - alpro
5 dkg darált dió
1 ek cukrozatlan kakaópor
+ ha szükséges néhány ek víz
+ pirított ízesített darált dió – forgatáshoz
Elkészítés:
Az összes alapanyagot jó alaposan összeturmixolunk, majd hagyjuk állni 10 percet.

Majd golyókat formázunk belőle és pirított darált dióba forgatjuk.




GYÜMÖLCSKENYÉR MUFFIN (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)



Hozzávalók ( 8 db ):
30 dkg HR gyümölcskenyér lisztkeverék
2 dl víz
4 kk vanília aroma
4 db tojás (S)
100 gr olaj
3 dkg édesítő (1:4)
3 dkg mester család diabetikus étbevonó
8 szelet banán

Elkészítés:
A lisztet egy tálba tesszük és az összes alapanyagot (banánon kívül ) hozzáadunk, alaposan kikeverjük, majd muffin formákat félig megtöltünk, beletesszük a banán karikát, majd a tetejére elosztjuk amaradék tésztát.
180 fokra előmelegített sütőben kb 18 perc alatt megsütjük.








SOMLÓI (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES,SZÉNHIDRÁT CSÖKKENTETT)



Hozzávalók:
8,5 dkg Nocarb rost sütőmix
4 db tojás
ízlés szerint édesítő (nálam 5 dkg DW1:4)
5 gr gl mentes sütőpor / szódabikarbóna
2 ek kókuszolaj
1,5 dl víz

+ 3 ek cukrozatlan kakaópor + víz
+ vanília aroma

Krém:
Csokis:
0,4 dl kókusztej  - Alpro
1 cs Nocarb csokis puding
0,1 dl kókuszkrém - Alpro
ízlés szerint édesítő

Vaníliás krém
0,5 dl kókusztej - Alpro
ízlés szerint édesítő
vanília aroma
2 db tojássárgája
+ konjakliszt (sűríteni - én nem mértem dkg ra, )

Csokiszósz:
10 dkg kókuszolaj
édesítő
5 dkg cukrozatlan kakaópor
2 dl kókusztej - Alpro
2 dl kókuszkrém - Alpro

+ mazsola
+ rumaroma
+ dió


Elkészítés:
A tojásfehérjékből kemény habot verünk, majd folyamatosan adagolunk mindent hozzá, végül két részre szedjük, az egyikbe kakaóport + vizet adunk,  a másikba a vanília aromát.
Egy szilikon torta formába belekanalazgatjuk, majd elsimítjuk a tetejét (tarka tortánk lesz).
Majd 180 fokon kb 30 perc alatt megsütjük.
A krémeket megfőzzük (a tejet felforraljuk, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot , alaposan kikeverjük).
A csokiszószt elkészítjük.
A kókuszolajat az édesítővel meghevítjük, majd levéve a tűzről hozzáadjuk a kakaóport, kókusztejet és krémet, jó alaposan kikeverjük.
Majd a piskótát kettévágjuk, majd csíkokra.
Egy jénaiba tesszük a piskóta negyedét, majd az előzőleg rumaromába áztatott mazsola jön, és dió, majd vaníliáskrém, majd ismételjük..csak csokis krémmel.. addig amíg el nem fogynak.
Majd tálaláskor csokiszósszal leöntjük.

Tálalhatunk hozzá kókusztejszínhabot is!!





GYÜMÖLCSÖS TEKERCS (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)


10 dkg Nocarb rost sütőmix
3 dkg édesítő (1:4)
2,5 dkg kókuszolaj
2 dl kókusztej
+ kb 10 dkg gyümölcs (nekem fagyasztott volt, így kiengedés után útifűmaghéjjal kevertem, hogy kocsonyás legyen, plusz édesítővel)

Elkészítés:
Az alapanyagokat jó alaposan összedolgozzuk, majd hagyjuk pihenni 20 percet.
Majd kinyújtjuk, és megkenjük a gyümölccsel, feltekerjük, felvagdossuk és kb 15-20 perc alatt megsütjük.

TÁRKONYOS CSIRKERAGU LEVES (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)



Hozzávalók:
1 fél csirkemell
1 kk bors
1 kk pirospaprika
3 ek tárkony
4 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
1 fej nagyobb vöröshagyma
zeller
karalábé
olaj
1-1,5 dl rizskrém - Alpro
Elkészítés:
A zöldségeket megpucoljuk, felaprítjuk.
A hagymát olajon megpirítjuk, majd hozzá adjuk a zöldségeket, fűszereket, végük a húst..
Átforgatjuk alaposan, majd felöntjük kb 2-2,5 liter vízzel és puhára főzzük.
Majd a rizskrémhez merünk a meleg levesből, kikeverjük, és vissza öntjük.

Hagyjuk , hogy egyet még forrjon, és elkészült.

2016. március 30., szerda

CSOKIS BANÁNOS AMERIKAI PALACSINTA (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)


Hozzávalók:
30 dkg Hadarik Rita amerikai palacsinta lisztkeverék
2 db tojás (s)
4 dl víz
50 gr margarin
édesítő

+ olaj a sütéshez
+ házi fehércsoki (50 gr kókuszolaj, 50 gr kókuszkrém,50 gr kókusztejpor, édesítő)
+ 2 db banán
+ barna házi csoki

Elkészítés:
Az alapanyagokat jó alaposan kikeverjük, majd 10 percet hagyjuk állni.
Palacsintasütőt vékonyan kiolajozunk, majd megsütjük a palacsintákat (nekem 11 db lett).
Az egyik banánt fehércsokival pépesítjük botmixer segítségével, a másikat felkarikázzuk.
Majd egy palacsintára rakunk banánt, majd banános csokit, és így sorba, majd a tetejét barna csokival is fedjük.







A liszt megvásárolható:
ITT!

CSOKIS - ÁFONYÁS KEKSZ (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)


Hozzávalók:
30 dkg HR csokis - kakaós keksz lisztkeverék
3 dkg édesítő (1:4)
8 dkg aszalt vörösáfonya
14 dkg margarin
4 db tojás (S)

Elkészítés:
Az alapanyagokat jó alaposan összedolgozzuk, majd nedves kézzel golyókat formálunk belőle, amit sütőpapíros tepsire teszünk.
Villával lenyomkodjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb 14 perc alatt megsütünk.




SAJTOS TEJFÖLÖS TÉSZTA (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)





Jó étvágyat mindenkinek az ebédhez.. Extra gyors fotó, mert már alig bírtam, hogy ne egyek bele grin hangulatjel
"Sajtos-tejfölös" tészta.. természetesen tejmentesen, gluténmentesen..........stb.. grin hangulatjel
És hogy is készült???
A főtt tésztára enyhén besózott rozskrém és violife sajt reszelve.. Hát ez valami mennyei finom grin hangulatjel


2016. március 29., kedd

GYÜMÖLCSÖS MUFFIN (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)


Hozzávalók:
3 db tojás
5 dkg édesítő (1:4)
10 dkg margarin
1 dl kókusztej
20 dkg mester sütiliszt
+ 5-10 dkg gyümölcs

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit kikeverjük, majd szilikonformákat félig megtöltünk, majd jön bele a gyümölcs, és tészta, majd 180 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt megütjük.




2016. március 28., hétfő

DIÓS ÉDES KENYÉR (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)


Hozzávalók:
15 dkg nutri free mix per pane
1 db tojás
2 ek édesítő(1:5)
2 dkg növényi margarin
4 gr porélesztő
kb. 1 – 1,5 dl kókusztej
5 dkg dió (kézzel morzsolva)
Elkészítés:
Az összes alapanyagot alaposan kidolgozzuk, majd hagyjuk kelni 40 percet, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb 20-30 perc alatt megsütjük.




BURGONYAPELYHES FASÍRT ROLÁD (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)



Hozzávalók:
60 dkg darált hús
2 fej hagyma
bors
pirospaprika
10 dkg rizsliszt
1 ek gulyáskrém
2 db tojás
2 gerezd fokhagyma
+ burgonyapehely a forgatáshoz
+ olaj a sütéshez
Elkészítés:

A hagymát, fokhagymát megpucoljuk, megmossuk, és az összes többi alapanyaggal együtt összeturmixoljuk, hagyjuk állni 10 percet, majd hosszúkás rudakat formálunk, megforgatjuk burgonyapehelyben, és kisütjük forró olajban aranybarnára.


2016. március 27., vasárnap

NOCARB REGGELI ZSEMLE (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)


Hozzávalók:
2 db tojás
2 db tojásfehérje

5 gr sütőpor vagy élesztő
2 dl víz
17 dkg Nocarb rost sütőmix
2 dl kókuszkrém
5 gr kókuszolaj

Elkészítés:
A tojásfehérjéket felverjük kemény habbá, majd fokozatosan mindent hozzáadunk, jó alaposan kidolgozzuk.
Zsemléket formázunk belőle, picit lenyomkodjuk, tetejét bevagdossuk, majd 15 percet pihentetjük.
Majd 210 fokon b 15 percig sütjük, majd 180 fokon még kb 20-30 percet.








HÚSVÉTI ÓRIÁS PIZZA (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)






Hozzávalók:
50 dkg Nutri free mix per pane
1 cs porélesztő
kb 4,5 dl víz
2 ek olaj

+ főtt sonka, tarja,tojás,violife sajt,ketchup - feltét
Elkészítés:
Az alapanyagokat jó alaposan összedolgozzuk, majd 1 órát kelesztjük.
Majd sütőpapíron kinyújtjuk, a széleit sajttal töltjük, majd megkenjük ketchuppal, jöhet a sonka és tarja, majd reszelt violife sajt és tojás.
180 fokos sütőben kb 20-25 perc alatt megsütjük.





2016. március 26., szombat

MÉTERES MESTER SÜTILISZTBŐL (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)



Hozzávalók:
6 db tojás
3 dkg édesítő (1:4)
1 cs sütőpor
25 dkg mester sütiliszt
0,5 dl olaj
0,5 dl víz
+ 1 ek cukrozatlan kakaópor
+ 1 db vaníliás pudingpor (haas)
+ 1 db tutti frutti pudingpor (haas)
+ 3-3 dl rizsital (alpro) a pudingokhoz
+ édesítő ízlés szerint
+ mester diétás bevonó

Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk, majd a fehérjéből kemény habot verünk, majd fokozatosan hozzákeverjük a többi alapanyagot.
Majd kettévesszük, az egyikbe belekeverjük a kakaóport, majd megsütjük szilikon kenyérformába (vagy őzgerincbe).
Közben a pudingokat elkészítjük.
Ha meghűltek a piskóták, akkor szeletekre vágjuk, és felváltva megkenjük a pudingokkal .
(Egy kakaós lap, vaníliás puding, egy sima lap, tutti frutti puding.....)
Majd 3-4 órára betesszük a hütőbe (én becsomagoltam folpackba)
Majd felolvasztjuk az étbevonót és bevonjuk vele, ha jól össze állt, akkor tálalható.


NOCARB MAGOS (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)



Hozzávalók:
2 db tojás
3,5 dkg kókuszolaj

5 dkg nocarb rost sütőmix
1 dkg lenmag
1 dkg szezámmag

Elkészítés:
Az összes alapanyagot összedolgozzuk, 20 percet pihentetjük, majd szilikon lapon kinyújtjuk, felvagdossuk, és 180 fokos sütőben 15-20 percig sütjük.


2016. március 25., péntek

KAKAÓS ARANYGALUSKA (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)


Hozzávalók:
20 dkg Mester kenyérliszt
20 dkg mester kelt tészta liszt
2 db tojássárgája
4 dkg margarin
1 dkg édesítő (1:5)
3 dl rizsital - Alpro
4 gr porélesztő
+ cukrozatlan kakaópor
+ édesítő
+ olvasztott margarin
Sodó:
5 dl rizsital
2 db tojássárgája
1 cs vaníliás pudingpor
ízlés szerint édesítő

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit alaposan kidolgozzuk, majd egy órát kelesztjük.
Majd 3 cm vastagságra nyújtjuk és szaggatjuk.
Egy szilikon formába lerakunk egy sort, majd megkenjük margarinnal, megszórjuk édesítős kakaóporral és ezt ismételjük, amíg el nem fogy.
30 percet újra kelesztjük.
Majd 150 fokos sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.
A sodóhoz a rizsitalt kikeverjük a tojássárgájával,édesítővel és pudinggal, majd sűrűre főzzük.
Ha meghűlt, tálaljuk.