Hozzávalók (18 cm formához)
Piskóta:
4 db tojás
8,5 dkg Aby házi kenyérliszt
5 gr sütőpor
1 ek édesítő (1:4)
Krém:
25 dkg gesztenye
12,5 dkg darált dió
2 -3 ek édesítő (1:4)
1,2 dl rizstejszín
+ fondant bevonat (Dr.Oetker – fehér)
+ olvasztott csoki
+ dekor cukorkák
Elkészítés:
A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből
kemény habot verünk. A sárgáját kikeverjük az édesítővel. Majd a hab felét
beletesszük, kikeverjük, hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, alaposan
elkeverjük, végül beleforgatjuk a habot. 3 lapot sütünk belőle (180 fokon, kb
10-20 perc alatt – 18 cm es formában).
A krémhez a gesztenyét villával alaposan összetőrjük, majd
hozzáadjuk az édesítőt, majd a rizstejszínt és kikeverjük, végül hozzáadjuk a darált
siót, jó alaposan kikeverjük.
Majd ha meghűltek a piskóta lapok, akkor megtöltjük.
Hagyjuk pár órát a hűtőben összeállni, majd a fondantot
kinyújtjuk (kezünkkel kicsit melegítsük, hogy jobban tudjuk nyújtani), majd
beborítjuk a tortát. Csokival és dekor cukorkákkal díszítjük.