2014. szeptember 28., vasárnap

KAKAÓS-LEKVÁROS KOSZORÚ (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)


Alapanyagok:
Ételallergia Abc

Hozzávalók:
50 dkg Nutri free Mix Per Pane
3 dkg élesztő
2 db tojás
édesítő
2,5 dl rizstej

cukrozatlan kakaópor
édesítő
lekvár

olaj

+ 1 db tojás

Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk a tejjel, majd az összes alapanyagot alaposan kidolgozzuk, majd letakarjuk, s hagyjuk 1 órát kelni.
Majd lisztezett deszkán kinyújtjuk, vékonyan olajjal megkenjük, majd lekvárral, meghintjük kakaóporral és édesítővel.
Feltekerjük.
A két végét kör alakba összenyomjuk, majd bevagdossuk.
Rátesszük egy sütőpapíros tepsire,majd megkenjük tojással.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30-40  perc alatt megsütjü.
Tűpróba!!!!!

Jó étvágyat!










GESZTENYE MOUSSE (GLUTÉN,TEJ,CUKORMENTES,SZÉNHIDRÁT CSÖKKENTETT)


Alapanyagok:
Ételallergia Abc

Hozzávalók:
1,5 dl mandulatej
2 db tojás
édesítő
25 dkg natúr gesztenyemassza
1 dl kókuszkrém

házi babapiskóta (de helyettesíthető bármilyen gl mentes keksszel)

Elkészítés:
A tejet felforraljuk, közben a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk.
A forrásban lévő tejbe beleöntjük a kikevert tojássárgáját, édesítőt, és alaposan kikeverjük.
Majd a gesztenyemasszát bele morzsoljuk, és robotgéppel kidolgozzuk.
Bele keverjük a kókuszkrémet, végül beleforgatjuk a tojáshabot.
Poharak aljára babapiskótát vagy kekszet tördelünk, majd rákanalazzuk a gesztenyés masszát.
Betesszük a hűtőbe legalább egy órára, és tálaláskor megszórjuk kakaóporral.
Jó étvágyat!





2014. szeptember 26., péntek

ISCHLER (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,SZÓJA,CUKORMENTES)


Alapanyagok:
Ételallergia Abc

Hozzávalók:
40 dkg Farmo Low Protein
25 dkg vaj
édesítő
10 dkg dió
pici só
2-3 ek mandulatej
1 cs sütőpor

lekvár

házi csoki

Elkészítés:
Az alapanyagokat össze turmixoljuk, vagy robotgéppel kidolgozzuk, majd lisztezett deszkán átgyúrjuk.
Kinyújtjuk, majd kiszaggatjuk formával vagy pohárral.
Sütőpapíros tepsire tesszük, majd előmelegített sütőben kb 15-20 perc alatt megsütjük.
Ha meghűlt, akkor egy egy darabot lekvárral összeragasztunk, majd házi csokival bevonjuk.


Jó étvágyat!









BUNDÁS CSIRKE (GLUTÉN,TEJ,SZÓJA,CUKORMENTES)



Alapanyagok:
Ételallergia Abc

Hozzávalók:
2 db egész csirkemell
3 db tojás
0,5 dl rizstej
rizsliszt
szezámmag
Nutri Free Mix per Pane
olaj

Elkészítés:
A csirkét megmossuk, majd csíkokra vágjuk.
A tojást kikeverjük a sóval és tejjel.
A liszteket a szezámmaggal kikeverjük.
A csirkét először a lisztbe , majd tojásba, majd újra a lisztbe forgatjuk.
Olajban kisütjük.
Jó étvágyat!




KEVERT LISZTES ZSÖMLE ÉS KIFLI (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,SZÓJA,CUKORMENTES)



Alapanyagok:
Ételallergia Abc

Hozzávalók:
25 dkg rizsliszt
25 dkg Nutri Free Mix Per Pane
3 ek olaj
kb 5-6 dl víz
30 gr élesztő

szezámmag

Elkészítés:
Az alapanyagokat összekeverjük, majd az élesztőt felfuttatjuk és beledolgozzuk.
Hagyjuk 1 órát kelni, majd vizes kézzel gombócokat formázunk, ez lesz a zsömle.
További gombócokat lisztezett deszkán kinyújtjuk és feltekerjük, ez lesz a kifli.
Bevagdossuk őket és megszórjuk szezámmaggal.
180 fokra előmelegítetett sütőbe tesszük, amit fokozatosan leveszünk 160 ra, ésígy sütjük kb 50 percig.
Tűpróba.

Jó étvágyat!






"HAMIS" TEJBEGRÍZ (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)



Alapanyagok:
Ételallergia Abc



Hozzávalók:
0,5 l rizstej
édesítő
0,5 cs vaníliás pudingpor – haas gluténmentes

kakaópor

Elkészítés:
A tejet felforraljuk az édesítővel, majd beleöntjük a rizspelyhet , elkeverjük, majd a kis vízzel kikevert pudingport.
Sűrűre keverjük.

Jó étvágyat!

REGGELI ZSÖMLE (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)



Alapanyagok:
Ételallergia Abc

Hozzávalók:
kb 0,5 l víz
30 gr élesztő
1 ek olaj

szezámmag

A liszteket a sóval, útifűvel egy tálban összekeverjük.
Az élesztőt felfuttatjuk, majd robotgéppel alaposan kidolgozzuk, végül hozzákeverjük az olajat.
Letakarjuk és 1 órát hagyjuk kelni.
Majd gombócokat formázunk és sütőpapíros tepsire tesszük.
Megszórjuk szezámmaggal , majd 180 fokra előmelegítjük a sütőt, és kb 40-50 perc alatt megsütjük, de akkor már 160 fokra levesszük a fokot. (tűpróba)!.
Jó étvágyat!







2014. szeptember 25., csütörtök

PALACSINTA TORTA (GLUTÉN,LAKTÓZ,SZÓJA,CUKORMENTES)



Alapanyagok:
Ételallergia Abc

Hozzávalók:
3 db tojás
édesítő
3 ek olaj
annyi szénsavas ásványvíz, hogy kellően sűrű palacsinta tésztát kapjunk.

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit alaposan kikeverjük, majd kisütjük.
Bármivel rétegezhető, én most meggylekvárral és laktózmentes túróval rétegeztem, a tetejére kókuszkrémet kevertem ki édesítővel és natúr kakaóporral.

Jó étvágyat!

2014. szeptember 21., vasárnap

VIRSLIS ÉS SIMA LÁNGOS (GLUTÉN,TEJ,SZÓJA,CUKORMENTES,SZÉNHIDRÁT CSÖKKENTETT)



Alapanyagok:
Ételallergia Abc

Hozzávalók:
25 dkg Mix Per Pane
25 dkg Low Carb Tápiókakeményítő (helyettesíthető)
kb. 4 dl víz
3 dkg élesztő
2 ek olaj

Virsli


+ olaj a sütéshez

Elkészítés:
Az alapanyagokat alaposan összedolgozzuk (az élesztőt felfuttatva tesszük bele), majd hagyjuk egy órát pihenni!! (Jó duplájára fog megkelni!!!!)

Majd vizes kézzel darabokat csípünk le a tésztából, kézzel nyújtjuk lángos formára, beletesszük a közepére a virslit, összehajtjuk, majd forró olajban kisütjük.

Én növényi sajttal és fokhagymás kókuszkrémmel tálaltam!

Jó étvágyat!




2014. szeptember 20., szombat

FORRÓ ALMÁSTÁSKA (GLUTÉN,TEJ,SZÓJA,CUKORMENTES,SZÉNHIDRÁT CSÖKKENTETT)


Alapanyagok:
Ételallergia Abc

Hozzávalók:
25 dkg kókuszliszt
25 gr budafoki élesztő
2 db tojás
10 dkg vaj - növényi
¾  ek Dia Édes 1:12 folyékony édesítő
kb. 2 dl víz
csipet só

Töltelék:
4 db alma
almás fűszerkeverék – lucullus
2 ek mézpótló

+1 db tojás

Elkészítés:
Az élesztőt a langyos vízben felfuttatjuk, majd az összes hozzávalóval együtt alaposan kidolgozzuk, majd 1 órát hagyjuk kelni.
Közben az almákat megmossuk, megpucoljuk, és vékony cikkekre vágjuk, majd egy pici vizet öntve alá a fűszerrel és mézpótlóval együtt megpároljuk félig.
Ha megkelt a tészta , akkor lisztezett deszkán átgyúrjuk, kinyújtjuk, majd kockákat vágunk belőle.
Megtöltjük almával, behajtogatjuk, majd sütőpapíros tepsire tesszük.
Megkenjük tojással, majd előmelegített sütőben 180 fokon légkeverésen kb 20-30 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat!









BROWNIE (GLUTÉN,TEJ,SZÓJA,CUKORMENTES)



Alapanyagok:
Ételallergia Abc

Hozzávalók:
3 db tojás
10 dkg házi csoki
10 dkg vaj  - növényi
1 ek kakaópor
3 ek kókuszkrém
édesítő
6 ek rizsliszt
0,5 cs sütőpor

Elkészítés:
A csokit a vajjal és kókuszkrémmel felolvasztjuk.
 A szárazanyagot egy tálban összekeverjük, majd hozzákeverjük a kakaós masszához, végük a tojásokat adjuk hozzá.
Szilikon formába öntjük, és előmelegített sütőben 180 fokon kb 15-20 perv alatt megsütjük.

Jó étvágyat!


LENCSEFŐZELÉS SAJTOS FASÍRT GOLYÓKKAL (GLUTÉN,TEJ,SZÓJA,CUKORMENTES)



Alapanyagok:
Ételallergia Abc

Hozzávalók:
50 dkg lencse
bors
pirospaprika
fokhagyma
2 db hagyma
3-4 babérlevél, vagy őrlemény
2 dl kókuszkrém
2 ek Nutri Free Mix per pane
olaj


Elkészítés:

A lencsét egy éjjelre beáztatjuk.
Másnap, a hagymát megpucoljuk, megpároljuk kis olajon, majd az előzőleg beáztatott lencsét hozzáadjuk, kis vízzel felöntjük, fűszerezzük.
Addig főzzük, míg puha nem lesz a lencse, majd botmixerrel aprítjuk, nem kell az egészet.
A kókuszkrémet összekeverjük a liszttel, majd kiveszünk a lencséből, kikeverjük, majd visszaöntjük bele.
Sűrűsödésig kevergetjük.

Fasírt

Hozzávalók:
50 dkg darált hús
20 dkg növényi sajt
bors
hagyma
fokhagyma
pirospaprika
2 db tojás

olaj a sütéshez

Elkészítés:
A hagymát megpucoljuk, megmossuk, majd feldaraboljuk, a sajtot lereszeljük, majd egy tálban mindent alaposan összekeverünk.
Kis golyókat formázunk és forró olajban kisütjük.

Jó étvágyat!

2014. szeptember 19., péntek

ÉLESZTŐ NÉLKÜLI KOCKA KENYÉR (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,SZÓJA,CUKORMENTES)



Alapanyagok:
Ételallergia Abc


Hozzávalók:
25 dkg Nutri Free Mix per Pane
25 dkg rizsliszt
1 kk szódabikarbóna vagy sütőpor
kb 4  dl víz
2 ek útifűmaghéj
1 ek olaj

Tetejére:
olaj + szezámmag

Elkészítés:
Az összes alapanyagot alaposan kikeverjük, kidolgozzuk, majd hagyjuk állni kb 40 percet.
Majd lisztes kézzel egy kilisztezett deszkán átgyúrjuk, megformázzuk és egy kocka alakú szilikon formába tesszük.
Átkenjük a tetejét vékonyan olajjal, bevagdossuk és megszórjuk szezámmaggal.
190 fokon előmelegítjük a sütőt, majd betesszük a kenyeret, de akkor levesszük már 160 fokra, és végig azon sütjük kb 70-90 percet. (tűpróba!)
Jó étvágyat!











2014. szeptember 17., szerda

TRICOLOR MUFFIN (GLUTÉN,TEJ,SZÓJA,CUKORMENTES)


Alapanyagok:
Ételallergia Abc

Hozzávalók:
3 db tojás
5 rk Nutri Free Mix per pane
1 ek olvasztott növényi vaj
édesítő
1 cs sütőpor
2 ek kókuszkrém

1 ek kakaópor cukrozatlan

Elkészítés:
A hozzávalókat (kivétel kakaópor) alaposan kikeverjük, majd 3 részre osztjuk.
Az egyik adag sima marad,a másodikba negyed evőkanál kakaóport teszünk, a harmadikba háromnegyed evőkanállal.
Majd a muffinformákba adagoljuk, így lesz szép csíkos.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb 20 perc alatt megsütjük légkeverésen.
A tetejére olvasztott házi csoki kerül.
Jó étvágyat!






2014. szeptember 15., hétfő

FÁNK (GLUTÉN,TEJ,SZÓJA,CUKORMENTES,SZÉNHIDRÁT CSÖKKENTETT)


Alapanyagok:
Ételallergia Abc

Hozzávalók:
25 gr élesztő
1,5-2 dl mandulatej
2 db tojás
almás pite fűszerkeverék (lucullus)
édesítő

olaj a sütéshez
Elkészítés:
A tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd az összes alapanyaggal együtt hagyjuk állni kb 45 percet.
Majd ha letelt az idő, akkor az olajat felforrósítjuk, és vízs kézzel golyókat formázunk a masszából, majd kisütjük.
Jó étvágyat!






2014. szeptember 14., vasárnap

SOMLÓI GALUSKA (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES,SZÉNHIDRÁTCSÖKKENTETT)



Alapanyagok:
Ételallergia Abc

Hozzávalók:
Piskóta:
5 db tojás
5 ek gesztenyeliszt
5 ek kókuszliszt
édesítő
0,5 cs sütőpor
1 ek kakaópor

Vaníliáskrém:
0,25 dl mandula vagy kókusztej
0,25 dl víz
1 cs vaníliáspudingpor – haas gl mentes
1 ek vaj növényi
1 dl kókuszkrém
édesítő

Csokiskrém:
0,25 dl mandula vagy kókusztej
0,25 dl víz
1 cs csokoládés pudingpor – haas gl mentes
1 ek vaj növényi
1 dl kókuszkrém
édesítő

darált dió,rum – rumaroma,mazsola

Csokiöntet – házi csoki több kókuszkrémmel hígabbra készítve

Hab: kókuszkrém felverve, vagy habszifonba, vagy rizshab

Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk, majd a fehérjéből kemény habot verünk, és a kakaóporon kívül mindent folyamatosan hozzákeverünk.
Majd egy szilikon formába öntjük a felét, a maradékba a kakaót belekeverjük, majd ezt is beleöntjük.
Előmelegített sütőben kb 30 perc alatt 180 fokon légkeverésen megsütjük.
Elkészítjük a krémeket.
A pudingot megfőzzük és a végén belekeverjük a vajat és kókuszkrémet.
A piskóta ha meghűlt, akkor kettévágjuk (majd a formába visszatesszük), megszórjuk darált dióval,meglocsoljuk rummal vagy rumaromával, mazsolát teszünk bele, majd  beletesszük a vaníliás krémet,majd a piskótát lefedjük, és jön a darált dió,rum,mazsola és a csokis krém.
Majd be a hűtőbe.
Majd másnap tálkákba tesszük, házi csokival és habbal díszítjük.
Jó étvágyat!