Alapanyagok:
Ételallergia Abc
Hozzávalók:
Piskóta:
5 db tojás
5 ek gesztenyeliszt
5 ek kókuszliszt
édesítő
0,5 cs sütőpor
1 ek kakaópor
Vaníliáskrém:
0,25 dl mandula vagy
kókusztej
0,25 dl víz
1 cs vaníliáspudingpor –
haas gl mentes
1 ek vaj növényi
1 dl kókuszkrém
édesítő
Csokiskrém:
0,25 dl mandula vagy
kókusztej
0,25 dl víz
1 cs csokoládés pudingpor –
haas gl mentes
1 ek vaj növényi
1 dl kókuszkrém
édesítő
darált dió,rum – rumaroma,mazsola
Csokiöntet – házi csoki
több kókuszkrémmel hígabbra készítve
Hab: kókuszkrém felverve,
vagy habszifonba, vagy rizshab
Elkészítés:
A tojásokat
kettéválasztjuk, majd a fehérjéből kemény habot verünk, és a kakaóporon kívül
mindent folyamatosan hozzákeverünk.
Majd egy szilikon formába
öntjük a felét, a maradékba a kakaót belekeverjük, majd ezt is beleöntjük.
Előmelegített sütőben kb
30 perc alatt 180 fokon légkeverésen megsütjük.
Elkészítjük a krémeket.
A pudingot megfőzzük és a
végén belekeverjük a vajat és kókuszkrémet.
A piskóta ha meghűlt,
akkor kettévágjuk (majd a formába visszatesszük), megszórjuk darált
dióval,meglocsoljuk rummal vagy rumaromával, mazsolát teszünk bele, majd beletesszük a vaníliás krémet,majd a piskótát
lefedjük, és jön a darált dió,rum,mazsola és a csokis krém.
Majd be a hűtőbe.
Majd másnap tálkákba
tesszük, házi csokival és habbal díszítjük.
Jó étvágyat!