2024. május 31., péntek

Kapros édesburgonyás gombakrémleves ( glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

35 dkg édesburgonya

1 db nagyobb TV paprika

25 dkg ChefGomba - Laska

25 dkg ChefGomba - szeletelt csiperke

kb. 1 liter víz

ízlés szerint só

ízlés szerint friss kapor - apróra vágva

2 dl növényi tejszín

3 ek olaj

Elkészítés:

Az édesburgonyát ás a paprikát megpucoljuk, megmossuk, apróra vágjuk.

A gombákat megmossuk, a laska gombát felaprítjuk.

Az olajat egy lábasba tesszük, megpirítjuk a paprikát rajta, majd hozzáadjuk a gobákat és az édesburgonyát, alaposan összekeverjük, majd sózzuk, elkeverjük, felöntjük vízzel.

Puhára főzzük, majd botmixerrel pépesítjük.

A tejszínt és a kaprot egy tálban elkeverjük, kimerünk a levesből hozzá, összekeverjük, majd vissza öntjük a lábasba, kb. 5-10 percig főzzük még, majd tálalható.







 

2024. május 24., péntek

Pogácsa ( glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)


Hozzávalók:

25 dkg barna rizsliszt

10 dkg tápióka keményítő

5 dkg köles liszt

4 dkg útifűmaghéj őrlemény

2,5 dkg gluténmentes sörélesztőpehely

1 cs sütőpor

3 dl növényi tej

2 dl növényi tejszín

2 ek citromlé

+ barna rizsliszt a nyújtáshoz

+ olaj a kenéshez

Elkészítés:

A száraz alapanyagkat egy tálban alaposan össze keverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és jól kidolgozzuk.

Barna rizslisztes lapra tesszük,átgyúrjuk, majd kinyújtjuk kb. 2 ujjnyira.

Tetejét késsel becsíkozzuk,majd szaggatjuk.

Sütőpapíros tepsire tesszük őket, olajjal vékonyan lekenjük a tetejüket, majd 180 fokos sütőben kb. 30-40 perc alatt megsütjük.







 

2024. május 22., szerda

Vöröslencse lisztes bagett ( glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

25 dkg barna rizsliszt

15 dkg tápióka keményítő

10 dkg vöröslencse liszt

4 dkg útifűmaghéj őrlemény

1 cs sütőpor

1-2 kk só

5 dkg szezámmag

4,5 dl víz

2 ek citromlé

+ olaj a kenéshez

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és jó alaposan kidolgozzuk.

Nedves kézzel két darab bagettet formázunk, sütőpapíros tepsire tesszük őket, tetejüket olajjal vékonyan lekenjük, majd bevagdossuk.

180 fokos sütőben kb. 45-50 perc alatt megsütjük, hagyjuk, míg teljesen kihűl.







 

2024. május 13., hétfő

Granolás csokis süti ( glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)


Hozzávalók:

20 dkg Barna rizsliszt

15 dkg tápióka keményítő

7,5 dkg mandula liszt

5 dkg útifűmaghéj őrlemény

5 dkg csokoládés pudingpor

5 dkg holland kakaópor

5 dkg édesítő ( 1:4)

5 dl víz

1 cs sütőpor

2 ek citromlé

6 dkg gluténmentes, cukormentes , vegán granola

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat, alaposan kikeverjük.

Majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 180 fokos sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük.






 

2024. május 6., hétfő

Pogácsa ( glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

25 dkg főtt áttört burgonya

5 dkg Mester család burgonyapehely

3 dkg Mester család útifűmaghéj őrlemény

3 dkg gluténmentes sörélesztőpehely

40 dkg Mester család foszlós kalács liszt

1 cs sütőpor

2 kk só

10 dkg növényi margarin

4,8 dl víz

+ olaj a kenéshez

+ barna rizsliszt a nyújtáshoz

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadolgozzuk a margarint és a burgonyát, majd a vizet hozzáadjuk és alaposan összedolgozzuk.

Barna rizslisztes lapon átdolgozzuk a tésztát, majd kb. két ujjnyira kinyújtjuk és nagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.

Sütőpapíros tepsire tesszük őket, tetejüket vékonyan olajozzuk, majd késsel becsíkozzuk.

180 fokos sütőben kb. 30-40 perc alatt megsütjük.




 

Burgonyás pizza ( glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

40 dkg Mester család házi kenyérliszt

1 cs porélesztő

3,8 dl víz

2 kk só

1 kk oregánó

1 kk bazsalikom

30 dkg főtt áttört burgonya

Feltét:

Gluténmentes - cukormentes - vegán majonéz és gluténmentes - cukormentes - vegán mustár keveréke

ízlés szerint zöldségek

kétfélenövényi sajt - reszelve

Elkészítés:

A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd beledolgozzuk a burgonyát, végül hozzáadjuk a vizet és jó alaposan kidolgozzuk.

Meleg helyen pihentetjük 45 percet.

Majd szilikon lapon átdolgozzuk és nagy kör alakba kinyújtjuk.

Áttesszük egy sütőpapíros tepsire, szélét felhajtogatjuk.

Majd megkenjük a majonézes - mustáros keverékkel, rátesszük a zöldségeket, majd megszórjuk a növényi sajttal.

180 fokos sütőben kb. 20-30 perc alatt megsütjük.




 

Mini kalács ( glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

20 dkg Mester család házi kenyérliszt

25 dkg Mester család foszlós kalács liszt

2 dkg Mester család útifűmaghéj őrlemény

4 dkg Mester család édesítő (1:4)

1 cs porélesztő

4 dl növényi tej

+ olaj a kenéshez

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a növényi tejet és jól összedolgozzuk. Meleg helyen egy órát pihentetjük.

Majd négy részre osztjuk a tésztát, és szilikon lapon mindegyiket egyformára kisodorjuk.

Egy darabot megfogunk, kettéhajtjuk és a szárakat összefonjuk. Majd mindegyikkel így járunk el.

Sütőpapíros tepsire tesszük őket, vékonyan lekenjük olajjal, majd 180 fokos sütőben kb. 30-40 perc alatt megsütjük.





 

Magos kifli ( glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)


Hozzávalók:

40 dkg Mester család házi kenyérliszt

35 dkg főtt áttört burgonyaq

1 cs porélesztő

2 kk só

16,5 dkg Mester család kelt tészta liszt

7,5 dkg Mester család lenmag

3,5 dkg Mester család útifűmaghéj őrlemény

5,5 dl víz

2 ek olaj

+ barna rizsliszt a nyújtáshoz

+ olaj a kenéshez

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálba tesszük és alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és jól összedolgozzuk, végül az olajat, és addig gyúrjuk, míg a tészta el nem válik a tál falától.

Barna rizslisztes lapra tesszük, átdolgozzuk, majd kör alakba kinyújtjuk.

Négy ( vagy ha kisebbet szeretnénk, akkor nyolc ) részre vágjuk, majd a hosszabb szélétől feltekerjük, kiflit formázunk belőlük.

Sütőpapíros tepsire tesszük úket, majd olajjal vékonyan lekenjük.

50 fokos sütőben 50 percig kelesztjük,majd 180 fokos sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük.







 

Kókuszos szelet (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)


Hozzávalók:

Piskóta:

40 dkg Mester csalás süteményliszt

5 dkg Mester család édesítő (1:4)

4 dkg Mester család útifűmaghéj őrlemény

3,9 dl növényi tej

2 ek vanília aroma

1 cs sütőpor

Töltelék:

10 dkg margarin

17,5 dkg barna rizsliszt

7 dl növényi tej

20 dkg Mester család kókuszreszelék

ízlés szerint édesítő

+ 15-20 dkg gluténmentes-cukormentes-vegán baracklekvár

Elkészítés:

A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a növényi tejet és a vanília aromát, és alaposan elkeverjük.

Egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd 180 fokon kb. 35-40 perc alatt megsütjük.

A krémhez azalapanyagokat egy lábasba tesszük ( kivéve a margarint!), alaposan elkeverjük, majd sűrűre főzzük, végül belekeverjük a margarint.

Ha megsült és kihűlt a piskóta, akkor három részre vágjuk.

Majd rétegezzük, egy lap, lekvár, kókuszos krém..... Majd a tetejére is kerül lekvár és krém.

Hagyjuk hideg helyen 5-6 órát ( de egy éjjel jobb neki ), majd fogyaszthatjuk.







 

Kókusztekercs ( glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

1 cs Mester család keksztekercspor ( sötétebb)

5 dkg Mester család holland kakaópor

3 ek rumaroma

15 dkg növényi margarin

1,5 dl növényi tejszín

7 dkg Mester család édesítő (1:4) porrá őrölve

Töltelék:

25 dkg Mester család kókuszreszelék

20 dkg növényi margarin

ízlés szerint porédesítő

Elkészítés:

A töltelékhez az alapanyagot alaposan kikeverjük, majd hütőbe tesszük.

Az alaprész alapanyagait egy tálba tesszük, és alaposan összedolgozzuk.

Majd sütőpapírra tesszük az alapot, ráteszünk egy másikat és kinyújtjuk, majd a töltelékkel megkenjük és feltekerjük.

Hagyjuk hideg helyen 3-4 órát, míg jól összeáll.








 

Mazsolás - kandírozott gyümölcsös kalács (glutén,tej,tojás,hozzáadott cukormentes,vegán)


Hozzávalók:

20 dkg Mester család foszlós kalács liszt

30 dkg Mester család házi kenyérliszt

5 dkg Mester család édesítő (1:4)

1 cs porélesztő

10 dkg Mester család mazsola

10 dkg Mester család kandírozott gyümölcs

5 dkg Mester család vaníliás pudingpor

kb. 4,2 dl növényi tej

+ olaj a kenéshez

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, hozzáadjuk a mazsolát és a kandírozott gyümölcsüt, azokkal is elkeverjük, majd hozzáadjuk a növényi tejet és jó alaposan összedolgozzuk.

Egy órát meleg heyen pihentetjük, majd egy kenyérformát sütőpapírral kibélelünk és a tésztából golyókat formázunk és belerakosgatjuk.

Tetejét vékonyan olajjal lekenjük, majd 180 fokos sütőben kb. 40-45 perc alatt , megsütjük.






 

Fánk (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)


Hozzávalók:

30 dkg Mester család házi kenyérliszt

10 dkg Mester család kelt tészta liszt

15 dkg Mester család süteményliszt

3,3 dkg Mester család útifűmaghéj őrlemény

5 dkg Mester család édesítő (1:4)

1 cs porélesztő

10 dkg növényi margarin

5 dl növényi tej

+ barna rizsliszt a nyújtáshoz

+ olaj a sütéshez

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd beledolgozzuk amargaint, végül hozzáadjuk anövényi tejet, és jól kidolgozzuk. Meleg helyen egy órát pihentetjük.

Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk és kb. 2 ujjnyira kinyújtjuk, majd szaggatjuk. Mindegyik kis fánk közepébe ujjunk segítségével mélyedést csinálunk, majd forró olajban kisütjük.