2024. május 6., hétfő

Csoki habos tekercs ( glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

Piskóta:

15 dkg Mester család süteményliszt

20 dkg Mester család foszlós kalács liszt

5 dkg Mester család holland kakaópor

5 dkg Mester család édesítő (1:4)

8 g Mester család sütőpor

2 dkg Mester család útifűmahéj őrlemény

6 dl víz

1 ek citromlé

Krém:

10 dkg Mester család csokoládés pudingpor

4 dl növényi tej

1 dl növényi tejszín

10 dkg növényi margarin

ízlés szerint édesítő

Elkészítés:

A krémhez a margarinon kívűl mindent egy lábasba teszünk, majd sűrűre főzzük, végül beledolgozzuk a margarint.

A piskótához a száraz alapanyagaokt egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és jól kikeverjük.

Egy nagy tepsite sütőpapírral kibélelünk, majd ráegyengetjük a piskóta tésztát és 180 fokon kb. 20-25 perc alatt megsütjük.

Még forrón konyharuha segítségével feltekerjük, hagyjuk kihűlni.

Ha kihűlt, akkor megkenjük a krémmel, visszatekerjük, majd hagyjuk 2-3 órát, hogy jól összeálljon.






 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése