2013. szeptember 30., hétfő

SZILVALEKVÁROS - TÚRÓS SÜTI (GLUTÉN,LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)


Tápanyagérték 100 gr-ban:
kcal: 262,41
feh: 12,22
ch: 12,10
zsír: 17,73

Hozzávalók:
Tészta:
20 dkg glutén és laktózmentes lisztkeverék
15 dkg lenmagliszt
15 dkg kókuszliszt
25 dkg vaj laktózmentes
2 dl tej laktózmentes vagy kókusztej
1 cs sütőpor
süssina édesítő (25 db kis tabletta porrá törve)

Krém:
0,5 kg túró - laktózmentes
2 dl tejszín - laktózmentes
3 db tojás
20 gr DW 1:12 folyékony édesítő

szilvalekvár - házi cukormentes

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, majd egy szilikon formába tesszük, lenyomkodjuk, hogy mindenhol egyformán legyen.
Előmelegített sütőben kb 15 percig elősütjük.
Közben a krém hozzávalóit össze turmixoljuk.
Ha kész a tészta, akkor megkenjük szilvalekvárral, majd ráöntjük a túrókrémet és kb. 10-15 percig sütjük még.
Jó étvágyat!

2013. szeptember 28., szombat

LENMAGLISZTES SAJTOS RÚD (GLUTÉN,LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)


Tápanyagérték 100 gr-ban:
kcal: 206,94
feh: 12,99
ch: 19,82
zsír: 8,28

Hozzávalók:
20 dkg glutén és laktózmentes lisztkeverék
10 dkg lenmagliszt
10 dkg szezámmagliszt
2 db tojás
1 cs sütőpor
140 gr camping laktózmentes sajtkrém vagy kockasajt

10 gr utifűmaghéj
1 dl tej
2 dl víz

Kenéshez:
pici olaj
2 db tojássárgája

Elkészítés:
Az összes hozzávalót egy tálba alaposan össze gyúrjuk, majd hagyjuk állni fél órát.
Majd ha letelt az idő, újra átgyúrjuk kilisztezett deszkán.
Kinyújtjuk, felcsíkozzuk, majd sütőpapíros tepsire rakosgatjuk.
A tetejét megkenjük az olajos tojássárgájával, majd kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
Jó étvágyat!

GOMBÁS FASÍRT SÜLT KARALÁBÉVAL (GLUTÉN,LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)


Tápanyagérték 100 gr - ban:
kcal:109.46
feh:12,77
ch:2,70
zsír:5,11

Hozzávalók:
1 kg darált hús
45 dkg gomba
3 db tojás

bors
fokhagymakrém
pirospaprika
petrezselyem

1 db karalábé
pici olaj

Elkészítés:
A darált húst egy tálba tesszük, a gombát megpucoljuk,megmossuk majd feldaraboljuk és azt is beletesszük.
Majd az összes többi hozzávalót is, és alaposan össze gyúrjuk.
Majd sütőpapíros tepsire golyókat formálunk és előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt aranybarnára sütjük.
A karalábét megpucoljuk,megmossuk majd felszeleteljük.
Sütőpapíros tepsire tesszük, nagyon vékonyan egy kis olajjal megkenjük, majd kb. 20 percet sütjük.
Jó étvágyat!

2013. szeptember 27., péntek

LENMAGLISZTES BAGETT (GLUTÉN,LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)


Tápanyagérték 100 gr:
kcal: 150,25
feh: 10,18
ch: 20,5
zsír: 3,01


Hozzávalók:
25 dkg lenmagliszt
25 dkg hajdinaliszt
25 dkg szezámmagliszt
25 dkg glutén és laktózmentes liszt
3,5 dkg élesztő
1 dl tej

11 dl víz
20 gr utifűmaghéj

Elkészítés:
A liszteket egy nagy tálba tesszük, az élesztőt felfuttatjuk a tejjel, majd bele öntjük.
Hozzá adjuk a sót és össze forgatjuk, majd folyamatosan hozzá adagoljuk a vízet, össze gyúrjuk, majd hozzá adjuk az utifűmaghéjat és alaposan átgyúrjuk.
Letakarjuk és pihentetjük 3-4 órát.
Majd ha az idő letelt vizes kézzel bagettet formálunk és sütőpapíros tepsire tesszük.
Bevagdossuk a tetejét és előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük. (tűpróba)
Jó étvágyat!

AMAZONOK SÜTIJE (GLUTÉN,LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)


AMAZONOK FIGYELEM!!!!!!! HIHIHIHI - EGY MEGLEPI NEKTEK CSAJOK! - remélem a mai délután és sütizés egy örök élmény lesz nekünk!
Mielőtt bárki is rákérdezne e furcs névre és üzenetre, ők az én drága barátnőim, és a süti nekik készült, a mai délutánra!!!

És akkor a süti:

Tápanyagérték 100 gr-ban:
kcal:100,08
feh: 4,7
ch: 9,87
zsír:4,67

Hozzávalók:
1,5 kg cékla
ízlés szerint édesítő
2 dl tej - laktózmentes vagy kókusztej
3 dl víz
6 db tojás
1 cs sütőpor
35 gr kakaópor
15 dkg kókuszliszt

Teteje:
1 cs csokoládés pudingpor - aldis - gluténmentes
3 dl tej - laktózmentes vagy kókusztej
ízlés szerint édesítő

2 t tejcsokoládé - glutén,cukor és laktózmentes vagy házi csoki (tejszín, kakaópor , édesítő keveréke)
1 dl tej - laktózmentes vagy kókusztej

Elkészítés:
A céklát megpucoljuk, lereszeljük vagy feldaraboljuk és a vizes tejbe megfőzzük az édesítővel.
Majd utána vagy leturmixoljuk vagy botmixerezzük.
A tojásokat kettéválasztjuk, majd a fehérjéből kemény habot verünk, majd a sárgáját habosra keverjük.
Majd a habba adagolunk folyamatosan minden többi hozzávalót, folyamatosan keverjük.
Egy szilikon formába tesszük, majd előmelegített sütőben kb. 50 percet sütjük. (nem fog száraz lenni!!!!)
A pudingot megfőzzük, majd rákenjük a tetejére, a csokit meg a tejjel felolvasztjuk és ha a puding kissé megszilárdult, akkor rákenjük.
Ezt a süti be fogja szívni és finom puha lesz tőle!
Jó étvágyat!

2013. szeptember 26., csütörtök

VANÍLIÁS-TÚRÓS LENMAGLISZTES TEKERCS (GLUTÉN,LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)


Tápanyagérték 100 gr - ban:
kcal:181,46
feh: 9,44
ch: 13.98
zsír: 12,79


Hozzávalók:
20 dkg lenmagliszt
15 dkg hajdinaliszt
15 dkg glutén - laktóz mentesliszt
2,5 dkg élesztő
2 dl tej
1 dl víz
2 db tojássárgája
15 dkg vaj - laktózmentes
10 gr DW 1:12 folyékony édesítő

Krém:
50 dkg túró - laktózmentes
3 dl tej - laktózmentes vagy kókusztej
1 cs vaníliás pudingpor - gluténmentes - haas
ízlés szerint édesítő

Tojásfehérje - kenéshez

Elkészítés:
A liszteket egy nagy tálba tesszük, bele morzsoljuk az élesztőt, majd a tejet a vajjal össze forraljuk és ráöntjük az élesztős lisztkeverékre, átgyúrjuk,majd hozzá adjuk a többi hozzá valót és azokkal is átgyúrjuk.
Letakarjuk és hagyjuk pár órát pihenni.
Majd újra átgyúrjuk és kilisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk.
A pudingot megfőzzük, majd össze turmixoljuk a túróval, majd ha meghűlt akkor megkenjük vele a kinyújtott lapot.
Feltekerjük, majd felvagdossuk, a tetejét tojásfehérjével megkenjük, majd sütőpapíros tepsin előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat!

2013. szeptember 25., szerda

ZÖLDSÉGES TÓCSNI (GLUTÉN, LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)


Tápanyagérték 100 gr - ban:
kcal:75,68
feh : 6,39
ch: 5,11
zsír: 3,33

Hozzávalók:
25 dkg répa
40 dkg cukkini
3 db tojás

bors
petrezselyem
30 gr szezámmagliszt
50 gr lenmagliszt

pici olaj

Elkészítés:
A répát és a cukkinit megmossuk, megpucoljuk majd lereszeljük.
Az összes többi hozzávalóval együtt egy tálban össze gyúrjuk (kivétel az olaj).
Majd sütőpapíros tepsire kanál segítségével rakosgatjuk.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 12 percet sütjük, majd megkenjük olajjal vékonyan és vissza toljuk még kb. 10 percre, majd villával ellenőrizzük, hogy jól átsült e.
Jó étvágyat!


ALMÁS HABOS (GLUTÉN,LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)


Tápanyagérték 100 gr - ban:
kcal: 69,91
feh:3,31
ch: 10,85
zsír: 1,92


Hozzávalók:
Piskóta:
4 db tojás
1 cs sütőpor
1 cs fahéjas ízesítő
50 gr kókuszliszt
50 gr lenmagliszt
2 dl víz
1 doboz joghurt - laktózmentes - 150 gr - magic milk
20 gr DW 1:12 folyékony édesítő

Töltelék:
1,5 kg alma
fahéj
ízlés szerint édesítő

Tetejére:
6 db tojásfehérje
ízlés szerint édesítő

Elkészítés:
Az almát megpucoljuk,megmossuk,lereszeljük,majd a fahéjjal és édesítővel együtt megpároljuk, majd leszűrjük.
A tojásokat ketté választjuk, majd a fehérjét kemény habbá verjük, majd utána folyamatosan hozzá adjuk a többi hozzávalót és kikeverjük.
Szilikon formába tesszük, majd előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük.
Ennek a tetejére rátesszük az almát, majd az előzőleg alaposan felvert édesítős tojáshabot, majd vissza tesszük a sütőbe és kb. 15 percig sütjük még, míg szép barna nem lesz.
Jó étvágyat!

2013. szeptember 22., vasárnap

KÓKUSZLISZTES LEKVÁROS TEKERCS PUDINGGAL (GLUTÉN,LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)


Tápanyagérték 100 gr - ban :
kcal: 92,91
feh: 6,24
ch: 5,99
zsír: 4,78

Hozzávalók:
6 db tojás
60 gr kókuszliszt
1 cs sütőpor
20 gr DW 1.12 folyékony édesítő
2 dl víz

Töltelék: 
szilvalekvár - glutén,laktóz és cukormentes (legjobb a házi)

Tetejére:
1 cs vanília pudingpor - gluténmentes haas
2 dl tej - laktózmentes vagy kókusztej
1,5 dl víz
ízlés szerint édesítő

Elkészítés:
A tojásokat ketté választjuk, majd a fehérjéből kemény habot verünk, a sárgáját az édesítővel kikeverjük, majd folyamatos keverés mellett hozzá adjuk a habhoz, és adagoljuk a sütőporos lisztet, majd a vizet.
Alaposan kikeverjük, majd sütőpapíros tepsire tesszük, eloszlatjuk és előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük, majd még melegen konyharuha segítségével feltekerjük.
A pudingot megfőzzük, majd ha kihűlt a piskóta , akkor megkenjük lekvárral belül, kívül pedig a pudinggal.
Betesszük a hűtőbe pár órára, majd tálalható!
Jó étvágyat!

KEVERT LISZTES LENMAGOS ZSÖMLÉK (GLUTÉN,LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)


Tápanyagtartalom 100 gr - ban:
kcal: 110,8
feh: 7,69
ch: 6,30
zsír: 7,69

Hozzávalók:
15 dkg kókuszliszt
15 dkg szezámmagliszt
15 dkg lenmagliszt

pici szódabikarbóna
30 gr utifűmaghéj
20 gr olaj
8 dl víz

Tetejére:
darált lenmag

Az összes hozzávalót egy tálba alaposan össze gyúrjuk, majd sütőpapíros tepsire golyókat formázunk belőle.
Kissé megnyomkodjuk a tetejét, majd nedves késsel bevagdossuk és megszórjuk darált lenmaggal.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat!

2013. szeptember 21., szombat

KÖRTÉS - TÚRÓS SZELET (GLUTÉN,LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)


Tápanyagérték 100 gr - ban:

kcal: 297,44
feh: 9,54
ch: 16,06
zsír: 22,70

Hozzávalók:
175 gr szezámmagliszt
175 gr glutenix alfa
175 gr kókuszliszt
1,5 dl tej - laktózmentes vagy kókusztej
3 dkg élesztő
45 dkg vaj - laktózmentes
1,5 db tojás + 2 sárgája a kenéshez
5 dkg DW  1:4 édesítő

Töltelék:
15 dkg túró - laktózmentes
45 dkg körte
40 gr DW 1:4

fahéj

+ 2 db körte

Elkészítés:
A liszteket egy nagy tálba tesszük, bele morzsoljuk az élesztőt, majd meglocsoljuk a langyos tejjel, össze dolgozzuk.
Hozzá adjuk a többi össze tevőt, majd alaposan össze dolgozzuk.
Letakarjuk és 1-2 órát hagyjuk állni.
A körtét megmossuk,megpucoljuk,lereszeljük és az édesítővel és fahéjjal össze főzzük, majd ha kihűlt akkor leszűrjük, és a túróval össze turmixoljuk.
A massza felét egy szilikon formába bele nyomkodjuk, majd rátesszük a körtés-túrós keveréket.
Erre megint jön massza, amit igazából bele nyomkodhatunk kissé a krémbe.
Majd a két körtét megmossuk, megpucoljuk és felszeleteljük.
Ezt megforgatjuk abba a szószba , ami a fahéjas körtéből lett.
Majd rátesszük a massza tetejére.
A maradék masszából pedig a tetejét megdíszítjük, majd megkenjük tojássárgájával.
Előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat!

LENMAGOS SZILVALEKVÁROS FALATOK (GLUTÉN, LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)



Tápanyag érték 100 gr - ban :

kcal: 254,52
feh: 10.03
ch: 20,52
zs: 14,60

Hozzávalók:
60 gr szezámmag darálva
300 gr házi kókuszliszt
165 gr lenmag darálva
240 gr DW gluténmentes liszt
100 gr vaj  laktózmentes
20 gr élesztő
4,5 dl tej laktózmentes vagy kókusztej
pici só
ízlés szerint édesítő
30 gr utifűmaghéj
2 db tojássárgája

szilva lekvár - glutén, laktóz és cukormentes

Elkészítés:
A liszteket egy nagy tálba tesszük, majd bele morzsoljuk az éleszőt, meglocsoljuk a langyos tejjel.
Össze keverjük, majd hozzá adjuk a többi hozzávalót, alaposan össze gyúrjuk , majd hagyjuk pihenni fél órát.
Majd ha letelt a fél óra, akkor átgyúrjuk.
Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, kis golyókat formálunk nedves kézzel a masszából, közepére lukat teszünk, majd bele tesszük a lekvárt.
Előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat!


2013. szeptember 20., péntek

CSIRKÉS SALÁTA TÚRÓVAL ÉS JOGHURTTAL (GLUTÉN,LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)




Hozzávalók:
25 dkg csirkemell
40 dkg gomba
1 doboz kukorica
1 cs saláta mix
1 db joghurt - laktózmentes 150 gr
10 dkg túró .- laktózmentes

petrezselyem
oregánó
olaj

Elkészítés:
A csirkét megmossuk, apróra feldaraboljuk.
A gombát megmossuk, megpucoljuk és azt is felszeleteljük.
Pici olajon megpirítjuk a csirkét, majd hozzá adjuk a gombát és avval együtt pároljuk tovább.
Majd jön a kukorica, közben megfűszerezzük.
Hagyjuk puhára párolódni, sülni.
Egy tálra borítjuk a salátát, rátesszük a túrót, majd a csirkés keveréket, és végül meglocsoljuk a joghurttal.
Jó étvágyat!

2013. szeptember 18., szerda

MÁLNÁS TEJSZÍNES TÚRÓTORTA (GLUTÉN ÉS CUKORMENTES)






Piskóta:
3 db tojás
14 gr DW 1.4 édesítő
55 gr kókuszliszt
0,5 cs sütőpor

Krém 1 (málnás):
1 dl cukormentes tejszín
25 dkg zsírszegény túró
28 dkg fagyasztott málna
15 gr DW 1:12 folyékony édesítő
1 dl tej
15 gr utifűmaghéj

Krém 2 (tejszínes)
1 dl cukormentes tejszín
25 dkg zsírszegény túró
10 gr utifűmaghéj
10 gr DW 1:12 édesítő

Teteje:
2 dkg fagyasztott málna + leve
1 cs piros zselatin (ez sajnos cukros, de nem muszáj megenni J )
Díszítés:
kókuszreszelék
cukorgyöngyök

Elkészítés:
A piskótához az össze valókat össze turmixoljuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt megsütjük.
A málnás krémhez az össze tevőket alaposan kikeverjük robotgéppel, majd rátesszük a már kihűlt piskótalapra, el egyengetjük.
Majd a tejszínes túró krémet is kikeverjük, ez jön a málnás krémre.
Majd a tetejére rátesszük a málnaszemeket és rácsurgatjuk a levét.
A tortazselét feloldjuk vízben, majd rákanalazzuk, elosszuk, hogy mindenhova egyformán jusson.
Betesszük 5-6 órára a hűtőbe.
Majd ha letelt az idő. akkor leszedjük a forma oldalát (csatos formát használunk), majd kókuszreszelékkel díszítjük és színes cukorgyöngyöket nyomkodunk bele az oldalába!
Jó étvágyat!


ZSUZSIM SÜTIJE (GLUTÉN,LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)


Van nekem egy nagyon drága barátnőm. Ő segít nekem a blogomban a képek szerkesztésébe. Holnap meglátogatom, és ezt a sütit viszem neki, ezért az ő nevét kapta!

Tápanyagérték 100 gr-ban:
kcal: 177,66
feh: 5,61
ch: 7,42
zsír: 15,17

Hozzávalók:

Piskóta:
40 dkg cukkini
3 db tojás
8 dkg DW 1:4 édesítő
1 cs sütőpor
10 dkg vaj laktózmentes
10 dkg kókuszreszelék
10 gr cukormentes kakaópor
10 dkg szezámmag liszt
10 dkg kókuszliszt
1,5 dl laktózmentes tej vagy kókusztej

Kókuszkrém:
20 dkg kókuszreszelék
50 gr kókuszliszt
3 dl laktózmentes tej vagy kókusztej
4 dl víz
ízlés szerint édesítő

Kakaópor
pici tej
édesítő

Elkészítés:
A cukkinit megmossuk,megpucoljuk és lereszeljük, majd a tojásokkal össze turmixoljuk.
Egy nagy tálba tesszük és az összes többi hozzá valóval együtt alaposan kikeverjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 35 percig sütjük szilikon formában.
Közben elkészítjük a kókuszkrémet.
A tejet a vízzel és édesítővel felforraljuk, majd bele tesszük a  kókuszreszeléket és lisztet és alaposan kikeverjük.
Majd ha a piskóta kész és kihűlt akkor  rátesszük  a tetejére, eloszlatjuk egyenletesen.
A kakaóport kikeverjük a tejjel és édesítővel, majd ráfolyatjuk, csurgatjuk.
Jó étvágyat!


GOMBÁS - TÚRÓS NO CARB SÜTVE (GLUTÉN,LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)


Tápanyag érték 100 gr-ban
kcal: 82,21
feh: 8,2
ch: 2,38
zsír: 4,22
Hozzávalók:
30 dkg gomba
1 cs No Carb rizsszem tészta
3 db tojás
35 dkg túró laktózmentesglut
petrezselyem
olaj
Elkészítés:
A gombát megpucoljuk, megmossuk, apró darabokra vágjuk, majd pici olajon sóval és petrezselyemmel megpároljuk.
A tojásokat az előzőleg alaposan megmosott,le öblített No Carb tésztával össze turmixolunk.
A gombát ha megpárolódott akkor leszűrjük, majd hozzá adjuk a tojásos masszához, majd jön a túró.
Ezt alaposan kikeverjük, majd egy szilikon formába tesszük és kb 30-40 perc alatt 180 fokra előmelegített sütőben arany barnára sütjük.
Jó étvágyat!


2013. szeptember 17., kedd

SZŐLŐKRÉMES SÜTEMÉNY CSOKIÖNTETTEL


Hozzávalók:
Piskóta:
4 db tojás
4 ek cukor
4 ek liszt
1 cs sütőpor
1 cs vaníliás cukor

Krém:
90 dkg kékszőlő
30 dkg cukor (de ez függ a szőlő édességétől is )
2 cs vaníliás pudingpor

Csokiszósz:
10 dkg tejcsokoládé
0,5 dl tejszín

Elkészítés:
A tojásokat kettészedjük, majd a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját habosra, majd hozzá adjuk a sütőporos lisztet kikeverjük, majd össze forgatjuk a habbal.
Előmelegített tortaformában 180 fokon kb. 25-30 perc alatt megsütjük.
A szőlőt a cukorral felforraljuk, majd botmixerrel átmegyünk rajta, vissza tesszük a gázra majd a pudingporokat pár kanál szőlőmasszával kikeverjük, majd hozzá öntjük és megvárjuk amíg megsűrűsödik.
Ha kihűlt a piskóta és a krém is akkor megtöltjük a közepét és a tetejét is megkenjük vele.
Majd a csokit a tejszínnel felolvasztjuk és avval tálaljuk.
Jó étvágyat!

2013. szeptember 14., szombat

SOMLÓI TORTA (SZÉNHIDRÁT CSÖKKENTETT,CUKORMENTES)



EZÚTON IS SZERETNÉK NAGYON NAGYON BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNNI AZ ÉN DRÁGA TESÓKÁMNAK ÉS SÓGORNŐMNEK!!!!!!  <3



Hozzávalók:
Piskóta: (2 - sima lap, 1 - kakaós lap)
sima: ez az adag kétszer
3 db tojás
1,5 ek teljes kiőrlésű tönköly búza liszt
1,5 ek DW 50 %lisztkeverék
1 csapott evőkanál DW 1:4 édesítő
0,5 cs sütőpor
kakaós:
3 db tojás
1 ek cukrozatlan kakaópor
1 ek teljes kiőrlésű tönköly búza liszt
1 ek DW DW 50 %lisztkeverék
1 csapott ek DW 1:4 édesítő
0,5 cs sütőpor

Krém:
1 l tej
3 cs vaníliás pudingpor
vanília aroma
3 DW 1:4 édesítő
2 tojás
1 cs zselatinfix

Csokiszósz:
10 dkg cukormentes csokoládé
2 ek kakaópor cukrozatlan
rumaroma
1 dl tej
6 dl víz
2 ek DW 1.4 édesítő
1 cs csokoládé pudingpor
10 dkg vaj

Díszítés:
6 dl cukormentes tejszín
2 cs habfixáló
ízlés szerint édesítő

kókuszreszelék vagy darált mandula, bármi lehet..

Elkészítés:
A piskótákat a szokásos módon megsütjük.
A tojásokat ketté választjuk, a fehérjéből kemény habot verünk, a sárgáját habosra keverjük az édesítővel, majd bele tesszük a sütőporos liszteket, kikeverjük, majd össze forgatjuk a habbal.
Előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük 180 fokon.
Krém:
A pudingot megfőzzük a tejben, majd hozzá adjuk a kikevert tojásokat, zselatinfixet, vanília aromát.
Az egészet jól kikeverjük, majd hagyjuk hűlni.
A csokiszószhoz a csokoládét felolvasztjuk, majd folyamatos keverés mellett az összes többi dolgot hozzá adjuk, és kikeverjük.
Ha meghűltek a lapok, akkor leteszünk egyet, majd megkenjük a csokival, majd jön a krém ( aki szereti a mazsolát, az ilyenkor tehet bele rumba áztatottat), majd jön a kakaóslap , csoki szósz, krém, és végül az utolsó lap és csak a csoki.
Ezt betesszük a hűtőbe és hagyjuk állni, majd másnap jól felverjük a habot a habfixálóval és édesítővel.
A maradék csokiszószból és vaníliás krémből tudjuk ízesíteni és ki ahogy akarja kidíszíti vele.
Jó étvágyat!!!

2013. szeptember 13., péntek

SZŐLŐKRÉMES KOSÁRKÁK (GLUTÉN,LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)






Tápanyagérték 100 gr-ban:
kcal: 273,48
feh: 8
ch: 20,17
zsír: 18,41


Hozzávalók:
Tészta:
25 dkg glutenix gluténmentes liszt
10 dkg szezámmagliszt
10 dkg kókuszliszt
25 dkg vaj - laktózmentes
3 db tojás
50 gr DW 1:4 édesítő

Krém:
20 dkg túró - laktózmentes
35 dkg szöllő
2 dl tejszín - cukor és laktózmentes
15 gr utifűmaghéj
ízlés szerint édesítő (nekem 20 gr DW 1.12 folyékony volt)

pici olaj a forma kenéséhez

Szőlőszemek a díszítéshez.

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit alaposan össze dolgozzuk, kigyúrjuk.
Muffin formákat (ha nem szilikonos akkor kell az olaj) előveszünk, majd a tésztákból golyókat formázunk, össze lapítjuk és bele tesszük a formákba, eligazítjuk, lenyomkodjuk.
Előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
A krém hozzávalóit össze turmixoljuk, majd habzsákba vagy műanyag krém kinyomóba tesszük és a formákba töltjük.
A tetejüket szőlőszemekkel díszítjük.
Jó étvágyat!


2013. szeptember 12., csütörtök

VALI ALMÁS PITÉJE (GLUTÉN,LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)


Mint látjátok, ismét egy "elkeresztelt" süti ! :) Drága barátnőm tegnap egy nagy csomó almát adott nekem, így szóljon neki hát a süti név! Köszönöm!

Tápanyagérték 100 gr-ban:
Kcal: 123
feh: 3,79
CH: 14,32
zs: 6,15

Hozzávalók:
Tészta:
15 dkg gluténmentes süteményliszt - mester család
15 dkg kókuszliszt
15dkg szezámmagliszt
1 cs sütőpor
pici só
65 g DW1:4 édesítő
25 dkg vaj - laktózmentes
25 dkg tejföl - laktózmentes
2 tojássárgája
1 tojásfehérje
5 ek tej - laktózmentes vagy kókusztej

Töltelék:
1,5 kg alma
10 gr fahéj (bio)
50 gr DW 1:4 édesítő

Tetejére:
2 db tojássárgája

plusz liszt a szóráshoz
plusz DW 1:4 cukor a süti tetejére (ledarálni - kb 1 ek)

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit alaposan össze gyúrjuk egy nagy tálban, majd kettészedjük.
Az almát megmossuk, megpucoljuk, lereszeljük.
Be ízesítjük, majd meg pároljuk.
A tészta egyik felét nyújtódeszkán kinyújtjuk (itt használunk plusz lisztet), majd egy szilikon formába tesszük, és beigazítjuk, megnyomkodjuk, hogy rendesen jusson mindenhova. (vigyázni, mert ez a tészta kissé "törékeny").
Ha az alma megpárolódott , akkor egy szűrőbe tesszük, hogy lehűljön és a leve kicsöpögjön.
Majd a tésztát egy kis lisztel (de lehet darált dió is) megszórjuk, hogy ha maradt még nedvesség az almában azt felvegye, majd bele tesszük az almát, eloszlatjuk, majd jöhet a tészta másik fele is.
Közben a sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A tészta tetejét megkenjük a tojássárgájával, majd megvagdossuk, és mehet a sütőbe!
20 perc alatt megsül szép aranybarnára.
Még melegen megszórjuk a cukorral és tálalható!
Jó étvágyat!


2013. szeptember 11., szerda

LENMAGLISZTES "HAMIS" FÁNK BARACKOS TÚRÓKRÉMMEL (GLUTÉN, LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)


Tápérték 100 gr :
kcal: 101,33
feh: 6,68
ch: 10,28
zs: 7,26
túrókrémben:
kcal: 87
feh: 10,21
ch: 10,14
zs: 1,3

Hozzávalók:
Tészta:
25 dkg DW gluténmentes piskóta liszt
15 dkg lenmagliszt
10 dkg kókuszliszt
20 gr DW 1:12 folyékony édesítő
3 dkg élesztő
1 dl tej
6 dl víz
6 dkg vaj

olaj

Krém:
25 dkg túró - laktózmentes
10 dkg baracklekvár - glutén,laktóz , cukormentes (házi a legjobb)

Tetejére:
natúr kakaópor

Elkészítés:
A tészta hozzá valóit egy tálba alaposan össze gyúrjuk, majd letakarva hagyjuk 1-2 órát.
Ha letelt az idő, akkor egy tepsibe sütőpapírt teszünk, és golyókat formálunk a masszából olajos kézzel, aminek a közepébe az ujjunkal lukat csinálunk, mint a "normál fánk" esetében.
Előmelegített sütőben kb 40 percig sütjük.
Közben a túrókrémet kikeverjük.
Majd ha megsült a fánk megtöltjük, megszórjuk kakaóporral és tálalható is!
Jó étvágyat!!!

2013. szeptember 9., hétfő

KÓKUSZKRÉMES LENMAGLISZTES TEKERCS (GLUTÉN, LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)


Tápanyagérték 100 gr:
kcal: 137,07
feh: 6,71
ch: 3,07
zs: 10,21

Hozzávalók:
Piskóta:
6 db tojás (ezek elég kicsik voltak)
1 cs sütőpor
50 gr kókuszliszt
50 gr lenmagliszt
2 dl víz
20 gr DW 1:12 folyékony édesítő

Krém:
1 cs vaníliás pudingpor - Aldi - gluténmentes
1 dl tej - laktózmentes vagy kókusztej
2,5 dl víz
10 gr utifűmaghéj
100 gr kókuszreszelék
ízlés szerint édesítő (én ebbe süssina tablettás édesítőt tettem 12 db-ot)

+ kókuszreszelék és cukrozatlan kakaópor a díszítéshez

Elkészítés:
A piskóta hozzávalóit össze turmixoljuk, majd egy sütőpapíros tepsibe öntjük, elosszuk és kb 15-20 perc alatt megsütjük, majd rögtön konyharuha segítségével feltekerjük és így hagyjuk kihűlni.
A pudingot megfőzzük, és közben a kókusz reszeléket átturmixoljuk.
Majd a pudinggal és utifűvel együtt robotgéppel alaposan kikeverjük a krémet.
Ha meghűlt a piskóta, akkor megkenjük belül, feltekerjük, majd kívül.
Megszórjuk kókuszreszelékkel és cukrozatlan kakaóporral.
Majd betesszük a hűtőbe , hogy alaposan össze álljon.
Jó étvágyat!

2013. szeptember 8., vasárnap

SAJTOS LENMAGOS ZSÖMLE (GLUTÉN, LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)


Tápanyagérték 100gr :
Kcal: 132  Feh: 5,68  Ch: 19,29  zsír: 3,34

Hozzávalók:
150 gr glutenix kenyérliszt - gluténmentes
150 gr kölesliszt
200 gr lenmagliszt
2,5 dkg élesztő

700 ml víz

Tetejére :
5 dkg reszelt sajt

Elkészítés:
A liszteket egy tálba tesszük, az élesztőt kis vízzel felfuttatjuk, majd az összes többi hozzávalóval együtt alaposan össze gyúrjuk.
Majd letakarva hagyjuk fél órát pihenni.
Majd egy tepsibe sütőpapírt teszünk, és golyókat formálunk a masszából vizes kézzel.
Majd a tetejükre reszelt sajtot teszünk.
200 fokra előmelegített sütőben kb 35-40 percig sütjük, de félidőnél 180 fokra le lehet venni a sütő fokozatát.
Majd egy ropogós sajtos zsömlét kapunk.
Jó étvágyat!


2013. szeptember 7., szombat

BARACKOS-TÚRÓ TORTA (GLUTÉN,LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)


Tápanyag 100 gr-ba:
kcal: 71,18  feh:5,99  CH:7,87  zs: 1,67

Hozzávalók:
Piskóta:
3 db tojás
10 dkg kókuszliszt
10 g DW 1:12 folyékony édesítő
60 dkg őszibarack

Krém:
0,5 kg túró - laktózmentes
60 dkg őszibarack
20 gr utifűmaghéj
10 gr DW 1:12 folyékony édesítő (ha nem túl érett a barack , akkor lehet több, ízlés szerint)

Díszítés:
Őszibarack lekvár - glutén, laktóz, cukormentes

Elkészítés:
A barackot megmossuk és össze turmixoljuk (az összeset, majd ketté szedjük!)
A piskóta hozzá valóit össze turmixoljuk.
Sütőpapírral kibélelt formába tesszük, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35 percig sütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni, utána tálcára borítjuk, leszedjük az aljáról a papírt, majd a formát rátesszük és vissza borítjuk bele. (óvatosan, kicsit omlós a tészta frissen!)
A krém hozzá valóit is össze turmixoljuk, majd rátesszük a piskótára.
Betesszük a hűtőbe 4-5 órára, hogy össze álljon. (én egy éjszakára tettem)
Majd ha letelt az idő, kivesszük, leszedjük a forma szélét, ráteszünk a tortára egy sablont és lekvárral mintákat rajzolunk bele.
Jó étvágyat!

2013. szeptember 6., péntek

LENMAGLISZTES - TÚRÓS POGÁCSA (GLUTÉN,LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)


Tápanyag 100 gr-ban:
kcal: 260,55
Feh:14,01
CH: 13,6
Zs: 16,57

Hozzávalók:
10 dkg kölesliszt
10 dkg kókuszliszt
10 dkg lenmagliszt
20 dkg túró - laktózmentes
2 db tojás
2,5 dkg élesztő
1 dl víz
10 dkg vaj - laktózmentes


+ 1 db tojás a tetejét megkenni

darált lenmag a tetejét megszórni

Elkészítés:
A liszteket egy tálba tesszük, össze keverjük.
A vizet egy tálkába tesszük,bele morzsoljuk az élesztőt, majd mikróba meglangyosítjuk és bele öntjük a lisztes tálba, majd az összes többi hozzá valóval együtt alaposan össze gyúrjuk.
Hagyjuk egy fél órát pihenni, majd gyújtó deszkán kinyújtjuk, kiszaggatjuk és sütőpapíros tepsire tesszük.
A tetejüket megkenjük a tojással,megszórjuk a darált lenmaggal majd a 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk.
Kb 25 perc alatt szép barnára sütjük.
Jó étvágyat!

2013. szeptember 5., csütörtök

GOMBÁS-RÉPÁS-JOGHURTOS NO-CARB (GLUTÉN, LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)


Hozzávalók:
0,5 kg gomba
15 dkg sárgarépa
1 nagy fej hagyma (25 dkg)
1 cs NO-CARB spagetti
1 db joghurt (150gr)-laktózmentes
1 cs mozzarella - laktózmentes

petrezselyem
1 ek olaj

Elkészítés:
A gombát, hagymát, répát megpucoljuk, majd megmossuk.
A gombát felszeleteljük, a répát lereszeljük, a hagymát feldaraboljuk.
Olajon megpirítjuk a hagymát, majd hozzá adjuk a répát és gombát, össze pároljuk, puhítjuk, majd bele öntjük az előzőleg alaposan megmosott tésztát.
Megszórjuk sóval és petrezselyemmel, össze keverjük.
A joghurtot össze keverjük a feldarabolt mozzarellaval, majd ráöntjük, alaposan össze keverjük, majd fedő alatt hagyjuk össze főni őket, illetve hagyjuk hogy a nedvesség elpárologjon és a sajt megolvadjon.
Jó étvágyat!

2013. szeptember 4., szerda

SZILVÁS TÚRÓS NO-CARB TÉSZTÁVAL (GLUTÉN,LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)


A sütemény értékei:
100 gr : kcal: 145,24  f:6,52  ch: 7,29  zs:10,31

Hozzávalók:
Piskóta:
10 dkg kókuszreszelék
3 db tojás
1 cs sütőpor
15 gr DW 1:12 folyékony édesítő

Krém:
20 dkg túró - laktózmentes
20 dkg szilvalekvár - cukor,glutén,laktózmentes (legjobb a házi)
1 cs No Carb szélesmetélt
15 dkg utifűmaghéj
2 tk fahéj
ízlés szerint édesítő (ha elég édes a lekvár , akkor nem kell bele )

Elkészítés:
A piskóta hozzávalóit össze turmixoljuk, majd egy kisebb torta formát kibélelünk sütőpapírral és bele öntjük.
180 fokra előmelegített sütőben kb 25 perc alatt megsütjük.
A krém hozzávalót is össze turmixoljuk, majd amikor a piskóta meghűlt , akkor leszedjük róla a sütőpapírt , vissza tesszük a formába, rákenjük a krémet, majd betesszük 4-5 órára a hűtőbe.
Az idő lejárta után leszedjük a forma szélét, sablont rakunk a tortára és megszórjuk fahéjjal.
Jó étvágyat!

2013. szeptember 2., hétfő

CRAZY HIIT CAKE (CUKORMENTES)


Itt egy újabb kreálmányom, megy ismét egy olyan személy nevét takarja, ő ihletett aki nagyon nagyon és még írhatnám tovább, szóval nagyon a szívemhez nőtt!!!!!!

Hozzávalók:
30 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
1 cs sütőpor
1 db tojás
12,5 dkg vaj
2 dl tejföl
5 dkg DW 1:4 édesítő
ételfesték - piros,kék,sárga,zöld

Krém:
3 dl tej
12 dkg vaj
5 dkg DW 1:4 porrá darálva
2 cs vaníliás pudingpor

színes tortadara

Elkészítés:
A lisztet, sütőport egy tálba tesszük, majd össze keverjük.
Egy másik tálba a tojást,vajat,tejfölt és édesítőt alaposan kikeverjük.
Majd a lisztes tálba öntjük, és kidolgozzuk.
Négyfele osszuk a masszát és mindegyikbe valamilyen ételfestéket teszünk, majd kikeverjük.
Muffin szilikon formákba felváltva kanalazzuk bele.
180 fokra előmelegített sütőben kb 25 perc alatt megsütjük.
Közbe a krémet elkészítjük.
A tejet felforraljuk, közben a vajat kikeverjük a pudingporral és édesítővel, majd bele öntjük a tejbe és folyamatosan keverjük , hogy ne legyen csomós, majd ha jó sűrű, akkor kész és hagyjuk meghűlni.
kidíszítjük vele, majd megszórjuk színes cukordarával (az nem diétás :) )
Ha lehűlt, akkor habzsákba tesszük és szépen a muffinok tetejét kidíszítjük vele, majd megszórjuk színes cukordarával (az nem diétás :) )
És ha lehűlt teljesen , akkor lehet fogyasztani!
Jó étvágyat!

2013. szeptember 1., vasárnap

CÉKLÁS FASÍRT (GLUTÉN, LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)


Elsőre kicsit bizarrnak tűnhet a színe miatt... Csináltam már mindenféle zöldséggel fasírtot, hát most eljött a cékla ideje... És valami mennyeit sikerült alkotnom ! :)

Hozzávalók:
20 dkg hagyma
25 dkg cékla
30 dkg darált hús
3 db tojás

bors
pirospaprika
petrezselyem

Elkészítés:
A céklát megpucoljuk , megmossuk és lereszeljük. Érdemes ezt gumikeztyűbe végezni.
A hagymát megpucoljuk, megmossuk , majd feldaraboljuk.
Majd az összes hozzávalót alaposan össze gyúrjuk, és gombócokat formálunk belőle, amit egy sütőpapíros tepsibe teszünk .
Alufóliával letakarva 25 percig így sütjük 180 fokra előmelegített sütőben, majd leszedjük róla és meg kb 20-25 percig sütjük.
Jó étvágyat hozzá!