2013. szeptember 14., szombat

SOMLÓI TORTA (SZÉNHIDRÁT CSÖKKENTETT,CUKORMENTES)



EZÚTON IS SZERETNÉK NAGYON NAGYON BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNNI AZ ÉN DRÁGA TESÓKÁMNAK ÉS SÓGORNŐMNEK!!!!!!  <3



Hozzávalók:
Piskóta: (2 - sima lap, 1 - kakaós lap)
sima: ez az adag kétszer
3 db tojás
1,5 ek teljes kiőrlésű tönköly búza liszt
1,5 ek DW 50 %lisztkeverék
1 csapott evőkanál DW 1:4 édesítő
0,5 cs sütőpor
kakaós:
3 db tojás
1 ek cukrozatlan kakaópor
1 ek teljes kiőrlésű tönköly búza liszt
1 ek DW DW 50 %lisztkeverék
1 csapott ek DW 1:4 édesítő
0,5 cs sütőpor

Krém:
1 l tej
3 cs vaníliás pudingpor
vanília aroma
3 DW 1:4 édesítő
2 tojás
1 cs zselatinfix

Csokiszósz:
10 dkg cukormentes csokoládé
2 ek kakaópor cukrozatlan
rumaroma
1 dl tej
6 dl víz
2 ek DW 1.4 édesítő
1 cs csokoládé pudingpor
10 dkg vaj

Díszítés:
6 dl cukormentes tejszín
2 cs habfixáló
ízlés szerint édesítő

kókuszreszelék vagy darált mandula, bármi lehet..

Elkészítés:
A piskótákat a szokásos módon megsütjük.
A tojásokat ketté választjuk, a fehérjéből kemény habot verünk, a sárgáját habosra keverjük az édesítővel, majd bele tesszük a sütőporos liszteket, kikeverjük, majd össze forgatjuk a habbal.
Előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük 180 fokon.
Krém:
A pudingot megfőzzük a tejben, majd hozzá adjuk a kikevert tojásokat, zselatinfixet, vanília aromát.
Az egészet jól kikeverjük, majd hagyjuk hűlni.
A csokiszószhoz a csokoládét felolvasztjuk, majd folyamatos keverés mellett az összes többi dolgot hozzá adjuk, és kikeverjük.
Ha meghűltek a lapok, akkor leteszünk egyet, majd megkenjük a csokival, majd jön a krém ( aki szereti a mazsolát, az ilyenkor tehet bele rumba áztatottat), majd jön a kakaóslap , csoki szósz, krém, és végül az utolsó lap és csak a csoki.
Ezt betesszük a hűtőbe és hagyjuk állni, majd másnap jól felverjük a habot a habfixálóval és édesítővel.
A maradék csokiszószból és vaníliás krémből tudjuk ízesíteni és ki ahogy akarja kidíszíti vele.
Jó étvágyat!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése