2023. október 29., vasárnap

Meggyes sós karamellás szelet ( glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

1. rész

10 dkg barna rizsliszt

5 dkg köles liszt

5 dkg tápióka keményítő

2 dkg útifűmaghéj

4 g sütőpor

4 dkg édesítő (1:4)

5 dkg Nutriversum Vegan Pro - vaníliás

4,5 dl víz

1 ek citromlé

2. rész

10 dkg barna rizsliszt

5 dkg köles liszt

5 dkg tápióka keményítő

2 dkg útifűmaghéj

4 g sütőpor

4 dkg édesítő (1:4)

5 dkg Nutriversum Vegan Pro - sós karamellás

4,5 dl víz

1 ek citromlé

Tetejére:

20 dkg meggy

10 dkg Nutriversum protein crunchy - étcsokis

Elkészítés:

Az első piskóta alapanyagait alaposan kikeverjük, majd a másodikat is.

Egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a vaníliás alapot,majd erre rá a sós karamellást és villával elhúzgáljuk.

A tetejére tesszük a meggyet és a protein crunchyt elszórva.

180 fokos sütőben kb. 40-45 perc alatt megsütjük.









 

2023. október 25., szerda

Amerikai palacsinta ( glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)


 

Hozzávalók:

30 dkg Benefitt palacsinta lisztkeverék

45 g olaj

8 dl víz

+ cukormentes eper lekvár

+ Holland kakaópor mascarponéval kikeverve

+ Hesters Life kakaós granola a tetejére

+ olaj a serpenyő kenéséhez

Elkészítés:

Az alapanyagokat alaposan kikeverjük, hagyjuk állni 5-10 percet

Majd kiolajozott serpenyőbe egy - egy kanálnyit teszünk és megsütjük mind a két oldalát.

Eperlekvárral rétegezzük, majd a tetejére kakaóval kikevert mascarponét teszünk és granolával megszórjuk.

2023. október 16., hétfő

Zöldséges - mascarponés tészta ( glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)


 Hozzávalók:

1 cs Cornito spagetti tészta

25 dkg vegyes zöldség keverék

1 db VeganChef Mascarpone

1 cs VeganChef sajthelyettesítő

2 dl növényi tejszín

2 db nagyobb répa

ízlés szerint zöldfűszerek

Elkészítés:

A tésztát főzzük ki.

A répát pucoljuk meg, majd mossuk meg. Daraboljuk apróra és főzzük meg.

Ha megfőtt akkor pépesítsük, majd adjuk hozzá a mascarponét, alaposan keverjük össze.

Majd egy lábasba tegyük, adjuk hozzá a sajtot lereszelve ( vagy apróra vágva ), sózzuk ízlés szerint zöldfűszerezzük, majd adjuk hozzá a vegyes zöldség keveréket és főzzük össze.

Majd ha kész, akkor adjuk hozzá a kifőtt tésztát, keverjük össze, majd tálalható.

2023. október 10., kedd

Csokis - fahéjas - barackos kalács ( glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)


Hozzávalók:

15,5 dkg barna rizsliszt

7,5 dkg köles liszt

10 dkg tápióka keményítő

3 dkg útifűmaghéj örlemény

6 dkg édesítő (1:4)

1 cs sütőpor

10 dkg Nutriversum Vegan Pro - csokis - fahéjas

5 dl víz

2 ek citromlé

Töltelék:

1 üv Nutriversum kesudió vaj

10 dkg Nutriversum Vegan Pro - barackos - joghurtos

10 dkg Nutriversum barack jam

kb. 1 dl cukormentes növényi tejszín

ízlés szerint porédesítő ( ha szükséges)

+ barna rizsliszt a nyújtáshoz

+ Olaj a kenéshez

Elkészítés:

A tésztához a száraz alapanyagokat alaposan elkeverjük egy tálban, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és jól összedolgozzuk.

A töltelék alapanyagait alaposan kikeverjük.

A tésztát barna rizslisztes lapon jól átdolgozzuk, majd kinyújtjuk.

Megkenjük a töltelékkel, majd feltekerjük.

Egy kuglóf formát vékonyan kiolajozunk, majd a tésztát beletesszük kör alakban.

Vékonyan olajozzuk le ( de elhagyható ), majd 180 fokos sütőben kb. 40-45 perc alatt megsütjük.










 

2023. október 9., hétfő

Barackos gyümölcskenyér (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

15 dkg Medhusa Great gluténmentes zabliszt

15 dkg Medhusa Great gluténmentes zabpehely

15 dkg Medhusa Great gluténmentes kenyérliszt

1 cs sütőpor

5 dkg édesítő (1:4)

4 db nagyobb barack - megpucolva, felkockázva

8 dkg mazsola

10 dkg gluténmentes,cukormentes,vegán csokoládé feldarabolva

4,5 dl növényi tej

Elkészítés:

Az összes alapanyagot jó alaposan kikeverjük, majd egy szilikon gyümölcskenyér formába tesszük. 180 fokos sütőben kb. 35.45 perc alatt megsütjük.








 

Szezámos hamis kréker ( glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)


Hozzávalók:

25 dkg főtt áttört burgonya

10 dkg Medhusa Great gluténmentes zabliszt

12,5 dkg Medhusa Great gluténmentes zabpehely

5 dkg szezámmag

14 dkg növényi margarin

5 g sütőpor

2 kk só

+ olaj a kenéshez

+ szezámmag a szóráshoz

Elkészítés:

Az összes alapanyagot egy tálba tesszük, majd jól összedolgozzuk.

Szilikon lapon átdolgozzuk, majd vékonyra kinyújtjuk. Olajjal vékonyan lekenjük, majd megszórjuk szezámmaggal.

Kockákra vagy csíkokra vágjuk, majd sütőpapíros tepsire tesszük és 180 fokon kb. 15 perc alatt megsütjük.








 

2023. október 2., hétfő

Zöldfűszeres - lenmagos csavart kenyér ( glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

50 dkg Mester család házi kenyérliszt

10 dkg Mester család lenmag

1 cs porélesztő

5 g Mester család zöldfűszermix

1-2 kk só

2,2 dkg Mester család útifűmaghéj őrlemény

6 dl víz

3 ek olaj

+ barna rizsliszt az átgyúráshoz

+ olaj a kenéshez

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és jól összedolgozzuk, majd hozzáadjuk az olajat és alaposan kidolgozzuk, míg a tál falától el nem válik a tészta.

Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk és kisodorjuk, két részbe hajtjuk, majd egymásba tekerjük.

Egy kenyérformát vékonyan kiolajozunk, majd beletesszük a tésztát. 

Tetejét olajjal lekenjük vékonyan.

50 fokos sütőben egy órát kelesztjük,  ajd 180 fokon kb. 50 perc alatt megsütjük.








 

"Túrós" pite gyorsan ( glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)


Hozzávalók:

Tészta:

60 dkg Mester család süteményliszt

20 dkg margarin

1,75 dl növényi tej

7 dkg Mester család édesítő (1:4)

5 g Mester család sütőpor

Töltelék:

1 kg köles túró ( 25 dkg kölest alaposan átmosunk, majd négyszeres növényi tejben megfőzzük)

ízlés szerint édesítő

3 ek citromlé

10 dkg Mester család mazsola

10 dkg ízlés szerint cukormentes aszalt gyümölcs

Elkészítés:

A tésztához az alapanyagokat egy tálban alaposan összedolgozzuk.

Egy nagyobb tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd a tészta felét beletesszük és elegyengetjük.

A töltelék alapanyagait kikeverjük, majd a tésztára kenjük.

A tészta másik felét rámorzsoljuk a töltelékre.

180 fokos sütőben kb.40 perc alatt megsütjük.

Hagyjuk míg teljesen kihűl, majd fogyastható.








 

Gyors szilvás - mákos süti ( glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

50 dkg Mester család süteményliszt

5 dkg Mester család édesítő (1:4)

1 cs sütőpor

3 dkg Mester család útifűmaghéj őrlemény

6 dl víz

1 ek citromlé

Töltelék:

20 dkg mák ( gluténmentes, cukormentes, darálva )

25 dkg cukormentes szilvabefőtt

1 kk fahéj

ízlés szerint édesítő

Elkészítés:

A tészta száraz alapanyagait egy tálba tesszük, majd alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a nedves alapanyagokat, majd jól kikeverjük.

A töltelék alapanyagait alaposan elkeverjük.

Egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a piskóta tészta felét, majd erre ráegyengetjük a szilvás - mákos tölteléket, majd a piskóta tészta másik fele jön, mindenhova jusson, egyengessük el.

Majd 180 fokos sütőben kb. 40-45 perc alatt megsütjük.









 

Mézes lapos meggyes - puncsos torta ( glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

Torta alaphoz:

50 dkg Mester család süteményliszt

1 cs sütőpor

4 dkg Mester család útifűmaghéj őrlemény

5 g mézes fűszerkeverék

7 dkg Mester család édesítő (1:4)

6,5 dl víz

2 ek citromlé

Krém:

1 cs Mester család puncs pudingpor

7 dl növényi tej

ízlés szerint édesítő

8 dkg margarin

+ kb. 15 dkg mazsola

+ kb. 25 dkg meggylekvár

+ 15 dkg Mester család diabetikus étbevonó - olvasztva

Elkészítés:

A torta alaphoz a aszáraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és jól kikeverjük.

Egy 23 cm - es tortaformát sütőpapírral kibélelünk ( vagy vékonyan kiolajozzuk ) és a piskóta masszát beletesszük, elegyengetjük, majd 180 fokos sütőben kb. 40-50 perc alatt megsütjük ( tűpróba! ).

A krémhez a margarinon kívül mindent egy lábasba teszünk, alaposan elkeverjük, majd sűrűre főzzük, végül a margarint belekeverjük.

Ha a torta alap megsült és kihűlt, akkor három részre vágjuk.

Tegyük az alsó lapot vissza a torta formába ( legjobb, ha csattos formát használunk ), erre tegyük a krém egyik felét, majd a meggy lekvár egyik felét és szórjuk meg mazsolával, majd jön a következő lap, a krém másik fele,majd a lekvár és a mazsola, majd tegyük rá a tetejét. 

Végül borítsuk be az olvasztott csokival.

Hagyjuk egy éjjelt állni, majd fogyasztható.







 

Mandulás isler ( glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)


Hozzávalók:

30 dkg Mester család süteményliszt

4 dkg Mester család édesítő (1:4)

5 dkg Mester család gyalult mandula

3 g Mester család sütőpor

25 dkg margarin

+ ízlés szerinti cukormentes lekvár

+ Mester család diabetikus étbevonó - olvasztva

+ barna rizsliszt a nyújtáshoz

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálba tesszük, alaposan elkeverjük, majd összedolgozzuk a margarinnal.

Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk és kinyújtjuk kb, 0,5 cm -re.

Majd szaggatjuk egy nagyobb pogácsa szaggatóval.

Sütőpapíros tepsire tesszük, majd 180 fokon kb. 10-15 perc alatt megsütjük.

Ha megsültek és kihűltek, akkor egy - egy darabot lekvárral megtöltve összeraasztunk, majd olvasztott csokival borítjuk.