2014. július 27., vasárnap

NUTRI FREE KENYÉR (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKORMENTES)


Alapanyagok:
Ételallergia Abc

Hozzávalók:
kb 4 dl víz
2 ek olaj
2 dkg élesztő

Elkészítés - a csomagon található alapján
A lisztet egy nagy tálba tesszük, majd hozzáadjuk a vízben feloldott élesztőt.
Majd elkezdjük keverni, és folyamatosan hozzáadjuk a sót, olajat , csomómentesre dolgozzuk.
Majd letakarva hagyjuk kelni.. (én kb 60 percet hagytam)
Előmelegített sütőben 180 fokon sütöttem kb 50 percet (tűpróba!!!!!!)
Jó évágyat!







CSOKIS PALACSINTA (GLUTÉN,TEJ,CUKORMENTES)



Alapanyagok:
Ételallergia Abc

Hozzávalók:
3 db tojás
2 ek olaj
édesítő
1 cs sütőpor (elhagyható)
kb 1,5 l szénsavas ásványvíz

Elkészítés:
A hozzávalókat alaposan összeturmixoljuk, majd kisütjük a palacsintákat..
Glutén,tej,tojás cukormentes csokipudingal töltöttem.

Jó étágyat!

2014. július 26., szombat

SAJTOS - TÚRÓS POGÁCSA (GLUTÉN,LAKTÓZ,CUKORMENTES)


Alapanyagok:
Ételallergia Abc

Hozzávalók:
20 dkg növényi sajt
20 dkg laktózmentes túró
5 db tojás (ezek kis méretűek voltak)
30 dk Nutri Free Mix per panne
1 cs sütőpor
Elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrjuk jó alaposan, majd kiszaggatjuk és előmelegített sütőben kb 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Jó étvágyat!

2014. július 23., szerda

RAFFAELLO MUFFIN (GLUTÉN,TEJ,CUKORMENTES)



Alapanyagok:
Ételallergia Abc

Hozzávalók:
4 db tojás
édesítő
3 ek Barbara gl mentes lisztkeverék
1 cs sütőpr
3 ek mandula forgács
Krém:
1 cs gl mentes vaníliás pudingpor
2,5 dl mandulatej
édesítő
2 ek kókuszreszelék

Elkészítés:
A piskótához az alapanyagokat összeturmixoljuk, majd előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 perc alatt megsütjük.
A krémhez a pudingot megfőzzük, közben a kókuszreszeléket is belekeverjük.
Majd a kissé meghűlt muffinokra tesszük, megszórjuk kókuszreszelékkel és mandulaforgáccsal.
Jó étvágyat!



2014. július 22., kedd

CSOKIS - BARACKOS SÜTEMÉNY (GLUTÉN,LAKTÓZ - TEJ,CUKORMENTES)


Alapanyagok:



Hozzávalók:
4 db tojás
édesítő
0,5 ek cukrozatlan kakaópor
1 cs sütőpor
0,5-1 dl víz
Krém:
10 dk túró laktózmentes vagy Totu
2 db őszibarack

Házi csoki

Elkészítés:
A piskóta hozzávalóit összeturmixoljuk, majd sütőpapíros tepsire tesszük, elkenjük négyzet alakba, majd előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük, majd még forrón feltekerjük.
A krém hozzávalóit összeturmixoljuk, majd megkenjük a már kihűlt piskótát, feltekerjük, hagyjuk összeállni, majd házi csokit teszünk a külsejére.
Jó étvágyat!


A receptben megjelölve, milyen termékeket használtam!

2014. július 20., vasárnap

NUTRI FREE PIZZA (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKORMENTES)


Alapanyagok:
Ételallergia Abc

Hozzávalók:
25 dkg Mix per dolci pizza liszt
30 dkg Mix per pane
5 ek olaj
1 cs sütőpor
annyi víz, hogy nokedli tésztát kapjunk.

A tésztát én elősütöttem, ebből két db pizza lesz, majd kedvünk szerint pakolhatjuk meg mindenféle finomsággal.




MANDULÁS NUTRI FREE ZSÖMLE (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKORMENTES)


Alapanyagok:
Ételallergia Abc

Hozzávalók:
40 dkg Nutri Free Mix Per Pane
15 gr útifűmaghéj
1 kk szódabikarbóna
15 dk mandulaliszt
7-8 dl víz
Elkészítés:
Az összes alapanyagot alaposan kidolgozzuk, 20 percet hagyjuk állni, majd olajos kézzel formázzuk, bevagdossuk és sütőpapíros tepsire tesszük.

Előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük. (tűpróba)



POTTYANTÓS BARACKOS-RIBIZLIS (GLUTÉN,TEJ,CUKORMENTES)


Alapanyagok:

Hozzávalók:
4 db tojás
1 cs sütőpor
édesítő
1 dl víz
2 db barack
2 marék ribizli

Elkészítés:
A piskóta hozzávalóit alaposan kikeverjük, majd szilikon formába öntjük.
A gyümölcsöket megpucoljuk, megmossuk a barackot daraboljuk és a tetejére pottyangatjuk a masszának.
Előmelegített sütőben kb. 20-30 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat!



2014. július 19., szombat

KÓKUSZOS CAKE POP (GLUTÉN,TEJ,CUKORMENTES)


Alapanyagok:
Ételallergia Abc

Hozzávalók:
4 db tojás
édesítő
1 cs sütőpor
3 ek kókuszreszelék

Forgatáshoz
Máz:
kókuszolaj kb 70 gr
édesítő

kókuszreszelék

Elkészítés:
A piskótához valókat alaposan össze turmixoljuk, majd megsütjük a Cake Pop sütőben.
Pálcikákra húzzuk, majd a mázat elkészítjük, beleforgatjuk, majd a kókuszreszelékbe.
Jó étvágyat!






2014. július 16., szerda

SACHER GOLYÓK (GLUTÉN,TEJ,CUKORMENTES)



Alapanyagok:
Ételallergia Abc

Hozzávalók:
Piskóta:
3 db tojás
édesítő
2 ek karobpor
4 ek mandulaliszt
1 dl víz

+ baracklekvár kb 5 ek
1 ,5 ek utifűmaghéj

+ házi csoki

Elkészítés:
A piskóta összetevőit alaposan kikeverjük, majd egy lap piskótát készítünk, majd ha megsült, khűlt, akkor a lekvárral és utifűvel összeturmixoljuk.
Golyókat formázunk belőle, majd házi csokival mázt teszünk rá.
Jó étvágyat!




2014. július 15., kedd

NUTRI FREE PIZZA (GLUTÉN, TEJMENTES, CUKORMENTES))



Alapanyagok:
Ételallergia Abc


Alapanyagok:
0,5 cs Nutri Free pizzaliszt - leírás szerint elkészítve
Feltét:
Alap:
1 dl kókuszkrém
5 db koktélparadicsom

bors
oregánó

+ ízlés szerint feltét

A pizzatésztát elkészítjük a leírás szerint (én csak fél csomagot használtam).
A paradicsomos alap hozzávalóit alaposan összeturmixolom, majd ez kerül alulra, és jöhetnek az ízlés szerinti feltétek.
Jó étvágyat!



2014. július 13., vasárnap

CORN FLAKES - ES CSIRKEMELL (GLUTÉN,TEJ,CUKORMENTES)



Alapanyagok:
Ételallergia Abc

Hozzávalók:
1 db egész csirkemell
2 db tojás

pici olaj

Elkészítés:
A csirkemellet megmossuk, majd feldaraboljuk.
A corn flakest kézzel összemorzsoljuk, majd a csirkét először a tojásba, majd a corn flakes-ba forgatjuk.
Sütőpapíros tepsire tesszük, majd előmelegített sütőben 180 fokon elkezdjük sütni.
Kb 15 perc után pici olajjal meglocsoljuk majd sütjük még kb. 15 percig.
Jó étvágyat!.



PARADICSOMOS LEPÉNY (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKORMENTES)


Alapanyagok:
Ételallergia Abc

Hozzávalók:
10 dkg kókuszliszt
1 db paradicsom
+ annyi víz, hogy masszát kapjuk.

lenmag
olaj

Elkészítés:
Az alapanyagokat össze turmixoljuk, majd sütőpapíros tepsire olajos kézzel  golyókat formálunk és lenyomkodjuk.
Előmelegített sütőben kb 20-30 perc alatt megsütjük.
Tűpróba!!!

Jó étvágyat!

GYÜMÖLCSRIZS TORTA (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKORMENTES)



Alapanyagok:
Ételallergia Abc

Hozzávalók:
30 dkg jázminrizs
édesítő
3 dl kókusztej
5 dl víz
3 ek kókuszkrém
bármilyen gyümölcs
zselatin

Elkészítés:
A rizst megfőzzük a tejes vizes keverékben az édesítővel , hogy maradjon rajta „lé”, majd belekeverjük a kókuszkrémet.
Majd a gyümölcsöket megpucoljuk, megmossuk, feldaraboljuk és belekeverjük.
Végül a zselatin jön bele.
Majd egy tortaformába öntjük és egy éjjelre a hütőbe tesszük.
Másnap fogyasztható.

Jó étvágyat!

2014. július 12., szombat

PADLIZSÁNKRÉM (GUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKORMENTES)



Alapanyagok:
Ételallergia Abc

Hozzávalók:
1 db padlizsán
1 fej hagyma
1 db paradicsom
bors
Elkészítés:
A padlizsánt és a megpucolt hagymát megsütjük, majd a paradicsommal és a fűszerekkel együtt turmixoljuk.

Jó étvágyat!

RIBIZLI KOSÁRKA ( GLUTÉN,TEJ - LAKTÓZ,CUKORMENTES)



Alapanyagok:
Ételallergia Abc




Hozzávalók:
2 db tojás
édesítő
+ annyi víz amennyit felvesz
Töltelékhez.
10 dkg túró vagy totu
édesítő
vanília aroma
2 ek kókuszkrém
ribizli

Elkészítés:
A tésztához az alapanyagokat kidolgozzuk, majd nagyobb szilikon formákba nyomkodjuk, hogy kosárkát kapjunk.
A töltelékhez a túrót vagy totut kikeverjük a ribizlin kívül a többi alapanyaggal.
A ribizlit turmixoljuk (pár szemet hagyunk).
A kosárkákat 180 fokon kb 15-20 perc alatt megsütjük, de sütés előtt szurkáljuk meg az alja részét.
Majd ha kihűltek pár szem ribizlit teszünk bele, majd túrókrémet, majd jön a turmixolt ribizli.

Jó étvágyat!

ROPI (GLUTÉN,TEJ,CUKORMENTES)


Alapanyagok:
Ételallergia Abc

Hozzávalók:
2 db tojás
1 cs sütőpor
15 dkg növényi vaj
4-5 ek víz

plusz egy tojás

Elkészítés:
A lisztbe bele morzsoljuk a vajat, majd hozzáadjuk az összes többi hozzávalót és robotgéppel kikeverjük, majd átgyúrjuk lisztezett deszkán.
Kinyújtjuk, majd csíkokra vágjuk.
Összehajtjuk a csíkokat majd megsodorjuk.
Sütőpapíros tepsire tesszük, majd megkenjük tojással.
180 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat!






2014. július 6., vasárnap

PROFITEROL (GLUTÉN,TEJ,CUKORMENTES)



Alapanyagok:
Ételallergia Abc



Tészta:
2 dl víz
20 dkg Farmo low protein
6 db tojás
20 dkg növényi vaj
pici só
édesítő
Vaníliás krém:
2,5 dl kókusztej
2 ek kókusztejpor
2 cs vaníliás pudingpor (haas – gl mentes)
1 dl kókuszkrém
vanília aroma
édesítő
Csokiszósz:
Kókuszzsír
karobpor
édesítő
kókusztej
kókusztejpor

Elkészítés:
A vizet, vajat, édesítőt, pici sót felmelegítjük, hogy teljesen folyós legyen, majd hozzáadjuk a lisztet, de ekkor már levettük a tűzről és robotgéppel kikeverjük, majd folyamatosan adjuk hozzá a tojásokat, de nem hagyjuk abba a keverést.
Majd sütőpapíros tepsire gömböket nyomunk belőle és 160 fokra előmelegített sütőben kb 25-30 perc alatt megsütjük (tűpróba), majd hagyjuk teljesen kihűlni!
Hogy ne essen össze , amikor lezártuk a sütőt még hagyjuk kicsit benne, majd kinyitjuk az ajtaját, majd utoljára vesszük ki. (legyen egy fokozat a kihűlésre).
A pudingot megfőzzük, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot es kikeverjük.
A csoki öntethez felolvasztjuk a kókuszzsírt, majd folyamatosan adagolunk bele mindent, hogy egy félig sűrű öntetet kapjunk.
A fánkocskákat ha meghűltek ketté vágjuk, vagy felül vagy oldalt kilukasztjuk és megtöltjük a kihűlt krémel, majd csoki öntettel tálaljuk.
Jó étvágyat!!!


2014. július 5., szombat

PARADICSOMOS PÖRKÖLT (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKORMENTES)



Alapanyagok:
Ételallergia Abc


Hozzávalók:
6 db csirkecomb
2 db paradicsom
20 dkg gomba
2 fej hagyma
3 fej fokhagyma
1 dl paradicsomlé
bors
pici olaj
Elkészítés:
A combokról leszedjük a bőrét és alaposan megmossuk.
A hagymát és a gombát megpucoljuk, megmossuk, majd feldaraboljuk.
A hagymát üvegesre pároljuk, majd a gombát, apróra zúzott fokhagymát és a paradicsomot rátesszük, átforgatjuk, fűszerezzük, majd jöhet a hús és összepirítjuk.
Ráöntjük a paradicsomlevet és némi  vizet , majd letakarva puhára főzzük.
Jó étvágyat!

MÁLNAHABOS (GLUTÉN,TEJ,CUKORMENTES)



Alapanyagok
Ételallergia Abc

Hozzávalók:
Piskóta:
2 db tojás
2 ek kókuszliszt
édesítő
0,5 cs sütőpor
Hab:
5 db tojásfehérje
édesítő
1,5 dl víz
málnaszörp
zselatin
1 cs pudingpor (epres, vagy helyette lehet keményítő)
Elkészítés:
A piskóta hozzávalóit kikeverjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15 perc alatt (közben figyeljük) megsütjük.
A habhoz a vízzel elkészítjük a málnaszörpöt, majd felforraljuk, és ha fel forrt akkor beletesszük a forró vízzel kikevert zselatint.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd az édesítőt és pudingport bele tesszük de folyamatosan a legnagyobb fokozatosan verjük, majd ha valamennyire meghűlt a szörp, akkor fokozatosan adagoljuk lassan hozzá.
Ha kész a hab, akkor rátesszük a piskóta lapra (érdemes kapcsos formát választani).
Majd a formát egy tálcára tesszük (mivel édesítővel van készítve, nem úgy alkalmazkodik, mint a cukor, így egy kicsit ereszthet nedvességet), majd betesszük egy éjjelre a hűtőbe.
Másnap tálaljuk.

Jó étvágyat!

LECSÓS PIZZA (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKORMENTES)


Alapanyagok:
Ételallergia Abc

Hozzávalók:
1 cs Mester család pizzapor
2 db paprika
2 db paradicsom
reszelt növényi sajt
kolbász (házi)
virsli („mindenmentes”)
házi paradicsomszósz
Elkészítés:
A pizzaporból elkészítjük a tésztát.
Én szeretem egy kicsit elősütni.
Majd paradicsomszósszal megkenjük, majd jöhet a virsli, kolbász, paradicsom, paprika és sajt.
Majd megsütjük.

Jó étvágyat!

KARFIOL SALÁTA (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKORMENTES)



Alapanyagok:
Ételallergia Abc

Hozzávalók:
1 fej karfiol
2 db paradicsom
1 db cukkini
2 db paprika
1 db répa
1 fej saláta
Öntet 2 adaghoz
1 ek tökmagolaj
kókuszkrém
pici bors
darált mustármag

Lenmag
Elkészítés:
A zöldségeket megmossuk, megpucoljuk,  a karfiolt megfőzzük, a répát lereszeljük, a paprikát, paradicsomot, cukkinit felszeleteljük.
Egy tálba tesszük, összeforgatjuk, öntettel tálaljuk, és lenmaggal szórjuk.

Jó étvágyat!

SÁRGADINNYEKRÉM LEVES (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKORMENTES)



Alapanyagok:
Ételallergia Abc

Hozzávalók:
1 db sárgadinnye
1 dl kókuszkrém
édesítő
2 dl kókusztej
kókusztejpor – fél evőkanál
Elkészítés:
Az összes alapanyagot összeturmixoljuk, majd jól lehűtjük.
Kis tálkákban kókusztejporral megszórva sárgadinnye darabbal díszítve tálaljuk.

Jó étvágyat!

CSOKIS HABOS (GLUTÉN,TEJ,CUKORMENTES)



Alapanyagok:
Ételallergia Abc

Hozzávalók:
tészta:
3 ek mandulaliszt
édestő
1 ek utifű
annyi víz amennyit felvesz
Krém:
2 dl víz
édesítő
1,5 ek cukrozatlan kakaópor
1 dl kókuszkrém
2 ek keményítő
3 tojásfehérje
Elkészítés:
A tészta aljhoz az alapanyagokat összegyúrjuk, majd nedves kézzel egy csatos formába nyomkodjuk.
A krémhez a vizet felforraljuk, közben a kókuszkrémben kikeverjük a keményítőt, kakaóport és édesítőt.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük.
Ha felforrt a víz, beleöntjük a kókuszkrémes kakaót, folyamatosan keverjük, míg egy igen kemény krémet kapunk.
Ezt beleforgatjuk a felvert habba, majd vissza tesszük a tűzre , és folyamatosan forgatjuk a habot.
Majd ha egyen állagú lett, akkor a tészta alapra rátesszük, eloszlatjuk, és mehet egy éjjelre a hűtőbe.

Jó étvágyat!

CUKKINIS CSIRKE (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKORMENTES)


Alapanyagok:
Ételallergia Abc

Hozzávalók:
2 egész csirkemell
1 db cukkini
2 db hagyma
pici só
pici olaj
Elkészítés:
A csirkét alaposan megmossuk, majd felkockázzuk.
A hagymát feldaraboljuk, majd olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk az előzőleg megmosott és lereszelt cukkinit, egybe forgatjuk, sózzuk, majd hozzáadjuk a húst.
Hagyjuk, hogy jó puhára főjjön.
Jó étvágyat!