Alapanyagok:
Ételallergia Abc
Tészta:
2 dl víz
20 dkg Farmo low protein
6 db tojás
20 dkg növényi vaj
pici só
édesítő
Vaníliás krém:
2,5 dl kókusztej
2 ek kókusztejpor
2 cs vaníliás pudingpor (haas – gl mentes)
1 dl kókuszkrém
vanília aroma
édesítő
Csokiszósz:
Kókuszzsír
karobpor
édesítő
kókusztej
kókusztejpor
Elkészítés:
A vizet, vajat, édesítőt, pici sót felmelegítjük, hogy
teljesen folyós legyen, majd hozzáadjuk a lisztet, de ekkor már levettük a
tűzről és robotgéppel kikeverjük, majd folyamatosan adjuk hozzá a tojásokat, de
nem hagyjuk abba a keverést.
Majd sütőpapíros tepsire gömböket nyomunk belőle és 160
fokra előmelegített sütőben kb 25-30 perc alatt megsütjük (tűpróba), majd
hagyjuk teljesen kihűlni!
Hogy ne essen össze , amikor lezártuk a sütőt még hagyjuk
kicsit benne, majd kinyitjuk az ajtaját, majd utoljára vesszük ki. (legyen egy
fokozat a kihűlésre).
A pudingot megfőzzük, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot es
kikeverjük.
A csoki öntethez felolvasztjuk a kókuszzsírt, majd
folyamatosan adagolunk bele mindent, hogy egy félig sűrű öntetet kapjunk.
A fánkocskákat ha meghűltek ketté vágjuk, vagy felül vagy oldalt
kilukasztjuk és megtöltjük a kihűlt krémel, majd csoki öntettel tálaljuk.
Jó étvágyat!!!