2017. április 27., csütörtök

MEDVEHAGYMÁS ZSEMLÉK (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)


Hozzávalók:
10 dkg Nocarb rost sütőmix
2,5 dkg zsír

6 gr sütőpor
3 db tojás (L)
1 db tojásfehérje
1,2 dl víz
7 szál medvehagyma apróra vágva
+ 1 db tojássárgája a kenéshez
+ 1 db tojássárgája a kenéshez

Elkészítés:
Az alapanyagokat egy nagy tálban jó alaposan összedolgozzuk, gyúrjuk.
Majd 2 nagy zsemlét formázunk belőle, hagyjuk 20 percet pihenni.
Majd 210 fokon kb 15 percig sütjük, majd lekenjük tojássárgájával és 180 fokon tovább sütjük még kb 20-25 percet.







ÉDESBURGONYÁS TÓCSNI (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)


Hozzávalók:
20 dkg reszelt édesburgonya
1 db hagyma

10 gr sörélesztőpehely
25 gr útifűmaghéj
ízlés szerint fűszerek
+ olaj a sütéshez
Elkészítés:
A hagymát megpucoljuk, megmossuk, felkockázzuk, majd az összes alapanyaggal együtt alaposan összegyúrjuk. Kb. 5 percet hagyjuk állni, majd pogácsákat formázunk belőle és forró olajban kisütjük.




2017. április 26., szerda

KORNSPITZ (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)



Hozzávalók:
10 dkg Nocarb rost sütőmix
2 ek kókuszolaj
1 kk só
3 db tojás
1 dl kókuszkrém
0,5 dl víz
10 gr lenmagpehely
10 gr szezámmag
4 ek amaránt
4 gr sütőpor

Elkészítés:
Az alapanyagokat jó alaposan összedolgozzuk, majd 4 részre osztjuk.
golyókat formázunk, majd tenyerünk segítségével laposra nyomkodjuk, téglalap alakra, majd feltekerjük.
10 percig pihentetjük.
Majd 210 fokos sütőben kb 10 percig sütjük, majd 180 fokon kb 20-25 percet.

CSOKIS KENYÉR (GLUTÉN,TEJMENTES)


Hozzávalók:
1 cs Madame Loulou Cake with Cocoa
12 dkg margarin
4 db tojás

Elkészítés:
Az alapanyagokat alaposan kikeverjük, majd egy szilikon kenyér formába tesszük.
A sütőt 160 fokra előmelegítjük (légkeverés), majd kb 40-50 perc alatt megsütjük a süteményt. (tűpróba!).







2017. április 25., kedd

SAJTGOLYÓ (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)




Hozzávalók:
1,5 dg Nocarb panír
3 dkg Nocarb daramix

10 dkg reszelt növényi sajt
2 db tojás
+ olaj a sütéshez

Elkészítés:
Az alapanyagokat összegyúrjuk, majd gombócokat formázunk belőle. Forró olajban kisütjük.

2017. április 24., hétfő

JOGHURTOS TÉSZTA (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)



Hozzávalók:
1 cs hajdinás tészta
1 doboz Joya joghurt
reszelt növényi sajt


Elkészítés:
A tésztát megfőzzük, majd a tetejére joghurtot teszünk, megszórjuk sajttal és sózzuk.

2017. április 23., vasárnap

BBN PALACSINTA (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)



Hozzávalók:
30 gr Vegifeel vegán protein (csokis) (ITT)
2 db tojás
0,5 ek édesítő
1 ek kókuszolaj
1 dl rizstej

Elkészítés:
Az alapanyagokat jól kikeverjük, majd egy kiolajozott palacsinta sütőben kisütjük (3 db).



2017. április 22., szombat

KAKAÓS - GYÜMÖLCSÖS - VANÍLIÁS SZELET (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)



Hozzávalók:
120 gr Nocarb kakaós muffinpor
1,5 ek édesítő (1:4)
20 gr olaj
3 dl víz
Gyümölcsös réteg:
25 dkg erdei gyümölcs - fagyasztott (én tettem meggyet is hozzá)
ízlés szerint édesítő
útifűmaghéj
Vaníliás réteg:
2 cs vaníliás pudingpor
6 dl kókusztej
2 dl kókuszkrém
5 db L tojásfehérje
+ paleo csokoládé
Elkészítés:
A piskóta hozzávalóit kikeverjük, majd 180 fokon kb 25 perc alatt megsütjük.
A gyümölcsöt kiengedjük, majd édesítjük és annyi útifűmaghéjat adunk hozzá, hogy "zselés" állagú legyen. Ha kisült a piskóta, megkenjük evvel, majd felolvasztott csokoládét teszünk rá.
A pudingot megfőzzük, majd belekeverjük a kókuszkrémet, végül a jó keményre felvert tojásfehérjéket, és jó alaposan kikeverjük, majd levesszük a gázról és a süteményre kenjük. 2-3 óra múlva pedig csokival borítjuk, majd egy éjjelre a hűtőbe tesszük.

2017. április 21., péntek

BARACKOS LEVÉL (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)


Hozzávalók (8-10 db)
40 dkg Mester házi kenyérliszt
1 ek édesítő (1:4)
2 db tojássárgája
8 dkg margarin
2 kk útifűmaghéj
fél csomag sütőpor
2 dl rizstejszín
1,5 dl víz
+ baracklekvár
+ rizsliszt a nyújtáshoz
+ 1 db tojássárgája 1,5 ek rizstejszínnel kikeverve

Elkészítés:
Egy tálba tesszük a száraz alapanyagokat, elkeverjük,  majd a nedves alapanyagokat (tojássárgája, margarin - puha - ,rizstejszín, víz ) kikeverjük, majd beletesszük a száraz anyagokhoz és jó alaposan összegyúrjuk, dolgozzuk. Majd rizslisztes lapon átdolgozzuk, kinyújtjuk, majd kockákra vágjuk. Közepére lekvárt teszünk, majd összehajtjuk. Lekenjük a tojássárgájás keverékkel, majd 180 fokos sütőben kb 20-24 perc alatt megsütjük.









2017. április 18., kedd

ZSERBÓ KALÁCS -ÉLESZTŐMENTES (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)



Hozzávalók:
30 dkg Mester házi kenyérliszt
6 gr sütőpor
1,5 ek édesítő (1:4)
9 dkg durvára darált dió
10 dkg margarin - olvasztva
2 dl rizstej - langyos
1-2 ek rumaroma
5 gr útifűmaghéj
Töltelék:
15 dkg darált dió
kb 20-25 dkg baracklekvár
+ 2 ek olaj - édesítő - rizstej (tetejét lekenni)
+ rizsliszt a nyújtáshoz

Elkészítés:
Egy tálba tesszük a száraz alapanyagokat, összekeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat, és alaposan összedolgozzuk. Majd kb 5 percet pihentetjük. Ezalatt a tölteléket kikeverjük.
Rizslisztes lapon átdolgozzuk a tésztát, majd jól alászórunk és kinyújtjuk. Megkenjük töltelékkel és feltekerjük. Majd hosszában középen felvágjuk (nem kell teljesen, felül maradjon egy pici rész egészbe), majd egymásba tekerjük . Összeigazgatjuk, majd egy szilikon kenyérformába tesszük. Lekenjük az olajos keverékkel, majd 180 fokos sütőbe tesszük. Kb 30-35 percig sütjük , közben félidőnél lekenjük megint, majd amikor kész , akkor harmadszor is.

Nagyon puha, szaftos kalács. Nagyon nagyon finom!!!









2017. április 17., hétfő

HABOS FEKETEERDŐ TORTA (GLUTÉN,TEJMENTES)


Hozzávalók:
Piskóta:
9 db tojás
12 dkg Mester süteményliszt
2 púpos ek Mester holland kakaópor
3 ek édesítő (1:4)
1 cs sütőpor
Krém - Töltelék
6 dl Meggle Decor tejmentes növényi habtejszín
2 ek Mester holland kakaópor
1 ü meggybefőtt
7 dkg rizsliszt
2 dl Meggle Decor tejmentes növényi habtejszín (meggykrémbe)
1 ek vanília aroma
1 ek rumaroma
ízlés szerint édesítő
+ Mester diabetikus étbevonó
+ meggy

Elkészítés:
A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját az édesítővel kikeverjük, majd a hab felét belekeverjük, végül lassan hozzá adagoljuk a lisztet és sütőport, kikeverjük, majd beleforgatjuk a maradék tojáshabot. 18 cm formába 4 db lapot sütünk belőle. (lehet nagyobb formát is használni, de akkor érdemes 3 lapot sütni!).
A habot felverjük, majd az egyik felébe kakaóport keverünk. A meggyet lábasba tesszük felforraljuk, közben a tejszínt kikeverjük a rizsliszttel, vanília és rumaromával,édesítővel, majd ha forr a meggy - lé , akkor hozzákeverjük , hagyjuk besűrűsödni.
Ha meghűltek a lapok és krém, akkor elkezdjük tölteni.
Jön egy lap, erre habnyomóval a tejszín, ennek tetejére meggykrém és így tovább (lásd videó!), majd a végén csokival borítjuk és meggyel díszítjük.












2017. április 16., vasárnap

MANDULÁS CSOKIS HÚSVÉTI TORTA (GLUTÉN,TEJ,HOZZÁADOTT CUKOR,SZÓJAMENTES)








Hozzávalók (18 as forma)
6 dkg Aby gluténmentes kenyérliszt
10 gr cukrozatlan kakaópor
15 gr szeletelt mandula
2 ek édesítő (1:4)
1 cs sütőpor
6 db tojás
0,5 dl víz
Krém:
15 dkg margarin
17 dkg „mentes” csoki – paleo / diétánknak megfelelő/
1,5 dl rizstej
ízlés szerint édesítő – ha szükséges
kb 4-5 dkg Aby gluténmentes kenyérliszt
+ szeletelt mandula a díszítéshez
+ paleo csokoládé ( a torta tetejére – b 3-4 dkg felolvasztva )
+ húsvéri torta díszek
Elkészítés:
A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikeverjük az édesítővel, majd a vízzel. Utána hozzáadjuk a lisztet, elkeverjük, a kakaóport és mandulát végül pedig a sütőport és kikeverjük. Legvégül hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét, óvatosan elkeverjük benne.
A masszát két részre osztjuk – két lapot sütünk belőle 18 as tortaformába (ha lehet , akkor csatosba) 180 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt (tűpróba!!)
Közbe elkészítjük a krémet. A csokit a margarinnal felolvasztjuk. A rizstejben elkeverjük a lisztet, majd besűrítjük a csokit (ha szükséges adjunk hozzá édesítőt!).
Ha a lapok megsültek, akkor megtöltjük a tortát. A krémből hagyjunk az oldalára. 4-5 órát pihentetjük, majd a torta széleit megkenjük a maradék krémmel és szeletelt mandulával borítjuk. Majd csokit teszünk a tetejére és díszítjük.
Ötlet!!
Készíthetünk a megadott mennyiségből 3 lapot is, viszont akkor a krém mennyiségét duplázhatjuk.










SONKAGOMBÓC LEVES (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)





Hozzávalók:
Gombóc: 
40 dkg sonka – füstölt,főtt
fél fej hagyma
6,5 dkg Aby kenyérliszt
(ízlés szerint tehetünk bele bármilyen fűszert is!)
Leves:
petrezselyem
karalábé
5-6 db kisebb sárgarépa
1 db fehérrépa
fél fej hagyma
tárkony
1 ek olaj
+ tehetünk hozzá 1 dl rizstejszínt is
Elkészítés:
A hagymát , zöldségeket megpucoljuk, megmossuk. Az egyik fél hagymát a felvagdosott sonkával összeaprítjuk (lehet szeletelőgépbe vagy turmixgépbe). A sonkás hagymás masszához adjuk a tojást, sót,lisztet, jól összegyúrjuk és gombócokat formázunk belőle. A zöldségeket felaprítjuk, a másik fél hagymát kockákra vágjuk. 1 ek olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a zöldségeket,sót , tárkonyt , összekeverjük és felöntjük kb 2 liter vízzel, majd megfőzzük. Ha megfőttek a zöldségek, akkor a tejszínt egy tálba tesszük , kiszedünk egy merőkanállal a levesből, elkeverjük benne, majd visszaöntjük az ekkor már tejszínes leves keveréket. Végül a gombócokat beletesszük, és megfőzzük (akkor jó , ha a leves teteje felé közelednek ). Majd tálaljuk.







2017. április 15., szombat

MEDVEHAGYMÁS KENYÉR (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)


Hozzávalók:
25 dkg Mester házi kenyérliszt
0,5 cs porélesztő
1 kk só
6 szál medvehagyma apróra vágva
fokhagymapor - ízlés szerint
1,5 ek köles liszt
0,5 ek tápióka keményítő
2,5 dl rizstej / víz
1,5 ek olaj
+ olaj a kenéshez

Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy nagy tálban kikeverjük, majd hozzáadjuk a rizstejet és jól kidolgozzuk, végül hozzáadjuk az olajat és avval is átgyúrjuk.
Majd szilikon kenyér formába tesszük, eloszlatjuk és olajjal lekenjük.
50 fokon 30 percet kelesztjük, majd további kb 30 - 35 perc alatt megsütjük.