2019. május 16., csütörtök
OMLÓS LINZER (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
20 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)
5 dkg Naturbit köles liszt
5 dkg tápióka keményítő
1 dkg útifűmaghéj
4 g sütőpor
2 ek édesítő (1:4)
10 g Orgran tojáspótló + 10 ek víz elkeverve
7,5 dkg kókuszolaj - olvasztott
12,5 dkg margarin - puha
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat. Jól összedolgozzuk. Majd 20 percet pihentetjük.
Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk, kinyújtjuk és szaggatjuk.
Sütőpapíros tespire tesszük és 180 fokon kb 12 perc alatt megsütjük.
Hagyjuk tejesen kihűlni, utána vegyük ki a tepsiből!
2019. május 12., vasárnap
BUNDÁS ZÖLDSÉGEK (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
50 gr Orgran tojáspótló (ITT)
3 dl víz
10 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)
só
3 gr sütőpor
1 ek útifűmaghéj
4 dkg Orgran Easy Egg (ITT)
+ gomba, cukkini..
+ olaj a sütéshez
Elkészítés:
A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk, felszeleteljük.
A tojáspótlót kikeverjük 1 dl vízzel, majd hozzáadjuk a maradék vizet, majd a többi alapanyagot és jól kikeverjük. A zöldségeket megforgatjuk benne, majd forró olajban kisütjük.
2019. május 11., szombat
"TEJSZÍNES" CHIA PUDING (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
50 gr chia mag
1,25 dl rizstej
1,25 dl rizstejszín
1 ek édesítő (1:4) (ITT)
15 dkg meggy (turmixolva) + édesítő és annyi útifűmaghéj, hogy zselés állaga legyen
Elkészítés:
Az alapanyagokat összeturmixoljuk, majd poharak aljába teszünk a meggy zseléből, majd a turmixolt chia keverékből. Egy éjjelre a hűtőbe tesszük.
BARNA ZSEMLÉK (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
20 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)
10 dkg Naturbit köles liszt (ITT)
12,5 dkg Tápióka liszt
2 kk só
1 cs sütőpor
1,5 dkg sörélesztőpehely
2,5 dkg útifűmaghéj
2 dkg útifűmaghéj őrlemény
kb 6-6,5 dl víz
2,5 ek citromlé
+ olaj a kenéshez
+ lenmag a szóráshoz
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban összekeverjük , majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet. Jó alaposan összedolgozzuk, majd 10 percet pihentetjük. Majd 6 részre osztjuk, zsemléket formázunk és sütőpapíros tepsire tesszük. Lekenjük olajjal vékonyan, majd megszórjuk lenmaggal. 180 fokos sütőben kb 40-50 perc alatt megsütjük.
BURGONYALEVES (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
1 fej hagyma (én nem ehetek hagymát így nagyon vékonyra vágtam egy tv paprikát)
5-6 db burgonya / édesburgonya - fehér belsejű
1 db répa
1 db fehérrépa
1 kis karalábé
só
pirospaprika
olaj
2 ek barna rizsliszt (Naturbit) (ITT)
Elkészítés:
A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk, feldaraboljuk. A hagymát /paprikát olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a fűszereket, sózzuk. Elkeverjük, majd hozzáadjuk a zöldségeket, átforgatjuk, kb 5 percig . Majd felöntjük vízzel, és puhára főzzük.
MÁKOS - SZEZÁMOS KRÉKER - ABY (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,SZÓJAMENTES, HOZZÁADOTT CUKROT NEM TARTALMAZ)
Hozzávalók :
15 dkg Aby kenyérliszt
1,5 tk só
1,5 dkg Aby mákliszt
2,5 dkg szezámmag
2 gr sörélesztő pehely – gluténmentes
9 dkg margarin
7 ek kókuszkrém
+ olaj a kenéshez
+ szezámmag a szóráshoz
+ rizsliszt
Elkészítés:
Az alapanyagokat egy nagyobb tálba tesszük, majd jó alaposan
kidolgozzuk. 30 percre hűtőbe tesszük. Majd rizslisztes lapon kinyújtjuk,
szaggatjuk. (kisebb „szájú” pálinkás poharat használtam, így jó sok lett :D ).
Majd sütőpapíros tepsire tesszük, lekenjük olajjal, megszórjuk szezámmaggal,
majd 180 fokra előmelegített sütőben kb 10 perc alatt megsütjük. Hagyjuk
kihűlni, úgy kapjuk a ropogós állagot.
BANÁNOS - CSOKIS TORTA (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók ( 1 db 20 cm torta és 8 db muffin)
Piskóta:
20 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)
10 dkg Naturbit köles liszt (ITT)
13,5 dkg tápióka keményítő
10 dkg olvasztott mentes csokoládé
5 dkg édesítő (1:4)
2 dkg útifűmaghéj
2 dkg útifűmaghéj őrlemény
3,5 dkg holland kakaópor
1 cs sütőpor
6 dl víz
2 ek citromlé
Krém:
5 dl Schlagfix natúr tejszín - növényi
4 nagyobb banán
ízlés szerint édesítő
2 cs vanília puding (HAAS)
10-15 g útifűmaghéj őrlemény
+ 1 ek holland kakaópor
Elkészítés:
A piskótához a száraz alapanyagokat összekeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és kikeverjük. Egy torta formát olajjal kikenünk, majd a massza felét beleöntjük. A másik felét pedig muffin formákba. 180 fokon kb 40 perc alatt megsütjük őket (a muffin hamarabb elkészül!).
A tejszínt felverjük, a banánt leturmixoljuk (vagy villával összenyomkodjuk), majd a kakaóporon kívül összekeverünk mindent a krémhez.
Majd ha meghűlt a piskóta, felbevágjuk. A muffinokat is, majd megtöltjük krémmel. A tetejét a krémmel díszítjük, egy részébe keverünk kakaóport, így színesebb lesz.
Pár óra múlva már fogyasztható.
2019. május 8., szerda
DIÓS PISKÓTAROLÁD - ABY (GLUTÉN,TEJ,SZÓJAMENTES, HOZZÁADOTT CUKORMENTES)
Hozzávalók:
6 db tojás
9 dkg Aby gluténmentes kenyérliszt
1,5 ek édesítő (1:4)
4 gr sütőpor
+ 1 cs pudingpor (jelen esetben Haas – Amaretto)
+ 2,5 dl rizstej
+ ízlés szerint édesítő
+ kb. 5 dkg darált dió
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk, majd a sárgáját kikeverjük az
édesítővel, liszttel és sütőporral. A fehérjéből kemény habot verünk, majd
folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a sárga keverékhez. Óvatosan forgatjuk,
míg egynemű masszát kapunk.
Sütőpapíros tepsire tesszük, eloszlatjuk, majd 180 fokos
sütőben kb 10-15 perc alatt megsütjük, majd még forrón feltekerjük egy konyharuha
segítségével.
A pudingot megfőzzük a rizstejjel és édesítővel, majd ha
meghűlt a piskóta megtöltjük, megszórjuk dióval és visszatekerjük. Majd hagyjuk
kihűlni teljesen.
CSAVART BAGETT (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
20 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)
10 dkg Naturbit köles liszt
10 dkg Tápióka keményítő (ITT)
5 dkg Teff liszt
2 dkg útifűmaghéj
2 dkg útifűmaghéj őrlemény
6 dl víz
1 cs sütőpor
2 kk só
2 ek citromlé
+ olaj a kenéshez
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, majd összedolgozzuk. 10 percet pihentetjük, majd két részre osztjuk.
Bagettet formázunk belőlük, majd megcsavarjuk. Sütőpapíros tepsire tesszük, majd olajjal vékonyan lekenjük.
180 fokos sütőben kb 50 perc alatt megsütjük őket.
MESTER KENYÉR - ÉLESZTŐMENTES (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
45 dkg Mester család házi kenyérliszt
1 cs sütőpor
2-3 kk só
3 dkg Mester család burgonyapehely
1 ek útifűmaghéj
1 ek gluténmentes sörélesztőpehely (ITT)
kb 5,2 dl víz
2 ek citromlé
2 ek olaj
+ olaj a kenéshez
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat alaposan összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, majd alaposan kidolgozzuk, hozzáadjuk az olajat, avval is eldolgozzuk. Majd szilikon vagy sütőpapírral bélelt formába tesszük. 180 fokon kb 50 perc alatt megsütjük.
SAJTGOLYÓ SALÁTAÁGYON (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
20 dkg reszelt növényi sajt
10 dkg Naturbit barna rizsliszt
só
1,5 ek útifűmaghéj
2 ek sörélesztőpoehely
10 gr Orgran tojáspótló (ITT)
kb 1,2 dl víz
Elkészítés:
Az összes alapanyagot egy tálba tesszük, majd jól
összegyúrjuk. Majd forró olajban kisütjük.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)