Hozzávalók:
Tészta:
12,5 dkg barna rizsliszt
20 dkg köles liszt
20 dkg tápióka keményítő
2,8 dkg útifűmaghéj őrlemény
5 dkg édesítő (1:4)
8 g sütőpor
3,8 dl víz
2 ek citromlé
Töltelék:
20 dkg köles ( alaposan átmosva - 6 dl növényi tejben és 2 dl növényi tejszínben édesítővel megfőzve )
30 dkg meggy
kb. 10 dkg gluténmentes - cukormentes - vegán meggy lekvár
+ olaj a kenéshez
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és alaposan összedolgozzuk. Hagyjuk állni kb. 5 percet.
Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk és három egyenlő részre osztjuk.
Mindegyiket kinyújtjuk.
Az egyik lapot egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, lekenjük lekvárral, majd a meggy felét rászórjuk, majd erre a megfőtt köles felét elegyengetjük, majd a következő lap, ugyanígy lekvár, meggy és a köles másik fele, majd az utolsó lap.
Tetejét vékonyan olajozzuk, majd 180 fokos sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük.