2024. július 12., péntek

Kelt pite ( glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)


Hozzávalók:

Tészta:

20 dkg Mester család házi kenyérliszt

15 dkg Mester család süteményliszt

15 dkg Mester család kalács liszt

1 cs porélesztő

20 dkg növényi margarin

5 dkg Mester család édesítő ( 1:4 )

2 dkg Mester család útifűmaghéj őrlemény

2,5 dl víz

Töltelék:

50 dkg barack

30 dkg meggy

ízlés szerint édesítő

1-2 ek Mester család kenyérmorzsa

+ barna rizsliszt a nyújtáshoz

+ olaj a kenéshez

Elkészítés:

A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, beledolgozzuk a margarint, majd a vizet. Egy órát meleg helyen pihentetjük.

A töltelékhez a barackot kockákra vágjuk, majd összekeverjük a meggyel, édesítővel és kenyérmorzsával.

Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk, két részre szedjük.

Kinyújtjuk őket, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük az egyik lapot. Rátesszük a tölteléket, majd erre a másik tészta lapot. Lekenjük vékonyan olajjal.

180 fokos sütőben kb. 30-40 perc alatt megsütjük. 






 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése