2021. szeptember 30., csütörtök

Mini "sajtos" cipók (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)


Hozzávalók:

50 dkg Bake Free szénhidrátcsökkentett kenyér lisztkeverék

2 dkg gluténmentes sörélesztőpehely

2 kk só

2 dl növényi joghurt

5 dkg margarin

7,2 dl víz

+ olaj a kenéshez

+ reszelt növényi sajt a tetejére

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és jól összedolgozzuk.

Majd 3-4 részre osztjuk, cipókat formázunk belőlük és sütőpapíros tepsire tesszük.

Tetejét olajjal vékonyan lekenjük, megszórjuk a növényi sajttal, majd 190 fokon kb. 60 perc alatt megsütjük.







 

2021. szeptember 29., szerda

Formakenyér (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)


Hozzávalók:

43,5 dkg Bake Free házi kenyérliszt

1,5 dkg sörélesztőpehely - gluténmentes

4 dl víz

+ olaj a kenéshez

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és jól összedolgozzuk.

Majd egy kenyérformát kiolajozunk vékonyan és beletesszük a tésztát.

Tetejét vékonyan olajozzuk, majd bevagdossuk.

180 fokon kb. 50 percet sütjük, majd kivesszük a formából és még kb. 10-15 percet sütjük.






 

Hatlapos almás (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

45 dkg Bake free linzer lisztkeverék

6 dkg édesítő

1 citrom reszelt héja

4,2 dl víz

Töltelék:

4 db alma (lereszelve)

1 kk fahéj

ízlés szerint édesítő

2 cs vaníliás pudingpor

8 dkg Éden Prémium barna rizsliszt

5 dl rizstej

2 dl növényi tejszín

+ 8 dkg mentes olvasztott csokoládé tölteléknek

+ 12,5 dkg mentes csokoládé olvasztva a tetejére

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk.

Majd 6 részre osztjuk.

Kinyújtjuk mindegyiket (nekem 18x18 as tepsim volt).

Majd 180 fokon kb. 12-15 perc alatt megsütjük.

A töltelék alapanyagait alaposan kikeverjük, majd sűrűre főzzük.

Ha meghűltek a lapok elkezdjük rétegezni, úgy, hogy a középső ( tehát a 3. lapra olvasztott csoki jön).

Majd ha elkészültünk, akkor beborítjuk a tetejét csokival.

5-6 órára a hűtőbe tesszük, majd fogyasztható.










 

Panini (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

 


Hozzávalók:

35 dkg Aby házi kenyérliszt

6 g porélesztő

4 g útifűmaghéj

8 g só

3,4 dl víz

1 ek olaj

+ Olaj a kenéshez

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet, és összedolgozzuk.

Majd az 1 evőkanál olajat, és azzal is összedolgozzuk, szépen elválik a tészta a tál falától.

Majd 4 részre osztjuk a tésztát, mini kis bagetteket formázunk belőle, sütőpapíros tepsire tesszük.

Olajjal vékonyan lekenjük.

50 fokon kb. 50 percig kelesztjük, majd 180 fokon kb. 45 perc alatt megsütjük.

Panini készítése:

Ha a kis bagettek kihűltek, akkor kettévágjuk, megtöltjük kedvünk szerint, majd konaktgrillbe tesszük és megsütjük.









2021. szeptember 20., hétfő

Aby Kakaós csiga (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

32,5 dkg Aby Házi kenyérliszt

2 ek édesítő (1:4)

6 g porélesztő

7 dkg margarin

7,5 dkg növényi tejszín

1,25 dl víz

Töltelék:

Margarin

édesítő

holland kakaópor

+ olaj a kenéshez

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, hozzádolgozzuk a margarint és a növényi tejszínt.

Végül hozzáadjuk a vizet és jól összedolgozzuk, gyúrjuk.

Majd lisztes lapon kinyújtjuk, megkenjük vékonyan margarinnal, megszórjuk az édesítős kakaóporral.

Feltekerjük és felvagdossuk.

Sütőpapíros tepsire tesszük.

50 fokon kb. 45 percig kelesztjük, majd 180 fokon kb. 30-35 perc alatt megsütjük.














 

Nyári smoothie (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)


Hozzávalók:

20 dkg fagyasztott vegyes gyümölcskeverék

1 db nektarin ( megmosva-feldarabolva)

20 dkg dinnye (kimagozva)

4 dl növényi tej

30 g Aby bio rizs protein

Elkészítés:

A gyümölcsöket turmixba tesszük, hozzáadjuk a rizs proteint, majd a növényi tejet és alaposan összeturmixoljuk.