2018. december 30., vasárnap
HAMIS "TÚRÓS" POGÁCSA (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
50 dkg köles túró
1 ek só
15 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)
2 ek gluténmentes sörélesztőpehely
10 dkg Koko natúr kókuszjoghurt
1,5 dkg útifűmaghéj
1,5 dkg útifűmaghéj őrlemény
10 dkg Naturbit köles liszt (ITT)
5 dkg Naturbit hajdina liszt (ITT)
1 cs sütőpor
10 dkg tápióka keményítő
kb 2,5 dl víz
2 ek citromlé
+ reszelt növényi sajt
+ Naturbit barna rizsliszt a nyújtáshoz
+ olaj a kenéshez
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálba tesszük, majd a köles túrót beledolgozzuk. Majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, majd jó alaposan összedolgozzuk. Majd barna rizslisztes lapon kinyújtjuk, hajtgatjuk. Ezt ismételjük 4 szer (így szép leveles szerű lesz). Majd kb két ujjnyira kinyújtjuk, szaggatjuk, sütőpapíros tepsire tesszük. Tetejét olajjal lekenjük, majd megszórjuk a növényi sajttal. 180 fokon kb 20-30 perc alatt megsütjük.
2018. december 26., szerda
KOLOZSVÁRI RAKOTT KÁPOSZTA (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
1,5 savanyú káposzta
1 kg darált hús (sertés)
50 dkg rizs
só
bors
pirospaprika
20 dkg erdélyi szalonna
2 fej hagyma
őrölt kömény
majoranna
2 dl rizstejszín
olaj
Elkészítés:
A savanyú káposztát kimossuk. A hagymát megpucoljuk, megmossuk, apróra vágjuk. Majd olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a darált húst, fűszerezzük és megpirítjuk. A rizst megfőzzük. Egy cserépedény egy szalonna darabbal kizsírozunk, majd a káposzta harmadát alulra tesszük, majd rizs és darált hús, rá szalonna darabok (tehetünk még kolbászt is bele), majd ismét rétegek. A tetejét káposztával zárjuk. Majd meglocsoljuk a rizstejszínnel. Letakarva másfél órát sütjük 180 fokon , majd levesszük az edény tetejét és ráteszünk szalonna darabokat. 30 percig így sütjük. Majd tálaljuk.
MÉZES PUSZEDLI (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
10 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)
5 dkg Naturit köles liszt (ITT)
10 dkg tápióka kemépnyítő
7,5 dkg kókuszolaj - folyékonyan
2 dl rizstejszín
4 ek édesítő (1:4)
15 gr Natrubit mézes fűszerkeverék
1 cs sütőpor
10 gr útifűmaghéj
2 ek citromlé
Tetejére:
Porédesítő vízzel kikeverve
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat , amiket előzőleg összekevertünk. Majd jól összegyúrjuk. Hagyjuk kb 20 percet pihenni. Majd sütőpapíros tepsire golyókat formázunk, tetejét picit lenyomjuk a tenyerünkkel. Majd 180 fokos sütőben kb 12-14 perc alatt megsütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni. Majd a tetejére a vízzel kikevert édesítőből csíkokat húzunk.
2018. december 20., csütörtök
GYÜMÖLCSKENYÉR (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
2 db alma reszelve
15 dkg aszalt gyümölcs (mazsola, kandírozott gyümölcs)
2 ek rumaroma
1,5 ek édesítő (1:4)
10 dkg tápióka keményítő
10 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)
1,5 dkg útifűmaghéj
1,5 dl rizstejszín
1 cs sütőpor
2 ek citromlé
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot és alaposan kikeverjük. Majd szilikon kenyérformába tesszük és 180 fokos sütőben kb 30-40 perc alatt megsütjük.
CSOKIS - KÓKUSZOS LINZER (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
10 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)
5 dkg Naturbit köles liszt (ITT)
10 dkg Tápióka keményítő
15 dkg kókuszliszt
2 ek édesítő (1:4)
7 g útifűmaghéj őrlemény
6 gr sütőpor
25 dkg Koko kókuszmargarin
kb 2,3 - 2,4 dl kókusztejszín
+ Hideg Nyalat csokikrém a tölteléknek
+ barna rizsliszt a szóráshoz
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat elkeverjük egy tálban, majd hozzáadjuk a margarint, elmorzsoljuk benne, majd a kókusztejszínnel jó összedolgozzuk. Kb 20 percet pihentetjük, majd barn a rizslisztes lapon átdolgozzuk, majd kinyújtjuk és szaggatjuk. Sütőpapíros tepsire tesszük, mjad 180 fokon kb 12-15 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, akkor a csokikrémmel összeragasztgatjuk.
2018. december 19., szerda
FLÓDNI - VEGÁN (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
10 dkg Naturbit hajdina liszt (ITT)
10 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)
5 dkg Natrubit köles liszt (ITT)
10 dkg Mimen tápióka keményítő (ITT)
1,5 dkg útifűmaghéj
1,5 dkg útifűmaghéj őrlemény
3 dkg édesítő (1:4)
1 cs sütőpor
2 ek citromlé
kb 3,5 dl víz
Töltelék:
1.
25 dkg szilvalekvár + 15 dkg darált mák + ízlés szerint édesítő
2.
4 db nagyobb alma reszelve , édesítve, + fahéj
3.
20 dkg édesített darált dió + rizstejszín keveréke
4.
Szilvalekvár ( kb 15 dkg)
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
+ rizstejszínes olaj a kenéshez
Elkészítés:
A lapokhoz a száraz alapanyagokat kikeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat, majd alaposan összedolgozzuk. ( 5-10 percet hagyjuk állni)
Majd rizslisztes lapon 5 részre osztjuk és kinyújtjuk a lapokat.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük az elsőt, rá a mákos keverék, majd egy lap, erre jön a szilvalekvár, majd megint egy ap, erre jön a diós keverék, majd megint egy lap és az almás töltelék (amit kinyomkodtunk! - mivel álltában levet ereszt), majd az utolsó lap.
Tetejét rizstejszínes olajjal lekenjük, majd 180 fokon kb 3-0-35 perc -alatt megsütjük.
PÖFFETEG KEKSZ (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
10 dkg holland kakaópor
10 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)
10 dkg tápióka keményítő
5 dkg Naturbit köles liszt
1 cs sütőpor
3 ek édesítő (1:4)
10 dkg olvasztott kókuszolaj
5 dkg olvasztott paleo csokoládé
2 dl rizstejszín
+ porédesítő a forgatáshoz
Elkészítés:
A száraz alapanyagot egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és összedolgozzuk. Majd golyókat formázunk belőle (20 db), sütőpapíros tepsire tesszük, majd kb 12-15 perc alatt megsütjük. Még forrón a porédesítőbe forgatjuk.
"VAJAS" POGÁCSA (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
40 dkg Alfa mix (ITT)
2 kk só
1 cs porélesztő
15 dkg puha margarin
2 db tojás (s)
1,25 dl víz
+ margarin a kenéshez
+ 1 db tojás a kenéshez
+ szezámmag a szóráshoz
+ rizsliszt
Elkészítés:
A lisztet a sóval elkeverjük, majd hozzáadjuk az élesztőt és avval is. Majd a margarint és a tojásokat beletesszük eldolgozzuk, végül hozzáadjuk a vizet és jón alaposan kidolgozzuk. Hagyjuk egy órát kelni. Majd rizslisztes lapon átdolgozzuk, kinyújtjuk, megkenjük olvasztott margarinnal, majd összehajtjuk félbe, majd újra megkenjük margarinnal és megint hajtunk rajta. Majd kinyújtjuk kb 2 ujjnyi vastagra és szaggatjuk.
Sütőpapíros tepsire tesszük, majd lekenjük felvert tojással. Megszórjuk szezámmaggal és 180 fokos sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.
2018. december 18., kedd
BOSZORKÁNYMÁGLYA SÜTI - VEGÁN MÓDRA (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
Piskóta:
20 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)
5 dkg Naturbit köles liszt (ITT)
7,5 dkg tápióka keményítő
1 cs sütőpor
3 dkg édesítő
3 dl víz
2 ek citromlé
1,5 dkg útifűmaghéj
1,5 dkg útifűmaghéj őrlemény
Krém:
25 dkg natúr gluténmentes gesztenyemassza
ízlés szerint édesítő
rumaroma
2 dl Schlagcreme natúr tejszín
Tetejére
6 dl Schlegcreme natúr tejszín - ízlés szerint édesítjük
+ 20 dkg paleo csokoládé olvasztva - 1 dl rizstejjel
Elkészítés:
A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban elekverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, jól kikeverjük, majd sütőpapíros tespibe tesszük. 180 fokon kb 25-30 perc alatt megsütjük.
Majd kettévágjuk és felcsíkozzuk, ha meghűlt.
Egy tálba tesszük az olvasztott csikit, majd a piskóta csíkokat belemártjuk, majd egy tepsibe tesszük a csíkokat, két sorba egymásra. Majd rátesszük a gesztenyés krémet, eloszlatjuk rajta(a gesztenyét kikeverjük az édesítővel, rumaromával és a tejszínnel). Majd az előzőleg felvert édesített habot rákenjük a tetejére. Meglocsolhatjuk még egy kis csokival, majd egy éjjelre a hütőbe tesszük.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)