2019. szeptember 20., péntek

"TÚRÓ RUDI" TORTA (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)



Hozzávalók:
Piskóta:
5 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)
4 dkg Naturbit köles liszt
2 dkg tápióka keményítő
0,5 dkg útifűmaghéj
0,5 dkg Útifűmaghéj őrlemény
2 dkg holland kakaópor
1 cs sütőpor
3 ek édesítő (1:4)
1,5 dl kókusztej
2 ek citromlé
"Túró krém"
20 dkg főtt köles
2 ek citromlé
2 ek édesítő (1:4)
1 dl Schlagfix natúr növényi tejszín
1 cs vaníliás pudingpor
kb. 2 ek útifűmaghéj
Tetejére:
Olvasztott mentes csokoládé (lehet házilag is készíteni - kókuszolaj, kakaópor,édesítő,kókuszkrém keverékéből).

Elkészítés:
A piskótához a száraz alapanyagokat alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és kikeverjük. Sütőpapírral bélelet 18 cm - es tortaformába tesszük és kb 20 perc alatt 180 fokon megsütjük.
A krém hozzávalóit kikeverjük, majd rátesszük a megsült, kihűlt tortalapra, majd olvasztott csokival borítjuk.
Hagyjuk egy éjjelt a hűtőben, hogy jól összeálljon.









2019. szeptember 19., csütörtök

"VAJAS" POGÁCSA (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)


Hozzávalók:
25 dkg Mester család házi kenyérliszt
1 kk só
fél csomag porélesztő
15 g Orgran tojáspótló + fél deci víz kikeverve (ITT)
15 dkg puha margarin
1 ek útifűmaghéj
kb 1,3-1,4 dl rizstejszín
+ olaj és rizstejszín keveréke a kenéshez
+ rizsliszt a nyújtáshoz

Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban elkevrjük, majd hozzáadjuk a tojáspótlót és a margarint , majd jól eldolgozzuk. Majd hozzáadjuk a langyos rizstejet és alaposan összedolgozzuk. Majd meleg helyen egy órát kelesztjük.
Majd rizslisztes lapon kinyújtjuk és hajtogatjuk, majd ezt négyszer ismételjük. Majd az utolsó nyújtás után szaggatjuk - kb két ujjnyi vastag legyen a tészta.
Majd sütőpapíros tepsire tesszük és lekenjük az olajos keverékkel.
Majd 180 fokon kb 20-25 perc alatt megsütjük.







2019. szeptember 18., szerda

GYORS HAMIS TÚRÓGOMBÓC (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)



Hozzávalók:
60 dkg főtt köles
ízlés szerint édesítő
2 ek citromlé
1 dl Schlagfix natúr növényi tejszín
5 dkg Orgran quinoa pehely
+ pirított zsemlemorzsa a forgatáshoz

Elkészítés:
Az összes alapanyagot jó alaposan összegyúrjuk, majd golyókat formázunk belőle. Pirított zsemlemorzsába forgatjuk.

A főtt köles készítését én így csinálom:
pl. 25 dkg kölest 0,75 l rizstejben és 0,25 l rizstejszínben főzöm meg.
Tehát négyszeres folyadékban főzöm.








2019. szeptember 17., kedd

VEGÁN TOJÁSKRÉM (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)


Hozzávalók:
1 konzerv csicseriborsó
4 g fekete só

3 dkg Naturbit csicseriborsó liszt (ITT)
4 dkg mustár
3,5 dkg rizstejszín

Elkészítés:
A konzerv csicseriborsót leszűrjük, majd botmixerrel pépesítjük.
Majd az összes többi alapanyaggal együtt jól kikeverjük.