2022. augusztus 29., hétfő

Puncs szelet - másképp (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

Piskóta:
50 dkg Bake Free piskóta - muffin lisztkeverék

8 dkg édesítő (1:4)

7 dl növényi tej

Krém:

8 dkg puncs pudingpor

4 dl növényi tej

ízlés szerint édesítő

3 dl növényi tejszín - cukormentes - felverhető

Töltelékhez:

45 dkg cukormentes baracklekvár

10 dkg holland kakaópor

3-4 ek rumaroma

+ ízlés szerint édesítő, ha szükséges

Elkészítés:

A piskóta alapanyagait alaposan elkeverjük, majd egy nagyobb tepsit sütőpapírral kibélelünk és beleöntjük a masszát.

180 fokon kb. 40-45 perc alatt megsütjük.

A pudingot megfőzzük, hagyjuk kihűlni.

A tejszínt felverjük, majd ha kihűlt a puding , akkor összedolgozzuk vele.

A piskóta, ha elkészült és kihűlt, akkor az egyik oldaláról az egyharmad részét levágjuk ( a maradék piskóta 18x18-as forma lesz).

A levágott piskótát egy tálba morzsoljuk, majd a töltelék alapanyagaival alaposan összedolgozzuk.

A 18x18 - as formánkat folpackkal kibéleljük.

A nagyobb piskótát kettévágjuk.

Az egyik lapot betesszük a formába, erre jön a habos puding fele, majd a töltelék, majd a habos puding másik fele, majd a piskóta teteje.

5-6 órát hagyjuk összeállni, majd fogyasztható.








 

2022. augusztus 23., kedd

Házi Bake Rolls (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

 


Hozzávalók:

30 dkg Bake Free szénhidrátcsökkenett kenyér lisztkeverék

2 kk só

5,5 dl növényi tej

A sütéshez:

kb 1 dl olaj

ízlés szerint fűszerek

Elkészítés:

A lisztet a sóval elkeverjük, majd alaposan összedolgozzuk a növényi tejjel.

Majd két részre osztjuk, és bagetteket formázunk belőle (lehet vékonyabb).

Majd sütőpapíros tepsire tesszük és 180 fokon kb. 60-65 perc alatt megsütjük.

Hagyjuk teljesen kihűlni, majd vékony karikákra vágjuk.

Az olajat kikeverjük a fűszerekkel.

A kis karika "bagetteket" sütőpapíros tepsire tesszük és mind a két oldalát az olajos keverékkel lekenjük, majd kb 20-25 percig sütjük 180 fokos sütőben.









2022. augusztus 22., hétfő

Töltött karalábé (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)


Hozzávalók:

2 db nagyobb karalábé

20 dkg főtt barna rizs

25 dkg ChefGomba - Shiitake gomba

ízlés szerint só, fűszerek

2 ek olaj

3 ek cukormentes, vegán majonéz

Elkészítés:

A karalábékat pucoljuk meg, majd vágjuk ketté, főzzük félpuhára.

A gombát jó alaposan mossuk meg, szeleteljük fel.

Majd a karalábé belsejét szedjük ki, vágjuk kockákra.

Egy tálban keverjük össze a rizst, gombát, karalábét, sót, fűszereket, olajat és majonézt, majd töltsük meg a karalábékat.

Egy sütőpapíros tepsire tegyük, alufóliával takarjuk le, 180 fokon süssük kb 30 percig így, majd vegyük le a fóliát és süssük tovább kb 15-20 percig.







 

2022. augusztus 14., vasárnap

Sós karamellás - citrom krémes szelet (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

 



Hozzávalók:

Piskóta:

35 dkg Nutriversum Biscuit lisztkeverék

5 dkg Nutriversum Perfect Women Protein - sós karamellás

4 dkg édesítő (1:4)

1 cs sütőpor

5,2 dl növényi tej

Krém:

5 dl növényi tejszín - natúr - felverhető

ízlés szerint édesítő

30 dkg növényi mascarpone

2 dl Nutriversum citromos sajttorta szirup

3 ek citromlé 

Tetejére:

holland kakaópor

Elkészítés:

A piskóta hozzávalóit kikeverjük, majd egy nagy tepsire ( 34x37,5 - ami a sütőhöz van) sütőpapírt teszünk, majd a tésztát eloszlatjuk rajta.

180 fokon kb. 20-30 perc alatt megsütjük.

A krémhez a tejszínt kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot és azokkal is tovább verjük, míg egynemű nem lesz.

Ha a piskóta elkészült és kihűlt, akkor középen kettévágjuk, így két téglalapot kapunk, majd mind a két téglalapot középen elvágjuk ketté, így összesen négy téglalap piskótánk van.

Egy tepsit folpackkal kibélelünk, majd rétegezzük, jön egy piskóta lap, majd krém...a tetejét is krémmel zárjuk. Majd megszórjuk kakaóporral.

4-5 órát hagyjuk a hűtőben összeállni ( de legjobb egy éjszakát ), így jól összeáll.

Majd tálalható.







2022. augusztus 3., szerda

Tejszínes - "túrós" - barackos szelet (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)


Hozzávalók:

Tészta:

15 dkg barna rizsliszt

5 dkg köles liszt

5 dkg tápióka keményítő

4 dkg útifűmaghéj

2 dkg holland kakaópor

7 g sütőpor

4 dkg édesítő (1:4)

2,5 dl növényi tej

1 ek citromlé

Köles túró:

12,5 dkg köles

4 dl növényi tej

ízlés szerint édesítő

2 ek citromlé

Krémhez még:

3 dl növényi tejszín - cukormentes

10 dkg cukormentes aszalt barack - aprítva

ízlés szerint édesítő

Elkészítés:

A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és alaposan összedolgozzuk.

Hagyjuk állni 5-10 percet.

Majd 3 részre osztjuk, mindegyik lapot kinyújtjuk 18x18 - as formára, majd 180 fokon sütőpapíros tepsin megsütjük kb. 10-15 perc alatt.

A kölest alaposan átmossuk, majd az összes alapanyaggal együtt megfőzzük. Megvárjuk míg kihűl.

A tejszínt kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a kölest, aprított aszalt barackot és édesítőt, majd tovább verjük.

Majd a formába tesszük az egyik lapot, rá a krém egyik fele, majd jön a következő lap és a krém másik fele, végül az utolsó lap.

Hűtőben 3-4 órát pihentessük , majd tálaljuk.