2021. március 24., szerda

Burgonyás pogácsa (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)


Hozzávalók:

25 dkg Wise Food pogácsa lisztkeverék

50 dkg főtt, áttört burgonya

1 cs sütőpor

1 dkg só

22,5 dkg növényi joghurt

+ olaj a kenéshez

Elkészítés:

Az összes alapanyagot egy tálba tesszük, jó alaposan összedolgozzuk.

Majd szilikon lapon kinyújtjuk,majd összehajtjuk. Ezt ismételjük meg még háromszor.

Majd az utolsó hajtogatás után újra nyújtjuk, és szaggatjuk.

Sütőpapíros tepsire tesszük, olajjal vékonyan lekenjük.

180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.









 

Répatorta (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

 

Hozzávalók:

30 dkg reszelt répa

15 dkg reszelt alma

4,5 dkg édesítő (1:4)

20 dkg Wise Food répatorta lisztkeverék

0,4 dl olaj

2 dkg útifűmaghéj

5,5 dkg darált dió

1 cs vaníliás pudingpor

1,8 dl növényi tej 

+ a tetejére:

Porédeítő kikeverve növényi tejjel

+ kandírozott gyümölcs, vagy dió

Elkészítés:

Az összes alapanyagot egy tálban jól kikeverjük, majd sütőpapírral bélelt kenyérformába tesszük.

180 fokon kb. 40 perc alatt megsütjük.

Ha megsült, kivesszük a formából, és a tetejére csurgatjuk az édesítővel kikevert növényi tejet, és díszitjük.









Fordított almás répa torta (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

 


Hozzávalók:

2 db alma ( megpucolva, cikkekre vágva)

35 dkg Bake Free piskóta - muffin lisztkeverék

1 ek vanília aroma

10 dkg reszelt répa

2,5 ek édesítő (1:4)

4,5 dl rizstej vagy kókusztej

+ margarin a kenéshez

+ édesítő a szóráshoz

Elkészítés:

Az almán kívül az összes alapanyagot egy tálban alaposan kikeverjük.

Majd egy torta formát (18 cm) kikenünk margarinnal (az aljába vastagabban kerüljön ), majd megszórjuk édesítővel (aki használ kókuszvirágcukrot, lehet avval is ).

Az alma cikkeket elhelyezzük benne, majd ráöntjük a piskóta masszát.

180 fokos sütőben kb. 45-50 perc alatt megsütjük.

Majd ha megsült, és némileg kihűlt, akkor fordítsuk ki a formából.











Tripla kakaós csigák (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)


Hozzávalók:

25 dkg Bake Free lángos - fánk lisztkeverék

1 ek édesítő (1:4)

15 dkg Bake Free szénhidrátcsökkentett kenyérliszt

2 ek holland kakaópor

4,75 dl víz

Töltelék:

8 dkg holland kakaópor

ízlés szerint édesítő

+ annyi növényi tejszín , hogy kenhető állagú legyen

Tetejére:

Olaj a kenéshez

+ porédesítő - holland kakaópor - növényi tejszín

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet, és alaposan összedolgozzuk.

Majd kinyújtjuk, megkenjük a kakaós töltelékkel, feltekerjük. Felvagdossuk , majd sütőpapíros tepsire tesszük.

Olajjal vékonyan lekenjük, majd 180 fokon kb. 35-40 perc alatt megsütjük.

Ha megsült, akkor még forrón lekenjük az édesítős-kakaós-tejszínes keverékkel.










 

2021. március 23., kedd

Barna rizslisztes - köles lisztes Mester kenyér (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

75 dkg Mester család házi kenyérliszt

10 dkg köles liszt

10 dkg barna rizsliszt

2 cs porélesztő

8,75 dl víz

4 ek olaj

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet, és alaposan összedolgozzuk.

Majd hozzáadjuk az olajat és addig gyúrjuk, míg a tál falától el nem válik a tészta.

Sütőpapírral bélelt kenyérformába tesszük , majd olajjal vékonyan lekenjük, tetejét bevagdossuk.

50 percet 50 fokon kelesztjük, majd 180 fokon kb. 45-50 perc alatt megsütjük.








 

Palacsinta Mester lisztből (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)


Hozzávalók:

35 dkg Mester család palacsintaliszt

7,5 dkg Barna rizsliszt

3 ek olaj

2 kk édesítő (1:4)

6 dl vaníliás rizstej

Elkészítés:

Az összes alapanyagot egy tálban alaposan kikeverjük robotgéppel, majd vékonyan olajozott palacsinta sütőben kisütjük.







 

Hambi zsemle (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

25 dkg Wise Food zsömle lisztkeverék

1 csipet édesítő (1:4)

20 g citromlé

25 g olaj

1 dl növényi joghurt

2,3 dl víz

+ olaj a tetejére

+ szezámmag a szóráshoz

Elkészítés:

Az alapanyagokat egy tálba tesszük, majd jó alaposan összedolgozzuk. 

15 percet pihentetjük, majd 3 egyenlő részre osztjuk.

Gombócokat formázunk , majd sütőpapíros tepsire tesszük őket, kezünkkel lenyomkodjuk.

Olajjal lekenjük, majd szezámmaggal megszórjuk.

190 fokon kb. 45-50 perc alatt megsütjük.









 

2021. március 7., vasárnap

Burgonyakrokett (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

50 dkg főtt áttört burgonya

15 dkg GK Food Burgonyakrokett lisztkeverék

7 g útifűmaghéj

7 dkg növényi joghurt

+ olaj a sütéshez

Elkészítés:

Egy tálba tesszük az összes alapanyagot és jól összedolgozzuk.

Majd szilikon lapon kisodorjuk kb 2 ujjnyi vastagra és felvagdossuk.

Forró olajban kisütjük.







 

Ez a finomság tojással is elkészíthető, a lisztkeverék tasakján is ez található.

Hozzávalók:

50 dkg főtt áttört burgonya

15 dkg GK Food Burgonyakrokett lisztkeverék

2 db tojás

+ olaj a sütéshez

Elkészítés:

Egy tálba tesszük az összes alapanyagot és jól összedolgozzuk.

Majd szilikon lapon kisodorjuk kb 2 ujjnyi vastagra és felvagdossuk.

Forró olajban kisütjük.