2016. október 25., kedd
SÜTŐTÖKÖS - DIÓS - KAKAÓS SZELET (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
7,5 dkg Nocarb kakaós muffin por
10 dkg sült sütőtök
10 dkg darált dió
1,8 dl víz
2 ek édesítő (1:4)
+ csokiszósz (ezzel leöntjük - paleo csokit felolvasztunk és kókuszkrémet keverünk bele ízlés szerint, ezáltal krémesebb állagú lesz).
Elkészítés:
Az alapanyagokat alaposan összeturmixoljuk, majd szilikonos formába tesszük (18x18), és 180 fokon kb 25 perc alatt megsütjük.
2016. október 24., hétfő
NOCARB VEKNI KENYÉR - "SZÉNHIDRÁTMENTES" (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
12 dkg Nocarb rost sütőmix
1 kk só
4 gr sütőpor
2 ek kókuszolaj
4 db tojás (M)
2 db tojásfehérje
kb 1 dl víz
Elkészítés:
Az alapanyagokat jó alaposan összedolgozzuk, majd formázzuk.
Sütőpapíros tepsire tesszük, tetejét bevagdossuk, hagyjuk 20 percet pihenni.
Majd 210 fokos sütőben kb 15 percig sütjük, majd 180 fokos sütőben további 25-30 percet.
Hagyjuk teljesen kihűlni!
2016. október 21., péntek
FŰSZERES DIÓS KEKSZ (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
7 dkg dióliszt
10 dkg darált dió
3 dkg Manióka liszt (Hello Vita)
10 gr útifűmaghéj
1 ek rumaroma
kb 1,5 dl mandulatej - Alpro
ízlés szerint édesítő
+ paleo csoki
Elkészítés:
Az alapanyagokat jó alaposan összedolgozzuk, majd golyókat formázunk és tenyerünk segítségével lenyomkodjuk.
Sütőpapíros tepsire tesszük.
180 fokos sütőben kb 15-20 perc alatt megsütjük, majd olvasztott paleo csokiba mártjuk.
2016. október 19., szerda
ASZALT PARADICSOMOS BAGETT (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
6 dkg Nocarb rost sütőmix
4 dkg Nocarb daramix
1 kk szezámsó
3 dkg aszalt paradicsom apróra vágva
3 gr sütőpor
3 dl víz
3 db tojás
Elkészítés:
Az alapanyagokat jó alaposan kidolgozzuk, majd két bagettet formázunk belőle.
Sütőpapíros tepsire tesszük és 15 percet pihentetjük.
Majd 210 fokon 1-20 percig sütjük, majd 180 fokon kb 20 percet.
HAMIS KARAMELLÁS KAKAÓS SÜTI (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
15 dkg Nocarb kakaós muffinpor
30 gr kókuszolaj
1,5 ek édesítő (1:4)
3,2 dl víz
Krém:
10 dkg datolya
ízlés szerint édesítő
3 dl kókusztej
kb 15 gr konjakliszt
Elkészítés:
A piskóta hozzávalóit kikeverjük, majd egy 18x18 as szilikon formában megsütjük 180 fokon 25 perc alatt.
A datolyát turmix és botmixer segítségével pépesítjük (ilyenkor lehet hozzáadni 2-3 ek kókusztejet, vagy vizet), majd egy lábasba összekeverjük a többi alapanyaggal, ami a krémhez kell, majd megfőzzük.
Ha kihűlt a piskóta, akkor kettévágjuk és megtöltjük a krémmel.
Hagyjuk , hogy összeálljon.
2016. október 18., kedd
EPRES DARAGOLYÓK - SÜTI NYALÓKA ALAP (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávaló:
5 dkg Nocarb daramix (ITT)
15 dkg eper - turmixoljuk össze
5 ek kókuszkrém
ízlés szerint édesítő
+ kókuszreszelék - ehhez adjunk ételfestéket, így színesre tudjuk varázsolni :D
Elkészítés:
Az alapanyagokat jó alaposan összegyúrjuk, majd gombócokat formázunk belőle.
Majd megforgatjuk a kókuszreszelékben.
CSÁSZÁRMORZSA KEHELY (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Nagyon egyszerű és ízletes finomság ;)
Készítsünk egy adag Nocarb császármorzsát, ÍGY!
Készítsünk el egy csomag Nocarb csokis pudingot, és rétegezzük plusz gyümölcs hozzáadásávl!
Nem lehet abba hagyni :D
2016. október 17., hétfő
EXTRA DIÉTÁS KÓKUSZGOLYÓ (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
15 dkg Nocarb kakaós muffinpor
30 gr kókuszolaj
3,2 dl víz
2 ek édesítő (1:4)
+ 4 ek kókuszreszelék + a forgatáshoz
+ 2 ek rumaroma
+ 1-2 ek kókusztej
Elkészítés:
A Nocarb kakaós muffinport, kókuszolajat, vizet és édesítőt kikeverjük, majd kb 20-25 perc alatt megsütjük 180 fokon egy 18x18 as szilikon formában.
Ha kihűlt, akkor a többi alapanyaggal összeturmixoljuk, hogy gyúrható legyen.
Majd golyókat formázunk belőle és kókuszreszelékbe forgatjuk.
TURBÓ ZSEMLE (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók (7 db)
45 dkg Mester házi kenyérliszt
1 cs porélesztő
só
olasz fűszersó
4 dkg aszalt paradicsom - apróra vágva
kb 4,1-4,2 dl víz
2 ek olaj
+ lenmag
+ növényi sajt helyettesít reszelve (pl violife)
Elkészítés:
Az összes alapanyagot jó alaposan kidolgozzuk, majd 7 egyforma zsemlét formázunk.
Sütőpapíros tepsire tesszük.
Lekenjük olajjal vékonyan a tetejét, megszórjuk sajttal vagy lenmaggal.
50 fokon kb 30 percig kelesztjük, majd 20-30 perc alatt 180 fokon megsütjük.
FAHÉJAS - KÖRTÉS SÜTI (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
1 db körte (ez kb 20 - 25 dkg jó nagy :D )
fahéj
1 ek Nocarb 1:7 édesítő (ITT)
3 db tojás
4 gr sütőpor
4,5 dkg Nocarb rost sütőmix (ITT)
Elkészítés:
A sütőmixen kívül az összes alapanyagot jó alaposan összeturmixoljuk, majd a végén belekeverjük a sütőmixet.
Ha szükséges 1-2 ek vízet hozzáadhatunk (ez ugye függ attól, hogy mennyire lédús a körténk!).
Jó alaposan összekeverjük, majd egy 16X18 as szilikon formába tesszük és 180 fokon kb 20-25 perc alatt megsütjük.
KAKAÓS - MEGGYES PITE (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
14 dkg Nocarb rost sütőmix
1 ek holland kakaópor
2 ek édesítő (1:4)
kb 0,5 - 1 dl kókusztej
4 db tojás
30 gr kókuszolaj
+ 20 dkg meggy - édesítő - almarost - fahéj keveréke
+ édesítős kókusztej
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összemorzsoljuk, majd egy 18x18 as szilikon formába tesszük a felét, ráhalmozzuk a meggyet, majd a tészta másik felét.
180 fokon kb 25 perc alatt megsütjük, majd édesítős kókusztejjel meglocsoljuk.
2016. október 16., vasárnap
BARACKOS - HABOS SÜTI (GLUTÉN,TEJMENTES)
Hozzávalók:
3 db tojás
4 gr sütőpor
1 ek 1:4 édesítő
3 ek Mester süteményliszt (ITT)
1 kk útifűmaghéj
3 ek víz
Krém:
2 dl Meggle Decor habtejszín
1 őszibarack összeturmixolva
1 cs habfixáló vagy 1 ek burgonyakeményítő
+ Mester diabetikus étbevonó
Elkészítés:
A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, majd a fehérjéből kemény habot verünk.
A többi alapanyagot lassan beleforgatjuk, majd egy 18X18 as formába tesszük és 180 fokon , légkeverésen kb. 20 - 25 perc alatt megsütjük.
A habhoz a tejszínt felverjük, majd beletesszük a barackot, és habfixálót és tovább verjük velük.
Majd ha meghűlt a piskóta, akkor rátesszük a habot, majd befedjük olvasztott étbevonóval.
2016. október 15., szombat
ŐSZIBARACKOS-CUKKINIS DARASÜTI (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
3 db tojás
1 nagy őszibarack meghámozva , feldarabolva
20 dkg cukkini (megpucolva)
1 ek Nocarb 1:7 édesítő (ITT)
3 gr sütőpor
5 dkg Nocarb daramix (ITT)
2-3 ek víz
Elkészítés:
A daramixen kívül az összes alapanyagot összeturmixoljuk, majd belekeverjük a daramixet.
18x18 as szilikon formába tesszük és kb 20-25 perc alatt megsütjük.
2016. október 12., szerda
DIÓS SZELET (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
2 db tojás
10 dkg darált dió
1,5 ek édesítő (1:4)
5 gr Mester sütőpor
5 dkg Mester süteményliszt
4 gr útifűmaghéj
1 ek rumaroma
20 gr víz
Tetejére :
házi csoki
Elkészítés:
Az alapanyagokat jó alaposan kikeverjük, vagy turmixoljuk, majd szilikonos formában (18x18) megsütjük 180 fokon kb 20-25 perc alatt.
FORDÍTOTT NEKTARINOS SÜTI (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók (18x18 as kocka formához)
2 db nektarin (megmossuk, feldaraboljuk - vékony cikkekre)
4 db tojás
1 ek olaj
1 cs Nocarb vaníliás pudingpor (ITT)
0,5 dl kókusztej
3 dkg Nocarb rost sütőmix (ITT)
1,5 ek Nocarb almarost (ITT)
2 ek Nocarb 1:7 édesítő (ITT)
Elkészítés:
A nektarint 0,5 ek édesítővel és az almarosttal összekeverjük.
A tojásokat kettéválasztjuk, majd a fehérjéből kemény habot verünk.
A többi alapanyagot folyamatosan beleforgatjuk.
Egy szilikon formát kibélelünk sütőpapírral, majd alulra tesszük a barackokat , szépen elrendezve, majd ráöntjük a piskótát.
180 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük légkeverésen.
2016. október 11., kedd
PIZZÁS FALATOK (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
20 dkg Mester házi kenyérliszt
20 dkg Mester kelt tésztaliszt
1 kk só
2 kk oregánó
5 gr porélesztő
3,5 dl víz
+ ketchup
+ növényi sajt reszelt
Elkészítés:
Az alapanyagokat jó alaposan kidolgozzuk, majd 40 percet kelesztjük.
Majd rizslisztes lapin kinyújtjuk kb 2 ujjnyira, megkenjük ketchuppel, megszórjuk a növényi sajttal, majd felvagdossuk.
Sütőpapíros tepsire tesszük, majd 180 fokon kb 20 perc alatt megsütjük.
2016. október 10., hétfő
BARACKOS - DIÓS SÜTI (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
30 dkg Mester házi kenyérliszt
10 dkg Mester kelt tésztaliszt
1 ek édesítő (1:4)
6 gr utifűmaghéj
5 gr porélesztő
2 db tojássárgája
3 dl rizstej - vaníliás (Alpro Rice Dolce)
+ barack lekvár
+ dió
+ olaj - a fésű kenéshez
+ kókusztejes olaj - a süti lekenéséhez
Elkészítés:
Az alapanyagokat jó alaposan kidolgozzuk, majd 40 percet kelesztjük meleg helyen.
Majd 8 részre osztjuk (lehet több részre is, én nagyobbakat készítettem), hengert formázunk belőle, majd egy fésűre nyomkodjuk, (lenti fotó!!), amit előtte olajjal lekenünk ( így könnyen lejön róla a tészta!) megkenjük lekvárral, majd felhajtjuk óvatosan.
Két szélét összecsippentjük, majd diót teszünk a közepébe.
Sütőpapíros tepsire tesszük, lekenjük kókusztejes olajjal.
180 fokon kb 20 perc alatt megsütjük.
SÜTŐTÖKÖS KAKAÓS MUFFIN (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók (6 db)
7,5 dkg Nocarb kakaós muffinpor
15 gr kókuszolaj
1,7 dl víz
1 ek édesítő (1:4)
Sütőtökkrém:
5 dkg sült sütőtök
2,5 ek kókuszkrém
ízlés szerint édesítő
Elkészítés:
A muffinport,olajat,édesítőt és vizet kikeverjük.
A sütőtököt összeturmixoljuk a kókuszkrémmel és édesítővel.
Muffin formákba kanalazzuk a kakaós masszát , majd a tetejére tesszük a sütőtök pürét és kanál végével kissé "elkeverjük".
180 fokos sütőben kb. 20 - 25 perc alatt megsütjük.
2016. október 9., vasárnap
ÓRIÁS KAKAÓS MUFFIN (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók - 6 nagy db
15 dkg Nocarb kakaós muffinpor
2 ek édesítő (1:4)
3,2 dl kókusztej
3 dkg kókuszolaj
Elkészítés:
Az összes alapanyagot kikeverem jó alaposan, majd szilikon muffin formákba teszem.
180 fokon kb 20-25 perc alatt megsütjük.
ANNA KEDVENCE :D
2016. október 7., péntek
ZÖLDSÉGES GOFRI (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
15 dkg cukkini
2 db tojás
5 dkg növényi sajt
só
6,5 dkg sárgarépa
1 ek olaj
3 dkg Nocarb rost sütőmix
Elkészítés:
A zöldségeket megmossuk, megpucoljuk.
Az alapanyagokat alaposan összeturmixoljuk, majd gofri sütőben kisütjük. (előtte vékonyan olajozzuk meg a lapokat)
2016. október 5., szerda
DIÓS FALATOK (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
15 dkg Mester házi kenyérliszt
15 dkg Mester kelt tészta liszt
3 gr porélesztő
2 dl kókusztej
1 ek édesítő (1:4)
1 ek margarin
1 ek olaj
Töltelék:
15 dkg dió - darálva
ízlés szerint édesítő
kókuszkrém
+ rizsliszt
+ édesítős kókusztej a kenéshez ( nem tojásérzékenyeknek tojássárgája)
HAMIS HORTOBÁGYI PALACSINTA (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
Palacsinta (6 db )
3 db tojás
só
4 dkg Nocarb rost sütőmix (ITT)
4 dl víz
3 gr sütőpor
Cukkinis - gombás töltelék:
30 dkg cukkini
20 dkg gomba
1 fej hagyma
só
pirospaprika
bors
kókuszolaj
+ 1 dl kókuszkrém
+ 5 dkg növényi sajthelyettesítő
+ 1 db tojás
Elkészítés:
A palacsinta hozzávalóit alaposan kikeverjük, majd kiolajozott palacsintasütőben kisütjük (lassabban sül , mint a normál palacsinta!!)
Töltelék:
A gombát megpucoljuk, majd a cukkinivel együtt megmossuk, feldaraboljuk.
A hagymát is megpucoljuk, megmossuk, feldaraboljuk, majd olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a cukkinit és a gombát fűszereket, átforgatjuk, hozzáadunk némi vizet,majd puhára főzzük.
Megtöltjük a palacsintákat, kocka formában csukjuk össze (mint pl a túrós táska!!!)
Majd egy jénaiba tesszük.
A fennmaradt zaftot kikeverjük a sajttal, tojással kókuszkrémmel, majd leöntjük a palacsintákat és 180 fokon kb 20-25 percig sütjük.
EXTRA CSOKIS EPRES SÜTI (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
15 dkg Nicarb kakaós muffinpor
1 ek édesítő (1:4)
30 gr kókuszolaj
3,2 dl kókusztej / víz
+ 9 szem eper
+ paleo csoki - kissé felhígítva kókusztejjel és kókuszkrémmel
Elkészítés:
A muffin port kikeverjük az édesítővel, olajjal és kókusztejjel, majd szilikonos formában (18x18) megsütjük kb 25 perc alatt 180 fokon.
Majd 9 lukat csinálunk rá kanál segítségével (amit kiszedünk az megesszük közbe :D ), bele dugdossuk az eper szemeket, majd leöntjük csokival.
Azonnal fogyasztható!!
2016. október 4., kedd
EPRES-CSOKIS VIRÁG (GLUTÉN,TEJ,CUKORMENTES)
Hozzávalók:
30 dkg Mester házi kenyérliszt
10 dkg Mester kelt tésztaliszt
1 ek édesítő (1:4)
6 gr utifűmaghéj
5 gr porélesztő
2 db tojássárgája
3 dl rizstej - vaníliás (Alpro Rice Dolce)
+ 1-1 szem eper
+ Mester házi étbevonó
+ kókusztejes olaj a kenéshez.
Elkészítés:
Az alapanyagokat jó alaposan kidolgozzuk (a rizstej legyen kézmeleg és ebbe tegyük a porélesztőt, elkeverjük, és úgy adjuk az alapanyagokhoz).
Majd kelesztjük 1 órát meleg helyen.
Majd 4 fele vesszük.
Golyókat formázunk, aminek közepébe egy mini pálinkás poharat nyomunk.
Közben a szélét nyomjuk kissé le, majd osszuk 12 részre, és ezeket kissé megsodorjuk, majd egyet-egyet alul összenyomunk, így lesz a szirom.
A közepére epret és csokit teszünk.
Lekenjük kókusztejes olajjal, majd 180 fokon kb 20 perc alatt megsütjük.
2016. október 3., hétfő
NOCARB ASZALT PARADICSOMOS KENYÉR (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
13,5 dkg Nocarb rost sütőmix
5,5 dkg aszalt paradicsom (feldarabolva apróra)
só
4 db tojás (M)
75 gr kókuszolaj
kb 1 dl víz
4 gr sütőpor
Elkészítés:
Az alapanyagokat jó alaposan kidolgozzuk, majd cipót formázunk belőle.
Sütőzacskóba tesszük, majd 15 percet pihentetjük, majd 180 fokon 45 percig sütjük, majd kivágjuk a sütőzacskót és kb még 5-10 percig sütjük.
Hagyjuk teljesen kihűlni.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)