2013. december 30., hétfő
VANÍLIÁS KRÉMTÚRÓ TORTA (GLUTÉN,LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)
Hozzávalók:
Piskóta:
3 db tojás
3 ek mester csalás gl mentes süteményliszt
0,5 cs sütőpor
édesítő
vaníliaaroma
Krém: (ha kis formát használunk, akkor a krémből maradni fog)
0,5 kg túró - laktózmentes
4 dl tejszín - laktózmentes
édesítő
vaníliaaroma
2 cs vaníliás pudingpor
3 dl tej - laktózmentes vagy kókusztej
5-10 gr útifű maghéj
cukrozatlan kakaópor
Elkészítés:
A piskóta hozzávalóit alaposan kikeverjük, majd előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt 18 fokon megsütjük.
A tejszínt kikeverjük robotgéppel a túróval, a pudingokat megfőzzük az édesítővel és aromával, majd beleöntjük a tejszínes túróba és tovább verjük a robotgéppel, legvégül az útifűvet hozzáadjuk.
Majd rátesszük a piskótára és megszórjuk a kakaóporral.
Mehet a hűtőbe egy éjszakára.
Jó étvágyat!
LENCSEKRÉMLEVES (GLUTÉN,LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)
Hozzávalók:
0,5 kg lencse
babérlevél
fokhagyma vagy fokhagymakrém (de a friss fokhagyma a legjobb)
só
2 dl tejszín - laktózmentes vagy kókusz
Elkészítés:
A lencsét előző nap beáztatjuk.
Majd másnap feltesszük főni a babérlevéllel együtt, ízesítjük sóval.
Amint a lencse puha, lágy lesz, levesszük a tűzről, és botmixerezzük.
Majd a tejszínt kikeverjük a zúzott fokhagymával, majd a forró léből hozzáadunk, hogy kiegyenlítődjön a hőmérséklet.
Majd utána fogjuk és szép lassan beleöntjük folyamatos keverés közben.
Hagyjuk még egyet rottyani, majd tálalhatjuk.
Jó étvágyat!
2013. december 29., vasárnap
DIÓS-FAHÉJAS-KAKAÓS KEKSZ (GLUTÉN,LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)
Hozzávalók:
20 dkg darált dió
20 gr cukrozatlan kakaópor
édesítő
20 dkg vaj - laktózmentes
6 ek víz
12,5 dkg kölesliszt
50 gr kókuszliszt
Elkészítés:
Az összes hozzávalót alaposan összegyúrjuk, majd betesszük a hűtőbe fél órára.
Majd kivétel után kis golyókat formázunk, sütőpapíros tepsire tesszük és pohár segítségével lenyomkodjuk.
Előmelegített sütőben kb 10-15 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat!
2013. december 28., szombat
EPERBOMBA (GLUTÉN, LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)
Hozzávalók:
3 db nagy tojás
1 cs sütőpor
2 ek cukrozatlan kakaópor
2 ek gluténmentes süteményliszt (mester család)
édesítő
Töltelék:
25 dkg túró - laktózmentes
édesítő
1 dkg eper (mirelit is lehet)
kb. 1 dl tejszín
5 gr utifűmaghéj
Monin cukormentes eperszirup
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk, majd a fehérjéből kemény habot készítünk, majd folyamatosan adjuk hozzá a sárgáját, kakaóport, lisztet , édesítőt, sütőport.
Előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
Ha kihűlt, akkor a belsejét kiszedjük.
A túrót kikeverjük a tejszínnel és édesítővel, majd kb a negyed részét kiszedjük, a maradékba beletesszük az epret, és kézi robotgéppel kidolgozzuk, beletesszük az utifűvet és avval is.
A piskóta belsejébe tesszük, majd a maradék tejszínes túró jön a tetejére.
Erre rátesszük morzsolva a kiszedett piskótát.
Eperrel díszitjük, majd meglocsoljuk picit cukormentes epersziruppal.
Jó étvágyat!
ALMÁS-FAHÉJAS-DIÓS KOSÁRKÁK (GLUTÉN, LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)
Hozzávalók:
Tészta:
25 dkg alfa glutenix gluténmentes lisztkeverék
12,5 dkg kölesliszt
12,5 dkg szezámmagliszt
10 dkg dió
1 cs sütőpor
édesítő
15 dkg vaj - laktózmentes
Töltelék:
Alma
édesítő
fahéj
tej - laktózmentes vagy kókusz
darált dió
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, majd hagyjuk állni fél órát.
Majd kis golyókat formázunk és muffin formákba nyomkodjuk (ha szilikon forma akkor simán, ha nem akkor kivajazzuk).
Kb. 10-15 perc alatt megsütjük.
Az almát megpucoljuk, megmossuk, lereszeljük és a fahéjjal, tejjel és édesítővel megpároljuk, majd kikeverjük a dióval.
Ha meghűlt a kosárka, akkor a tölteléket beletesszük és dióval díszítjük.
Jó étvágyat!
2013. december 26., csütörtök
BUNDÁS KENYÉR SÜTŐBEN (GLUTÉN, LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)
Hozzávalók:
Gluténmentes kenyér
2-3 db tojás
pici tej
só
bors
majoranna
pici olaj a kenéshez vagy olaj spray
Elkészítés:
A tojásokat felverjük a tejjel, sóval, borssal, majorannával, majd a kenyér szeleteket megforgatjuk benne.
Sütőpapíros tepsire tesszük, megkenjük vékonyan olajjal, majd előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat!
2013. december 25., szerda
KARAMELLÁS - DIÓS BONBON (GLUTÉN, LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)
Hozzávalók:
125 gr kókuszolaj
25 gr cukrozatlan kakaópor
50,dl tejszín - laktózmentes
édesítő
1 cs (10 dkg ) glutén és cukormentes karamella cukor
2-3 ek darált dió
A szokásos módon elkészítjük a csokit, majd bele tesszük a karamellát feldarabolva, illetve a darált diót, alaposan összekeverjük, majd hagyjuk egy napig a hűtőben!
Jó étvágyat!
2013. december 24., kedd
RÁNTOTT HAL MONA MÓDRA (GLUTÉN, LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)
Hozzávalók:
0,5 kg ponty (5-6 szelet)
lenmagliszt
1-2 db tojás
lenmagliszt
majoranna
só
Elkészítés:
A halakat alaposan megmossuk.
A tojást a sóval és majorannával felverjük.
A halat először a lenmaglisztbe, majd a tojásba , majd vagy ismét lenmaglisztbe vagy a szezámmagba forgatjuk.
Vékonyan megkenjük olajjal, majd sütőpapíros tepsin kb. 20-30 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat!
TIRAMISU GOLYÓK (GLUTÉN, LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)
Hozzávalók:
130 gr gullon cukor és laktózmentes keksz
250 gr hajdina pehely
500 gr camping laktózmentes krémsajt
édesítő
kávé
cukrozatlan kakaópor
kókuszreszelék
Elkészítés:
A kekszet és a hajdinapelyhet ledaráljuk, majd a krémsajttal, kávéval és édesítővel együtt kikeverjük.
Majd golyókat formázunk belőle, és kókuszreszelékbe vagy kakaóporba forgajuk.
Jó étvágyat!
2013. december 22., vasárnap
MÁLNAHABOS MUFFIN (GLUTÉN, LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)
Hozzávalók:
15 dkg alfa mix - gluténmentes lisztkeverék
15 dkg kókuszliszt
2 db tojás
édesítő
1 cs sütőpor
15 dkg vaj
2 dl laktózmentes vagy kókusztej
20 dkg fagyasztott málna
2 dl tejszínhab - laktózmentes
édesítő
5 gr utifűmaghéj
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit alaposan kikeverjük, majd hozzáadjuk a fagyasztott málna levét, és evvel is kidolgozzuk.
Muffin kapszlikba tesszük a tésztát, majd előmelegített sütőben kb. 20-30 perc alatt megsütjük.
A habot felverjük az édesítővel, majd a málnát hozzáadjuk, és kikeverjük vele , majd legvégül az utifüvet.
Habnyomóval rátesszük a muffinok tetejére, majd díszítjük.
Jó étvágyat!
MÉZES KRÉMES GOLYÓK (GLUTÉN, LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)
Készítettem már mézes krémest, most kértek tőlem, és valamennyivel több tésztát gyúrtam be, mert időközben jött az ötlet :) Legyenek golyók belőle :)
Tészta:
5 dkg kókuszliszt
5 dkg lenmagliszt
8 glutén és laktózmentes lisztkeverék
1 db tojás
30 gr mézpótló
50 gr vaj – laktózmentes
édesítő
kb. 0,5 dl víz
0,5 cs sütőpor
1,5 dl tej – laktózmentes vagy kókusz
2 dl víz
édesítő
1 cs vaníliás pudingpor – gluténmentes (haas)
8 dkg vaj
Baracklekvár
10 dkg glutén, laktóz és cukormentes csokoládé (házi)
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, meg sütőpapíros tepsire "morzsolgatjuk".
Megsütjük (vagy inkább szárítjuk).
Egy tálba tesszük, majd a lekvárt és a megfőzött krémet is, összegyúrjuk, majd golyókat formázunk belőle.
A csokit felolvasztjuk és a golyók tetejére csurgatjuk.
Jó étvágyat!
2013. december 21., szombat
BEJGLI TORTA (GLUTÉN, LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)
Hozzávalók:
10 dkg gluténmentes süteményliszt (mester család)
5 dkg kókuszliszt
5 dkg lenmagliszt
5 dkg szezámmagliszt
édesítő
1 dl tej - laktózmentes vagy kókusztej
2,5 dkg élesztő
12,5 dkg vaj - vagy kókuszzsír
1 db tojás
pici só
Meggylekvár
darált dió
édesítő
1 db tojás
10 dkg csokoládé, glutén és cukormentes,laktózmentes (házi)
Elkészítés:
A liszteket bele tesszük egy tálba, összekeverjük, majd az élesztőt a tejjel felfuttatjuk.
Hozzá adjuk a liszthez az összes többi hozzávalóval együtt, majd alaposan kidolgozzuk.
Kilisztezett nyújtódeszkára tesszük, majd átdolgozzuk itt is.
Kinyújtjuk, majd a sütőformát rátesszük és körbevágjuk késsel, ezt négyszer, mert négy lap kell.
Majd előmelegített sütőben elősütjük.
Majd ha mind kész, akkor egyet vissza teszünk a formába, majd jön a meggylekvár-dió édesítő kombó, és egész addig , amíg a tetejére már csak lap jön.
Ezt megkenjük a felvert tojással, majd előmelegített sütőben kb. 15-20 percig sütjük.
Ha kész akkor olvasztott csoki kerül a tetejére, majd be a hűtőbe egy éjszakára, hogy jól összeérjenek az ízek!
Jó étvágyat!
2013. december 20., péntek
FAHÉJAS - MANDULÁS CSOKI (GLUTÉN, LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)
Hozzávalók:
250 gr kókuszolaj
50 gr cukrozatlan kakaópor
1 dl tejszín - laktózmentes
édesítő
fahéj
darált mandula
Elkészítés.
A kókuszolajat felolvasztjuk, és folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a kakaópor, fahéjat, majd tejszínt és édesítőt.
Besűrűsítjük, és rögtön le is vesszük a tűzről.
Beleöntjük egy formába, majd bele szórjuk a mandulát.
Betesszük egy éjszakára a hűtőbe, hagyjuk , hogy megdermedjen.
Jó étvágyat!
2013. december 19., csütörtök
GESZTENYÉS CSOKOLÁDÉSZÍVEK (GLUTÉN, LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)
Hozzávalók:
250 gr kókuszolaj
50 gr cukrozatlan kakaópor
1 dl tejszín - laktózmentes
édesítő
250 gr natúr gesztenyemassza - vagy lehet kapni gesztenyét , ledaráljuk és ízesítjük
édesítő
lehet bele rumaroma is
Elkészítés:
A csokit a szokásos módon elkészítjük, felolvasztjuk az olajat, majd hozzáadjuk a kakaóport, tejszínt, édesítőt.
A formák aljára teszünk a csokiból, majd az előzőleg beízesített gesztenye jön és újra csoki.
Majd mehet is a fagyóba:) :)
Jó étvágyat!
KONYAKMEGGY SZELET (GLUTÉN, LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)
Hozzávalók:
8-10 dkg fagyasztott meggy
10 dkg vaj - laktózmentes
konyakmeggy aroma
10 dkg csokoládé - házi
3 ek amarántliszt
3 ek kókuszliszt
édesítő
0,5 dl víz
1 cs sütőpor
Az összetevőket alaposan kikeverjük - a vajat és a csokit olvasztva adjuk hozzá.
Szilikon formába öntjük, majd előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük.
Tűpróba!
Jó étvágyat!
GESZTENYETORTA (GLUTÉN, LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)
Hozzávalók:
Tészta:
3 db tojás
10 dkg glutén és laktózmentes lisztkeverék
5 dkg szezámmagliszt
1 ek rumaroma
80 gr gesztenyemassza - cukrozatlan, natúr
0,5 cs sütőpor
édesítő
4 ek víz
Krém:
2 dl tejszín - laktózmentes
70 dkg gesztenyemassza
édesítő
cukrozatlan kakaópor
Elkészítés:
A piskóta hozzávalóit alaposan kikeverjük, majd egy szilikon formába tesszük.
Előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük.
Közben a krémhez a tejszínt alaposan kikeverjük, kemény habbá, majd hozzá adjuk az édesítőt és a gesztenyemasszát, ezekkel is kikeverjük.
Majd ha kihűlt a piskóta, akkor a formából kiszedjük, majd a tetejét megkenjük a krémmel.
Kakaóporral díszítjük. (én egy kiszúrót rátettem és úgy csináltam a hold formát)
Jó étvágyat!
2013. december 16., hétfő
ZSELÉCUKROS MINI SÜTIK (GLUTÉN, LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)
Hozzávalók:
10 dkg glutén és laktózmentes lisztkeverék
10 dkg szezámmagliszt
1 dl tej
édesítő
10 dkg vaj
2 db tojás
1 cs sütőpor
10 db (kb 10 dkg ) cukormentes zselécukor
Elkészítés:
A zselécukrokat apró darabokra vágjuk, és az összes többi hozzávalóval együtt alaposan kikeverjük.
Mini szilikon formákba tesszük, majd előmelegített sütőben kb. 20 - 25 perc alatt megsütjük.
Ha teljesen kihűlt, akkor kivesszük a formákból!
Jó étvágyat!
2013. december 14., szombat
ANGYALSZEMEK MONA MÓDRA (GLUTÉN,LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)
Hozzávalók:
Tészta:
8,5 dkg glutén és laktózmentes lisztkeverék
7,5 dkg szezámmagliszt
1 kk szódabikarbóna
édesítő
mézeskalács fűszerkeverék
2 db tojás
15 dkg vaj - laktózmentes
Töltelék:
12,5 dkg túró - laktózmentes
5-6 ek tejszín - laktózmentes
reszelt citromhéj
édesítő
fél tojás
meggy
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, majd hagyjuk állni fél órát.
Majd egy muffin formát, ha nem szilikon akkor kivajazunk és a tésztából golyókat formázunk és beletesszük.
A tészta közepébe mélyedést csinálunk.
A túrót kikeverjük a tejszínnel, édesítővel, tojással és citromhéjjal majd a mélyedésekbe tesszük, majd ráteszünk egy szem meggyet, meghintjük egy kis édesítővel és előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat!
MÁKOS KEKSZEK BARACKLEKVÁRRAL (GLUTÉN,LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)
Egy tészta , többféle módon :) Itt a mákosbejgli tésztáját használtam!
Hozzávalók:
Hozzávalók:
40 dkg glutén és laktózmentes lisztkeverék
15 dkg mákliszt
5 dkg kókuszliszt
1 cs porélesztő
2 dl tej
2 db tojás
25 dkg kókuszolaj
1 db tojás
tejszín - laktózmentes
Baracklekvár
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit alaposan kidolgozzuk, majd kilisztezett deszkán kinyújtjuk és virág alakú formákat szaggatunk belőle.
A tetejüket a tejszínes tojással megkenjük.
Sütőpapíros tepsin kb. 10 perc alatt megsütjük előmelegített sütőben, majd egy darabot megkenünk lekvárral, ráteszünk egy másikat és kész is már a töltött keksz!
Jó étvágyat!
Hozzávalók:
Hozzávalók:
40 dkg glutén és laktózmentes lisztkeverék
15 dkg mákliszt
5 dkg kókuszliszt
1 cs porélesztő
2 dl tej
2 db tojás
25 dkg kókuszolaj
1 db tojás
tejszín - laktózmentes
Baracklekvár
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit alaposan kidolgozzuk, majd kilisztezett deszkán kinyújtjuk és virág alakú formákat szaggatunk belőle.
A tetejüket a tejszínes tojással megkenjük.
Sütőpapíros tepsin kb. 10 perc alatt megsütjük előmelegített sütőben, majd egy darabot megkenünk lekvárral, ráteszünk egy másikat és kész is már a töltött keksz!
Jó étvágyat!
MEGGYES - MÁKOS BEJGLI MÁKLISZTTEL (GLUTÉN, LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)
Hozzávalók:
40 dkg glutén és laktózmentes lisztkeverék
15 dkg mákliszt
5 dkg kókuszliszt
1 cs porélesztő
2 dl tej
2 db tojás
25 dkg kókuszolaj
Töltelék:
10 dkg meggy
édesítő
darált mák
0,5 dl tej laktózmentes vagy kókusztej
1 db tojás
pici tejszín - laktózmentes
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk.
Majd kilisztezett deszkán kinyújtjuk.
A mákot a tejjel, és édesítővel felmelegítjük, majd a tésztára kenjük, megszórjuk a meggyel, majd meghintjük még édesítővel, majd feltekerjük.
Sütőpapíros tepsire tesszük, megkenjük a tejszínes tojással, majd előmelegített sütőben kb. 20 - 25 perc alatt megsütjük. (tűpróba)!
Jó étvágyat!
40 dkg glutén és laktózmentes lisztkeverék
15 dkg mákliszt
5 dkg kókuszliszt
1 cs porélesztő
2 dl tej
2 db tojás
25 dkg kókuszolaj
Töltelék:
10 dkg meggy
édesítő
darált mák
0,5 dl tej laktózmentes vagy kókusztej
1 db tojás
pici tejszín - laktózmentes
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk.
Majd kilisztezett deszkán kinyújtjuk.
A mákot a tejjel, és édesítővel felmelegítjük, majd a tésztára kenjük, megszórjuk a meggyel, majd meghintjük még édesítővel, majd feltekerjük.
Sütőpapíros tepsire tesszük, megkenjük a tejszínes tojással, majd előmelegített sütőben kb. 20 - 25 perc alatt megsütjük. (tűpróba)!
Jó étvágyat!
2013. december 13., péntek
KÓKUSZOS - MOGYORÓS CSOKOLÁDÉ (GLUTÉN, LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)
Hozzávalók:
250 gr kókuszolaj
50 gr cukrozatlan kakaópor
1 dl tejszín
5-10 dkg kókuszreszelék
5-10 dkg mogyoró
édesítő
Elkészítés:
A kókuszolajat felmelegítjük, kikeverjük a kakaóporral, édesítővel és tejszínnel.
Majd bele keverjük a kókuszreszeléket.
Szilikon formába öntjük, megszórjuk a mogyoróval, majd betesszük egy éjszakára a hűtőbe.
Másnap fogyasztható, vagy ajándékba is lehet készíteni :)
VANÍLIÁS - MANDULÁS KEKSZEK (GLUTÉN,LAKÓZ ÉS CUKORMENTES)
Hozzávalók:
10 dkg darált mandula
25 dkg glutén és laktózmentes lisztkeverék
5 dkg kókuszliszt
10 dkg szezámmagliszt
1 cs sütőpor
20 dkg vaj - laktózmentes
20 dkg méz vagy mézpótló
reszelt citromhéj
40 gr xilit
vanília aroma
mandula aroma
zöld ételfesték
1 db tojás
tejszín - laktózmentes
méz vagy mézpótló
tejszín - laktózmentes
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, majd két részre szedjük.
Az egyikbe bele öntjük a vaníliaaromát, a másikba az ételfestéket és a mandulaaromát.
Kidolgozzuk őket.
Lisztezett nyújtódeszkán először a vaníliásat kinyújtjuk, majd kockákra vágjuk, majd a zöldet és karácsonyfamintát szaggatunk, tepsire tesszük, megkenjük a tejszínnel kikevert tojással, majd kb 10-15 perc alatt megsütjük.
Majd a mézet kikeverjük a tejszínnel, a fehér kekszet megkenjük és ráteszünk egy zöld kekszet...
Majd ha kész vagyunk, fogyasztható is.
Jó étvágyat!
2013. december 10., kedd
EPRES BONBONOK (GLUTÉN,LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)
Hozzávalók:
150 gr kókuszolaj
2 cl monin cukormentes eperszirup
2 cl tejszín - laktózmentes
édesítő
40 gr cukrozatlan kakaópor
Töltelék:
1 ek eperlekvár - cukormentes
pici tejszín - laktózmentes
Elkészítés:
A kókuszolajat felolvasztjuk majd az édesítővel, kakaóporral , tejszínnel és sziruppal együtt alaposan kikeverjük, sűrű csoki állagú masszát kapunk.
A lekvárt a tejszínnel kikeverjük.
A bonbon formák aljára csokimázat rakunk, majd lekvár és újra a csoki.
Hagyjuk lehűlni, majd egy éjszakára berakjuk a fagyasztóba.
Jó étvágyat!
150 gr kókuszolaj
2 cl monin cukormentes eperszirup
2 cl tejszín - laktózmentes
édesítő
40 gr cukrozatlan kakaópor
Töltelék:
1 ek eperlekvár - cukormentes
pici tejszín - laktózmentes
Elkészítés:
A kókuszolajat felolvasztjuk majd az édesítővel, kakaóporral , tejszínnel és sziruppal együtt alaposan kikeverjük, sűrű csoki állagú masszát kapunk.
A lekvárt a tejszínnel kikeverjük.
A bonbon formák aljára csokimázat rakunk, majd lekvár és újra a csoki.
Hagyjuk lehűlni, majd egy éjszakára berakjuk a fagyasztóba.
Jó étvágyat!
SOKMAGOS CIPÓCSKA (GLUTÉN,LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)
Hozzávalók:
20 dkg szezámmagliszt
30 dkg alfa glutenix magvas lisztkeverék
5 dkg kókuszliszt
só
5 dkg élesztő
5 dl víz
10 gr utifűmaghéj
kókuszzsír
Elkészítés:
A hozzávalókat alaposan kikeverjük, majd egy jénai tálat kikenünk kókuszzsírral, majd a masszát bele tesszük.
Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük! (tűpróba)
Jó étvágyat!
2013. december 8., vasárnap
TEPERTŐS POGÁCSA (GLUTÉN,LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)
Hozzávalók:
15 dkg glutén és laktózmentes lisztkeverék
15 dkg szezámmagliszt
1 cs élesztőpor
2 db tojás
15 dkg tepertő (házi)
5 dkg kókuszzsír vagy olaj
só
kb.1 dl víz
+ 1 tojás a kenéshez
Elkészítés:
A tepertőt ledaráljuk (én aprítógépben csináltam), majd az összes többi alapanyaggal együtt alaposan össze gyúrjuk.
Kilisztezett nyújtódeszkára tesszük, hagyjuk pihenni 1 órát.
Majd kinyújtjuk, kiszaggatjuk és sütőpapíros tepsire tesszük.
Megkenjük a tetejüket felvert tojással.
Előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Jó étvágyat!
15 dkg glutén és laktózmentes lisztkeverék
15 dkg szezámmagliszt
1 cs élesztőpor
2 db tojás
15 dkg tepertő (házi)
5 dkg kókuszzsír vagy olaj
só
kb.1 dl víz
+ 1 tojás a kenéshez
Elkészítés:
A tepertőt ledaráljuk (én aprítógépben csináltam), majd az összes többi alapanyaggal együtt alaposan össze gyúrjuk.
Kilisztezett nyújtódeszkára tesszük, hagyjuk pihenni 1 órát.
Majd kinyújtjuk, kiszaggatjuk és sütőpapíros tepsire tesszük.
Megkenjük a tetejüket felvert tojással.
Előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Jó étvágyat!
2013. december 7., szombat
TÚRÓ RUDI EXTRA TORTA (GLUTÉN,LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)
Hozzávalók:
Piskóta:
3 db nagy tojás
édesítő
1 cs sütőpor
2 ek glutén és laktózmentes lisztkeverék
2 ek lenmagliszt
2 ek kakaópor
0,5 dl víz
Krém:
0,5 kg laktózmentes túró
2,5 dl laktózmentes tejszín
5 gr utifűmaghéj
édesítő
vanília aroma
cukrozatlan kakaópor
eperlekvár - cukormentes
házi csoki (100 gr kókuszolaj vagy zsír, 2 ek kakaópor, édesítő, 4 ek tejszín)
Elkészítés:
A piskóta hozzávalóit alaposan kikeverjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
A tejszínt habosra keverjük, majd hozzá adjuk a túrót, édesítőt majd az utifűmaghéjat.
Alaposan kikeverjük.
Az egy harmad részét kivesszük, majd bele keverjük a kakaóport, a másik részbe pedig a vaníliaaromát.
Ha kihűlt a piskóta, akkor kettévágjuk.
Az alsó réteget vissza tesszük a formába, jön rá egy réteg vaníliás túrókrém, majd lekvár, kakaós túrókrém, eperlekvár, majd a maradék vaníliás túrókrém, majd rátesszük a piskóta tetejét.
A házi csokit megcsináljuk (a kókuszzsírt felolvasztjuk, majd bele tesszük a kakaóport , édesítőt és tejszínt, a tűzön kikeverjük.), és evvel leöntjük.
Betesszük a hűtőbe, hagyjuk összeállni, lehűlni 5-6 órát, majd fogyasztható.
Jó étvágyat!
KUKORICÁS FASÍRT (GLUTÉN,LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)
Hozzávalók:
50 dkg darált hús
2 db tojás
2 ek glutén és laktózmentes lisztkeverék
só
bors
petrezselyem
pirospaprika
fokhagymakrém
doboz konzerv kukorica
pici olaj
Elkészítés:
A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk, majd egy kiolajozott tepsibe rudat formálunk belőle.
Letakarjuk alufóliával, majd 20 percig így sütjük 80 fokon, majd leszedjük róla és még 20 percig sütjük kb, amíg szép színe nem lesz.
Jó étvágyat!
50 dkg darált hús
2 db tojás
2 ek glutén és laktózmentes lisztkeverék
só
bors
petrezselyem
pirospaprika
fokhagymakrém
doboz konzerv kukorica
pici olaj
Elkészítés:
A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk, majd egy kiolajozott tepsibe rudat formálunk belőle.
Letakarjuk alufóliával, majd 20 percig így sütjük 80 fokon, majd leszedjük róla és még 20 percig sütjük kb, amíg szép színe nem lesz.
Jó étvágyat!
2013. december 6., péntek
MÁLNÁS MUFFIN (GLUTÉN,LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)
Hozzávalók:
15 dkg glutén és laktózmentes lisztkeverék
15 dkg szezámmagliszt
2 db tojás
édesítő
1 cs sütőpor
15 dkg kókuszzsír
2 dl laktózmentes vagy kókusztej
15 dkg fagyasztott málna
3 ek málnaszörp - cukormentes
Elkészítés:
A málnát felolvasztjuk, majd az összes többi hozzávalóval együtt alaposan kikeverjük, majd muffin formákba adagoljuk.
Előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük! (tűpróba)
Jó étvágyat!
15 dkg glutén és laktózmentes lisztkeverék
15 dkg szezámmagliszt
2 db tojás
édesítő
1 cs sütőpor
15 dkg kókuszzsír
2 dl laktózmentes vagy kókusztej
15 dkg fagyasztott málna
3 ek málnaszörp - cukormentes
Elkészítés:
A málnát felolvasztjuk, majd az összes többi hozzávalóval együtt alaposan kikeverjük, majd muffin formákba adagoljuk.
Előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük! (tűpróba)
Jó étvágyat!
2013. december 4., szerda
MIKULÁS MUFFIN (GLUTÉN,LAKTÓZ,CUKORMENTES)
Hozzávalók:
20 dkg glutén és laktózmentes lisztkeverék
5 dkg kókuszliszt
10 dkg lenmagliszt
3 db tojás
1 cs sütőpor
15 dkg kókuszzsír
4,5 dl laktózmentes tej vagy kókusztej
Teteje:
4 dl laktózmentes tejszín
édesítő
5 ek málnaszörp
10 gr utifűmaghéj
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit alaposan kidolgozzuk, majd muffin formákba tesszük.
Előmelegített sütőben kb 20-25 perc alatt megsütjük.
A tejszínt felverjük az édesítővel, amjd bele keverjük az utifüvet.
A háromnegyed részét kiszedjük és ahhoz hozzá adjuk a málnaszörpöt.
Majd szépen kidíszítjük a muffint Mikulás formára (amennyire sikerül). :)
Jó étvágyat!
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)