2013. december 30., hétfő
LENCSEKRÉMLEVES (GLUTÉN,LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)
Hozzávalók:
0,5 kg lencse
babérlevél
fokhagyma vagy fokhagymakrém (de a friss fokhagyma a legjobb)
só
2 dl tejszín - laktózmentes vagy kókusz
Elkészítés:
A lencsét előző nap beáztatjuk.
Majd másnap feltesszük főni a babérlevéllel együtt, ízesítjük sóval.
Amint a lencse puha, lágy lesz, levesszük a tűzről, és botmixerezzük.
Majd a tejszínt kikeverjük a zúzott fokhagymával, majd a forró léből hozzáadunk, hogy kiegyenlítődjön a hőmérséklet.
Majd utána fogjuk és szép lassan beleöntjük folyamatos keverés közben.
Hagyjuk még egyet rottyani, majd tálalhatjuk.
Jó étvágyat!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése