Hozzávalók:
30 dkg Aby tészta liszt
15 g olaj
3 dl víz
Töltelék:
50 dkg vegyes zöldségkeverék
3 dl víz
só
ízlés szerint zöldfűszerek
Öntet:
20 dkg növényi sajt reszelve
25 dkg növényi mascarpone
3 dkg csicseriborsó liszt
3 dl növényi tej
1-2 kk só
2 ek gluténmentes sörélesztőpehely
+ kb. 5 dkg reszelt növényi sajt a tetejére
Elkészítés:
A töltelékhez az alapanyagokat egy lábasba tesszük, majd puhára főzzük.
Az öntethez a hozzávalókat kikeverjük, majd egyneművé főzzük.
A tésztához az alapanyagokat alaposan összegyúrjuk.
Majd szilikon lapon vékonyra nyújtjuk, majd 11x14 cm lapokat vágunk belőle (10 db lesz!).
Majd a tésztalapok felső részeibe adagoljuk a tölteléket. A tészta másik oldalát ráhajtjuk, majd a széleit villával lenyomkodjuk (töltött tésztát kapunk).
Majd forró, sós vízben kifőzzük.
Egy jénai tálat vékonyan kiolajozunk, majd 5 db tésztát beleteszünk, leöntjük az öntet felével, majd a másik 5 db tészta és az öntet másik fele következik.
Tetejét reszelt növényi sajttal borítjuk, majd 180 fokon kb. 30 percig sütjük.