2016. május 30., hétfő
MEGGYES - MÁKOS (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
25 dkg meggyes mákos szűrlemény (ez növényi tej főzés után marad, természetesen helyettesíthető pl. rizstejjel és meggyel kikevert mákkal)
1 cs sütőpor
27,5 dkg Mester sütiliszt
8 ek eritrit
2 db tojás
1 dl víz
6 dkg olvasztott margarin
+meggy
Elkészítés:
Az alapanyagokat jó alaposan kikeverjük, majd szilikon formába tesszük, meggy szemeket potyogtatunk még bele, majd 180 fokon kb 20 perc alatt megsütjük.
2016. május 29., vasárnap
NOCARB DIÓS-FAHÉJAS REGGELIZŐ (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES,SZÉNHIDRÁTMENTES)
A minap a neten láttam "Mástészta" oldalán egy amolyan cini-minis receptet.. Igazáből a kép fogott meg, mondom nekem is el kell készíteni. Természetesen totálisan más alapanyagokból készült, mint az övé (nem szokásom koppintani ;) ), de itt is köszönöm, hogy szembe botlottam az ötletével, mert ez valami brutálisan finom amit csináltam.
Hozzávalók:
7,5 dkg dióliszt
7,5 dkg darált dió
5 dkg Nocarb rost sütőmix
1 dkg Nocarb édesítő (1:7)
fahéj
2,5 dl kókusztej
+ édesítős fahéj a végén
+ kókusztej a kenéshez
Elkészítés:
Az alapanyagokat jó alaposan kikeverjük, majd egy szilikonos tepsire kenjük, késsel felkockázzuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb 23 perc alatt megsütjük.
Még melegen megkenjük kókusztejjel és megszórjuk édesítős fahájjal.
Ha meghűlt, akkor összetördeljük a csíkok mentén kockákra.
Én házilag készített vaníliás kókusztejjel ettem :D
2016. május 27., péntek
TOJÁSMENTES KAKAÓS PISKÓTA (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
30 dkg Mester süteményliszt
1 cs sütőpor
6-8 ek mester eritrit (ízlés szerint)
2 dkg mester kakaópor
8 dkg olaj
2,5 dl víz
+ mester diabetikus étbevonó
Elkészítés:
A piskótához az alapanyagokat jó alaposan kikeverjük, majd szilikonos formába öntjük.
180 fokon kb. 13-15 perc alatt megsütjük, majd az étbevonóval bevonjuk.
NOCARB POGÁCSA (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES,SZÉNHIDRÁTMENTES)
Hozzávalók:
35 dkg paszternák
2 db tojás
só
1,5 ek kókuszolaj
5 gr sütőpor
9 dkg Nocarb rost sütőmix
+ 1 db tojássárgája a kenéshez
Elkészítés:
A paszternákot megfőzzük, majd a tojással , olajjal jó alaposan összeturmixoljuk.
Majd hozzáadjuk a többi alapanyagot, és 10 percet pihentetjük.
Majd kinyújtjuk, bevagdossuk a tetejét , szaggatjuk, sütőpapíros tepsire tesszük, megkenjük tojássárgájával és 180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.
2016. május 25., szerda
NOCARB "MEKIS" ALMÁSTÁSKA (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
10 dkg Nocarb rost sütőmix
2 dl kókusztej
3,5 dkg kókuszolaj
2 dkg édesítő (1:4)
Töltelék:
6 db alma
fahéj
édesítő
+ olaj a sütéshez
Elkészítés:
Az alapanyagokat jó alaposan kidolgozzuk, majd 10 percet pihentetjük.
Közben az almát megpucoljuk, feldaraboljuk és megpároljuk a fahéjjal és édesítővel.
A tésztát kinyújtjuk, majd téglalapokra vágjuk.
A tészta darab egyik oldalára teszünk almát, majd ráhajtjuk a másik oldalát.
Lenyomkodjuk a széleit és forró olajban kisütjük.
Tepsiben is süthetjük, ekkor 180 fokos sütőben kb 20-30 percet, de közben forgassuk meg!!!!
2016. május 21., szombat
SÜTŐPOROS MESTER KENYÉR PEHELLYEL (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
50 dkg Mester házi kenyérliszt
5 dl víz
só
1 cs sütőpor
2 ek burgonyapehely
3 ek kukoricapehely liszt
2 ek olaj
Elkészítés:
Az összes alapanyagot alaposan kidolgozzuk, majd formázzuk, sütőpapíros tepsire tesszük, tetejét bevagdossuk, majd 180 fokon kb 30-35 perc alatt megsütjük (hideg sütőbe tesszük!!).
2016. május 20., péntek
"JOGHURTOS" ZSÚRPOGÁCSA (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
30 dkg Hadarik Rita zsúrpogácsa lisztkeverék
1 ek margarin
4 ek házi növényi joghurt
2 csipet só
1 db tojás
3 gr porélesztő
+ 1 db tojás a kenéshez
Elkészítés:
Az alapanyagokat jó alaposan összedolgozzuk, majd 10 percet pihentetjük.
Majd kinyújtjuk, szaggatjuk, sütőpapíros tepsire tesszük, lekenjük felvert tojással, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt megsütjük.
2016. május 18., szerda
VANÍLIÁS-BANÁNOS SÜTEMÉNY (GLUTÉN,TEJ,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
20 dkg Sams Mills vaníliás süteménypor
2 db tojás (M)
5 dkg banán pépesítve
+ 5 dkg banán felkarikázva
Elkészítés:
A banánt, tojásokat kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, evvel is alaposan kikeverjük.
Majd szilikon formába tesszük, a banán karikákat ráhelyezzük, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
NOCARB ÓRIÁS KIFLI (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
15 dkg Nocarb rost sütőmix
1 dkg só
5 db tojás
5 dkg kókuszolaj
1,3 dl kókusztej
6 gr sütőpor
Elkészítés:
Az alapanyagokat alaposan összedolgozzuk, majd 2 darab kiflit formázunk belőle.
Pihentetjük majd kb 10 percet, majd 210 fokos sütőben kb 15 percig sütjük majd 180 fokon még kb 25 percet.
Én hot - dogot készítettem belőle :D
NOCARB HAMBURGER (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók (3 db )
3 db tojás
3 db tojásfehérje
2 dl kókusztej
15 dkg Nocarb Rost sütőmix
só
6 gr sütőpor
5 dkg kókuszolaj
+ 1 db tojássárgája a kenéshez
Elkészítés:
Az alapanyagokat jó alaposan összedolgozzuk, majd 3 darab bucit formázunk belőle, tetejét kissé lenyomkodjuk.
Majd 10 percet pihentetjük.
210 fokos sütőben 20 percet sütjük, majd megkenjük a tetejét tojássárgájával, majd 180 fokos sütőben még kb 15-20 percig sütjük.
EGYSZERŰ RIZSLISZTES PISKÓTATEKERCS (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
4 db tojás
5 ek rizsliszt
1 ek édesítő (1:4)
1 kk vanília aroma
+ szilvalekvár
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk, majd a fehérjéből kemény habot verünk, majd fokozatosan belekeverjük a többi hozzávalót.
Sütőpapíros tepsin elegyengetjük, majd 180 fokos sütőben kb 10-15 perc alatt megsütjük, majd forrón feltekerjük.
Ha meghűlt szilvalekvárral megtöltjük, majd fogyasztható!
2016. május 17., kedd
PARADICSOMOS - SAJTOS KIFLIK (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
10 ek Nocarb Rost sütőmix
3 db tojás
só
4 gr sütőpor
3 ek olaj
3 ek paradicsomlé
kb 2 dl víz
+ növényi sajt helyettesítő
+ tojás a kenéshez
Elkészítés:
A hozzávalókat egy tálban jó alaposan kidolgozzuk, majd 10 percet pihentetjük.
Majd kinyújtjuk, háromszög alakokra vágjuk (4 db ), majd egy egy sajtot teszünk a közepébe és feltekerjük.
Sütőpapíros tepsire tesszük, megkenjük tojással és kb 15-20 perc alatt megsütjük 180 fokon.
FEHÉRCSOKIS RIBIZLIS SÜTI (GLUTÉN,TEJ,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
200 gr Sams Mills vaníliás süteménypor
180 gr folyékony házi fehércsoki
2 db tojás (M)
1 marék ribizli
Elkészítés:
Az alapanyagokat alaposan kikeverjük, majd szilikonformába tesszük és 180 fokos sütőben kb. 18 perc alatt megsütjük.
NOCARB SÓS PEREC (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES,SZÉNHIDRÁTMENTES)
Hozzávalók:
6 dkg Nocarb rost sütőmix
só
2 dkg kókuszolaj
1 db tojássárgája
1-1,2 dl víz
+ 1 db tojássárhája a kenéshez
Elkészítés:
Az összetevőket alaposan összedolgozzuk, majd 20 percet pihentetjük.
Majd kinyújtjuk, szaggatjuk, sütőpapíros tepsire tesszük, megkenjük tojássárgájával, majd kb 15 perc alatt megsütjük.
GYORS RIZSLISZTES SOMLÓI (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
6 db tojás
6 ek rizsliszt
1,5 ek édesítő (1:4)
5 gr sütőpor
1 cs vaníliás pudingpor - haas
1 cs csokoládés pudingpor - haas
1 liter kókusztej
mester diabetikus étbevonó
mazsola
rumaroma víz
darált dió
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk, majd a fehérjéből kemény habot verünk , majd folyamatosan hozzáadjuk a sárgáját, édesítőt, sütőport és rizslisztet, óvatosan kikeverjük, majd kb 20 perc alatt megsütjük 180 fokon.
A mazsolát beáztatjuk egy kis vízzel elkevert rumaromába.
A pudingokat megfőzzük, mindegyiket fél liter kókusztejjel.
Majd ha kész a piskóta felkockázzuk.
Ráteszünk egy réteg csoki pudingot, majd mazsolát, darált diót és étbevonó, és így rétegezzük amíg minden el nem fogy.
Egy éjjelre a hűtőbe tesszük.
BANÁNOS PUFFANCS (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
2 db banán
2 db tojás
5 dkg margarin
2 ek édesítő (1:4)
4 gr sütőpor
kb 30 dkg Mester sütiliszt
szükség szerint 1-2 ek víz
Elkészítés:
Egy tálban összenyomkodjuk a banánokat, majd hozzáadjuk a tojásokat, édesítőt, kikeverjük, majd a margarint, avval is kikeverjük, végül hozzáadjuk a sütilisztet és sütőport, jól kidolgozzuk, majd 30 percre hűtőbe tesszük.
Majd fagylalt adagolóval kis kupacokat halmozunk sütőpapíros tepsire, és 180 fokos sütőben kb 15-25 perc alatt megsütjük.
2016. május 16., hétfő
FAHÉJAS MÉZES KEKSZ (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
1 cs Hadarik Rita mézes keksz lisztkeverék
6,5 dkg margarin
6 dkg mézpótló
7 dkg kókuszkrém
1 db tojás
2 kk fahéj
1-2 ek édesítő (ízlés szerint 1:4)
Elkészítés:
Az összes alapanyagot jól kidolgozzuk, majd 30 percet pihentetjük a hűtőben.
Majd kinyújtjuk, szaggatjuk és 180 fokra előmelegített sütőben kb 8-10 perc alatt megsütjük.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)