2019. április 25., csütörtök
CSOKIVAL TÖLTÖTT CSOKIS - KÓKUSZOS FÁNK GOLYÓ (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
30 dkg Piaceri Mediterranei Farina
1,5 ek édesítő (1:4)
5 gr porélesztő
1 db tojás
10 dkg margarin - puha
1,25 dl rizstej
+ mentes csokoládé
+ kókuszreszelék (lehet színes tortadara is, amit a gyerekek szeretnek)
+ olaj a sütéshez
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a toját és a margarint, majd összedolgozzuk, végül a rizstejjel alaposan kidolgozzuk. Majd hagyjuk egy órát kelni. Majd golyókat formázunk belőle, csokival megtöltjük, majd forró olajban kisütjük. Ha megsült , akkor leitatjuk az olajat róla. Majd olvasztott csokiba mártjuk és kókuszreszelékbe forgatjuk.
CURRYS CSICSERIS GOMBA (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
1 doboz csicseriborsó
35 dkg laska gomba
35 dkg spenót
só
curry
petrezselyem
szárított metélő hagyma
3 ek olaj
Elkészítés:
A gombát megpucoljuk,megmossuk, majd szétszedjük. Olajon megforgatjuk, megpirítjuk, majd letakarva pároljuk. Majd hozzáadjuk a csicseriborsót és a fűszereket, majd rátesszük a sepnótot, elkeverjük, majd lefedve puhára főzzük.
"SAJTOS" GRISSINI - ABY (GLUTÉN,TEJ,SZÓJAMENTES, HOZZÁADOTT CUKROT NEM TARTALMAZ)
Hozzávalók (kb 20-30 db – mérettől függ!)
25 dkg Aby pizza liszt
15 dkg Növényi sajt
1-2 kk só
2 db tojás
4 gr porélesztő
3 dkg margarin
kb 1 dl víz
+ 1 db tojás a kenéshez
+ növényi sajt a szóráshoz
+ rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
A lisztet egy nagy tálba tesszük, majd fokozatosan
hozzáadjuk az alapanyagokat, jó alaposan összedolgozzuk és egy órát kelesztjük.
Ha megkelt, akkor kicsípkedünk a tésztából és kisodorjuk. Sütőpapíros tepsire
tesszük. Lekenjük felvert tojással,majd megszórjuk növényi sajttal. 180 fokra
előmelegített sütőben b 20-25 perc alatt megsütjük.
2019. április 23., kedd
EPRES PUDINGOS RIZS (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
30 dkg rizs
3 ek kókuszolaj
1,2 l rizstej
5 dl rizstejszín
1 cs vaníliás pudingpor
2-3 ek édesítő (1:4) (ITT)
2 ek vanília aroma
+ eper (fagyasztott) - kb 20 dkg
+ 1 dl rizstejszín
+ olvasztott csoki
A rizst az olajon átforgatjuk, picit megpirítjuk, majd felöntjük a rizstejjel , édesítjük és hagyjuk megfőni a rizst. Majd a pudingport kikeverjük a rizstejszínnel és vanília aromával és hozzáadjuk a megfőtt rizshez, majd 5-10 percig még főzzük.
Az epret kiengedjük, majd édesítjük és a rizstejszínnel kikeverjük.
Ez kerül a tálka aljába, majd rá a rizs. Csokival meglocsolva tálaljuk.
LÁNGOS ÉLESZTŐMENTES (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
50 dkg Mester házi kenyérliszt
2 kk útifűmaghéj
só
2 dkg burgonyapehely (ITT)
1 cs sütőpor
5 dl víz
1 ek citromlé
+ olaj a sütéshez
+ rizsliszt-
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban elekeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, majd jó alaposan összedolgozzuk. Majd rizslisztes lapra tesszük és 5-6 egyforma részre osztjuk. Majd olajos kézzel formázzuk és forró olajban kisütjük.
ÉDESBURGONYÁS GNOCCHI GOMBAMÁRTÁSSAL (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
Gnocchi:
2 db édesburgonya
tápiókaliszt
földi mandula liszt (ITT)
1 ek útifűmaghéj
Gombamártás:
1 kg gomba
2 dl kókusztejszín
só
Elkészítés:
Az édesburgonyát megpucoljuk, felkockázzuk majd megfőzzük sós vízben.
Majd ha megfőtt, jól lecsepegtetjük és pépesítjük. Adunk hozzá úitfűmaghéjat, és annyi tápióka lisztet és földi mandula listtet (egyenlő arányban), hogy gyúrható legyen. Majd ha összegyúrtuk, akkor kisodoruk, késsel elvagdossuk, majd villával lenyomkodjuk a tetejét és forró vízben kifőzzük.
A gombákat megpucoljuk, megmossuk, majd megfőzzük, végül botmierrel pépesítjük, sózzuk és kókusztejszínnel ízesítjük.
2019. április 19., péntek
"TEJFÖLÖS" ZSEMLÉK (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
20 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)
15 dkg tápióka keményítő
10 dkg Naturbit köles liszt (ITT)
2 dkg útifűmaghéj
2 dkg útifűmaghéj őrlemény
5 dkg Naturbit csicseriborsó liszt
3 dkg Amaránt liszt
15 dkg növényi tejföl (ITT)
kb 5 dl víz
3 ek citromlé
+ olaj a kenéshez
+ mahok a szóráshoz
+ reszelt növényi sajt a tetejére
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat alaposan összekeverjük, majd beledolgozzuk a növényi tejfölt, majd pedig hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, jól összedolgozzuk, majd 5 percet pihentetjük.
Majd 8 részre szedjük és zsemléket formázunk, sütőpapíros tespire tesszük, majd olajjal vékonyan megkenjük és megszórjuk magokkal illetve reszelt növényi sajttal.
180 fokos sütőben kb 50 perc alatt megsütjük.
HAGYMÁS POGÁCSA (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
50 dkg Glutenix Alba Mix (ITT)
só
1 cs porélesztő
2 db hagyma
2 db tojás
5 dkg zsír
3 dl Alpro rizstej
+ olaj a sütéshez (hagyma)
+ 1 db tojás a kenéshez
Elkészítés:
A hagymát megpucoljuk, megmossuk, apróra vágjuk, majd olajon megpirítjuk. Majd az összes alapanyagot egy nagy tálba tesszük, jó alaposan összedolgozzuk, majd 1 órát kelesztjük meleg helyen.
A hagymát megpucoljuk, megmossuk, apróra vágjuk, majd olajon megpirítjuk. Majd az összes alapanyagot egy nagy tálba tesszük, jó alaposan összedolgozzuk, majd 1 órát kelesztjük meleg helyen.
Lisztes lapon kinyújtjuk, szaggatjuk, sütőpapíros tepsire tesszük, majd
lekenjük felvert tojással.
180 fokos sütőben kb 20-25 perc alatt megsütjük.
2019. április 18., csütörtök
KASZINÓ TOJÁS (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
10 db tojás
3 ek mustár
4 ek majonéz
só
fehérbors
2 ek rizstejszín
Elkészítés:
A tojásokat megfőzzük, majd kettévágjuk és a sárgájákat kiszedjük. Turmixba tesszük a sárgájákat és az összes többi alapanyagot, jól összeturmixoljuk, majd habzsákkal a tojásfehérjékbe töltjük.
NARANCSOS CSOKIS - DIÓS RÉPAMUFFIN - ABY (GLUTÉN,TEJ,SZÓJAMENTES, HOZZÁADOTT CUKROT NEM TARTALMAZ)
Hozzávalók (6 db)
12 dkg reszelt répa
3 db tojás
5 dkg darált dió
5 dkg Aby gluténmentes kenyérliszt
3 gr sütőpor
1 ek édesítő (1:4)
+ 1 db narancs leve paleo csokival kikeverve
+ darált dió a szóráshoz
Elkészítés:
Az alapanyagokat egy tálba tesszük és jó alaposan
kikeverjük. Majd szilikon formákba tesszük és 180 fokra előmelegített sütőben
kb 20-22 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, akkor kivesszük a formákból, majd
narancsos csokival borítjuk, dióval
megszórjuk.
CSOKIS KALÁCS (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
12,5 dkg Naturbit Barna rizsliszt (ITT)
5 dkg tápióka keményítő
10 dkg Naturbit köles liszt (ITT)
6 dkg útifűmaghéj
1,5 ek édesítő (1:4)
1 ek citromlé
5 gr sütőpor
1 dl rizstejszín
3,5 dl víz
+ 10 dkg olvasztott csoki + kakaópor + rizstejszín + édesítő keveréke - sűrű legyen
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
Az alapanyagokat egy tálban jó alaposan összedolgozzuk, majd két részre szedjük. Mind a kettőt kinyújtjuk hosszúkás alakba, majd megkenjük a kakaós . csokis krémmel. Feltekerjük, majd összefonjuk a kettőt. Szilikon kenyérformába tesszük, lekenjük vékonyan olajjal, majd 180 fokon kb 40-50 perc alatt megsütjük.
CUKKINIS CSICSERI TÉSZTA (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
1 cs Mimen csicseri rövid makaróni (ITT)
1 nagyobb cukkini
1 kk curry
só
petrezselyem
szárított metélőhagyma
3 ek olaj
Elkészítés:
A cukkinit megmossuk, majd feldaraboljuk. Olajon megpirítjuk, majd fűszerezzük, és letakarva fél puhára pároljuk, öntjünk rá kb 1-2 dl vizet, majd adjuk hozzá a tésztát , és főzzük puhára.
Majd tálaljuk.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)