2015. február 28., szombat

CSIRKEKRÉMES SZENDVICS (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)



Csirkekrémes szendvics
Hozzávalók:
1 egész csirke
bors
majoranna
1 fej hagyma
3 ek mustár
3 ek házi rizskrém
olaj
Elkészítés:
A hagymát megpucoljuk, megmossuk feldaraboljuk.
A csirkét megmossuk,feldaraboljuk.
A hagymát olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a csirkét, majd a fűszereket.
Alaposan összepirítjuk, majd ha kész, és kihűlt egy turmixgépbe öntjük, hozzáadjuk a mustárt és csirkekrémet, majd jól összeturmixoljuk.

Majd fogyasztható.

2015. február 21., szombat

KÓKUSZTEJES CSIRKEMELL (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES,SZÉNHIDRÁT CSÖKKENTETT)





Alapanyagok:

Hozzávalók:
1 egész csirkemell
bors
majoranna
8 dl házi kókusztej
20 dkg zöldborsó (lehet konzerv,fagyasztott, de a legjobb a friss )
2 csapott ek. gluténmentes liszt
olaj

Elkészítés:
A csirkét alaposan megmossuk, majd apró kockákra vágjuk.
Olajon megpirítjuk, majd fűszerezzük, hozzáöntjük a zöldborsót , összepirítjuk, majd hozzáadunk 0,5 dl kókusztejet.
Hagyjuk összefőni,megfőni,  majd a maradék tejet kikeverjük a lisztel, és hozzáadjuk, hagyjuk sűrűsödni.

Majd tálaljuk.

2015. február 17., kedd

PIKÁNS FASÍRT FRANCIASALÁTÁVAL (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)



Alapanyagok:
Ételallergia abc

Fasírt:
1 kg darált hús
20 dkg növényi sajt
1 szál házi kolbász
2 fej hagyma
3 fej fokhagyma

bors
pirospaprika
4 db tojás
majoranna
Elkészítés:
A darált húson kívül mindent egy turmixban össze aprítunk, majd a hússal alaposan összegyúrjuk, majd fasírt golyócskaként kisütjük.
Tejmentes franciasaláta:
házi majonéz
mustár
rizskrém (tejfőzővel készített) - a tejfölt kívállóan pótolja

bors
pirospaprika
zöldségmix
A zöldséget megpároljuk, majd a többi alapanyagot jól kikeverjük, majd összeforgatjuk.

2015. február 16., hétfő

BANÁNOS HAMIS TEJBERIZS KEHELY (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)




Alapanyagok:

Növényi tejfőzővel készített
Hozzávalók:
10 dkg rizs
5 dkg kókuszreszelék
édesítő
vanília aroma
Banán
Cukrozatlan kakaópor

Elkészítés:
A növényi tejfőzővel  készített finomságok után mindig marad örlemény, vagy pép.
Nos, a 10 dkg rizs és 5 dkg kókuszreszelékből készített krém után megmaradt pépet egész egyszerűen ízesítjük édesítővel és vanília aromával.
Majd kelyhekbe banánt szeletelünk alulra, jöhet a krém, majd kakaópor.

Mennyei finom vaníliás – banános finomság!

2015. február 10., kedd

BOCI KEHELY (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)



Alapanyagok:
Ételallergia Abc

Tejfőző: (ITT)


Hozzávalók:
Csokis réteg:
12 dkg rizs
víz
2 ek méz
ízlés szerint édesítő
1,5 ek karob vagy kakaópor
Vaníliás rész:
12 dkg rizs
víz
2 ek méz
ízlés szerint édesítő
1 cs vaníliás pudingpor (vagy vaníliaaroma és keményítő )
Elkészítés:
A tejfőzőbe öntjük a rizst,hozzáadjuk a mézet,karobport, majd felengedjük a jelzésig vízzel (minimum jelzés).
Bekapcsoljuk a tejfőző programra (kb. 25 perc), ha kész akkor leszűrjük és édesítjük.
Ugyanígy járunk el a vaníliással, csak a végén tűz felett adjuk hozzá a pudingot.

Majd kelyhekbe rétegezzük.

OSTOROS KALÁCS (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)



Alapanyagok:
Ételallergia Abc

Hozzávalók:
50 dkg gluténmentes liszt
2 ek útifűmaghéj
3 db tojássárgája
3 ek olaj
1 cs porélesztő
5 dkg édesítő ( 1: 4 erejű)
3 dl házi kókusztej ( tejfőző - Itt )

Töltelék:
25 dkg liga margarin
édesítő ízlés szerint
3 ek cukrozatlan kakaópor

+ 1 db tojás a kenéshez

Elkészítés:
Az összes alapanyagot alaposan összegyúrjuk, majd hagyjuk kelni 1 órát.
A margarint az édesítővel és kakaóporral alaposan kikeverjük.
A megkelt tésztát 6 részre osztjuk.
Kinyújtjuk őket, megkenjük a vajas kakaóporral, majd feltekerjük.
3 – 3 db sodrásból fonatot csinálunk, majd egy sütőpapíros tepsire szorosan egymás mellé tesszük.

Megkenjük tojással, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-40 perc alatt aranybarnára sütjük.
Jó étvágyat!

2015. február 4., szerda

LUSTA ASSZONY TÚRÓSA MÁSKÉPP (GLUTÉN,LAKTÓZ,CUKOR,SZÓJAMENTES,SZÉNHIDRÁT CSÖKKENTETT)




Hozzávalók:
30 dkg Nutri free mix per pane (http://www.etel-allergia-abc.hu/nutri_free____mix_per_pane_1000_gr_520 )
édesítő
1 cs sütőpor
0,5 dkg laktózmentes túró
2 ek házi rizskrém (evvel készítettem - http://flora-natura.hu/spl/631882/NC-3682-STANDARD )
1 ek citromlé
2 ek liga margarin
5 db tojás
1 dl házi kókusztej
fahéj
10 dkg meggy

Elkészítés:
A lisztet a sütőporral és édesítővel kikeverünk.
A túrót a rizskrémmel, citromlével és édesítővel kidolgozunk.
Egy szilikon formát kivajazunk, majd a lisztes keverék egyik felét bele tesszük, majd jön a kikevert túró, majd a meggy és a liga margarin, majd ismét a lisztes keverék. Végül a fahéjjal és tejjel kikevert tojás.
Majd előmelegített sütőben kb 40 perc alatt megsütjük, én kakaóporral szórtam meg.
Jó étvágyat!

VAJAS KIFLIK (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)


Recept:
50 dkg Nutri free mix per pane ( http://www.etelallergia-abc.hu/nutri_free____mix_per_pane_1000_gr_520 )
2,5 dl házi kókusztej ( evvel a géppel: http://flora-natura.hu/spl/631882/NC-3682-STANDARD )
3 dl víz
2 ek útifúmaghéj ( http://www.etelallergia-abc.hu/psyllium___300_gr___apotheke_666?keyword=útifű )
3 dkg élesztő
1,5 ek növényi vaj - olvasztva


olaj

Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk , majd az összes alapanyaggal együtt alaposan kidolgozzuk.
Hagyjuk kelni, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk kör alakba, cikkekre vágjuk, feltekerjük, megkenjük olajjal (tojás fogyasztók tojással), majd 180 fokra előmelegített sütőben kb 40 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat!

KÁPOSZTÁS TÉSZTA (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES,SZÉNHIDRÁT CSÖKKENTETT)




Hozzávalók:

1 fej káposzta (nekem kb 90 dkg – os volt)
pici olaj
ízlés szerint édesítő
bors

1 cs gluténmentes tészta (mimen)
Elkészítés:
A káposztát megmossuk, majd aprítógépbe tesszük és felaprítjuk (lereszelni is lehet).
Az olajat az édesítővel kissé felhevítjük, majd beletesszük a káposztát, sózzuk, borsozzuk és alaposan megpirítjuk, ez kb. 20 perc, de folyamatosan keverjük.
A tésztát kifőzzük, majd ha a káposzta kész, akkor a tésztát hozzá öntjük, átpirítjuk, össze főzzük, majd tálaljuk.

NÉGERCSÓK TORTA (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES,SZÉNHIDRÁT CSÖKKENTETT)




Hozzávalók:
3 db tojásfejérje
ízlás szerint édesítő (kb 4 dkg dw 1:4 et használtam)
3,5 ek méz
6 ek víz
zselatin (1 csomag)
málnaszörp

keksz

házi csoki

A mézet, édesítőt, málnaszörpöt összefőzzük, a zselatint feloldjuk, majd hozzá adjuk, alapos kevergetés után hagyjuk hűlni.
A tojásfehérjéket kőkemény habbá verjük.
Majd a meghűlt málnás szirupot lassanként adjuk hozzá és folyamatosan keverjük.
Egy torta forma aljára kekszet morzsálunk (csak azért, hogy ne tapadjon oda, illetve majd könnyebben kijön a formából), majd ráöntjük a málnás habot, majd egy éjszakára a hűtőbe, másnap pedig házi csokival tálaljuk.