2018. március 25., vasárnap
RÉPATORTA CUPCAKE (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
12 dkg sárgarépa
2 ek édesítő (1:4)
fahéj
10 dkg Nocarb vaníliás umuffinpor
2 ek olaj
2 dl víz
7 dkg kókuszkrém
+ Növényi tejszín
Elkészítés:
A répát megpucoljuk, megmossuk, lereszeljük, majd az összes többi alapnyaggal együtt kikeverjük. Muffin formákba töltjük, majd 180 fokon kb 30-35 perc alatt megsütjük. Felvert növényi tejszínnel díszítjük.
2018. március 16., péntek
MINI VEGÁN ALMÁS PITE (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
15 dkg Naturbit barna rizslizt
7,5 dkg Naturbit köles liszt
2 ek édesítő (1:4)
5 gr sütőpor
20 gr útifűmaghéj
10 gr útifűmaghéj őrlemény
2,5 dkg tápióka keményítő
3 dl víz
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
+ olaj a kenéshez
Töltelék:
4 db zöld alma - lereszelve , édesítve + ízlés szerint fahéj
+ mentes olvasztott csoki
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és kidolgozzuk. Barna rizslisztes lapon átdolgozzuk, kinyújtjuk, majd szaggatjuk kerek formával (én egy kis baba tányért használtam erre a célra). Majd a kis kerek formák széleit felhajtogatjuk. A reszelt ízesített almával megtöltjük őket. Majd sütőpapíros tepsire tesszük. Széleit lekenjük vékonyan olajjal és 180 fokon kb 30 perc alatt megsütjük. Olvasztott csokival meglocsoljuk.
KÖLES TÚRÓS - ERDEI GYÜMÖLCSÖS PITE (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
15 dkg Naturbit barna rizsliszt
5 dkg Naturbit köles liszt
5 g sütőpor
10 dkg eritrit
2 ek citromlé
1,5 dkg útifűmaghéj őrlemény
1 dkg útifűmaghéj
4 dkg tápióka keményítő
3 dl víz
Töltelék:
8-10 dkg köles
édesítő
citromlé
2 ek rizstejszín
1-2 ek vanília aroma
+ 20 dkg erdei gyümölcs - fagyasztott + útifűmaghéj őrlemény
+ olaj
+ barna rizsliszt
Elkészítés:
A köles megfőzzük 3 - 4 szeres vízben (szinte szétfőjjön), majd kikeverjük a többi alapanyaggal.
A tészta alapanyagait egy tálban jó alaposan kidolgozzuk, majd barna rizslisztes lapon kinyújtjuk, majd beletesszük a pite formába . Majd körülvágjuk, lenyomkodjuk. A megfőtt , kihűlt köles túrót beletesszük, elegyengetjük. Majd az előzőleg kiolvasztott erdei gyümölcsöt kikeverjük az útifűmaghéjjal, hogy a nedvességet felvegye, majd a kölesre tesszük. A maradék tésztából díszeket csinlunk a tetejére, majd vékonyan leolajozzuk. 180 fokos sütőben kb 30-35 perc alatt megsütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.
SOK "SAJTOS" TÉSZTA (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
1 cs Mimen spagetti
6 dl dl rizstej
20 dkg reszelt natúr növényi sajt
10 dkg Violife mozzarella
2-3 ek gluténmentes sörélesztőpehely
3-4 ek barna rizsliszt
1 dl rizstejszín
só
Elkészítés:
A spagettit kifőzzük.
A rizstejet a sóval feltesszük forrni, majd ha forr, akkor beletesszük az előzőleg lereszelt sajtokat, és hagyjuk , hogy beleolvadjon. Majd a rizstejszínnel kikeverjük a rizslisztet és belekeverjük a sajtos szószba, és hagyjuk kb 10 percig még főni.
2018. március 15., csütörtök
PUNCS SZELET (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
20 dkg Naturbit barna rizsliszt
15 dkg Naturbit Köles liszt
5 dkg tápióka liszt
20 dkg eritrtit
1 cs sütőpor
kb negyed kk szódabikarbóna
2 dkg útifűmaghéj
0,5 dkg útifűmaghéj őrlemény
2,5 ek olaj / kókuszolaj
4 dl víz
2 ek ecet
+Töltelékhez +
4 ek rumaroma
2-3 ek holland kakaópor
1 dl rizstejszín
ízlés szerint édesítő
kb 25 dkg baracklekvár
+ Tetejére+
12,5 dkg porrá őrölt eritrit
meggylé (én vegyes gyümölcsnek - fagyasztott - a levét használtam) annyi, hogy krémessé tegyük , majd az édesítőt
Elkészítés:
A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és az ecetet. Alaposan kikeverjük, majd egy sütőpapírral kibélelt formába tesszük (18x23). Majd 180 fokra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt megsütjük (tűpróba!).
Majd ha megsült és kihűlt, akkor két részre osztjuk, majd az egyiket kereszben is elvágjuk.
Az egyik fél részt apróra vágjuk, majd hozzáadjuk a töltelék többi alapanyagát és összegyúrjuk. Majd evvel megtöltjük a keresztbe vágott piskótát. Végül kikeverjük az édesítőt a gyümölcslével, majd evvel megkenjük. Pár órára hütőbe tesszük. Majd fogyasztható.
PROTEINES TÖKFŐZELÉK VEGÁN FASÍRTTAL (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
50 dkg gyalult tök
1 cs kapor
só
rizstej - Alpro
1 dl rizstejszín - Alpro
kb 2 ek Vegifeel vegán protein - natúr (ITT)
+ 1 cs Naturbit vegán fasírt - magyaros
Elkészítés:
A tököt a kaporral sóval egy lábasba tesszük és annyi rizstejet öntünk rá, hogy épp csal ellepje. Megfőzzük, majd botmixerrel pépesítjük - kb. a felét. A rizstejszínnel kikeverjük a proteint, majd a pürésített tökből kimerünk hozzá , elkeverjük, majd az egészet a lábasba öntjük és sűrítjük.
A fasírtport kb 2,5 dl vízzel összedolgozzuk , gombócokat formázunk belőe és forró olajban kisütjük.
2018. március 14., szerda
CHIA MAGOS KENYÉR (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
25 dkg Naturbit barna rizsliszt
10 dkg Naturbit köles liszt
2 dkg darált chia mag
2,5 dkg útifűmaghéj
2 kk só
4 dkg tápióka keményítő
5 dl víz
1 cs sütőpor
2 ek citromlé
5 gr bambuszrost
+ olaj
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, majd jól eldolgozzuk. Formázzuk és sütőpapíros tepsire tesszük. Tetejét leolajozzuk, majd bevagdossuk. 180 fokon kb 50-60 perc alatt megsütjük.
2018. március 6., kedd
MEGGYES RÉTES (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR, SZÓJAMENTES)
Hozzávalók ( 2 db nagy rúdhoz!)
2 dkg Útifűmaghéj
3 ek édesítő (1:4)
1 cs sütőpor
6 dl víz
1 ek citromlé
+ 4 cs fagyasztott meggy (kb 1,80 ) + édesítő + útifűmaghéj
+ olaj a kenéshez
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat, jó alaposan kidolgozzuk.
Majd két részre osztjuk (de lehet 4 kisebbet is készíteni). Asztalterítőt barna rizslisztel megszórunk, átforgatjuk rajta a tésztát, majd jó vékonyra kinyújtjuk.
A meggyet , amit előzőleg kiolvasztottunk édesítjük, és annyi útifűmaghéjat teszünk hozzá, hogy a ndvességet felszívja. Majd megtöltjük a tésztát és a terítő segítségével feltekerjük.
Sütőpapíros tepsire tesszük és vékonyan olajozzuk. 180 fokon kb 20 - 30 perc alatt megsütjük.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)