2014. december 26., péntek

MÉZESKALÁCS TORTA (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)



Alapanyagok:
Ételallergia Abc

Hozzávalók:
Piskóta:
6 db tojás
6 ek Nutri free mix per pane (itt találod)
édesítő
1 cs sütőpor
fahéj
méz

Krém:
5 dl növényi tej
édesítő
méz
mézeskalács fűszer
fahéj
2 cs vaníliás pudingpor
3 ek kókuszkrém
10 dkg liga margarin
15 db mézeskalács

Külseje:
Gluténmentes tortabevonó (itt találod)

Elkészítés:
A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, majd a fehérjéből kemény habot verünk, majd fokozatosan adunk hozzá mindent.
Ezt a tésztát két lapként sütjük (lehet három is).
A krémhez a pudingot megfőzzük, majd mindent bele keverünk, a mézeskalácsokat apróra turmixoljuk, majd a végén azt is bele keverjük.
A kihűlt lapokat megkenjük, majd hűtőbe tesszük, hogy össze álljon.
Végül fondanttal díszítjük...
Jó étvágyat!






                              Az alapanyagokat egy helyről itt találod jó áron: Ételallergia Abc

2014. december 23., kedd

ZSERBÓ - ALMÁS - DIÓS (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)



Alapanyagok:
Ételallergia Abc

Hozzávalók:
Tészta:
60 dkg liszt
15 dkg liga margarin
2 db tojás
édesítő
2 dkg élesztő
1 dl kókusztej (ha szükséges akkor adunk még hozzá)

Töltelék:
5 db alma
fahéj
20 dkg darált dió
méz

almalekvár

+1 db tojás

házi csokoládé

Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk, és az összes többi alapanyaggal együtt alaposan kidolgozzuk, majd hagyjuk fél órát kelni.
Az almát lereszeljük, majd a töltelék többi alapanyagával együtt összedolgozzuk, majd a levet leöntjük róla.
A tésztát az idő letelte után átgyúrjuk, 4 részre osztjuk, majd kinyújtjuk.
Az első lapot tepsibe tesszük (én sütőpapírt tettem alá), megkenjük lekvárral, majd a töltelék, és így tovább, az utolsó lapot tojással kenjük meg.
180 fokra előmelegített sütőben kb 40 percig sütjük (tűpróba).
A tetejére házi csokit teszünk.
Jó étvágyat!



TÚRÓS RUDAK (GLUTÉN,LAKTÓZ,CUKOR,SZÓJAMENTES)



Alapanyagok:
Ételallergia Abc

Hozzávalók:
45 dkg laktózmentes túró
50 dkg nutri free mix per pane
40 dkg liga margarin

4 db tojás

+ tojás a kenéshez

Elkészítés:
Az összes alapanyagot alaposan kidolgozzuk, majd hagyjuk egy fél napot a hűtőben állni.
Majd lisztezett deszkán átgyúrjuk, kinyújtjuk, felvágjuk (nálunk kicsi Annám segédkezett, ezért lettek vastagabbak  :) ), lekenjük felvert tojással, megszórhatjuk kömény vagy szezámmaggal, vagy akár sajttal is.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb 20-25 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat!

KARÁCSONYI BONBON (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES,SZÉNHIDRÁT CSÖKKENTETT)



Alapanyagok:
Ételallergia Abc

Hozzávalók:
csoki réteg:
100 gr kókuszzsir
100 gr cukrozatlan kakaópor (holland vagy szerencsi, vagy a cicás...)
édesítő (ez attól függ, hogy keserű csokit vagy édesebbet szeretnek )
kb 2 ek kókuszkrém (ha tejcsokisabbat szeretnénk, akkor többet kell ebből bele tenni)

Töltelék:
10 szem aszalt szilva
fahéj
dió
méz

Elkészítés:
A töltelék hozzávalóit összeturmixoljuk.
A csokihoz a kókuszzsirt felolvasztjuk, hozzáadjuk a kakaóport, édesítőt, majd legvégül a kókuszkrémet, itt nagyon gyorsan kell dolgozni, hogy az olaj ne csapódjon ki.

Majd formába tesszük, csoki, töltelék, és csoki...
Majd hagyjuk dermedni hűtőben!

Jó étvágyat!

VANÍLIÁS - MÁLNÁS CSOKI (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES, SZÉNHIDRÁT CSÖKKENTETT)



Alapanyagok:
Ételallergia Abc

Hozzávalók:
csoki réteg:
100 gr kókuszzsir
100 gr cukrozatlan kakaópor (holland vagy szerencsi, vagy a cicás...)
édesítő (ez attól függ, hogy keserű csokit vagy édesebbet szeretnek )
kb 2 ek kókuszkrém (ha tejcsokisabbat szeretnénk, akkor többet kell ebből bele tenni)

Töltelék:

Házi málnalekvár

1 cs vaníliás pudingpor - haas
1 dl víz
1 dl kókusztej
1 ek liga margarin
édesítő
1 ek kókuszkrém

Elkészítés:

A vanília pudingot megfőzzük, majd a többi alapanyagot is hozzákeverjük.
A csokihoz a kókuszzsirt felolvasztjuk, hozzáadjuk a kakaóport, édesítőt, majd legvégül a kókuszkrémet, itt nagyon gyorsan kell dolgozni, hogy az olaj ne csapódjon ki.

Majd formába tesszük, csoki, puding, lekvár, és csoki..
Hagyjuk dermedni a hűtőben.

Jó étvágyat!

TIRAMISU BONBON (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES,SZÉNHIDRÁT CSÖKKENTETT)



Alapanyagok:
Ételallergia Abc

Hozzávalók:
csoki réteg:
100 gr kókuszzsir
100 gr cukrozatlan kakaópor (holland vagy szerencsi, vagy a cicás...)
édesítő (ez attól függ, hogy keserű csokit vagy édesebbet szeretnek )
kb 2 ek kókuszkrém (ha tejcsokisabbat szeretnénk, akkor többet kell ebből bele tenni)

Töltelék:
1 cs Haas tiramisu pudingpor
2 dl kókusztej
2 ek kókuszkrém (tej fogyasztóknak tejszín)
édesítő

Elkészítés:
A pudingot elkészítjük, hozzáadjuk a kókuszkrémet, alaposan kikeverjük.
A csokihoz a kókuszzsirt felolvasztjuk, hozzáadjuk a kakaóport, édesítőt, majd legvégül a kókuszkrémet, itt nagyon gyorsan kell dolgozni, hogy az olaj ne csapódjon ki.

Majd formába tesszük, csoki, krém, és csoki...
Jó étvágyat!


2014. december 22., hétfő

MÉZES KRÉMES II. (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTESEN,SZÉNHIDRÁT CSÖKKENTET)



Alapanyagok:
Ételallergia Abc

3 db tojás
100 gr mézpótló
160 gr liga margarin
édesítő
kb. 0,5 – 1 dl víz
1 cs sütőpor

Krém:
4 dl tej – kókusz
6 dl víz
édesítő
2 cs vaníliás pudingpor – gluténmentes (haas)
20 dkg liga margarin

Baracklekvár

Teteje:
Házi csokoládé mézzel ízesítve

Házi csokihoz videó:

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, majd hagyjuk pihenni fél – egy órát.
Majd négy részre szedjük és kinyújtjuk, majd egy sütőforma hátoldalára sütőpapírt teszünk és megsütjük.
Kb. 10-15 perc alatt sül meg egy lap.
Elkészítjük a krémet.
A tejet a vízzel elegyítve (valamennyi maradjon) felforraljuk, majd bele tesszük az édesítőt és a pudinggal, kókuszliszttel kikevert maradék tejes – vizes keveréket.
Hagyjuk, hogy besűrűsödjön.
Majd a végén belekeverjük a margarint.
Majd laponként megkenjük őket, lekvár, krém, lap, lekvár krém… amíg el nem fogy.
A tetejére pedig a házi csokit tesszük és mehet a hűtőbe másnapig.

Jó étvágyat!

HAMBURGER ZSEMLE (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)


Alapanyagok:
Ételallergia Abc

Hozzávalók:
50 dkg Nutri free mix per pane (itt találod)
2 tk só
édesítő (pici)
7 dkg liga margarin
3 ek kókuszkrém (itt találod)
3 dl víz
2,5 dkg élesztő
2 ek útifűmaghéj (itt találod)

+1 db tojás a kenéshez

Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk a vízben, majd az összes alapanyaggal együtt alaposan kidolgozzuk, majd hagyjuk kelni.
Majd 6 db zsömlét formázunk, megkenjük tojással, megszórhatjuk szezámmaggal, szezámpehellyel, lenmaggal..
180 fokra előmelegített sütőben légkeverésen kb 45 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat!





2014. december 21., vasárnap

BEJGLI - MÉZES LAPPAL ( GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)



Alapanyagok:
Ételallergia Abc

Hozzávalók:
50 dkg Nutri free mix per pane (itt találod)
25 dkg liga margarin
2 db tojás
3 ek méz vagy mézpótló
2,5 dkg élesztő
2 ek útifűmaghéj (itt találod)
2 dl kókusztej
pici só

Töltelék:
dió
mák
gesztenye
de bármi amit a fantáziánk kigondol (én már csináltam almásat és túrósat is)

Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk, a margarint a lisztel összemorzsoljuk, majd alaposan az összes hozzávalót összegyúrjuk, kidolgozzuk, majd hagyjuk kelni egy órát.
Majd négyfelé vesszük, lisztezett deszkán kissé átgyúrjuk, majd kinyújtjuk, megtöltjük , feltekerjük őket.
Sütőpapíros tepsire tesszük, megkenjük tojással és megszurkáljuk.
180 fokra előmelegített sütőben légkeverésen kb 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.






HÓKIFLI (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)



Alapanyagok:
Ételallergia Abc

Hozzávalók:
50 dkg Nutri free mix per pane (itt találod)
25 dkg liga margarin
3 db tojás
édesítő
15 dkg darált dió
1 ek útifűmaghéj (itt találod)
1 kisk citromlé


Szóráshoz:
por édesítő
darált dió

Elkészítés:
Az alapanyagokat alaposan kidolgozzuk, majd hagyjuk állni hűvös helyen fél órát.
Majd lisztezett deszkán átgyúrjuk, kinyújtjuk és egy nagyobb kör alakú formával (nekem egy bögre volt) szaggatjuk, majd feltekerjük és kiflit formázunk belőle.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb 20 perc alatt megsütjük, majd még melegen beleforgatjuk az édesítős dióba.
Jó étvágyat!





2014. december 19., péntek

KARÁCSONYI ALMÁS PITE (GLUTÉN, TEJ,CUKORMENTES)



Alapanyagok:
Ételallergia Abc

Hozzávalók:
Tészta:
50 dkg Nutri free mix per pane (itt találod)
2 db tojás
15 dkg liga margarin
1 cs sütőpor
2 ek kókuszkrém (itt találod)
édesítő
ha szükséges 2-3 ek víz

Töltelék:
5-6 db alma (nálam 10 db volt, mert én imádom a tölteléket)
méz
fahéj
mézeskalács fűszer
reszelt citromhéj
ha szükséges édesítő

+ 1 db tojás

Elkészítés:
Az összes alapanyagát a tésztának összedolgozzuk, majd két részre osztjuk, és kinyújtjuk akkorára amekkora formában sütjük a pitét.
Az előzőleg megmosott, megpucolt,lereszelt almát a fűszerekkel,mézzel megpároljuk.
Ha kihűlt kinyomkodjuk, majd rátesszük a formában lévő egyik tésztalapra (én amúgy elő szoktam sütni).
Majd rátesszük a másik lapot, lekenjük tojással és aranybarnára sütjük 180 fokon kb 30-40 perc alatt.
Jó étvágyat!




2014. december 18., csütörtök

SONKÁS SAJTOS KIFLIK (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKORMENTES)



Alapanyagok:
Ételallergia Abc

Hozzávalók 12 db hoz
50 dkg Nutri Free Mix per pane (itt találod)
3,5 dl víz
1 ek útifűmaghéj (itt találod)
2,5 dkg Budafoki élesztő
2 ek olaj


Töltelék:
Növényi sajt
"mentes" sonka

Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk, majd az összes többi hozzávalóval együtt alaposan kidolgozzuk, majd hagyjuk kelni.
Majd lisztezett deszkára tesszük, kinyújtjuk, és 12 db kockát vágunk belőle.
Ezeket megtöltjük, majd feltekerjük, a széleit behajtva.
Megkenjük egy pici olajjal, majd előmelegített sütőben kb 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.
Jó étvágyat!



MINDENMENTES FÁNK (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKORMENTES )



Alapanyagok:
Ételallergia Abc

Hozzávalók:
50 dkg Nutri Free mix Per pane (itt találod)
3 dkg Budafoki élesztő
4 dl víz
1 ek utifűmaghéj
5 dkg Liga margarin megolvasztva
édesítő

Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk a vízben, majd az összes alapanyagot alaposan kidolgozzuk, hagyjuk kelni egy órát.
Majd lisztezett deszkán kinyújtjuk, szaggatjuk , forró olajban sütjük.
Én házi csokival, lekvárral tálaltam...Bármi jó amit szeretünk ;)

Jó étvágyat!

2014. december 12., péntek

KÓKUSZOS CSILLAG SÜTIK (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES,SZÉNHIDRÁT CSÖKKENTETT)



Alapanyagok:
Ételallergia Abc

Hozzávalók:
10 dkg Nutri free mix per pane (itt találod)
5 dkg kókuszreszelék
édesítő
1 db tojás
10 dkg liga margarin
1-1,5 dl víz
2 dkg élesztő

+ 1 db tojás a tetejére
fahéjas kókusz a szóráshoz

Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk, majd az összes alapanyaggal együtt alaposan összegyúrjuk, majd hagyjuk kelni.
Majd lisztezett deszkán átgyúrjuk, kinyújtjuk, szaggatjuk.
Sütőpapíros tepsire tesszük, megkenjük tojással, majd megszórjuk a fahéjas kókusszal.
180 fokra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat!

FŰSZERES - VANÍLIÁS MÁKTORTA (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES, SZÉNHIDRÁT CSÖKKENTETT)

Alapanyagok:
Ételallergia Abc

Hozzávalók:
Piskóta:
4 db tojás
4 ek mákliszt (itt találod)
édesítő
1 ek méz
1 cs sütőpor
1 ek útifűmaghéj (itt találod)
3 ek víz
1 kk fahéj

Krém:
2 cs vaníliás pudingpor (haas)
4 dl víz
1 ek liga margarin
3 ek kókuszkrém (itt találod)
édesítő

Teteje:
Házi csoki mézzel , mézeskalács fűszerkeverékkel és némi fahéjjal megbolondítva.

Elkészítés:
A piskóta hozzávalóit összeturmixoljuk, majd megsütjük kb 20 perc alatt
A krémhez megfőzzük a pudingot, majd a margarinnal és kókuszrémmel krémesítjük.
Ezt rátesszük a tortalapra.
Betesszük a hűtőbe , hogy összeálljon, majd pár óra múlva az ízesített házi csokival leöntjük.
Jó étvágyat!



ALMÁS - DIÓS TEKERCS (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)


Alapanyagok:
Ételallergia Abc

Hozzávalók:
20 dkg Nutri free mix per dolci (itt találod)
2 dkg élesztő -  budafoki
2 ek méz
1 ek útifűmaghéj (itt találod)
2 dl víz

Töltelék:
2 db nagy alma
10 dkg darált dió
2 ek méz
édesítő ha szükséges

Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk, majd tészta alapanyagait alaposan összedolgozzuk, hagyjuk megkelni.
Majd lisztezett deszkára tesszük, átgyúrjuk, kinyújtjuk, és megtöltjük az előzőleg kikevert tölteláékkel.
Feltekerjük, majd feldaraboljuk, megkenjük pici olajjal, majd előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük kb 35 perc alatt.
Jó étvágyat!





KAKAÓS-MAZSOLÁS-KÓKUSZOS ZSÖMLÉK (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)


Alapanyagok:
Ételallergia Abc

Hozzávalók:
50 dkg Bezglutén gl mentes kenyérliszt (itt találod)
5 dkg kókuszreszelék
6 ek gl mentes mazsola (itt találod)
édesítő
10 dkg liga margarin
2 ek útifűmaghéj (itt találod)
2,5 dkg budafoki élesztő (instant is megfelel)
5 dl víz

Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk, majd az összes többi alapanyaggal együtt alaposan kidolgozzuk, hagyjuk kelni egy órát, majd sütőpapíros tepsire zsömléket formázunk, megkenjük vékonyan olajjal, 180 fokra előmelegített sütőben kb 40 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat!

Reggelihez kakaóval ISTENI finom :D




SZEZÁMPELYHES KENYÉR (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)


Alapanyagok:
Ételallergia Abc

Hozzávalók:
50 dkg Bezglutén gl mentes kenyérliszt (itt találod)
10 dkg szezámpehely (itt találod)
3 dkg budafoki élesztő ( használható instant is)

2 ek útifűmaghéj (itt találod)
5,5 dl víz

Szilikon kenyér forma vagy szilikon torta forma (itt találod)

olaj a kenéshez

Elkésztés:
Az élesztőt felfuttatjuk, majd az összes alapanyaggal együtt alaposan kidolgozzu, hagyjuk megkelni, majd formába tesszük, vékonyan megkenjük olajjal, megszórjuk plusz szezámpehellyel , majd 180 fokra előmelegíített sütőben kb 40-45 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat!




2014. december 9., kedd

MÉZESKALÁCS - KÖLTSÉGTAKARÉKOS (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)


Alapanyagok:
Ételallergia Abc

Hozzávalók:
25 dkg méz
12,5 dkg liga margarin
2 db tojás
60 dkg rizsliszt (itt találod)
1 cs sütőpor
1,25 dl kókuszkrém (itt találod)

+ 1 db tojás

Elkészítés:
A margarint a mézzel összemelegítjük, majd az összes alapanyagot alaposan kidolgozzuk.
Hagyjuk állni (nem feltétlen kell, de én szoktam) fél-egy órát, majd lisztezett deszkán nyújtjuk és szaggatjuk.
Megkenjük tojással majd 180 fokra előmelegített sütőben kb 10 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat !






SÓS TALLÉROK (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMNENTES)



Ha egy nagyon finom és egyszerű sós rágcsálni valóra fáj a fogad...Akkor ezt érdemes megcsinálni , garantálom, hogy nem fogsz benne csalódni!!!!

Alapanyagok:
Ételallergia Abc

Hozzávalók:
35 dkg Nutri free mix per pane
12,5 dkg liga margarin
1 db tojás

1 dl kókuszkrém
1 ek olaj
0,5 cs sütőpor

Elkészítés:
Az összes alapanyagot alaposan kigyúrjuk, majd hűtőbe tesszük egy órát.
Az idő letelte után kivesszük, golyókat formázunk belőle és ostyasütőbe tesszük ( nekem nincs, ezért gofri sütőbe tettem ), és megsütjük.
Isteni finom, jó étvágyat hozzá!

2014. december 8., hétfő

LEGEGYSZERŰBB NUTRI FREE KENYÉR (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)



Alapanyagok:
Ételallergia Abc


Hozzávalók:
50 dkg Nutri free mix per pane (http://www.etel-allergia-abc.hu/nutri_free____mix_per_pane_1000_gr_520 )
2,5 dkg budafoki élesztő vagy 1 cs porélesztő

5,5 dl víz
2 ek utifűmaghéj (http://www.etel-allergia-abc.hu/utifumaghej___psyllium_husk___300_gr_drosgtar_668?keyword=útifű )

olaj a tetejére

Elkészítés:
Az élesztőt felfutatjuk, majd összedolgozzuk az alapanyagokat, hagyjuk kelni, majd kenyérformába tesszük (http://www.etel-allergia-abc.hu/szilikon_kenyer_forma_623?keyword=kenyér ), lekenjük olajjal vékonyan és 180 fokon kb 40-45 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat!

2014. december 7., vasárnap

LENMAGPELYHES POGÁCSA (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)



Alapanyagok:
Ételallergia Abc

Hozzávalók:
55 dkg Nutri Free Mix Per Pane (itt találod)
15 dkg cirokliszt (itt találod)
10 dkg lenmagpehely (itt találod)

2,5 dkg budafoki élesztő
1,5 dl kókuszkrém (itt találod)
4 db tojás
2 ek útifűmaghéj (itt találod)
15 dkg liga margarin (felolvasztva)
víz az élesztő felfuttatásához (én kb fél decit használtam)

+ 1 db tojás

Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk, majd az összes alapanyaggal alaposan összegyúrjuk.
Ha száraznak találjuk, némi víz még mehet bele, majd hagyjuk kelni 1 órát.
Majd lisztezett deszkán átgyúrjuk, nyújtjuk, szaggatjuk.
Sütőpapíros tepsire tesszük,megkenjük tojással és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat!



2014. december 6., szombat

GYÜMÖLCSKENYÉR (GLUTÉN,TEJ,SZÓJA,CUKORMENTES)


Alapanyagok:
Ételallergia Abc

Hozzávalók:
3 db tojás
édesítő (ha szükséges, én elhagytam)
2 ek méz
3 ek Nutri Free Mix Per Dolci (itt találod)
5 dkg aszalt sárgabarack
10 dkg dió
1 cs sütőpor

Házi csoki a tetejére

kenyér szilikon forma (itt találod)

Elkészítés:
A tojásokat ketté választjuk, majd a fehérjét kemény habbá verjük.
A diót durvára vágjuk, az aszalt barackot apró darabokra.
Majd fokozatosan mindent bele adagolunk a tojásfehérjébe, legvégül adjuk hozzá a diót és barackot, azt csak átforgatjuk benne, majd szilikon kenyérformába tesszük.
180 fokra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt megsütjük.
Házi csokit teszünk a tetejére.
Jó étvágyat!








2014. december 4., csütörtök

MÁLNÁS MUFFIN (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES,SZÉNHIDRÁT CSÖKKENTETT)


Alapanyagok:
Ételallergia Abc

Hozzávalók:
15 dkg liga margarin
15 dkg málna (nekem fagyasztott volt)
2 ek kókuszkrém (itt találod)
1 cs sütőpor
10 dkg nutri free mix per dolci (itt találod)
10 dkg kókuszliszt (itt találod)
3 db tojás
édesítő

Elkészítés:
Az alapanyagokat a málnán kívül alaposan összeturmixoljuk, majd beleforgatjuk a málnát.
Szilikon muffin formákba tesszük, majd 180 fokon kb 25 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat!

LENMAGOS POGÁCSA (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)


Alapanyagok:
Ételallergia Abc

Hozzávalók:
40 dkg Nutri free mix per pane (itt találod)

2 db tojás
10 dkg liga margarin
2,5 dkg élesztő
3 ek lenmag (itt találod)
3 ek kókuszkrém (itt találod)
kb 0,5 dl víz

+ 1 db tojás

Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk kis vízben , majd az összes többi alapanyaggal együtt alaposan kigyúrjuk, hagyjuk megkelni.
Egy óra múlva lisztezett deszkán átgyúrjuk, kinyújtjuk, szaggatjuk.
Megkenjük tojással a tetejét, majd előmelegített sütőben kb 20-30 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat!

CIROKLISZTES KENYÉR (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)



Alapanyagok:
Ételallergia Abc

Hozzávalók:
40 dkg Nutri free mix per pane (itt találod))
15 dkg cirokliszt (itt találod)
3 dkg élesztő
2 ek útifűmaghéj (itt találod)

5,5 dl víz

olaj a tetejére

Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk, majd az összes alapanyaggal együtt alaposan kigyúrjuk.
Hagyjuk kelni egy órát, majd formába tesszük, megkenjük a tetejét vékonyan olajjal, 180 fokra előmelegített sütőben kb 40 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat!

2014. december 3., szerda

KAKAÓS - MÉZES KEKSZEK (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)



Alapanyagok:
Ételallergia Abc

Hozzávalók:
20 dkg liga margarin
édesítő
50 dkg rizsliszt (http://www.etel-allergia-abc.hu/rizsliszt___1_kg___agrodrug_bt___glutenmentes_640?keyword=rizsliszt )
2 ek cukrozatlan karobpor (http://www.etel-allergia-abc.hu/index.php?route=product%2Flist&keyword=karobpor&description=0 )
4 ek méz
1 cs sütőpor

Elkészítés:
Az összes alapanyagot alaposan összedolgozzuk.
Hagyjuk 20 percet állni, majd nyújtjuk, szaggatjuk , és 180 fokra előmelegített sütőben kb 15-20 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat!


2014. december 1., hétfő

DIÓS - BARACKOS KALÁCS ( GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES )



Alapanyagok:
Ételallergia Abc

Hozzávalók:
30 dkg Nutri free Mix per Pane (itt találod)
25 dkg kókuszliszt (itt találod)
2 ek útifűmaghéj (itt találod)
édesítő
2,5 dkg élesztő
5 dl víz
10 dkg liga margarin
2 db tojás

Töltelék:
25 dkg darált dió
édesítő
baracklekvár

+ 1 db tojás a kenéshez

Elkészítés:
Az élesztőt a vízben felfuttatjuk, majd az összes alapanyaggal együtt alaposan kidolgozzuk.
Hagyjuk kelni.
Majd lisztezett deszkán átgyúrjuk, kinyújtjuk, és az előzőleg kikevert diót (lekvárral,édesítővel) belekenjük.
Feltekerjük, majd megkenjük felvert tojással.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb 35-40 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat!



ASZALT SZILVÁS - RUMOS - DIÓS MUFFIN (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES, SZÉNHIDRÁT CSÖKKENTETT)



Alapanyagok:
Ételallergia Abc

Hozzávalók:
10 szem aszalt szilva
5 ek darált dió
2 ek liga margarin
édesítő
rumaroma
1 cs sütőpor
3 ek Nutri Free mix per pane (itt találod)
3 ek kókuszliszt (itt találod)
szükség szerint 2-3 ek víz

Elkészítés:
Az összes alapanyaot összeturmixoljuk, muffin formákba tesszük, majd 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük kb 25-30 perc alatt.


HAMIS RAFFAELLO (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES,SZÉNHIDRÁT CSÖKKENTETT)




Hozzávalók:
150 gr kókuszitalpor vagy tejpor
10 dkg liga margarin
3 ek mézpótló
200 gr kókuszreszelék

+ reszelék a forgatáshoz

Elkészítés:
A margarint a mézzel kissé összeolvasztjuk, majd az összes alapanyaggal együtt alaposan kidolgozzuk.
Hűtőbe tesszük 1 órára.
Majd golyókat formálunk, majd forgatjuk kókuszreszelékbe.
Jó étvágyat!

LENMAGOS NUTRI FREE KENYÉR (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)



Alapanyagok:
Ételallergia Abc

Hozzávalók:
50 dkg Nutri Free mix per pane (http://www.etel-allergia-abc.hu/nutri_free____mix_per_pane_1000_gr_520 )

2,5 dkg budafoki élesztő
5 dl víz
2 ek útifűmaghéj (http://www.etel-allergia-abc.hu/nutri_free____mix_per_pane_1000_gr_520 )
6 ek lenmag

Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk, majd az összes hozzávalóval együtt alaposan összedolgozzuk.
Hagyjuk kelni 1 órát, majd formába tesszük, kissé megolajozzuk a tetejét.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük, majd kb 40-45 perc alatt aranybarnára sütjük a kenyeret.
Jó étvágyat!