Alapanyagok:
Ételallergia Abc
20 dkg kókuszliszt (itt találod)
20 dkg lenmagliszt (itt találod)
3 db tojás
100 gr mézpótló
160 gr liga margarin
édesítő
kb. 0,5 – 1 dl víz
1 cs sütőpor
Krém:
4 dl tej – kókusz
6 dl víz
édesítő
2 cs vaníliás pudingpor – gluténmentes (haas)
20 dkg liga margarin
10 dkg kókuszliszt (itt találod)
Baracklekvár
Teteje:
Házi csokoládé mézzel ízesítve
Házi csokihoz videó:
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, majd hagyjuk pihenni fél – egy órát.
Majd négy részre szedjük és kinyújtjuk, majd egy sütőforma hátoldalára sütőpapírt teszünk és megsütjük.
Kb. 10-15 perc alatt sül meg egy lap.
Elkészítjük a krémet.
A tejet a vízzel elegyítve (valamennyi maradjon) felforraljuk, majd bele tesszük az édesítőt és a pudinggal, kókuszliszttel kikevert maradék tejes – vizes keveréket.
Hagyjuk, hogy besűrűsödjön.
Majd a végén belekeverjük a margarint.
Majd laponként megkenjük őket, lekvár, krém, lap, lekvár krém… amíg el nem fogy.
A tetejére pedig a házi csokit tesszük és mehet a hűtőbe másnapig.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése