2021. április 20., kedd

Habos csokis sütemény (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán )


Hozzávalók:

Piskóta:

30 dkg Mester család süteményliszt

2 dkg Mester család kakaópor

5 g sütőpor

2 ek édesítő (1:4)

3 dl növényi tej

Krém:

25 dkg növényi mascarpone

3 dl növényi tejszín

ízlés szerint édesítő

+ 25 dkg mentes csokoládé (olvasztva)

Elkészítés:

A piskóta hozzávalóit egy tálban kikeverjük, majd sütőpapíros tepsin eloszlatjuk ( mint amikor piskóta tekercset készítünk).

180 fokon kb. 15-20 perc alatt megsütjük.

A növényi tejszínt kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk az édesítőt és a mascarponét, és alaposan kikeverjük vele.

Ha megsült a piskóta, akkor egy kenyérformát folpackkal kibélelünk.

A piskóta egyik felét belemorzsoljuk, majd az olvasztott csokoládé felét ráöntjük, majd jön a krém, utána a csoki másik fele, végül a maradék piskótával beborítjuk.

Kb. 1-2 órát hütőben pihentetjük, majd fogyasztható.












 

Rántott zöldség tojásmentesen (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)



Hozzávalók:

Rántani kívánt zöldség ( nálam ez gomba volt)

Mester család házi kenyérliszt

Tápióka keményítő vízzel kikeverve ( ez helyettesíti a tojást)

Mester család kenyérmorzsa

+ olaj a sütéshez

Elkészítés:

A gombát ( vagy amit éppen rántani szeretnétek) beleforgatjuk a kenyérlisztbe, majd megforgatjuk a vízzel kikevert tápióka keményítőbe, majd beleforgatjuk a kenyérmorzsába.

Forró olajban kisütjük.






 

Óriás magos kiflik ( glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)


Hozzávalók:

45 dkg Mester család házi kenyérliszt

15 dkg köles liszt

5 dkg tápióka keményítő

1 cs porélesztő

2 kk só

25 dkg növényi joghurt

kb. 4,25 dl víz

2 ek olaj

+ olaj a kenéshez

+ magok a szóráshoz

+ barna rizsliszt a nyújtáshoz

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat, jól összedolgozzuk, az olajat hozzáadjuk, és addig gyúrjuk, míg el nem válik a tészta a a tál falától.

Majd barna rizslisztes lapra tesszük a tésztát, átgyúrjuk, majd kinyújtjuk kör alakba.

4 cikkre vágjuk, majd hosszanti oldalától mindegyiket feltekerjük, kiflit formázunk, majd sütőpapíros tepsire tesszük.

Olajjal vékonyan megkenjük, majd megszórjuk magokkal.

50 fokon kb. 45 percet kelesztjük, majd 180 fokon kb. 45 perc alatt megsütjük.









 

Hambi (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

40 dkg Mester család házi kenyérliszt

10 dkg barna rizsliszt

6 g útifűmaghéj

2 kk só

1 cs porélesztő

15 dkg növényi joghurt

4 dl víz

+ olaj a kenéshez

+ szezámmag a szóráshoz

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és alaposan összedolgozzuk.

4-5 részre elosztjuk. Golyókat formázunk belőlük, sütőpapíros tepsire tesszük,  majd tetejét egy picit lenyomjuk. 

Lekenjük olajjal a tetejüket, megszórjuk szezámmaggal, majd 50 fokon kb. 40 percet kelesztjük, majd 180 fokon kb. 35-40 perc alatt megsütjük.







 

Burgonyás pogi (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)


Hozzávalók:

30 dkg főtt , áttört burgonya

22,5 dkg Mester Házi kenyérliszt

12,5 dkg növényi joghurt

5 dkg margarin

0,75 dl víz

6 g porélesztő

2 kk só

+ olaj a kenéshez

+ szezámmag a szóráshoz

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a burgonyát. Összedolgozzuk vele, majd hozzáadjuk a margarint, azzal is összedolgozzuk, majd a növényi joghurtot és vizet. Jó alaposan összegyúrjuk.

1 órát meleg helyen kelesztjük, majd szilikon lapon kinyújtjuk, hajtogatjuk. Ezt ismételjük meg még kétszer, majd szaggatjuk.

Sütőpapíros tepsire tesszük, tetejét olajjal lekenjük, majd 180 fokon kb. 30 perc alatt megsütjük.








 

2021. április 19., hétfő

"Sajtos" szélű pizza (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)


Hozzávalók:

25 dkg Bake Free szénhidrátcsökkentett arany kenyér lisztkeverék

5 g só

6 g sütőpor

3,5 dl víz

+ Vegán reszelt sajt

+ ízlés szerint feltét

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit egy tálban alaposan összedolgozzuk. 10 percig pihentessük, majd sütőpapíron kinyújtjuk. Széleibe sajtot teszünk, majd ráhajtjuk, jól lenyomkodjuk.

Majd ízlés szerint rátesszük a feltéteket ( nekem alulra vegán majonéz és mustár keveréke ment, vegán felvágott, zöldségek és növényi sajt)

180 fokon kb. 35-40 perc alatt megsütjük.











 

Tripla csokis fánkok (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)


Hozzávalók:

30 dkg Bake Free lángos - fánk lisztkeverék

2 ek édesítő (1:4)

6 g holland kakaópor

8,5 dkg mentes csokoládé ( darabolva)

kb. 3,1 dl víz

+ olvasztott csoki a forgatáshoz

+ holland kakaópor porédesítővel elkeverve

+ olaj a sütéshez

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet. Jól összedolgozzuk, majd kis golyókat formázunk a tésztából.

Forró olajban kisütjük, majd olvasztott csokiba mártjuk a felét, és beleforgatjuk a kakaóporos édesítőbe.








 

WF Kalács (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

 


Hozzávalók:

25 dkg Wise Food fonott kalács lisztkeverék

2 ek édesítő (1:4)

6 dkg puha margarin

0,25 dl növényi tejszín

1,5 dl rizstej

+ növényi tejszín a kenéshez

Elkészítés:

Az összes alapanyagot egy tálban alaposan összedolgozzuk, majd hagyjuk pihenni kb. 50 percet.

Majd a tésztát 3 részre osztjuk, szilikon lapon kisodorjuk őket, majd egymásba fonjuk.

Sütőpapírral bélelt kenyérformába tesszük, lekenjük a növényi tejszínnel, majd 15 percet pihentetjük.

Majd 180 fokon kb. 35-40 perc alatt süssük meg.








2021. április 17., szombat

Hamis gombapaprikás quinoa tésztával (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

0,5 kg gomba

1 db tv paprika (aki fogyaszthat hagymát, azt használja)

pirospaprika

bors

sómentes - gluténmentes ételízesítő

5 dl növényi joghurt

2 ek olaj

1 cs Wise Food Quinoa tészta

Elkészítés:

A gombát megpucoljuk, megmossuk, összevágjuk.

A paprikát megmossuk, majd apróra vágjuk.

Olajon a paprikát megpirítjuk, majd hozzáadjuk a fűszereket, összekeverjük, majd hozzáadjuk a gombát.

Jól összekeverjük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.

Ha a gomba megpuhult, akkor felöntjük a növényi joghurttal, jól összekeverjük, kb. 5-10 percig főzzük még.

A tésztát kifőzzük, majd tálaljuk.