2023. május 26., péntek

Óriás pizza ( glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)


Hozzávalók:

35 dkg Mester család házi kenyérliszt

10 dkg Mester család kelt tészta liszt

1 dkg útifűmaghéj

2 dkg gluténmentes sörélesztőpehely

1 cs porélesztó

2 kk só

1 kk oregánó

1 kk bazsalikom

5 dl víz

Feltét:

mustár - vegán majonéz keveréke

kb. 60 dkg vegyes zöldségkeverék

20 dkg reszelt növényi sajt

+ olaj a kenéshez

+ barna rizsliszt a nyújtáshoz

Elkészítés:

A tészta száraz alapanyagait egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és jól kidolgozzuk.

Majd egy órát kelesztjük meleg helyen.

Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk a tésztát, és kinyújtjuk vékonyra, majd áthelyezzük egy sütőpapíros tepsire.

Széleit behajtjuk.

Megkenjük a mustáros - majonézes keverékkel, megszórjuk a zöldségekkel, majd a reszelt növényi sajttal.

A szélét vékonyan olajjal lekenjük, majd 180 fokos sütőben kb. 20-30 perc alatt megsütjük.








 

Szezámos kerek perec ( glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)


Hozzávalók:

25 dkg Mester család házi kenyérliszt

15 dkg Mester család kelt tészta liszt

2 kk só

1 cs porélesztő

7,5 dkg Mester család szezámmag

5 dkg margarin

5,5 dkg növényi tejföl

1 dkg útifűmaghéj

3,5 dl víz

+ mustár kikeverve olajjal a kenéshez

+ szezámmag a szóráshoz

+ barna rizsliszt a formázáshoz

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd beledolgozzuk a margarint és a növényi tejfölt, végül a vizet, jó alaposan kidolgozzuk.

Majd egy órát meleg helyen kelesztjük.

Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk és nyolc részre osztjuk.

Mindegyiket kisodorjuk, majd kör alakba formázzuk.

Sütőpapíros tepsire tesszük, megkenjük a mustáros - olajos keverékkel és megszórjuk szezámaggal.

180 fokon kb. 20-30 perc alatt megsütjük.







 

Kukoricapelyhes lángos ( glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

70 dkg Mester család házi kenyérliszt

18 dkg köles liszt

5 dkg Mester család kukoricapehely

10 dkg Mester család kelt tészta liszt

2 kk só

1 cs porélesztő

1 dkg útifűmaghéj

9 dl víz

+ olaj a formázáshoz

+ olaj a sütéshez

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és jól kidolgozzuk.

Meleg helyen egy órát kelesztjük.

Majd 8-10 részre osztjuk.

Olajos kézzel gombócokat formázunk, majd tenyerünkkel kilapítjuk és forró olajban kisütjük.










 

Kókuszos - "túrós" gömbök (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)


Hozzávalók:

30 dkg Mester család házi kenyérliszt

20 dkg Mester család kelt tészta liszt

4 dkg Mester család édesítő (1:4)

1 cs porélesztő

1 dkg útifűmaghéj

12,5 dkg margarin

4,25 dl növényi tej

Töltelék:

20 dkg köles túró

10 dkg Mester család kókuszreszelék

ízlés szerint édesítő

+ olaj a kenéshez

Elkészítés:

A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd beledolgozzuk a margarint, végül a növényi tejet.

Egy órát meleg helyen kelesztjük.

A töltelék alapanyagait kikeverjük.

Majd egy sütőpapíros tepsire nyolc darab golyót formázunk a tésztából, majd ujjainkkal lyukat teszünk bele, ezt kiformázzuk.

Majd kiadagoljuk a tölteléket bele.

A széleit olajjal vékonyan lekenjük, majd 180 fokos sütőben kb. 25-35 perc alatt megsütjük.







 

Csokis - "túrós" babka ( glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

15 dkg Mester család kelt tészta lisztkeverék

20 dkg Mester család Házi kenyérliszt

15 dkg Mester család süteményliszt

1 cs porélesztő

5 dkg Mester család édesítő (1:4)

16 dkg margarin

3,6 dl víz

Töltelék:

15 dkg Mester család diabetikus étbevonó - olvasztva

40 dkg köles túró

5 dkg Mester család holland kakaópor

ízlés szerint édesítő

+ olaj a kenéshez

+ barna rizsliszt a nyújtáshoz

Elkészítés:

A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan összekeverjük, majd beledolgozzuk a margarint, végül hozzáadjuk a vizet és alaposan összedolgozzuk.

Meleg helyen egy órát kelesztjük.

A töltelékhez az alapanyagokat alaposan kikeverjük.

A tésztát barna rizslisztes lapon átdolgozzuk, majd kinyújtjuk.

Megkenjük a töltelékkel és feltekerjük.

Középen hosszában kettévágjuk, majd összecsavarjuk.

Sütőpapírral bélelt formába tesszük, vékonyan olajjal lekenjük, majd 180 fokos sütőben kb. 40-50 perc alatt megsütjük.










 

Szilvalekváros - csokis croissant ( glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

20 dkg Mester család házi kenyérliszt

20 dkg Mester család kelt tészta liszt

20 dkg Mester család süteményliszt

1 cs porélesztő

5 dkg Mester család édesítő (1:4)

15 dkg margarin - puha

4 dl növényi tej

Töltelék:

15 dkg Mester család diabetikus étbevonó - olvasztva

10 dkg cukormentes szilvalekvár

5 dkg Mester család holland kakaópor

ízlés szerint édesítő (ha szükséges)

+ olaj a kenéshez

+ barna rizsliszt a nyújtáshoz

Elkészítés:

A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, beledolgozzuk a margarint, majd hozzáadjuk a növényi tejet és alaposan kidolgozzuk.

Meleg helyen egy órát kelesztjük.

Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk a tésztát és kinyújtjuk hosszúkás alakba ( téglalap ).

A töltelék alapanyagait alaposan kikeverjük, majd megkenjük vele a tésztát.

Majd felvágjuk háromszögekre.

A szélesebb felétől feltekerjük, megformázzuk kifli alakra.

Sütőpapíros tepsire tesszük őket és olajjal vékonyan lekenjük.

180 fokos sütőben kb. 30-40 perc alatt megsütjük.






 

Citromos szelet (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

45 dkg Mester család süteményliszt

10 dkg Mester család rizsdara

4 g reszelt citromhéj

6 dkg Mester család édesítő (1:4)

1 cs sütőpor

1 dl citromlé

2 dkg útifűmaghéj

4,3 dl növényi tej

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és jól kikeverjük.

Egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, elegyengetjük, majd 180 fokos sütőben kb. 30-40 perc alatt megsütjük.






 

Burgonyás - "túrós" pogácsa (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)


Hozzávalók:

30 dkg főtt, áttört burgonya

30 dkg köles túró (sós)

50 dkg Mester család házi kenyérliszt

1 cs porélesztő

2 kk só

12,5 dkg margarin

4 dlvíz

+ olaj a kenéshez

+ barna rizsliszt a nyújtáshoz

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a burgonyát és a köles túrót, összedolgozzuk vele, majd belegyúrjuk a margarint.

Végül hozzáadjuk a vizet és alaposan összegyúrjuk.

Egy órát meleg helyen kelesztjük.

Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk és kinyújtjuk kb. 2 ujjnyira, majd szaggatjuk.

Sütőpapíros tepsire tesszük és 180 fokon kb. 25-30 perc alatt megsütjük.








 

Bounty fánk ( glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)


Hozzávalók:

25 dkg Mester család házi kenyérliszt

15 dkg Mester család kelt tészta lisztkeverék

20 dkg Mester család süteményliszt

1 cs porélesztő

10 dkg Mester család kókuszreszelék

3 dkg Mester család holland kakaópor

6 dkg Mester család édesítő (1:4)

4,3 dl növényi tej

1 dl növényi tejszín

Tetejére :

Mester család diabetikus étbevonó olvasztva

Mester család kókuszreszelék

+ barna rizsliszt a nyújtáshoz

+ olaj a sütéshez

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat, jól összedolgozzuk, majd egy órát meleg helyen kelesztjük.

Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk és kinyújtjuk kb. 2 ujjnyi vastagra.

Szaggatjuk őket, majd forró olajban kisütjük.

Tetejüket olvasztott csokiba mártjuk, majd kókuszreszelékbe.