2023. december 22., péntek

Mester Család bejgli élesztőmentesen ( glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

Tészta:

35 dkg Mester család házi kenyér liszt

20 dkg Mester család kelt tészta liszt

15 dkg barna rizsliszt

2,2 dkg Mester család útifűmaghéj őrlemény

5 dkg Mester család édesítő (1:4)

27,5 dkg növényi margarin

2 dl növényi tejszín

2 dl víz

1 ek citromlé

12 g Mester család sütőpor

Töltelék:

1.

50 dkg natúr gesztenyemassza

15 dkg darált dió

ízlés szerint édesítő

annyi növényi tejszín, hogy kenhető legyen

2.

15 dkg darált mák

ízlés szerint édesítő

25 dkg cukormentes meggybefőtt

annyi növényi tejszín, hogy kenhető legyen

+ olaj és növényi tejszína kenéshez

+ barna rizsliszt a nyújtáshoz

Elkészítés:

A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd beledolgozzuk a margarint, majd a növényi tejszínt, vizet és citromlevet. Jó alaposan dolgozzuk össze.

Majd barna rizslisztes lapra tegyük, alaposan dolgozzuk át rajta, majd osszuk két egyforma részre.

A töltelékeket keverjük ki.

Az egyiket nyújtsuk ki, kenjük meg a gesztenyés - diós töltelékkel, majd két hosszanti szélét hajtsuk be és tekarjük fel a rövidebb szélétől.

A másikkal is így járunk el, csak abba a mákos töltelék megy.

Egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket , majd lekenjük a tejszínes olajjal.

180 fokos sütőbe tesszük, majd 20 perc elteltével újra lekenjük, majd további kb. 25-30 percig sütjük.








 

2023. december 21., csütörtök

Zserbó tekercs ( glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

 


Hozzávalók:

Piskóta:

20 dkg Barna rizsliszt

7,5 dkg köles liszt

10 dkg tápióka keményítő

2,5 dkg útifűmaghéj őrlemény

10 dkg Nutriversum Vegan Pro - csokoládés

4 dkg édesítő (1:4)

6 g sütőpor

2 ek citromlé

5 dl növényi tej

Krém:

10 dkg darált dió

1 üv Nutriversum kesudió vaj

6,5 dkg Nutriversum Vegan Pro - marcipános

1 üv Nutriversum barack jam

0,5 dl növényi tejszín

Elkészítés:

A piskótához a száéraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és jól kikeverjük.

Egy sütőpapírral bélelt tepsibetesszük ( gáztepsi méretű), majd a tésztát elegyengetjük.

180 fokos sütőben kb. 25 - 30 perc alatt megsütjük.

A tölteléket kikeverjük.

Ha megsült a piskóta, akkor még forrón egy konyharuha segítségével feltekerjük, megvárjuk, míg kihűl.

Majd megtöltjük a krémmel és hagyjuk 2-3 órát pihenni, majd fogyasztható.






2023. december 19., kedd

Gombás rakott cukkini ( glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

1 db nagy cukkini

30 dkg ChefGomba - laska

20 dkg zöldborsó  (nekem konzerv volt)

1 db tv paprika

1 doboz konzerv kukorica

10 dkg borsófehérje  - granulátum

ízlés szerin:

bors

kurkuma

pirospaprika

züldfűszerek

4 dl növényi tejszín

3 ek olaj

Öntet:

20 dkg csicseriborsó liszt

2 dkg fekete só

4 ek gluténmentes sörélesztőpehely

3 dl víz

Elkészítés:

A cukkinit megmossuk, majd karikákra vágjuk.

A gombát megmossuk, feldaraboljuk.

A paprikát is megmossuk, majd apróra vágjuk.

Az olajon megpirítjuk a paprikát, majd hozzáadjuk az összes alapanyagot és megfőzzük.

Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd a cukkini karikákból rakunk alulra, majd a "ragu" egyik fele, ismét cukkini karikák, majd a " ragu" másik fele, majd lezárjuk ismét cukkinivel.

Az öntet alapanyagait alaposan kikeverjük, majd leöntjük vele, mindenhova jusson.

180 fokos sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük.








 

2023. december 17., vasárnap

Vaníliás - diós kifli ( glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

10 dkg Nutriversum Vegan Pro - vaníliás

20 dkg barna rizsliszt

10 dkg köles liszt

10 dkg tápióka keményítő

4 dkg útifűmaghéj őrlemény

4 dkg édesítő (1:4)

1 cs sütőpor

5 dl víz

1 ek citromlé

Töltelék:

1 üv Nutriversum dióvaj

15 dkg darált dió

5 dkg Nutriversum Vegan Pro - vaníliás

kb. 0,8 dl növényi tej

ízlés szerint porédesítő

+ olaj a kenéshez

+ barna rizsliszt a nyújtáshoz

Elkészítés:

A tölteléket kikeverjük, majd félre tesszük.

A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat is, és jól összedolgozzuk.

Barna rizslisztes lapon átdolgozzuk, majd kinyújtjuk és kockákra vágjuk.

Mindegyikbe teszünk a diós töltelékből, majd kiflire formázzuk.

Sütőpapíros tepsire tesszük, olajjal vékonyan lekenjük, majd 180 fokon kb. 30 -35 perc alatt megsütjük.








 

2023. december 4., hétfő

Fahéjas szilvás pite ( glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

Tészta:

30 dkg Mester család süteményliszt

4 dkg Mester család édesítő (1:4)

2 g sütőpor

16,5 dkg puha margarin

kb. 0,2 dl növényi tej

Töltelék:

45 dkg cukormentes szilva befőtt

10 dkg Mester család mazsola

2 kk fahéj

ízlés szerint édesítő

1 dl növényi tejszín

kb. 3 dkg Mester család útifűmaghéj őrlemény

+ olaj a kenéshez

Elkészítés:

A tészta száraz alapanyagait elkeverjük egy tálban, majd hozzáadjuk a margarint és a tejszínt, alaposan összedolgozzuk.

A tölteléket kikeverjük.

Egy 20 cm - es torta formát vékonyan kiolajozunk, majd a tésztát beletesszük és elegyengetjük benne, a szélét is fedje be.

Beletesszük a tölteléket, majd a tészta széléből ráhajunk.

Olajjal vékonyan a tészta szélét,amit réhajtottunk lekenjük, majd 180 fokos sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük.









 

Sütés nélküli meggyes tekercs (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

1 cs Mester család keksztekercspor ( sötét színű)

ízlés szerint porédesítő

5 dkg Mester család Holland kakaópor

10 dkg Mester család diabetikus étbevonó - olvasztva

20 dkg puha növényi margarin

Töltelék:

35 dkg meggy ( cukormentes befőtt)

ízlés szerint édesítő

2 kk fahéj

5 dkg Mester család gyalult mandula

7 dkg Mester család holland kakaópor

+ annyi növényi tejszín, hogy kenhető legyen

Elkészítés:

A tölteléket kikeverjük, majd félre tesszük.

A keksztekercsport az összes többi alapanyaggal együtt alaposan kigyúrjuk.

Majd sütőpapíron kinyújtjuk, megkenjük a töltelékkel, majd feltekerjük, és 3-4 órát hagyjuk pihenni, majd fogyasztható.








 

Meggyes - mazsolás pite ( glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

Tészta:

35 dkg Mester család süteményliszt

20 dkg margarin

4 dkg Mester család édesítő (1:4)

0,5 dl növényi tejszín

3 g sütőpor

Töltelék:

35 dkg meggy ( nekem cukormentes befőtt volt)

2 kk fahéj

10 dkg Mester család mazsola

ízlés szerint édesítő

0,25 dl növényi tejszín

+ olaj a kenéshez

+ barna rizsliszt a nyújtáshoz

Elkészítés:

A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a margarint és növényi tejszínt, majd jól összedolgozzuk.

A töltelék alapanyagait kikeverjük.

A tésztából egy kisebb darabot lecsípünk ( ebből kerül a tetejére a dísz), majd a nagyobb részt barna rizslisztes lapon átdolgozzuk.

Egy pite formát vékonyan kiolajozunk.

A tésztát kinyújtjuk, de lehet kézzel is a formába egyengetni, hogy mindenhol egyformán legyen.

Megszúrkáljuk az alját, majd a tölteléket beletesszük, elegyengetjük.

A maradék tésztát kinyújtjuk és csillagokat vagy karácsonyfákat szaggatunk belőle.

A töltelék tetejére tesszük őket, olajjal vkonyan lekenjük, majd 180 fokon kb. 30-40 perc alatt megsütjük.








 

Diós - mazsolás - csokis babka ( glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)


Hozzávalók:

30 dkg Mester család házi kenyérliszt

20 dkg Mester család kelt tészta liszt

5 dkg Mester család édesítő (1:4)

1 cs porélesztő

2 dkg Mester család útifűmaghéj őrlemény

10 dkg margarin

4,5 dl növényi tej

Töltelék:

25 dkg darált dió

10 dkg Mester család mazsola

10 dkg Mester család diabetikus étbevonó - tördelve

4 ek rumaroma

1 dl növényi tej

ízlés szerint édesítő

+ olaj a kenéshez

+ barna rizsliszt a nyújtáshoz

Elkészítés:

A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd beledolgozzuk a margarint és hozzáadjuk a növényi tejet, és alaposan kidolgozzuk.

A töltelékhez a mazsolán és csokidarabokon kívülmindent kikeverünk.

A tésztát barna rizslisztes lapon átdolgozzuk, majd kinyújtjuk.

Megkenjük a diós töltelékkel, majd megszórjuk a mazsolával és csokival.

Feltekerjük, majd hosszában kettévágjuk és egymásba csavarjuk.

Egy sütőpapírral bélelt nagyobb kenyérformába tesszük és a tetejét olajjal lekenjük.

50 fokos sütőben 1 órát kelesztjük, majd 180 fokon kb. 40-50 perc alatt megsütjük.






 

Csokis - mandulás keksz ( glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)


Hozzávalók:

45 dkg Mester család süteményliszt

5 dkg Mester család holland kakaópor

5 dkg Mester család édesítő (1:4)

27,5 dkg növényi margarin

kb. 0,75 dl növényi tej

2 g sütőpor

20 dkg mazsola

10 dkg Mester család diabetikus étbevonó tördelve

2,5 dkg Mester család gyalult mandula

+ a tetejére Mester család gyalult mandula szórásnak

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, hozzáadjuk a mazsolát, csokit, mandulát, ezekkel is elkeverjük, majd hozzáadjuk a margarint és a növényi tejet és alaposan összedolgozzuk.

Fagyis kanállal egy sütőpapíros tepsire kiadagoljuk, majd picit lenyomjuk a tetejüket, megszórjuk a gyalult mandulával, majd 180 fokon kb. 15-20 perc alatt megsütjük.







 

2023. december 1., péntek

Bejgli ( glutén,tej,tojás,cukormentes,vegán)

Hozzávalók:

20 dkg Medhusa Great gluténmentes zabpehelyliszt

15 dkg MedHusa Great gluténmentes prémium zabpehely

4,3 dkg útifűmaghéj őrlemény

5 dkg édesítő (1:4)

12,5 dkg margarin

5 g sütőpor

4,2 dl növényi tej

1 ek citromlé

Töltelék:

25 dkg darált dió

15 dkg cukormentes szilvalekvár

ízlés szerint porédesítő (ha szükséges)

kb. 1,5 dl növényi tej

+ olaj a kenéshez

+ barna rizsliszt a nyújtáshoz

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a margarint, eldolgozzuk benne, majd a neves alapanyagokat és jól kidolgozzuk.

Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk és kinyújtjuk.

A töltelék alapanyagait alaposan összekeverjük, mjad megkenjük a tésztát vele.

Majd a két hosszanti szélét a tésztának behajtjuk, majd feltekerjük a tésztát.

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, vagy egy szélesebb kenyérformába, tetejét olajjal vékonyan lekenjük, majd megszúrkáljuk. 

180 fokos sütőben kb. 50 perc alatt megsütjük.