2024. szeptember 29., vasárnap

Sütőtökös - szilvás bukta ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán)


Hozzávalók:

25 dkg barna rizsliszt

10 dkg köles liszt

10 dkg tápióka keményítő

2,8 dkg útifűmaghéj

1 cs sütőpor

4 dkg édesítő ( 1:4 )

3 dl növényi tej

1 ek citromlé

Töltelék:

15 dkg sült sütőtök 

ízlés szerint édesítő

ízlés szerint fahéj

kb. 10 - 12 dkg szilva

+ barna rizsliszt a nyújtáshoz

+ olaj a kenéshez

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat, jól összedolgozzuk, hagyjuk állni 5- 10 percet.

Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk a tésztát, kinyújtjuk és 6 egyenlő részre vágjuk téglalap alakba.

A töltelékhez a sütőtököt villával összetörjük, a szilvát megmossuk, kimagozzuk, felszeleteljük, hozzáadjuk a sütőtökhöz, édesítjük, megszörjuk fahéjjal majd összekeverjük.

Mindegyik téglalap egyik oldalára teszünk a töltelékből, majd két hosszabb oldalukat behajtjuk és feltekerjük őket.

Sütőpapíros tepsire tesszük, olajjal vékonyan lekenjük, majd 180 fokos sütőben kb. 30-40 perc alatt megsütjük!






 

2024. szeptember 26., csütörtök

Sütőtökös kiflik ( glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

20 dkg barna rizsliszt

10 dkg köles liszt

15 dkg tápióka keményítő

2 dkg útifűmaghéj

10 dkg sült sütőtök - pépesen

10 dkg margarin

1 cs sütőpor

1-2 kk só

3,2 dl víz

1 ek citromlé

+ barna rizsliszt a nyújtáshoz

+ olaj a kenéshez

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük.

Beledolgozzuk a margarint és a sütőtököt, majd pedig a vizet és a citromlevet.

Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk, kinyújtjuk kör alakba.

8 cikkre vágjuk, majd a szélesebb felétől feltekerjük, megformázzuk.

Sütőpapíros tepsire tesszük őket, olajjal vékonyan lekenjük, majd 180 fokos kb. 30-40 perc alatt megsütjük.











 

2024. szeptember 25., szerda

Kakaós - kókuszos csiga ( glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)


Hozzávalók:

25 dkg Barna rizsliszt

12 dkg tápióka keményítő

25 dkg köles liszt

4,5 dkg útifűmaghéj

1 cs sütőpor

3,8 dl víz

8,5 dkg puha margarin

4 dkg édesítő ( 1:4)

2 ek citromlé

+ margarin a kenéshez

+ holland kakaópor

+ kókuszreszelék

+ olaj a kenéshez

+ barna rizsliszt a nyújtáshoz

Elkészítés:

A tésztához a száraz alapanyagokat alaposan összekeverjük, beledolgozzuk a margarint, majd pedig a vizet és a citromlevet.

5 percet pihentetjük.

Majd baran rizslisztes lapon átdolgozzuk, három egyforma részre osztjuk.

Mindegyiket kinyújtjuk, egyformák legyenek.

Mindegyiket vékonyan lekenjük margarinnal.

Az egyik lapot megszórjuk kakaóporral és édesítővel, ráteszünk egy lapot, ezt megszórjuk kókuszreszelékkel és édesítővel, majd a harmadik lapot rátesszük, erre pedig jün kakaópor, kókuszreszelék és édesítő. 

Feltekerjük, majd felvagdossuk és sütőpapíros tepsire tesszük a csigákat. Vékonyan olajozzuk, majd 180 fokos sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük.






 

2024. szeptember 10., kedd

Tejfölös gombapaprikás ( glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)


Hozzávalók:

Hozzávalók:

30 dkg ChefGomba - laska

10 dkg ChefGomba - ördögszekér gomba

1 db Tv paprika

1 db Kápia paprika

4 ek olaj

ízlés szerint só

ízlés szerint fehérbors

ízlés szerint pirospaprika

1 kk petrezselyem

25 dkg rizs

7 dl víz

2,5 dl növényi tejföl

Elkészítés:

A gombákat ésa paprikákat megmossuk és apróra vágjuk.

Az olajon a paprikát megpirítjuk, majd hozzáadjuk a gombákat, alaposan összekeverjük, sózzuk, fűszerezzük, ismét összekeverjük, majd hozzáadjuk a rizst és a vizet,majd megfőzzük.

Végül a növényi tejföllel jól összekeverjük, majd tálaljuk.






 

Tejszínes cukkis - gombás tésztás ( glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)


Hozzávalók:

55 dkg ChefGomba - mini csiperke

1 cs friss petrezselyem

ízlés szerint só

35 dkg répa

2 db Tv paprika

50 dkg cukkini

2 dl növényi tejszín

2,5 dl növényi tejföl

1 cs gluténmentes- vegán spagetti tészta ( 50 dkg )

6 ek olaj

víz

Elkészítés:

A gombákat alaposan megmossuk, amelyik picit nagyobb, azt félbe vágjuk.

A répát megpucoljuk, megmossuk, lereszeljük.

A cukkinit megmossuk és lereszeljük.

A paprikát megmossuk és apróra vágjuk.

Olajon a paprikát megpirítjuk, hozzáadjuk a répát, cukkinit, gombát, sózzuk, majd fűszerezzük, alaposan összekeverjük, majd megpároljuk.

Hozzáadjuk a tésztát, felöntjük a tejszínnel, majd annyi vízzel, hogy ellepje, majd puhára főzzük, végül hozzákeverjük a növényi tejfölt.