Tápanyagérték 100 gr-ban:
kcal: 236,23
feh:5,35
ch:13,92
zsír:17,51
Hozzávalók:
Tészta:
5 dkg hajdina liszt
10 dkg lenmagliszt
15 dkg gluténmentes lisztkeverék
25 dkg vaj – laktózmentes
1 db tojás
ízlés szerint édesítő
pici só
Krém:
3 cs vaníliás pudingpor – gluténmentes – hass
édesítő
8 dl víz
5 db tojásfehérje
Krém 2:
6 dl tejszín
édesítő
2 cs zselatinfix
Karamellás krém - a
lap tetejére
10 dkg karamellás cukor – glutén és cukormentes
5 cl monin karamellás szirup
1 dl tej – laktózmentes vagy kókusztej
Elkészítés:
A lapok hozzá valóit alaposan össze gyúrjuk, majd két részre szedjük, és kinyújtjuk majd szilikon formában kb. 10-15 perc alatt megsütjük.
A vaníliás krémhez megfőzzük a pudingot a vízben, majd a tojásfehérjékből kemény habot készítünk, és hozzá adjuk a pudinghoz, kikeverjük, majd az egyik lapra tesszük.
Majd a tejszínt kemény habbá verjük az édesítővel , majd bele szórjuk a zselatinfixet és avval is kikeverjük, majd rátesszük a sárga részre.
Majd rátesszük a teteje lapot.
A karamell cukrot felolvasztjuk a tejben és hozzá adjuk a szirupot, majd rákenjük a lap tetejére.
Betesszük a hűtőbe 4-5 órára , majd fogyasztható!
Jó étvágyat! (extra brutál finom lett :) )