2023. március 28., kedd

Barackos - diós csiga (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)


Hozzávalók:

20 dkg Nutriversum Biscuit lisztkeverék

25 dkg Nutriversum bagett lisztkeverék

5 dkg édesítő (1:4)

1 cs sütőpor

2,5 dkg Nutriversum Vegan Pro - sós karamell

2,5 dkg útifűmaghéj

4 dl növényi tej

Töltelék:

20 dkg Nutriversum diókrém

25 dkg Nutriversum baracklekvár

ízlés szerint édesítő - ha szükséges

+ olaj a kenéshez

+ barna rizsliszt a nyújtáshoz

Elkészítés:

A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a növényi tejet és jól összedolgozzuk.

Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk és kinyújtjuk.

Kikeverjük a diókrémet a lekvárral ( ha hígabbnak találjuk, adjunk hozzá egy kis útifűmaghéjat ).

Kenjük meg a kinyújtott tésztát, majd tekerjük fel és vágjuk csigákra.

Sütőpapíros tepsire tesszük őket, olajjal vékonyan lekenjük, majd 180 fokos sütőben kb. 25-35 perc alatt megsütjük.







 

Almás - "túrós" süti (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

40 dkg köles túró

30 dkg Mester család süteményliszt

1 cs sütőpor

5 dkg Mester család édesítő (1:4)

2 dl növényi tej

1 ek rumaroma

1 dkg útifűmaghéj

Elkészítés:

Az összes alapanyagot egy tálban alaposan kikeverjük, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.

180 fokos sütőben kb. 30-40 perc alatt megsütjük.








 

" Túrófánk " (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

40 dkg köles túró ( 10 dkg kölest 4 dl növényi tejben megfózünk, édesítjük és hozzáadunk 2 ek citromlevet ).

5 dkg Mester család édesítő (1:4)

1 cs sütőpor

35 dkg Mester család házi kenyérliszt

2,5 dl víz

+ olaj a sütéshez

Elkészítés:

Az összes alapanyagot egy tálban jó alaposan összedolgozzuk, majd golyókat formázunk belőle és forró olajban kisütjük.









 

Szendvicskenyér (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

50 dkg Mester Házi kenyérliszt

1 cs porélesztő

10 dkg köles liszt

10 dkg barna rizsliszt

3,5 dkg gluténmentes sörélesztőpehely

2 dkg útifűmaghéj

6,8 dl víz

3 ek olaj

+ olaj a kenéshez

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és alaposan összedolgozzuk.

Hozzáadjuk az olajat és jól kidolgozzuk vele.

Majd egy tepsit sütőpapírral kibélelünk.

A tésztából 6 gombócot formázunk és beletesszük a tepsibe - ekkor még ne érjenek össze.

Olajjal vékonyan lekenjük.

50 fokon egy úrát kelesztjük, majd 180 fokos sütőben sütjük kb. 50 percig.

Ekkorra már laposabb lesz és összeér.

Nagyon finom szendvicsalap lesz.









 

Rumos - csokis fánkpárna (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

22,5 dkg Mester család Kelt tészta liszt

27,5 dkg Mester család házi kenyérliszt

1 cs porélesztő

4 dkg Mester család édesítő (1:4)

10 dkg margarin

2 dl növényi tejszín

2 dl növényi tej

3,5 dkg útifűmaghéj

Töltelék:

3 dl növényi tej

4 dkg Mester család csokoládés pudingpor

2 ek rumaroma

10 dkg Mester család diabetikus étbevonó

szükség szerint édesítő

+ olaj a sütéshez

+ barna rizsliszt a nyújtáshoz

Elkészítés:

A tészta száraz alapanyagait egy tálban elkeverjük, beledolgozzuk a margarint, majd hozzáadjuk a növényi tejet és növényi tejszínt. Alaposan összedolgozzuk , majd egy órát meleg helyen kelesztjük.

A tölteléket elkészítjük. A csokin kívül az összes alapanyagot alaposan kikeverjük, majd megfőzzük, végül hozzáadjuk a csokit és egyneművé keverjük.

Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk és kinyújtjuk.

6 darab kockára vágjuk, majd a tölteléket elosztjuk benne, egyik oldalára tesszük mindegyiknek.

A másik oldalát ráhajtjuk, széleit lenyomkodjuk, majd forró olajban kisütjük.








 

Mandulás - "túrós" szelet (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

45 dkg Mester család süteményliszt

2 dkg útifűmaghéj

5 dkg Mester család édesítő (1:4)

1 cs sütőpor

5 dkg margarin

15 dkg mandulaliszt

5 dl víz

1 ek citromlé

Töltelék:

50 dkg köles túró ( 12,5 dkg kölest alaposan átmosunk, majd 5 dl növényi tejben megfőzzük, édesítjük ízlés szerint és adunk hozzá 2 ek citromlevet. )

40 dkg cukormentes baracklekvár

Elkészítés:

A piskóta alaphoz a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, beledolgozzuk a margarint, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és alaposan kikeverjük.

Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd beletesszük a piskóta alap felét, erre rákenjük a lekvárt, majd a köles túrót - elegyengetjük rajta, majd a piskóta tészta másik felét rátesszük, eloszlatjuk.

180 fokos sütőben kb. 40-50 perc alatt megsütjük.






 

2023. március 18., szombat

Banános - sós karamellás köles gombóc pirított kókuszreszelékkel (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

40 dkg főtt köles ( 10 dkg nyers köles négyszeres növényi tejben megfőzve )

ízlés szerint édesítő

10 dkg barna rizsdara

5 dkg Nutriversum Vegan Pro - banán

Töltelék:

1 db érett banán 

5 dkg Nutriversum Vegan Pro - sós karamellás

ha szükséges , akkor ízlés szerint édesítő

+ pirított kókuszreszelék

Elkészítés:

A főtt kölest az édesítővel, a rizsdarával és a vegan pro - banános porral jó alaposan kézzel összedolgozzuk (egynemű legyen ).

A töltelékhez a banánt villával összetörjük, majd hozzáadjuk a sós karamellás port - és ha szükséges, akkor édesítőt.

A kókuszreszeléket lepirítjuk.

A köleses masszát 6 részre osztjuk.

Tenyerünkkel kilapítjuk, beleteszünk a sós karamellás töltelékből, majd gombócot formázunk belőlük.

Egy lábasba vizet forralunk, majd ha forr a víz, akkor a gombócokat beletesszük és megfőzzük.

Majd a pirított kókuszreszelékben megforgatjuk.








 

2023. március 17., péntek

Gombás - babos ragu (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

25 dkg ChefGomba - csiperke

25 dkg ChefGomba - ördöggomba

1 db Tv paprika

1 db répa - pucolva - reszelve

50 dkg vörösbab - lehet konzerv is

ízlés szerint fűszerek:

bazsalikom

oregánó

petrezselyem

4 ek olaj

2 dl növényi tejszín

Elkészítés:

A paprikát megmossuk, majd apróra vágjuk.

A gombákat megpucoljuk, megmossuk, apróra vágjuk.

A paprikát az olajon egy lábasban megpirítjuk, majd hozzáadjuk a gombákat, alaposan összekeverjük, pirítjuk ezt is, majd hozzáadjuk a babot és a répát, fűszerezzük. 

Jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a növényi tejszínt és készre főzzük.

Tésztával tálaljuk.









 

Marcipános golyók (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

Piskóta:

20 dkg Nutriversum biscuit lisztkeverék

5 g sütőpor

4 dkg édesítő (1:4)

4 dkg Nutriversum Pea & Rice - Marcipános protein

3,5 dl növényi tej

+ 25 dkg magozatlan datolya (ezt egy éjjelre áztassuk be, majd másnap botmixerrel pépesítsük )

+ 4 dkg Nutriversum Pea & Rice - Marcipános protein

+ kókuszreszelék a forgatáshoz

Elkészítés:

A piskóta alapanyagait egy tálba tesszük, alaposan eldolgozzuk, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük és 180 fokon kb. 30-40 perc alatt megsütjük.

Hagyjuk, míg teljesen ki nem hül.

Majd egy tálba összemorzsoljuk, és hozzáadjuk a datolyát (amit pépesítettünk ), és a marcipános proteint. Jó alaposan összedolgozzuk.

Majd golyókat formázunk belőle és kókuszreszelékbe forgatjuk.