Hozzávalók:
20 dkg Nutriversum Biscuit lisztkeverék
25 dkg Nutriversum bagett lisztkeverék
5 dkg édesítő (1:4)
1 cs sütőpor
2,5 dkg Nutriversum Vegan Pro - sós karamell
2,5 dkg útifűmaghéj
4 dl növényi tej
Töltelék:
20 dkg Nutriversum diókrém
25 dkg Nutriversum baracklekvár
ízlés szerint édesítő - ha szükséges
+ olaj a kenéshez
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a növényi tejet és jól összedolgozzuk.
Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk és kinyújtjuk.
Kikeverjük a diókrémet a lekvárral ( ha hígabbnak találjuk, adjunk hozzá egy kis útifűmaghéjat ).
Kenjük meg a kinyújtott tésztát, majd tekerjük fel és vágjuk csigákra.
Sütőpapíros tepsire tesszük őket, olajjal vékonyan lekenjük, majd 180 fokos sütőben kb. 25-35 perc alatt megsütjük.