2024. november 11., hétfő

Sütőtökös kakaós rudak ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán)

Hozzávalók:

35 dkg Mester család keksztekercspor ( 1 cs )

ízlés szerint édesítő

22,5 dkg gluténmentes - cukormentes - vegán baracklekvár

25 dkg sült sütőtök

5 dkg Mester család holland kakaópor

+ kókuszreszelék

Elkészítés:

Az összes alapanyagot egy tálba tesszük és jó alaposan összedolgozzuk.

Egy szilikon műzli szelet készítő formát előveszünk. mindegyik kis téglalap forma aljára kókuszreszeléket szórunk, beleadagoljuk a masszát , majd a tetejüket is megszórjuk kókuszreszelékkel.

Hagyjuk 4-5 órát, míg jól összeáll, majd szedjük ki a formából.






 

Sütőtökös csokis kifli ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán)


Hozzávalók:

30 dkg Mester család házi kenyérliszt

15 dkg Mester család kalács liszt

4 dkg Metser család édesítő

1 cs porélesztő

20 dkg sült sütőtök

1,5 dl növényi tej

10 dkg margarin

2 ek vanília aroma

Krém:

10 dkg Mester család diabetikus étbevonó olvasztva

10 dkg Mester család holland kakaópor

ízlés szerint édesítő

+ annyi növényi tej, hogy kenhető legyen ( ne legyen híg!! )

+ olaj a kenéshez

+ barna rizsliszt a nyújtáshoz

Elkészítés:

A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, beledolgozzuk a sütőtököt és a margarint, végül a növényi tejet.

Meleg helyen egy órát kelesztjük.

Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk és kinyújtjuk téglalap formára.

A krémhez az étbevonót, kakaóport, édesítőt ( ha szükséges ) kikeverjük - ha sűrű, adjunk hozzá növényi tejet - de ne legyen híg!!!

Megkenjük a kinyújtott tésztát vele, majd háromszögekre vágjuk a tésztát.

Minden háromszöget szélesebb oldalától feltekerünk, megformázzuk.

Sütőpapíros tepsire tesszük őket, olajjal vékonyan lekenjük, 180 fokos sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük.








 

Sütőtökös - csokis briós ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán)


Hozzávalók:

25 dkg Mester család házi kenyérliszt

25 dkg Mester család kalács liszt

10 dkg sült sütőtök

1,5 kk mézeskalács fűszerkeverék

1 cs porélesztó

5 dkg Mester család édesítő

10 dkg puha margarin

3,25 dl növényi tej

10 dkg Metser család diabetikus étbevonó - tördelve

+ olaj a kenéshez

+ barna rizsliszt a nyújtáshoz

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálba tesszük ( a csokit is tegyük bele ), beledolgozzuk a sütőtököt és a margarint, majd a növényi tejet.

Egy órát meleg helyen kelesszük a tésztát.

Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk és négy részre szedjük.

Mindegyiket kisodorjuk, majd feltekerjük, mint egy csigát.

Sütőpapíros tepsire tesszük őket, olajjal vékonyan lekenjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-40 perc alatt megsütjük.









 

Pudingos kalács ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán)

Hozzávalók:

25 dkg Mester család házi kenyérliszt

15 dkg dkg Mester család kalács liszt

10 dkg margarin

1 cs porélesztő

5 dkg Mester család édesítő (1:4)

1 ek vanília aroma

2,5 dl növényi tej

Töltelék:

5 dl növényi tej

10 dkg Mester család vaníliás pudingpor

5 dkg margarin

ízlés szerint édesítő

10 dkg Mester család mazsola

+ olaj a kenéshez

+ barna rizsliszt a nyújtáshoz

Elkészítés:

A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd beledolgozzuk a margarint és a vanília aromát, végül pedig a növényi tejet.

Meleg helyen egy órát kelesztjük.

Közben a pudingport megfőzzük az édesítővel és növényi tejjel, majd belekeverjük a margarint.

A tésztát barna  rizslisztes lapon átdolgozzuk, három egyforma részre osztjuk.

Mindegyiket kinyújtjuk, majd megkenjük a vaníliás pudinggal.

Feltekerjük őket, majd egymásba fonjuk.

Nagyobb kenyérformát sütőpapírral kibélelünk, majd beletesszük.

Olajjal vékonyan lekenjük, 180 fokos sütőben kb. 40-50 perc alatt megsütjük.









 

Puncsos - meggyes kókuszgolyó ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán)


Hozzávalók:

1 cs Mester család keksztekercspor

5 dkg Mester család kókuszreszelék

10 dkg Mester család puncs pudingpor

10 dkg Mester család diabetikus étbevonó - olvasztva

12,5 dkg margarin

kb. 2,25 dl növényi tej

ízlés szerint édesítő

5 dkg Metser család holland kakaópor

+ meggy

+ kókuszreszelék

Elkészítés:

A száraza alapanyagokat egy tálban elkeverjük, beledolgozzuk a margarint és az olvasztott csokit, végül a növényi tejet.

Majd golyókat formázunk belőle, mindegyik közepébe meggyet teszük és kókuszreszelékben megforgatjuk.








 

Meggyes macik ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán )

Hozzávalók:

25 dkg Metser család süteményliszt

10 dkg Mester család kalács liszt

6 g Mester család sütőpor

4 dkg Metser család édesítő (1:4)

15 dkg meggy

3,5 dl növényi tej

+ 1 kk Metser család holland kakaópor

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban jól elkeverjük, hozzáadjuk a meggyet, összeforgatjuk, majd pedig a növényi tejet és jól kikeverjük.

Két részre osztjuk, az egyikbe belekeverjük a kakaóport.

Szilikon maci forméba adagoljuk vegyesen, majd 180 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük.






 

Sütőtök krémleves kenyérrel ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán)

Hozzávalók:

Leves:

1 db Tv paprika

70 dkg burgonya

50 dkg sült sütőtök

2,5 dl növéyni tejszín

ízlés szerint só

ízlés szerint Mester Család őrölt babérlevél

Ízlés szerint Mester Család bazsalikom

ízlés szerint Mester Család őrölt kömény

3 ek olaj

Kenyér:

40 dkg Mester Család házi kenyérliszt

20 dkg sült sütőtök

ízlés szerint Mester Család őrölt kömény

8 g porélesztó

2,5 dl víz

2 ek olaj

+ olaj a kenéshez

+ barna rizsliszt a formázáshoz

Elkészítés:

A leveshez a burgonyát megpucoljuk, megmossuk, felkockázzuk.

A paprikát megmossuk, feldaraboljuk.

Egy lábasba olajat teszünk, megpirítjuk rajta a paprikát, majd hozáadjuk a burgonyát és a sült sütőtököt, sózzuk fűszerezzük, felöntjük vízzel ( hogy ellepje ), majd puhára főzzük.

Ha megfőtt, hozzáadjuk a növényi tejszínt és botmixerrel pépesítjük ( ha hígabbra szeretnénk, akkor tegyünk még hozá vizet ).

A kenyérhez a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, beledolgozzuk a sütőtököt, hozzáadjuk a vizet, majd jól összedolgozzuk. Végül belegyúrjuk az olajat.

Barna rizslisztes lapon átgyúrjuk, majd cipót formázunk belőle.

Egy madzaggal átkötjük, hogy sütőtök alakja legyen ( egy korábbi receptemben már mutattam ).

Lekenjük olajjal vékonyan.

Egy órát meleg helyen kelesztjük, majd 180 fokos sütőben kb. 45-50 perc alatt megsütjük.







 

Vaníliás - kiwis sütemény ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán)

Hozzávalók:

40 dkg Mester család süteményliszt

10 dkg Mester család kalács liszt

5 dkg Mester család holland kakaópor

5 dkg Metser család édesítő (1:4)

1 cs sütőpor

5,6 dl víz

Krém:

8 dkg Mester család vaníliás pudingpor

2,5 dl növényi tej

2,5 dl növényi tejszín

ízlés szerint édesítő

10 dkg margarin

+ 6-7 szem kiwi - tetejére - megpucolva, szeletekre vágva

+ Mester diabetikus étbevonó olavsztva

Elkészítés:

A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és jól kikeverjük.

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd 180 fokos sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük.

A krémhez a pudingot, édesítőt, növényi tejet és növényi tejszínt egy lábasba tesszük, elkeverjük, sűrűre főzzük, majd belekeverjük a margarint.

Ha megsült és kihűlt a piskóta, akkor rátesszük a krémet, tetejére a kiwi szeleteket, majd az olvasztott étbevonóval díszítjük.






 

Magos kiflik ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán)

Hozzávalók:

40 dkg Mester Család házi kenyérliszt

3,5 dkg Mester család lenmag

3,5 dkg Mester család szezámmag

3 dkg gluténmentes sörélesztópehely

1 cs porélesztó

4,4 dl víz

+ magok a szóráshoz

+ olaj a kenéshez

+ barna rizsliszt a formázáshoz

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és alaposan kidolgozzuk.

Meleg helyen egy órát kelesztjük.

Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk és kinyútjuk.

8 téglalapra vágjuk a tésztát.

Mindegyiket feltekerjük az egyik sarkától, majd megformázzuk ( én hagytam hosszúkás alakba ).

Sütőpapíros tepsire tesszük, majd olajjal vékonyan lekenjük, magokkal megszórjuk.

180 fokos sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük.








 

Kelt barackos - köleses sütemény ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán)

Hozzávalók:

25 dkg Mester család süteményliszt

20 dkg Mester család kalács liszt

1 cs porélesztő

5 dkg édesítő (1:4)

2,75 dl növényi tej

6 dkg margarin

Töltelék:

60 dkg főtt köles ( 15 dkg kölest alaposan átmosunk, majd 6 dl növényi tejben megfőzzük )

ízlés szerint édesítő

1 ek citromlé

20 dkg cukormentes barackbefőtt

Elkészítés:

A tésztához a aszáraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, hozzáadolgozzuk a margarint, majd pedig a növényi tejet.

Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, a tésztát beletesszük, majd lenyomkodjuk, illetve a széleit is vonja be körbe.

Beletesszük a kölest, majd ennek a tetejére az előzőleg cikkekre vágott barackot.

180 fokos sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük.







 

2024. november 10., vasárnap

Zserbó - diós ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán)

Hozzávalók:

Tészta:

25 dkg barna rizsliszt

12,5 dkg köles liszt

15 dkg tápióka keményítő

3,5 dkg útifűmaghéj

10 dkg margarin

5 g sütőpor

5 dkg édesítő (1:4)

2,8 dl víz

1 ek citromlé

Töltelék:

55 dkg darált dió

ízlés szerint édesítő (1:4)

kb 1 dl növényi tej

+ 15 dkg gluténmentes - cukormentes - vegán baracklekvár

+ 15 dkg gluténmentes - cukormentes - vegán csokoládé - olvasztva

+ barna rizsliszt a nyújtáshoz

Elkészítés:

A tésztához a s7áraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük. 

Beledolgozzuk a margarint, majd pedig a vizet és a citromlevet. Jól összedolgozzuk, majd félre tesszük ( 5-10 percre ).

A tölteléket kikeverjük.

Barna rizslisztes lapon átdolgozzuk a tésztát jó alaposan.

Öt egyenlő részre szedjük, mindegyiket kinyújtjuk.

Egy tepsite sütőpapírral kibélelünk.

Jön az első lap bele, erre lekvár, dió, megint egy lap, lekvár, dió... egészen addig, amíg el nem fogy.

A tetejét tészta lappal zárjuk.

180 fokos sütőben 35 perc alatt megsüjük.

Még melegen beborítjuk a csokival.

Hagyjuk 6-7 örát, hogy jól összeálljon ( de igazából szerintem másnap még finomabb).