Hozzávalók:
Leves:
1 db Tv paprika
70 dkg burgonya
50 dkg sült sütőtök
2,5 dl növéyni tejszín
ízlés szerint só
ízlés szerint Mester Család őrölt babérlevél
Ízlés szerint Mester Család bazsalikom
ízlés szerint Mester Család őrölt kömény
3 ek olaj
Kenyér:
40 dkg Mester Család házi kenyérliszt
20 dkg sült sütőtök
ízlés szerint Mester Család őrölt kömény
só
8 g porélesztó
2,5 dl víz
2 ek olaj
+ olaj a kenéshez
+ barna rizsliszt a formázáshoz
Elkészítés:
A leveshez a burgonyát megpucoljuk, megmossuk, felkockázzuk.
A paprikát megmossuk, feldaraboljuk.
Egy lábasba olajat teszünk, megpirítjuk rajta a paprikát, majd hozáadjuk a burgonyát és a sült sütőtököt, sózzuk fűszerezzük, felöntjük vízzel ( hogy ellepje ), majd puhára főzzük.
Ha megfőtt, hozzáadjuk a növényi tejszínt és botmixerrel pépesítjük ( ha hígabbra szeretnénk, akkor tegyünk még hozá vizet ).
A kenyérhez a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, beledolgozzuk a sütőtököt, hozzáadjuk a vizet, majd jól összedolgozzuk. Végül belegyúrjuk az olajat.
Barna rizslisztes lapon átgyúrjuk, majd cipót formázunk belőle.
Egy madzaggal átkötjük, hogy sütőtök alakja legyen ( egy korábbi receptemben már mutattam ).
Lekenjük olajjal vékonyan.
Egy órát meleg helyen kelesztjük, majd 180 fokos sütőben kb. 45-50 perc alatt megsütjük.