2024. november 11., hétfő

Sütőtökös csokis kifli ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán)


Hozzávalók:

30 dkg Mester család házi kenyérliszt

15 dkg Mester család kalács liszt

4 dkg Metser család édesítő

1 cs porélesztő

20 dkg sült sütőtök

1,5 dl növényi tej

10 dkg margarin

2 ek vanília aroma

Krém:

10 dkg Mester család diabetikus étbevonó olvasztva

10 dkg Mester család holland kakaópor

ízlés szerint édesítő

+ annyi növényi tej, hogy kenhető legyen ( ne legyen híg!! )

+ olaj a kenéshez

+ barna rizsliszt a nyújtáshoz

Elkészítés:

A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, beledolgozzuk a sütőtököt és a margarint, végül a növényi tejet.

Meleg helyen egy órát kelesztjük.

Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk és kinyújtjuk téglalap formára.

A krémhez az étbevonót, kakaóport, édesítőt ( ha szükséges ) kikeverjük - ha sűrű, adjunk hozzá növényi tejet - de ne legyen híg!!!

Megkenjük a kinyújtott tésztát vele, majd háromszögekre vágjuk a tésztát.

Minden háromszöget szélesebb oldalától feltekerünk, megformázzuk.

Sütőpapíros tepsire tesszük őket, olajjal vékonyan lekenjük, 180 fokos sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük.








 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése