2017. november 16., csütörtök

PILÓTA KEKSZ (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)



Hozzávalók:
50 dkg Mester süteményliszt
3 ek édesítő (1:4)
1 cs sütőpor
12 gr Orgran tojáspótló + 7 ek víz
30 dkg margarin
+ 2 ek kakaópor
+ szükség szerint 1-2 ek víz
Töltelék:
Margarin
kakaópor
édesítő
+ rizsliszt
Elkészítés:
Az alapanyagokat egy tálba tesszük és jó alaposan összedolgozzuk. Majd két részre szedjük, és az egyik részbe beledolgozzuk a kakaó port , ha szükséges adunk hozzá vizet.
Majd folpackba csomagolva 1 órát pihentetjük.
Majd rizslisztes lapon kinyújtjuk és szaggatjuk.
Sütőpapíros tepsibe tesszük és 180 fokon kb 10 -12 perc alatt megsütjük.

A krémhez a margarint kikeverjük az édesítővel és kakaóporral, majd egy sima és egy kakaós korongot összeragasztunk vele.









2017. november 8., szerda

FÁNK - ABY (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES,HOZZÁADOTT CUKROT NEM TARTALMAZ


Hozzávalók – 8 db
25 dkg Aby gluténmentes kenyérliszt
2 db tojássárgája
8 dkg margarin – olvasztott
1,5 ek édesítő (1:4 arányú – Dia Wellness)
4 gr porélesztő – Haas
1 dl rizstej
+ sárgabarack lekvár
+ olaj a sütéshez
+ rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
Egy tálba kimérjük a lisztet. Hozzáadjuk a tojássárgáját,margarint,édesítőt, elkeverjük. A langyos rizstejben feloldjuk az élesztőt., majd hozzáadjuk a lisztes keverékhez és jó alaposan kidolgozzuk (lehet robotgép dagasztófejével is!).
Majd letakarjuk és egy órán át meleg helyen kelesztjük.
Rizslisztes lapon kinyújtjuk a megkelt tésztát ujjnyi vastagra, majd szaggatjuk. A kör alakokba ujjunk segítségével mélyedést nyomunk középre. Majd forró olajban kisütjük.








2017. november 7., kedd

"SULIS" CSOKI LEÖNTÖTT (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)



Hozzávalók:
5 db tojás
9 dkg Nocarb rost sütőmix
2 ek vanília aroma
1 cs sütőpor
2 ek édesítő (1:4)
1 dl rizstejszín
Csokiöntet:
3 dl rizstej
2 dl rizstejszín
50 gr Vegifeel vegán csokis protein (ITT)
30 gr holland kakaópor
ízlés szerint édesítő

Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikeverjük az édesítővel, hozzáadjuk a rizstejszínt. Kikeverjük, majd hozzáadjuk a rost mixet és sütőport. Kikeverjük, majd hozzáadagoljuk a tojásfehérje habot és óvatosan kikeverjük.  180 fokon kb 25-30 perc alatt megsütjük. Az öntet hozzávalóit kikeverjük, majd sűrűre főzzük.
Ha mind a kettő kihűlt, akkor tálalható.











FOKHAGYMÁS BUNDÁS HÚS - ABY (GLUTÉN,TEJ,SZÓJAMENTES,HOZZÁADOTT CUKROT NEM TARTALMAZ)



Hozzávalók (2 – 3 db hoz)
6 dkg Aby gluténmentes kenyérliszt
2 db tojás
fokhagymapor
+ 2-3 csirkemell, vagy kicsontozott csirkecomb (klpfoljuk ki!)
+ olaj a sütéshez
Elkészítés:

Az alapanyagokat egy tálban jó alaposan kikeverjük, majd beleforgatjuk a húst és forró olajban kisütjük.





ORGRAN PIZZA (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKORMENTES)



Hozzávalók (3 db )
1 doboz Orgran pizzapor
40 ml olaj
2,5 dl víz
+ feltét

Elkészítés:
Az alapanyagokat összedolgozzuk, majd 3 részre osztjuk.
Kör alakba kinyújtjuk enyhén rizslisztes lapon vagy a sütőpapíron, vagy lehet kézzel is lelapítíni (Anna így csinálta :D )
Majd megkenjük paradicsomszósszal és rátesszük a kedvelt feltéteinket.
200 fokon kb 15 perc alatt megsütjük.

2017. november 6., hétfő

PUDINGOS KEKSZ - RIZSLISZTES (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)



Hozzávalók: 
35 dkg rizsliszt
25 dkg margarin
3 dkg édesítő (1:4) porrá őrölve
3x40 gr pudingpor

Elkészítés:

Az alapanyagokat jó alaposan összegyúrjuk, majd 3 részre szedjük. Mindegyikbe 1 adag (40 gr ) pudingport gyúrunk  majd 30 percet pihentetjük a hűtőben. Majd golyókat formálunk belőle, sütőpapíros tepsire tesszük, villával lenyomjuk. Majd 180 fokon kb 8-12 perc alatt megsütjük.








2017. november 5., vasárnap

CSOKIS - KÓKUSZOS GOLYÓK (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)



Hozzávalók.
10 dkg kókuszreszelék (Mester család)
22 dkg Mester süteményliszt
2 ek édesítő (1:4)
1 cs sütőpor
4 db tojás
2 dl Alpro rizstejszín
0,5 dl víz
1,5 ek vaníliás pudingpor (Mester család)
2 ek cukrozatlan kakaópor (Mester család)

Elkészítés:
Az alapanyagokat egy nagyobb tálban jó alaposan kikeverjük, majd sütinyalóka sütőben kisütjük.









SÜTŐTÖKÖS PITE (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)



Hozzávalók:
15 dkg Nocarb rost sütőmix
2 ek édesítő (1:4)
6 gr sütőpor
3 db tojás
25 gr kókuszolaj
kb 2,5 dl kókusztej / víz
+ 50 dkg sült sütőtökpüré – ízesítve szerecsendióval – fahéjjal – édesítővel
+ 1 db tojás a kenéshez

Elkészítés:

A tészta alapanyagait egy tálba tesszük, jó alaposan kidolgozzuk. Majd szilikon lapon kinyújtjuk a pite formájára, széleit levágjuk (ebből jön a tetejére a dísz), majd beletesszük a sütőtök tölteléket, majd rá a tésztából készített díszek. Lekenjük felvert tojással, majd 180 fokos sütőben kb 30-35 perc alatt megsütjük.











2017. november 3., péntek

MAGOS BAGETT (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)


Hozzávalók:
35 dkg Mester házi kenyérliszt
1 kk só
1 cs porélesztő
2 ek olaj
3,5 dkg kölesliszt
2 dkg barna rizsliszt
1 dkg burgonya pehely
4,2 dl víz
+ olaj a kenéshez
+ magok a szóráshoz

Elkészítés:
Az száraz alapanyagoakt egy tálba tesszük majd elkeverjük. Hozzáadjuk a vízet és jól kidolgozzuk, majd a végén beledolgozzuk az olajat is. Négy részre osztjuk, bagettet formázunk belőle, majd a sütőformába tesszük. Lekenjük olajjal, megszórjuk magokkal. Majd 50 fokon 30 percet kelesztjük, majd 180 fokon tovább sütjük kb 25-35 percet.








HABOS KRÉMES CSOKIS TORTA (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)



Hozzávalók:
6 db tojás
7 dkg Nocarb rost sütőmix
1 cs sütőpor
2 ek édesítő (1:4)
0,5 dl víz
Krém:
6 dl víz
6 db tojásfehérje
1 cs vaníliás pudingpor
ízlés szerint édesítő
2 db tojássárgája
+ Mester diabetikus étbevonó

Elkészítés:
A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot készítünk. A sárgáját az édesítővel kikeverjük, majd hozzáadjuk a hab felét, elkeverjük. Majd beletesszük a rost sütőmixet és sütőport, kikeverjük, végül beleforgatjuk a maradék habot. 18 cm es formába öntjük, majd kb 25-30 perc alatt megsütjük.
A krémhez a vízzel kikeverjük a pudingot, tojássárgáját és az édesítőt. A tojásfehérjét felverjük habbá. Ha sűrűre főtt a krém, akkor hozzáadjuk a habot és jól beleforgatjuk.Simára keverjük.
Majd ha meghűlt a piskóta kettévágjuk és megtöltjük a krémmel.
Tetejét csokival borítjuk.
Egy éjjelre a hűtőbe tesszük.