2023. április 25., kedd

Barackos - diós szelet (glutén,te,tojás,cukor,szójamentes,vegán)


Hozzávalók:

Piskóta:

20 dkg Nutriversum Biscuit lisztkeverék

3 dkg Nutriversum bagett lisztkeverék

5 dkg Vegan Pro - barackos - joghurt

5 g sütőpor

3 dkg édesítő (1:4)

3,5 dl víz

Krém:

10 dkg Nutriversum barack jam

6,5 dkg Nutriversum dióvaj

10 dkg Nutriversum kesudióvaj

3,5 dkg Nutriversum Vegan Pro - barackos - joghurt

kb. 1 dl növényi tejszín - cukormentes

Elkészítés:

A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és jól kikeverjük.

A masszát egy sütőpapírral bélelt ( én gáztepsit használtam ) tepsibe egyengetjük, majd 180 fokon kb. 20 - 25 perc alatt megsütjük.

A krémhez az összes alapanyagot egy tálba tesszük és alaposan kikeverjük.

Ha megsült és meghűlt a piskóta, akkor három egyenlő részre vágjuk.

Majd az egyik lapot egy tálcára helyezzük, megkenjük a krém felével, majd erre jön a második lap és a krém másik fele, végül az utolsó lap.

Hagyjuk 2-3 órát, hogy összeálljon, majd fogyasztható.








 

Spenótos - sajtos pogácsa ( glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)


Hozzávalók:

15 dkg barna rizsliszt

5 dkg köles liszt

10 dkg tápióka keményítő

2,5 dkg útifűmaghéj

1 dkg Viva Natura spenót por

1,5 dkg Viva Natura  Univerzális növényi komplex

1,5 dkg Viva Natura inaktív sörélesztőpehely

7 g só

1 cs sütőpor

3 dl víz

1 ek citromlé

+ olaj a kenéshez

+ barna rizsliszt a nyújtáshoz

+ kb. 10 dkg reszelt növényi sajt a tetejére

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és alaposan összedolgozzuk.

Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk, és kinyújtjuk kb. 2 ujjnyi vastagra, majd szaggatjuk.

Sütőpapíros tepsire tesszük, tetejét vékonyan olajozuk, majd megszórjuk reszelt növényi sajttal.

180 fokos sütőben kb. 20-30 perc alatt megsütjük.










 

2023. április 20., csütörtök

Céklás humusz ( glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán )


Hozzávalók:

25 dkg csicseribosó - főtt vagy konzerv

6 g Viva Natura Univerzális növényi komplex

5 g Viva Natura Céklapor

3 g Viva Natura Inaktív sörélesztőpehely

3 g só ( ez ízlés szerint változhat )

2,5 dkg pirított, darált szezámmag

kb. 1 dl növényi tej

+ szóráshoz szárított petrezselyem

Elkészítés:

Az összes alapanyagot egy tálba tesszük, majd botmixerrel pépesítjük.

Majd egy tálkába tesszük és megszórjuk petrezselyemmel.








 

2023. április 18., kedd

Csokis - barackos "pite" ( glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

20 dkg Nutriversum Biscuit lisztkeverék

5,5 dkg Nutriversum bagett lisztkeverék

4,5 dkg Nutriversum Vegan Pro - csokis - fahéjas

5 g sütőpor

5 dkg édesítő (1:4)

2 dl víz

Tetejére:

10 dkg Nutriversum baracklekvár

5 dkg Nutriversum Vegan Pro - barack - joghurt

0,6 dl cukormentes növényi tejszín

ízlés szerint porédesítő

+ Nutriversum Protein Crinchy - étcsokis

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük jó alaposan, majd összedolgozzuk a vízzel.

Egy szilikon pite formába nyomkodjuk, hogy mindenhova jusson, az alját megszúrkáljuk.

Majd 180 fokos sütőben kb. 25 - 30 perc alatt megsütjük.

A tetejére a krém alapanyagait jól összekeverjük, majd a kihűlt piskótás pitére kenjük és megszórjuk a protein crunchyval.









 

Gombás "fasírt" ( glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

20 dkg Chefgomba - laska gomba

20 dkg Chefgomba - csiperke

10 dkg Chefgomba - barna csiperke

5 dkg borsó fehérjeprtotein granulátum

1 db tv paprika

1 dkg gluténmentes sörélesztőpehely

1,5 dkg útifűmaghéj

5 g pirospaprika

2 g úrölt fehérbors

2 ek olaj

Elkészítés:

A granulátumot beáztatjuk.

A paprikát megmossuk, apróra vágjuk, majd az olajon megpirítjuk.

Majd az összes többi alapanyaggal együtt egy tálba tesszük, majd alaposan összedolgozzuk.

Gombócokat formázunk belőle, majd sütőpapíros tepsire tesszük és 180 fokon kb 20-30 perc alatt megsütjük.

( Aki szeretné, olajban is kisütheti. )










 

2023. április 15., szombat

Hibiszkuszos brownie (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

20 dkg barna rizsliszt

5 dkg köles liszt

10 dkg tápióka keményítő

1 dkg Viva Natura Hibiszkuszvirág por

1 dkg Viva Natura univerzális növényi komplex

1 cs sütőpor

2,5 dkg útifűmaghéj

4 dkg édesítő (1:4)

5 dkg holland kakaópor

12,5 dkg olvasztott gluténmentes - cukormentes - vegán csokoládé

4 dl növényi tej

1 ek citromlé

Elkészítés:

Egy tálban a aszáraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott csokit, elkeverjük, majd hozzáadjuk a növényi tejet és a citromlevet és alaposan összekeverjük.

Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát és 180 fokos sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük.









 

2023. április 11., kedd

Rumos csokis muffin (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)


Hozzávalók:

20 dkg Mester család süteményliszt

1 dkg útifűmaghéj

20 dkg Mester család diabetikus étbevonó - olvasztva

1,5 dkg Mester család holland kakaópor

5 dkg köles liszt

2-3 ek rumaroma

2- 3  dkg édesítő (1:4)

7 g sütőpor

kb. 0,5 dl növényi tej

Tetejére:

kb. 10 dkg Mester család diabetikus étbevonó - olvasztva

+ díszítés , amit szeretnénk

Elkészítés:

A muffinhoz a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük. majd hozzáadjuk az olvasztott csokit és a rumaromát, alaposan kikeverjük, majd hozzákeverjük a növényi tejet.

Majd muffinformákba tesszük, tetejüket elegyengetjük, majd 180 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük.

Majd ha meghűltek, akkor a tetejét csokival borítjuk, és kedvünk szerint díszítjük.






 

Dupla csokis szilvalekváros kókuszkocka (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

70 dkg Mester család süteményliszt

3 dkg Mester család holland kakaópor

8 dkg édesítő (1:4)

10 dkg Mester család kókuszreszelék

1,5 cs sütőpor

2,5 dkg útifűmaghéj

20 dkg Mester család diabetikus étbevonó - olvasztva

8 dl víz

A forgatáshoz:

kb. 30 dkg Mester család diabetikus étbevonó - olvasztva

15 dkg cukormentes szilvalekvár

Mester család kókuszreszelék

Elkészítés:

A piskótához a száraz alapanyagokat alaposan elkeverjük egy tálban, majd hozzáadjuk az olvasztott csokit és a vizet és jól összekeverjük.

Egy nagyobb tepsit sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a masszát, majd 180 fokon kb. 40-50 perc alatt megsütjük (tűpróba!).

Ha megsült és kihűlt a piskóta, akkor kockákra vágjuk.

A forgatáshoz az olvasztott csokit kikeverjük a lekvárral.

Ebbe beleforgatjuk a piskóta kockákat, majd pedig beleforgatjuk a kókuszreszelékbe.








 

Kenyér (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

7,5 dkg Mester kenyérmix

35 dkg Mester család házi kenyérliszt

1 cs porélesztő

5,5 dkg Mester család tápióka keményítő

2 dkg útifűmaghéj

1,5 dkg gluténmentes sörélesztőpehely

7,5 dkg köles liszt

kb. 5,1 dl víz

2 ek olaj

+ barna rizsliszt az átgyúráshoz

+ olaj a kenéshez

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és alaposan kidolgozzuk.

Végül hozzáadjuk az olajat, és jól beledolgozzuk, a tészta szépen elválik a tál falától.

Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk és cipót formázunk belőle.

Rátesszük egy sütőpapíros tepsire.

Olajjal vékonyan lekenjük, majd tetejét hosszantan bevágjuk, majd a vágás mellett oldalsó irányba kisebb vágásokat ejtünk.

50 fokos sütőben egy órát kelesztjük, majd 180 fokos sütőben kb. 45-50 perc alatt megsütjük.