Hozzávalók:
30 dkg Mester család házi kenyérliszt
15 dkg Mester család kalács liszt
4 dkg Metser család édesítő
1 cs porélesztő
20 dkg sült sütőtök
1,5 dl növényi tej
10 dkg margarin
2 ek vanília aroma
Krém:
10 dkg Mester család diabetikus étbevonó olvasztva
10 dkg Mester család holland kakaópor
ízlés szerint édesítő
+ annyi növényi tej, hogy kenhető legyen ( ne legyen híg!! )
+ olaj a kenéshez
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, beledolgozzuk a sütőtököt és a margarint, végül a növényi tejet.
Meleg helyen egy órát kelesztjük.
Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk és kinyújtjuk téglalap formára.
A krémhez az étbevonót, kakaóport, édesítőt ( ha szükséges ) kikeverjük - ha sűrű, adjunk hozzá növényi tejet - de ne legyen híg!!!
Megkenjük a kinyújtott tésztát vele, majd háromszögekre vágjuk a tésztát.
Minden háromszöget szélesebb oldalától feltekerünk, megformázzuk.
Sütőpapíros tepsire tesszük őket, olajjal vékonyan lekenjük, 180 fokos sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése