2024. szeptember 29., vasárnap

Sütőtökös - szilvás bukta ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán)


Hozzávalók:

25 dkg barna rizsliszt

10 dkg köles liszt

10 dkg tápióka keményítő

2,8 dkg útifűmaghéj

1 cs sütőpor

4 dkg édesítő ( 1:4 )

3 dl növényi tej

1 ek citromlé

Töltelék:

15 dkg sült sütőtök 

ízlés szerint édesítő

ízlés szerint fahéj

kb. 10 - 12 dkg szilva

+ barna rizsliszt a nyújtáshoz

+ olaj a kenéshez

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat, jól összedolgozzuk, hagyjuk állni 5- 10 percet.

Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk a tésztát, kinyújtjuk és 6 egyenlő részre vágjuk téglalap alakba.

A töltelékhez a sütőtököt villával összetörjük, a szilvát megmossuk, kimagozzuk, felszeleteljük, hozzáadjuk a sütőtökhöz, édesítjük, megszörjuk fahéjjal majd összekeverjük.

Mindegyik téglalap egyik oldalára teszünk a töltelékből, majd két hosszabb oldalukat behajtjuk és feltekerjük őket.

Sütőpapíros tepsire tesszük, olajjal vékonyan lekenjük, majd 180 fokos sütőben kb. 30-40 perc alatt megsütjük!






 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése