2021. augusztus 13., péntek

Zöldséggel töltött tészta (Glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)



Hozzávalók:

30 dkg Aby tészta liszt

15 g olaj

3 dl víz

Töltelék:

50 dkg vegyes zöldségkeverék 

3 dl víz

ízlés szerint zöldfűszerek

Öntet:

20 dkg növényi sajt reszelve

25 dkg növényi mascarpone

3 dkg csicseriborsó liszt

3 dl növényi tej

1-2 kk só

2 ek gluténmentes sörélesztőpehely

+ kb. 5 dkg reszelt növényi sajt a tetejére

Elkészítés:

A töltelékhez az alapanyagokat egy lábasba tesszük, majd puhára főzzük.

Az öntethez a hozzávalókat kikeverjük, majd egyneművé főzzük.

A tésztához az alapanyagokat alaposan összegyúrjuk.

Majd szilikon lapon vékonyra nyújtjuk, majd 11x14 cm lapokat vágunk belőle (10 db lesz!).

Majd a tésztalapok felső részeibe adagoljuk a tölteléket. A tészta másik oldalát ráhajtjuk, majd a széleit villával lenyomkodjuk (töltött tésztát kapunk).

Majd forró, sós vízben kifőzzük.

Egy jénai tálat vékonyan kiolajozunk, majd 5 db tésztát beleteszünk, leöntjük az öntet felével, majd a másik 5 db tészta és az öntet másik fele következik.

Tetejét reszelt növényi sajttal borítjuk, majd 180 fokon kb. 30 percig sütjük.












 

2021. augusztus 12., csütörtök

Töltött sült gomba (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

 


Hozzávalók:

4 db Portobello gomba (chefgomba)

30 dkg fött köles

1 db kaliforniai paprika

ízlés szerint zöldfűszerek

kb. 0,5 dl növényi tejszín

kb. 15 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

A gombákat megpucoljuk, megmossuk, majd a tönk részét kiszedjük.

A tönk részét és a kaliforniai paprikát (amit megmostunk előtte) apróra vágjuk.

Majd a főtt kölest kikeverjük a tejszínnel, gombával, paprikával, sóval és zöldfűszerekkel.

Megtöltjük a gombafejeket vele, majd megszórjuk a reszelt növényi sajttal.

Sütőpapíros tepsire tesszük és 180 fokon kb. 25-30 perc alatt megsütjük.








Laskagombás tészta (glutén,tej,tojás,cukor,szója,élesztőmentes)


Hozzávalók:

1 cs csicseri tészta - gluténmentes

30 dkg Laskagomba (Chefgomba)

25 dkg kukorica

25 dkg vegán mascarpone

1 dl növényi tejszín

ízlés szerint zöldfűszerek

1 ek olaj

+ növényi sajt a tetejére

Elkészítés:

A gombát megmossuk, és feldaraboljuk.

Egy lábasba tesszük az olajat, majd rátesszük a gombát, és a kukoricát, jól átforgatjuk, sózzuk és fűszerezzük, majd hozzáadunk 1 dl növényi tejszínt és puhára főzzük, majd hozzákeverjük a mascarponét. kb. 5-10 percig főzzük.

Eközben a tésztát is kifőzzük, majd összekeverjük a gombás - mascarponés keverékkel.

Reszelt növényi sajttal tálaljuk.








 

Extra gombás pizza (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)


Hozzávalók:

Tészta:

20 dkg Barna rizsliszt

10 dkg tápióka keményítő

2,5 dkg útifűmaghéj

8 g sütőpor

1 kk só

1 kk bazsalikom

1 kk oregánó

4 dl víz

1 ek citromlé

Feltét:

25 dkg barna baby csiperkegomba (Chefgomba)

25 dkg reszelt növényi sajt

15 dkg babi répa

25 dkg baby spenót apróra szeletelve

10 dkg kukorica

vegán majonéz

Elkészítés:

A tésztához a száraz alapanyagokat alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, jól eldolgozzuk, majd kb. 10 percet pihentetjük.

Majd sütőpapíron téglalap alakra kinyújtjuk, széleit behajtjuk.

Megkenjük a majonézzel.

A növényi sajt felét erre rászórjuk.

A gombát megpucoljuk, megmossuk, és 2-3 felé vágjuk, majd rászórjuk a tésztára, majd jöhet a répa, spenót, kukorica, majd ismét növényi sajt.

180 fokos sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük.